Гневни работници потрошиха завод за iPhone, десетки арестувани (видео)

Камери за наблюдение, вентилатори и осветление са изтръгнати, а един автомобил е подпален

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп искаше всичко да се върне в Щатите но избраха този глупендер. Ще има още проблеми с американски компаний. А мангалите явно не ги бърка вирусът.

аз 2 хилки дадох за елитен ай-фон, тпй се оказа правен в индийски гараж за безпари

На никого вече не му се бачка! На всеки му се консумира...

Точно отака трябва да се постъпва с колонизатори ..

Това да има такива производства е инцидент. Този инцидент трябва да разследват - експлоатацията на човешки труд! Трудно ми е да си представя по какъв друг начин, толкова силно неравнопоставени работнци могат да кажат "не" на тежката експлоатация. Така че не намирам вина у тях, доведени са до състояние на нетърпимост. Защото ми е ясно как точно идват стоките в магазините, се стремя да потребявам, а не да консумирам, па а дано нещо се смени в актуалния извратен икономически модел! Телефон сменям на 5-6-7 години, като съвсем откаже стария. Не искам да подкрепям бясното консуматорство и експлоатация. Ако има откъде да купя телефон с по-слаби характеридтики, но по-скъп, и да знам че тези повече пари са за достойни условия на труд, винаги бих купувал от такова място. Общо взето се старая да купувам много малко неща, по-качествени, от по-добри производства.

Хората губят милярди, цените на акциите на Apple пада, а те - само за пари мислят ! Гладували сте четири месеца, ще гладувате и пет, разберете че сега не е подходящо да се плащат заплати, защото е края на годината и трябва да се покаже по-голяма печалба. От това зависят милионни бонуси, а не вашите жълти стотинки !

Кръстьо ти си под нивото и на обикновена маймуна! А може би си от тъмнобелите българи ...

Байчо, ти да си чувал за саркастично / иронично изказване, чиито смисъл е точно обратния? Чувство за хумор, нещо?

Байовото, то ако беше сарказъм требеше или името под което пишеш да подскаже или да беше реплика на нещо, а то чисто изказване. Арабите казват: "Вярвай в аллах, ама си вържи камилата!" - та и аз си го писах както си е. Ти ще се научиш как да пишеш по натам...

Връзвай си камилата, бай Иване ! Все в нешо си добър !

Ти,нормален ли си,бе ?

Така е когато те управляват гнусни и мръсни комуняги. Като при нашите мръсни и гнусни червени боклуци между 1990 и 2006. Добре че дойде ГЕРБ на власт и разпра АНУСИТЕ на комунягите с 200.

не са ли комунета, като преобладават комунетата, бе комуне проклето!

Защо чак в Индия , ако бяха дошли в Бг можеше да не плащат заплати с години , и всичко ще си е точно ?!

обаче, ейфон безе дефект немаше да има....

То така се прави обикновено в Индия. Примерно малки дечица шият маркови обувки, че пръстчетата им били подходящи. Монсанто си тествало ГМО-та и след пропаднали реколти, се самоубили 290 000 и така нататък.

Заплатите им са между 200 и 300 рупии на ден 4-6 лева.

Браво, ама скромно изпълнение като цяло. Трябва си тотален краш. Съвременният капитализъм силно се е отклонил от демокрацията и принципите на равнопоставеността.Световната търговия трябва да бъде силно ограничена да неща, които по обективни причини не могат да се произведат на съответното място, за да могат страните да развиват всестранно икономиките си. Освен това трябва да се отреже целия азиатски внос към развитите страни.

Разликата между съвременния капитализъм и онзи от 18-19-20 век е, че има средства за масова дезинформация, които с пропагандата си оглупяват населението и работят в полза на капиталистите. Приликата е, че няма разлика. Единствената цел на капиталистите винаги е била максимална печалба, основана на максималната експлоатацията. Навсякъде по света. У нас е същото. Само преди една седмица у нас увеличиха извънредния труд от 150 на 300 часа годишно. В 30-те години капитализъм непрекъснато бяха отнемани правата на работниците.

Ридактор Надежда - вярна на поръчковата "журналистика" - "местния профсъюзен лидер ... ". А местният капиталистически менажер не плащал заплатите Наде ? Той какво казал ? Щото разбрахме, че той Apple ограбили тези хора и ги докарали до отчаяние ...

Само им вижте служебните коли - с по едно резонаторно гърне. Няма катализатор, няма задно гърне, тия индийци са жив зян, чорбаджиите им продадоха земята за токсични производства и народът е обречен на робски труд. Жив зян...

