Коментари - Годишната инфлация гони 20-те процента | Бизнес.dir.bg
назад

Годишната инфлация гони 20-те процента

НСИ отчете 18,7 на сто инфлация през септември спрямо същия месец на 2021 г. Какви са процентните (месечни) изменения в пазарните стойности по потребителски групи стоки и услуги

Обратно в новината

Коментари - Годишната инфлация гони 20-те процента | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,и?

Бойко сега ще я свали!!!!! Той ни обеща и ние му вярваме!!!! Да живее тиквата!!!!!

Реалната инфлация е 50 - 60 % , а на книга колко ги смятате няма нищо общо с реалността в магазина

Животните от ПП ни докараха тая ужасяваща инфлация

Реално инфлацията е около 80%

Ако беше само 20% щяхме да сме щастливи. Реалната всеки я вижда по своя джоб и тя е поне 60%, Някои неща са и повече от 100%. Ако някой не е съгласен, значи е или новобогаташ или с промит мозък.

Осреднена реална стойност на инфлация споменават в случаят а не само тази на определен продукт .

Съвсем очевадно е, че цените на стокоте от първа необходимост са се увеличили много повече от обявенята инфлация. Огромна тежест се поема от бедните, които стават още по-бедни. Причините за това безумие са следните: 1. Безконтролното емитиране на пари от ЕЦБ. 2. Абсурдната политика на санкции срещу Русия. 3. Безумието на ЕС да се откаже от евтини суровини и енергия. 4. Дрънкането на оръжие на източния фланг на НАТО, довело до малоумието на Путин да започне безмислена война е Европа. 5. Непрекъснатото наливане на оръжие в Украйна и никава мисъл за миро уреждане на конфликта.

ㅤ

"жилища, вода, електроенергия, газ и други горива - 4.2%;" Кой сляп тъпанар излиза с тия цифри, бе?!! Газ от 70 на 370 лв 4,2 процента ли е и по коя математика???

ㅤ

Значи началникът яде месо, ти ядеш картофи, ама средно двамата ядете мусака, така ли?

ㅤ

Да не е и повече...

Шило

Карай, важното е да свалят Гешев и Паметника на Съветската армия! А, за малко да забравя-да изпратим оръжие на укрите. Те, това са приоритетите на мнозинството

ЩО ГИ ХРАНТУТИМ ТИЯ ЗА ТАЯ ГРЕШНА "СТАТИСТИКА'? ОТБИЙ НОМЕР! ПО- ДОБРЕ БЕЗ НЕЯ И ДА СПЕСТЯВАМЕ БЮДЖЕТА!

Благодарско за кирчо и кокорчо! Само истински идиот може да си даде гласа за тия престъпници.

същия идиот гласува за гроб,дб,итн или бсп... а има едни 60% които даже не са гласували

Този филм сме го гледали 90 години - левовете в марки и след това - валутен борд 1лв=1,955 и т.н. След година левовете в евро -1 евро = 3 или 4 лева

Само Демократична Украйна ще спаси положението като събори няколко паметника

Да, последните 10-12 години инфлацията беше в унисон с тази в ЕС, а сега е в пъти повече. Това е достатъчно да покаже как се справят левите "реформатори". Както винаги, при техни управления - разруха.

Нали инфлацията беше ниска и трябваше с количествени улеснения да я направим симетрична, т.е на един раз да наваксаме пропуснатите 2 % за последните 10 години. Ами то това прави 20 %. А, честито !

Некадърните правителства на Радев и четворната комунистическа коалиция ни докараха тази инфлация. А можеше да е просто такава какватао е в другите страни.

Подмяната и градската левици отворили усти за постове и джобове за кражби, заедно с бащите им от комунистическата партия, ни докараха на този хал.

За някои неща гони 20-те, за други - 200-те и нагоре...

Средната инфлация е около 100%, много малко неща са поскъпнали "само" с 20%, дори вече не мога да се сетя за такива, абсурдно е да се манипулира общественото мнение с подобни стъкмистики, мигар живеем на Марс и не влизаме всеки ден в магазина?!

