Гласуваха промени за минималната работна заплата, с които тя ще е различна за всеки

Корнелия Нинова определи случилото се в комисията като абсурд, а според Георги Гьоков на практика с приетото предложение се бламира определянето на адекватна минимална работна заплата за 2023 г.

Обратно в новината

Коментари - Гласуваха промени за минималната работна заплата, с които тя ще е различна за всеки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мамицата ви спрете да се лигавите с народа,вие сте ни слуги,ние ви плащаме заплатите,ние ходим до урните,ние ви даваме поповете които заемате

Направете нещо за тоя най беден работник само лоши новини нещо по добро !

С. Калашници. В. Народното. Събрание. Итяхните. Избранници. Даги. Унищожат. До един

Корупцията ни унищожава! Не трябваше в момента да сме отделили пари за ония бойни самолети, има външен корупционен натиск. Трябва да фиксираме на максимум 5 пъти МРЗ заплатите на парламентаристите и да не се дават пари на Политическите парти без оценка на резултатите на базата на тяхната предизборна програма. Бог да ни е на помощ.

Бедни ни искат за да ни държат в подчинение.Дано Бог ги накаже до последно коляно

Каква е файдата от.. макроикономика Каква е файдата от финансова дисциплина Каква е файдата от бюджетен излишък Каква е файдата от минимален дефицит Когато маса хора изнемогват Когато продължава миграцията Когато повечето младежи бягат Когато бият пенсионери за ... жълти стотинки Когато на второкласници им правят обучение за капачки, обяснявайки им че са кувьоз....

Ами вземете я вдигнете тая заплата ,че народа мизерува!

Даите и нас възможност да живеем по нормален живот! Как се живее с 550лева като ти спрат осигуровки? Имаме деца и живеем кучешки живот! Събудете се господа депутати! Сигурно закуските и кафетата ви струват повече! Не можем да си позволим една храна като хората ,а ще ставаме европейци!

Господа депутати от нашия гръб си гласувате велики заплати елате да си разменим ролите !Обещания напразни давате но народа няма да ви търпи дълго време!

Депутати гласувайте намаление на вашите заплати ,а на нас бедняците ги увеличете ,че да живеем и Ник като хора ,а не като кучета да ръфаме комат хляб!!!

Трябва само 80 депутати всичко останало вьн и да взимат миним работ заплата 1 г да видят как живеят хората

А колко е лесно като една нормална страна да се направи минимална почасова ставка. Работиш х часа по х сума на час и взимаш парите си . Така всеки сектор работодател ще може да определи сумата и всеки спрямо труда си ще получи парите си.

Минималната заплата да се обвърже с депутатската!

voknid

Минималната работна заплата е за минимална работа. Кой ще гарантира заплата на присъстващите работници, ако нямат поръчки от клиенти, но чакат да се появят? За лекари, полицаи, огнеборци и подобни дежурници ми е въпроса!

И сега заплатите на повечето лекари са неадекватни!

До кога щесе търпят тези крадци,какво чакате народе национална стачка ,и президенцка държава трябва тук

620 лв чисто , живей!!!

Народе докога ще търпите. Какво стадно чувство. Ще се събудите ли и пред тази сбирщина наречени дупетяти. За минимална заплата смешни пенсии а вижте техните заплати добавки командировъчни за съветници далавери лобизъм и още и още до задавяне. Вчера гледам помака карадаи от турчин по голям се прави с мерцедес последен модел иза ояден и с ехидна усмивка. Живуркат си грабят. Какво стана с къщите за гости на този помак Стотици хиляди заграбени. Тъпри даспало стадо.

Гласуваха......ето така и ние ще гласуваме. Хора, ние ги избираме и им даваме заплата и добър начин на живот, после те гласуват за нашата заплата и начин на живот.

Брутална работна заплата!

Нали искахте смянана системата? Получихте я!

Тотална олигофрения! Безсмислено, НО безполезно!

На оръжие братя! На оръжие! Смачкайте гадовете които сами си определят заплатите , а държат народа в нищета! Тая измет трябва да се изрине!

Ами то и сега е различно според прослуженото време е брутната заплата. Има логика, защото реално само минимална заплата, никой не взима. Всички по КТ имат различни добавки. Нека се махне клас прослужено време, и да влезе в минималната заплата и тя да бъде еднаква за дадена длъжност и по-висока от досега предлаганото. Както за държавните служители., Те нямат клас прослужено време и няма стар, няма млад, няма опит, няма кой може и не може да работи, всички взимат еднакво. Е има и вратичке за някои, но общия принцип е такъв.

