Коментари - Гневът на фермерите: Протести във Франция, Белгия и Испания, Макрон иска от ЕС регулация | Бизнес.dir.bg
назад

Гневът на фермерите: Протести във Франция, Белгия и Испания, Макрон иска от ЕС регулация

ЕК може да склони за изключение от правилата, изискващи фермерите да оставят част от земята си необработвана, ако кандидатстват за европейски субсидии

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Гневът на фермерите: Протести във Франция, Белгия и Испания, Макрон иска от ЕС регулация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ако, накрая някой ще яде хурката. Първо раздадоха блажни субсидии после ще ги премахват. Има го тънкия момент, че с тия субсии така наречените фермери изнасят и продукция извън ЕС.... Майната му, време е за ротация :)

Не посягайте на украинския износ! Зеленски защитава и вас от пълномащабната с нищо не предизвикана руска агресия.

Именно, време е за мобилизация. Аз мойте деца и внуци ги евакуирах в гнилия запад да им е гадно !

Регулациите са измислят от администрациите с цел доизкусоряване на корупционните техники и схеми, като рано или късно идва това което става в момента с фермерите та и по лошо !

Kalin

Когато ние и още няколко държави отказахме да пускаме от Украйна зърно и.....ни плюха а сега и те усетиха дебелото и излязоха по улиците.Ми нашите кво дремат?Боклуците от Турция също трябва да се спрат!Не че си нямаме и боклуци от Холандия в ЕС

Шило

Зелените ще ядат бой. А пари за субсидии няма, щот заминават за Украйна.

Шило

Нашите....Нашите са подлоги на 5-6 едри земеделци. Достатъчно е на тях да им напълниш гушата и всичко спира!

Ще папкате бръмбари и ще сте щастливи!

И сега ядат дървото заради това. За тяхно съжаление, това е само началото. Хората масово обедняха, води се безмислена война досами Европа, която върна ЕС в каменната ера. Няма да им се размине. На зелените, либералите и жълтопаветниците.

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Ама кат сте почнали да изброявате - Франция, Белгия, Испания.. Ами в Германия простите спряха ли? НЕ СА.. ЛИТВА не е ли евродържава. Щото преди дни и Вилнюс бе превзет от тракторите.. Усранската граница с Полша и Румъния вси е все тъй блокирана. В Холандия и там протестите не са спрени.. А тук - само Макарончо са пънел "помощ" от ЕС да иска. ВСИТЕ ЕВРОФЕРМЕРИ ИСКАТ ЕС ДА СЕ ОСВЕСТИ. И вместо за Усрайна. За тях да почне да мисли и действа. А и ЕС да не се мори отречените нещица от ТРАНСГРАНИЧНОТО СЪГЛАШЕНИЕ - дето по-умните евроводачи отказаха, сега да ги вкарва отново чрез приети да тъмно директиви за ГМО-тата.

Ако проумееш колко си тъпа ще се самообесиш.

Ама нъл много ги обичаме украинците, що рИвът тогава? Ами като стане Украйна член на ЕС то, кво ша прайм?

Украйна е на път да разпадне ЕС,като го залива със своята непроверена,некачествена, ГМО продукция. Над 50% от чернозема,земята на Украйна е собственост на най-големите земевладелци в света Блакрок,Каргил и Вангард. Тяхната неконтролирана продукция от Украйна дави ЕС.

Глобалистите ще ядат дървото! Беше им хубаво като се държаха като господари, ама му се види края на филма

Ей това е народ.Ние сме си роби.

ЕССР лети в пропастта

Тия що рИвът ? Нали помагаха на Украйна ? Е, сега тя помага на нас, като ни изпраща стока без мита и ДДС , и без да влага в тях средства за екологичност, каквито се изискват от европейските производители ! Харесва ли ви хляба, например, който ядете ? Не ви ли прави впечатление, че е като дъвка и се слепва като лепило, когато го стиснете ? Е, той е от брашно на украинска пшеница , съдържаща много глутен и рака на дебелото черво ще обхваща все повече европейци !

goose

Всъщност най-успешното земеделие и най-успешното животновъдство е в Нова Зеландия и няма никакви субсидии по темата. Екологичните норми са дори по-строги от ЕС, но за сметка на това произвеждат и доставят на цени, които са под цените на субсидираните фермери в ЕС. Така че решението е лесно - махат се всички субсидии за каквото и да е и който може - оцелява.

на мен на лиШчето ми пише,че западняците си живеят живота и не знаят какво е криза???

Тъп, не тъпа. И от утре съм ти "баща" :)

Значи искаш субсидии но не искаш да се съобразиш с правилата. Ами малко нахално е.

За необработената земя им се плаща достатъчно, но те искат хем субсидии, хем и да изкарат допълнително. Когато подадеш на някой пръст то захапва ръката.

