Гласуваха спорни застрахователни промени на първо четене, но едва ли ще минат на второ

Два часа дискусии за закон, който ако влезе в сила, както е предложен, може да предизвика изтичане в чужбина на значителни средства от застрахователните компании, като цената ще трябва да платят потребителите

Обратно в новината

Коментари - Гласуваха спорни застрахователни промени на първо четене, но едва ли ще минат на второ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо е необходимо цялата Гражданска отговорност да се вдига, при положение, че повечето с ГО изобщо не ходят в чужбина. да се вдига сумата само който иска "Зелена карта".

Това е лъжа. Просто тези, които не си обслужват задълженията в чужбина ще им трябва кеш. Няма реална причина за увеличение на цените.

За това ли сте в парламента бе герберски тиквииии ?? Законите по ПВУ кога??? Гешев кога ???

Трябваше Данчо да изберат за шеф на този Пар ла МЕНТ, много щеше да приляга.

Българина масово не сменя номера, а се е преместил за постоянно в Германия да речем. От там идва проблема. Ако българина спазваше законите нямаше да е има проблем. Сега има твърде много произшествия зад граница. Естествено ще има хората там си живея. ГО в Германия покрива до 150 000 000. В България покрива 100 000. Няма как да стане. Местиш ли се в чужбина сменяш номерата.

Преди години съм плащал съм залена карта за 15 дни - 500 лв. А сега всички тъмнозелени със зелени карти - карат като на уволнение

Ти изобщо знаеш ли какво е зелена карта?

В Европа, 6 месеца след като си се регистрирал на адрес, ако караш с български номер, ще ти скъсат шортите от глоби.

Разбирам че си от село, обаче в Европа зелената карта е част от ГО

Пред нашия блок в Германия има една РР и една Р Български коли, поне от 6 години, още не са им скъсани шортите явно. Всичкото мангал не сменя номера. Мангалът да не ги бере парите по дърветата, ГО в Бъглария 150€ ГО Гермяния 500€. Той манго смята.

Долна продажна сган!

Кажете го директно. Мутренските фирми с Инс в името не си плащат задълженията. В България им минава номера, но в чужбина не.

Значи манго живее там нелегално. А като е нелегално, няма как да смени номера на колата

туй да не би да си карал със самолет по магистралата?Бахти и безценните немци - те всичките са или Роналдо или Меси

Когато си бил в торбите на баща си ГО не важеше извън България. Искаш да излизаш с кола - зелена карта на гише до КПП - 500 лв.

С КАКВИ ГЛУПОСТИ СЕ ЗАНИМАВАТ НАШИТЕ ДЕПУТАТИ .ХАЙДЕ ВРЪЩАЙТЕ МАНДАТА ЧЕ ДА НЕ ПРАВИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ПОЗАЗИИ

Застраховката от всякакъв вид е доброволен акт. ДОБРОВОЛЕН. Това че ви клатят като разпрани със застраховка ГО че и зелена карта която почти никой не ползва си е ваш проблем . Защо се оставяте да ви дерат кожата едни кухи калъфи ?.

кура за европата ти : /

Тия мърши досега бяха безполезни, вече стават опасни ... Скъсяване с една глава откъм краката, засега!

възможност да използваш точното определение - в случая основната причина не са българите, а българските граждани - от тези със специфични културни особености, трудности при завършване на осми клас, с три деца до 18г., които живеят ''по Европата'', пътуват по ..найсет човека в колата, и в най-добрия случай монтират дограма някъде по строежите.

ГЕРБ винаги така работят,в услуга на застрахователите,на феодалите,но не и на работещите българи! При ГЕРБ не сме видели другои освен дране на кожи,вдигане на цени и замразяване на доходи,това е робовладелската партия на България!

какво точно сте разбрали от статията. Май си пишете по инерция.

тъпият пудел Радев съвсем предаде фронта и позволява на всички да ни цакат Мрши!

и Армеец, брат

Тъпотии отново! Да плащат по-малко тези шофьори, които нямат предявени претенции към гражданска отговорност. Плащаш 20г. Отговорност, няма ПТП, нямаш нарушения, а цената еднаква за всички. Айде господа и госпожи размърдайте пилешките си мозъци, че ни писна от вас. Дръгливи кранти такива

въобще не пише по инерция човекът. Преди време излезна колко ще струва гражданската отговорност ако тази поправка мине. Сумата е умопомрачителна. При ГЕРБ си е тъй- умопомрачение във всякакви форми- само да напомня последните постижения на Центъра за градска дебилност в София.

В България за да започне да се приемат нормални закони трябва да се обесят публично поне 50 депутати и това да се дава по националната телевизия.

Че какво лошо има да се увеличи ГО? Карането на кола НЕ Е задължително за всеки боклук. Като искаш да се возиш на кола ще плащаш толкова колкото ти кажат щото си човешки отпадък а отпадъците трябва да плащат за всичко, да им се вземат парите и да ги глобяват двойно и тройно. Отпадъкът като види парипипге харчи за глупости, затуй не трябва да му се дават.