Сега мистър Кук ще излезе без вратовръзка и с пуловерче за $10(за да Ви покаже че и той е като Вас) ще каже че това не е вярно...те са плащали ама работодателя в Индия не е... с две думи си затваряме очите за да има печалби и да продаваме айшитове...а иначе ръсим пари на black ass mater...

Ако тук така трошат наред и главите на бг феодалите може и да се оправи държавата!

Работниците в България и работниците в Индия.

системните комунисти-капиталисти ни продадоха задниците

кризата на капитализЪма

през комунизма, заводът щеше да е трудов лагер, където пращат всеки който не слуша. Само че без пари и до смърт.

При комунизма изобщо нямаше да се произвежда чужда марка, а собствена - евтина и качествена. На работниците ще се плаща над средната заплата за страната, навреме и те щяха да са доволни. Разбирам че това не се харесва на твоите господари, но тогава за работниците беше добре, а за капиталистите - зле.

А ГЕРБ приеха 9 часов работен ден. Допълнителни 300 часа в годината.

Станахме като обце. Всеки награбил смартфона, да не остане назад от модата и се надпреварваме за безплатни чатове,споделяния и приложения. Да не забравяме, че нищо безплтно няма в живота и ето че вече започват да ни го напомнят.

Помислах,че е станало в България и си викам,браво,взехме да ставаме хора,но после-уви !

Oт 257 случая на такива бунтове за тази година научаваме за този станал в завод за производство на Айфон. Другите 256 случая са срещу китайски фирми. Може би затова е така

Schilo

Ще ни светнеш ли, къде са другите 256?

Schilo

не бе, сериозно- изсере Дада нещо си и никога не сочи конкретика...

Намери си го сам. Инак и тук в новината го пише , ама по общо "че често ставали такива бунтове".

Гламавите русофили не харесват Айфон. Ай стига бе, верно ли? А Йотафоня, лично направен от вожда?

Schilo

Амал съм и йотафон и айфон и самсунг, хуауей...Честно казано- все ми е тая. Впечатлен съм от друго китайче- Xiaomi.

Руский, разкажи за Йотата. Как е?

Schilo

Стабилен телефон за времето си. Доста атрактивен с двата дисплея. И сега си го ползвам от време навреме. Що? Ти имал ли си?

Ти не знаеш ли каква е работата на бармана? Да налива и да слуша. И ако върти бутилките може и бакшиш. Тогава може да си купи Айфон и да се почувства значим и той и " Голяма Работа".

Schilo

За мен е важно да ми върши работа. Марката и цената са за избиване на комплекси.

Ако правиш например сайт, примерно в 95% от случаите проблем може да е Айфона. С някакви идиотски решения, които дори те махат в следващи версии.

Американско робство в действие.

Аз пък ползвам само бизнес моделите на Самсунг и съм много доволен.

писнало им е от тези неоправдано скъпи боклуци!

я пак виж колко струват последните модели на Самсунг и LG? --------- Ти нямаш последен техен модел бе, пудел! Ти си беден панелник с 5 смачкани левчета в джоба! Тъп и беден комуняга!

хаха най-обичам някви нещастни завистливи пръдльовци по интернет да ми казват какъв съм и какво имам хахах не съди другите по теб ве малоумнико

Много ме кефи как най великите от великия БРИКС се бият за трохите останали от американската трапеза, а руските роби нищо не могат да намажат.

Налей по едно голямо че предпочитам да не мога да работя от махмурлък па макар сглобявайки самовари отколкото да умирам от работа сглобявайки велики Айфони!

а България е по-зле даже и от държавите от Брикс, а няма нито протести нито недоволни, единствено малоумници като теб, които пишат злобни и завистливи коментари за другите

Няма държава от БРИКС, която да има по висок стандарт на живот от този на България.

Аз по морални причини не купувам никаква техника на Apple.

По морални или по финансови причини! Гроздето кисело, а!

Редник, заплатата ми е със сигурност поне 5 пъти е по-голяма от твоята солдатска.

фатмака може ли да не напише някоя глупост, и кое му е кисело ве тъпак? да не би да няма и други скъпи телефони? я пак виж колко струват последните модели на Самсунг и LG?

Знам аз! Тук всички панелни копейки сте разни интернет милионерчета! БУХАХАХАХАХАХА

не пиши пак глупости ами отговори на въпрос ве тъпанар

Трябва да си или супер богат, което както е известно с морал не се постига или доста тъп и парвеню за да плащаш за Айфон. Като питаш гордия собственик на Айфон с какво толкова е по-хубав та струва толкова отговора винаги е " Абе по-хубав е. Работи по-добре"" и толкова.