Така ли, приятелю! Имаш ли си на идея как се изграждат лъскави и поддържани ферми в наши дни? Нека те светна - субсидии. И аз до вкъщи имам една такава, малка, с около 50 крави. Хората имат и инвентар, собствена зема за люцерна, място за паша през топлите месеци, контейнери за тор - затворили са цикъла. Имат и млякоавтомат - отивам преди седмица да си взема мляко и какво да видя - писмо на собствениците - драги клиенти, благодарим ви за доверието, което израждахме взаимно през двете поколения, в които фермата съществуваше - за съжаление общината спря субсидиите тази година без обяснение. Не само за нас, а за всички ферми в региона. Срамуваме се от тях, но сме планирали да останем до ноември, като до тогава поетапно кравите отиват в кланницата и ние преустаноявяваме работа! Знаете ли какво означава това? Трима ратая на улицата, фермери без препитание, техника, която не се поддържа, ерго удря се и бизнеса на поддържащите фирми. За липсата на продукция не говоря! Тъжно е, наистина! А иначе да дават пари за снаряди могат! Ще им изяде главата!

Правилата са писани от хора, които не са доближавали лайната в обора! Нямат си и на идея как се случват работите и си мислят, че доматите се ядат с колците. В Европа имаме тежка шизофрения - това просто е продължение на немската идиотия с АЕЦ-ите - дай да ги затворим и сега - оу! Хайде да пуснем зелените въглища пак, че няма ток! Пълно безумие! Няма да се учудя да започнат да внасят мляко от ... Русия!

Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари. ИСКАШ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО ПО СТАТИЯТА, НО НЕ ТИ ДАВАТ!!!! ЗАЩОТО СИ ПРОТИВНИК НА ПОСОЛСТВОТО И ПОТЕНЦИАЛЕН РАЗОБЛИЧИТЕЛ! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин

Фрапиращо е как се е*ават с хората повсеместно. Изобщо не става дума само за земеделците. Регулации, субсидии, закони, наредби, разрешителни, такси и комисиони.Частната собственост почва да е само една формалност, получаването на държавни поръчки е жизненоважно, иначе фалираш.Шпионирането те принуждава да слушкаш и да внимаваш какво говориш и пишеш. Здравеопазването е илюзия, фармацевтичните компании станаха по-силни от оръжейните. Но пък хората свикнаха да са пасивни и бавно губят всякакви права.

Сравнението ти е малоумно. Нова Зеландия има огромни пасища и развито земеделие. Освен това никой няма да превозва конкурентна стока на хиляди км и да плаща мита. Това им спестява сериозна конкуренция. Да произвеждаш в ЕС е много по-скъпо и трудно с оглед на всякакви регулации и еко простотии.

Кажете си, напишете си директно, че протестите са срещу евтиния внос от Украйна. Внася се евтино зърно, но хляба поскъпна. В същото време за европейските фермери торовете са поскъпнали защото основната нитратна тор се произвежда от азот взет от въздуха и природна газ. Европа добре си получаваше евтина газ от Русия и произвеждаше торове, а от това и земеделска продукция - храна. Сега който държи газта ще може да произведе храна.

На европейските фермери сигурно марсианците им избират правителствата, а не самите те. Каквото си си избрал, такова ще сърбаш - съвсем просто е. На другите избори да слушат добре кой какво и предлага и са си опичат акъла кой ще изберат. Като чуеш някой, че говори да ти говори за евроквоти за пръдните на кравите те - подкрепи го, той 100% ти мисли доброто!

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Тошо Макрон е6е бабугери те само с твойта виагра

Баце ама ти верно ли мислиш че Киро и Ристю някой ги е избрал и не са назначени от Козяк?!

Гледам, че в някои градове фермерите вкараха стада овце !

Абе видно е, че пазарите са свободни и икономиката е саморегулираща се. Впечатляващо, колко добре работи всичко, а тези пък протестират. :-)))

Напротив, ще стане както в България: ще запушат устата на организаторите с малко пари и обещание за още и след европейските избори фермерите ще го отнесат един огромен. Парижкото споразумение, така наречената зелена сделка, ясно казва че на хората (европейците), не трябва да им се позволява да произвеждат храната си. На никой евройскк политик, особено на Макрон и племето му не му пука за европейците, освен като пушечно месо.

Да се готви германия … американеца потрива доволно ръце… европа е върната 50г назад

500+

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+ + + + + + +

На село не ги учите тези неща, ама вие от посолството от 89 насам все с куци коне опитвате и все 4-5% взимате. Този път обаче си права - никой не избра тъпите Кирчо и Ристо, а много прости и крадливи селяни - Бойко. И като го хванахте за ... шлифера... Та така. Не се надценявайте в Посолството - обикновени изнудвачи на мафията сте. А всички знаем какво се случва с такива, история сме учили много

тя Германията преди 2 седмици се беше вдигнала , ама нещо им хвърлиха прах очите и сега ..спокойно . Но Франция гори - буквално . Не само се изсипва фермерската продукция идваща от Испания и се унищожава - директно се разкачат и подпалват ремаркетата на камионите с испанската продукция, тракторите им разораха градинките в градовете, животните се пускат в градовете , Белгия също е разбунена , очаква се и Испания... А у нас неподкупните медии , хвърлят ни 2 думи и ....