Всеки, който посещава магазини, или нещо свързано с плащане с финикийски знаци, знае, че реалната инфлация не гони 20%, а е поне 40%.... А пропо: Знаете ли колко е инфлацията в оная държава, на която седем пъти налагахте какви ли не сакции, ристрикции, и тем подоби? Това е важно да се знае, тък като е важно всеки да знае къде му отиват парите, които ЕС всяка година взима от своите държави членки.

Изберете пак Асен Василев за финансов министър...

Годишната инфлация гони 20-те процента - тези проценти отдавна са задминати !!!

Прогнозата за времето.20% ама се усещат като 60%

Успокоих се значи. Мислях си че инфлацията е някъде към 100 %, а тя била само 20 %. Как само съм се бил заблудил.

При Асен инфлацията беше по -ниска,отколкото при Мунчо.Днес пак има увеличение на почти всички храни.

Инфлацията в Русия, ако нея имаш предвид, също е висока, както и навсякъде по света, в следствие безконтролното печатане на пари уж заради "пандемията" и сега заради войната. Но в страни с "неразвити пазари", както биха нарекли нашия пазар, инфлацията е много по-висока.

Нали върнахте Борисов,защо цените се качват?

Инфлацията започна още миналата година когато именно мунчо на значи кирчо и кокорчо.

Единствените приоритетите на мнозинството са да свалят Гешев и Паметника на Съветската армия! А, за малко да забравя-да изпратим оръжие на укрите. Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!!

Важното е че има промяна. Какво се оплаквате? Нали важното беше не кой ще управлява а герб да не управлява. Ми ето вече ще станат две години-герб не управлява-значи всички трябва да се радвате. Какво значи някаква си там инфлация.

тук има един коефициент х2 .. това е реалното.. като гледам числата.. Взели са ги и просто са ги разделили на две и става "официално"

Това са приоритетите на новите честни и почтени. Пак приоритетите на възраждане са само и единствено излизане от нато и европейския съюз и присъединяване към руската федерация.

Аз не съм на картофи , не ме мисли :)

Честно казано се чудя какъв е смисъла от подобни стъкмистики, хората луди ли са, маломни ли са, та да не виждат истинската ситуация?! Да поизлъжеш с няколко процента - бива, ама в ПЪТИ, кой ще ти повярва?!

Ами много добре знам каква инфлацията в русия руско тролче. Я почни да викаш да живее путин да живее съветския съюз. Не случайно руснаците на тълпи бягат от русия.

И нова къща за копейкин.

Точно така! За свинското със зеле е същото! Едно време професора ми по стъкМистика казваше: Ако не искате да ви мърда много процента в кошницата слагате и едно пиано вътре! Инфлацията на моята потребителска кошница на семейството спрямо една година назад е над 130%! При всеки е индивидуално, но реално е над 60-70 % дори при най-бедните!

Ти гледаш цената на хляба цената на олиото на сиренето и така нататък. Пък трябва да гледаш цената на зехтина, шотландското уиски трюфелите черния хайвер:))))))

Руло тоалетна хартия купувах в началото на годината за 0,5 лв. ,днес същото е 0,7 лв. ! Това си е 40% надценка !!! Положението е подобно и за Много други продукти ! Какво говорят 17-20%.

Нещо не го виждам да управлява.

Шило

Ако това са приоритетите, не мерси!

Защо навремето наливаха оръжие храна и припаси на съветския съюз а не наливаха на хитлер за да свърши по-бързо войната?

ЗА ДА ТРЪГНЕ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ ... ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕКОМУНИЗИРАНА ... ВСИЧКО КОЕТО Е ПОСТРОЕНО ОТ " МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ" СЛЕД 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ... ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО :) ... САМО КОГАТО БЪЛГАРИНА БЪДЕ ВЪРНАТ В ПЪРВИЧНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ НА НЕКЪПАН ПРОСТ СЕЛЯНИН. ... ТОЙ МОЖЕ ДА ВЪЗКРЪСНЕ КАТО ЛИБЕРАЛЕН ФЕНИКС ОТ ЛАЙНАТА :)) .... О , МОЙ БЕДНИ САНЧО

Това искахте това получихте. Да ви е честито.

Акъл не искам.

Инфлацията е такава, защото българите имат много пари и търсенето все още е голямо. Ако мислите, че сега инфлацията е лоша, то не знам как ще реагирате след 6 месеца, когато настъпи дефлационния период и започнат да ви освобождават от работа.