Хей ВИЕ, от парламемта, повече от 3 м. обсъждате за повишаване на МРЗ, само обещания, обещания..............., до кога така, по-добре не я повишавайте, предлагам да ВИ дам заплатата си и да изкарате с нея месеца..ВСИЧКИ СТЕ ЛЪЖЛИВИ И ЧАЗНИ СЪЩЕСТВА.

Как ще няма клас прослужено време при държавните има и то започва от един процент нагоре а при частника 0.6

Това е безумие.

На това аз. Казвам безумие.

За да вдигнат минималната заплата им трябват пари а откъде ?естествено от клас прослужено време . Народе заспал време е да се събудиш.

Трябва поправка на конституцията и повечето депутати да са мажоритарно избрани и да носят пряка отговорност

Тия от парламента са малоумни не може да кажат че хората с минимална заплата нямат образование че ако меса те тия с висшето ще умират и народа вече трябва да направи нещо

Тате Нино май се е обадил за изпита по Икономика, иначе Корни би осъзнала, че с този шедьовър на икономическата мисъл може да ни върне в XIX век. Такъв е материала ни!

Я кажи нещо, за момичето на тати Саче, Деница Убавица. Тиквен фен.

Край това беше супер подигравка с нас ако сме истински хора вече е време да ги избием както алчните политически изроди но това заслужават и много от злобните работидатели

Определено трябва да оправят тия ла*на, които са сътворили.

Следва и да намалят и броя на депотатите според броя на населението

С глупостите, които измислят, да бъде премахнат клас прослужено време, какво увеличават? Аз лично ще получавам по - малка заплата. Всички да се махат от парламента. НЕКЪДЪРНИЦИ!

Нека минималната заплата да стане колкото депутатската. Или обратното- депутатската =на минималната

Не знам тоя народ до кога ще търпи да ни правят на маймуни тия сега направо ни се подиграват трябва да кажем стига вече

Нека минималната заплата да стане колкото депутатската. Или обратното- депутатската =на минималната

Това удря определено хората с много стаж в една професия. Не схващам социалните ползи от това действие. Добре ще е някой от тези мозъци дето го е измислил да обясни

Нека минималната заплата да стане колкото депутатската. Или обратното- депутатската =на минималната

Минимална.., колко да е минимална - най-много да е равна на 0, а максимална - една минимална заплата никога не може да бъде максимална!!! Там, където някой ти определя заплащането на труда без никакъв контрол, тази терминология и спор са напълно излишни..!

Нека минималната заплата да стане колкото депутатската. Или обратното- депутатската =на минималната

Който досега е вземал по 700 вече ще взема по 500 хахах

О боже време дасе дигне стачка и то огромна секи пьт се подиграват сьс народа и въпреки гледайки учите на народа и продължава да се лаже време дасе дигне стачка за сичко

Каква стачка с неграмотни хора,бе каун прост?

Клас се дава за лоялност към фирмата в която работиш а не за стаж и д-р. Ако започнеш работа на ново място стаж няма .

прост ръбарско,тодателски чист боклук и дебил!!!

Те разбират ли какво правят

Щели да обвържат минималната със средната работна заплата?! Все едно да се закачиш за шамандура която се е отскубнала и се носи по течението. Браво на децата.

Армията от държавни и частни експлоататори и плащащи минимални заплати на работниците от дълги години на феодално развитие ще" подскочи" и няма да има намерение да плаща тези пари. Което означава, че ще си наемат повече млади работници и такива без СТАЖ и опит за сметка на квалифицирани, знаещи и с дългогодишен стаж работници.

Е не напразно най силните икономики са президенски

Президенска република ще оправи нещата.Тия нещастници в парламента само квакат и нищо за народа

Радев нали ни управлява 2 години.

Каква президентска ребублика бе, мушмул. Та ти не знаеш какво е това и тръгнал нащия да иска още по голяма кочина. Такива като теб изобщо трябва да не гласувате щото сте по вредни от тоя предател наречен президент.

Ако се въведе почасова ставка само държавата ще загуби и за това е неудобно на лентяите от администрацията. Всеки работодател би се съгласил да плаща на човек, който си изработва нормата.

на снимката и гьоков гласува

Не знам хората не разбраха ли че тази МРЗ е безсмислица. Тя има значение за това какво минимум като приходи да очаква държавният бюджет. Служи и на калпави работодатели дето не могат да съберат 2+2 да определят и заработката на работниците си. Така както служи средната заплата за определяне на заплатите в държавния сектор. А иначе работещите на МРЗ са не повече от 3-5% в най бедните райони.

Правят така,че ебават мамата на всичко .Останат ли още минута повече тези хора ще сринат всичко

Трепането им е малко на тая сган!!!

За тяхното прослужено време, аз им давам 5 лева на ден, според резултатите от прехода до сега.