Муахаха пари има ама съм се отървал от тия шитове...сега е на път айпадсиктира на детето....дори няма да го продам а ще го шибна в земята от 5ия етаж...да е.ва бокл...уците им с боклуц...и

Браво!

Е ко толкуз, фъф ФАЩ секинфтори бачка с памперси.

Това е просперитет! Индийски русАфили с шефове китайци сглояват американски Айфони! За това ли викахте да живей путКин, дрОгаре! М!

тебе ще те пратим полицай в Минеаполис. Да почувстваш американската свобода под формата на един дебел и черен отзед.

Не това е Американса демокрация и просперитет. Все в заводи свързани с Айфон стават тези неща. Преди няколко години когато Фокскон произвеждаше ябълките, имаше масови самоубийства.

Бъдещето било на проруските кИнефИ като евразийски союз и БРИКС тъй викаха ЕДНО ВРЕМЕ псуващите СЕГА в безсилна злоба руски тролчета! БУХАХАХАХАХАХАХА

Шефове китайци.... тия маймуни освен за работници за нищо друго не стават. Да си седят в резервата и да не напускат Азия. А гнилите ябълките да мислят, преди да наемат квалифицирани екипи от Индия.... щото тяхната квалификация може да е в бой над меринджеи....

В Индия всичко, което мърда се яде, зацото е вид протеин. Колкото по-абсурден, толкова по-евтин!

Прави се оказаха руските тролове, че бъдещето е на БРИКС! гледаме, че раССия, индия и бразил навлязоха в нИвИрУятИн просперитет! БУХАХАХАХАХАХАХА

Нашите мангета червени гледам са се превъзбудили от новината за родината им ?

А как стоят нещата в нашия автомобилен "клъстер"?

плащат доста добри заплати.. трябва връзки за да работиш тук..

И индийците се оказаха по-малки ОВЦЕ ОТ НАС :))))

кирчо, хайде на протест довечера, да дадем властта на бсп БЕЗ ИЗБОРИ..

Напълно подкрепям действията на хората. Дори бих казал, че са закъснели. Другият път, вместно да трошат, да грабват по един кашон смартфони и да ги пускат за продажба в интернет.

Време е iPhone да се прави в САЩ и да струва $3000 !

Ще намерят начин да ги произвеждат само с роботи и тогава производствата разчитащи на нископлатена работна ръка и висока експлоатация ще западнат.

Ябъките да местат завода във филаделфия да видим бай Джони как ще ги сглабя :)))

Да се пренася завода в България тука има много идийци гласоподаватели на Баце ,така или иначе търси спонсори с радост ще го приеме завода и 5 години ще говори за това.Ех на времето имахме заводи ,заводи а какви банкети се правеха ,дори и на опера и на мач те караха да ходиш за сметка на профсъюза.

Теб май само на оф сбирки са те пращали и продължават ?

да, замод за китайски автомобили има тук и заплатите са доста, доста добри.. плащат се обаче..

Мноог е вероятно Ейпъл да си е плащал всичко, но тайванците да са решили да се правят на хитри и да не са плащали на работниците си. Което не биха се опитвали да правят в Тайван например...

Много е вероятно да си промит мозък ,фен на ябълки. Да мислиш че от апъл незнаят не е наивно а откровено глупаво. Та нали точно затова са избрали Индия.

Баце създаде КОВИД19 в лабораторията в Ухан, чайна за да избие вси комундета в БГ-стан! Ей, от де ви намира кутев бе! БУХАХАХАХАХАХА

Редник, няма ли да пукнеш от злоба?

Това е бъдещето на проруския БРИКС, в който членува и Индия! Гладни бунтове и безредици! До това води приятелството с раССия и чайна!

Ти като ходиш на кенеф защо първо не си сваляш гащите??

Mи да цапа сайта с гюбре...............

Къде е май месец ? Колко ще оцелеят след Геноцида ? Глад ,убийства в болниците,студ,отровни ваксини. България ще има 4 милиона след май месец.

Де го чукаш, де се пука! Абе тролче, видя ли въобще за какво е статията?

Ало ,Бойко ,ние кога ще ядем? Ти се тъпчеш до пръсване,а ние умираме от глад.

Ресторантите ще ги открият на 22 декември!

затова ли на протестите изхвърляхте храна, домати, яйца, защото сте гласни??

В БГ кога - ако едно бедно същество убие едно комунистическо лайно може да стане нещо по- добро

Помнете Борисовата зима като най-смъртоносната зима за 1300 г.В Русе чакали 11 дена за погребение.В Сливен чакали 8 дена за погребение. Бойко ще ни избие .

Така е, ама за нас няма по хиляда лева, въпреки че сме на първа линия!

ото, само корнелия нинова и р. овч ще ни оправят..