Германски съд забрани Uber

Това е поредна забрана за услугите на компанията в Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само регулации и субсидии. С две думи който прави бизнес без сибсидии да фалира - натам отиват нещата. Регулациите раждат жестоки монополи и пречат на пазарната икономика. В дългосрочен план субсидиите и рефулациите ше се окажат пагубни за икономиката. Субсидиите раждат корупция и парвят фирмите неконкорентноспособни. Регулациите осигуряват пазарен комфорт на определени бизнесмени. Сешайте се за резултатите в дългосрочен план :)

Съжалявам за правописните грешки, но пиша от телефона и гледам, че съм написал и конкОренция в думата неконкурентноспособни по-горе. Има и други грешки.

С една дума команиЗам. Команизма затваря секо свободна инициатива, да помниш какво правеше Бизнес плана 56, който се считаше за напредничваФ през 1986?

Ако погледнем зависимостите на новините от последния ден, може да видим някои много интересни взаимоотношения: 1. САЩ налагат санкции на всички фирми които строят северен поток за газ от Русия до Германия 2. Германия решава, че Юбер е незаконен и прекратява услугата в страната Само не казвайте, че е случайност

Браво на Германия, защитава си интересите и не и пука. Няма да правя съпоставка.

Защитава интересите, НО на няколко олигарха дето притежават таксиметровите компании.

Защитава интересите "СИ"? Откога интересите на картела на бакшишите в Германия имат нещо общо с интересите на обикновеното население? Откога повече и по-честна конкуренция е нещо лошо, вредящо на потребителите (т.е. на хората)? Изказвания като твоето намирисват на сталински войнишки чорапи и организирана престъпност (налагане на индивидуални търговски интереси върху правителствената политика и решения)

Този, който е писал законите е бил с ампутиран мозък или са му платили. Друга хипотеза не виждам. Що за разхищение е да се пътува до гаража веднага след като пътниците слязат? Къде са екофашагите когато ти трябват?

ай ти да не си най-умният отново... то мозъци в БГ лилили.. от умен по-умен и всеки акъл дава.. ама работи после за 600лв, живее в мизерна панелка, кара 20г кола..... но видиш ли много умен.. айде не ги мисли ти немците.. те са по-добре от теб и ще бъдат така.. а ти ще плащаш самолети, частни асансьъори.. абе всико дето ти кажат.. и после.. ще бъдеш с пения от 300лв..

Първо работя за колкото си изкарам - не съм на заплатка като теб, нито пък разчитам някой да ми плаща пенсийка. Наистина живея в панелка, защото така искам и изобщо не мога да кажа че е мизерна, а ти плащай по 1000 евро на квадрат за кутийка 70 квадрата, която реално е 50. С тераска - 1.3 квадрата - прав ще стоиш там. Може и наемче да плащаш по 700-800, както прецениш. Карам 20 годишна кола защото пак така искам - здрава и евтина ми е. А ти плащай по 500 лв. на месец за пластмаса с моторче от косачка. Успех!

ЕС е абсолютна комунистическа организация с планова икономика (програмни периоди - петилетки), абсолютно непазарни практики (субсидии на определени бизнеси, настоящият пакет мобилност и т.н.) Няма никаква свобода, демокрация и пазарни принципи. Да са ви честито новото робство. Дано по-скоро се разпадне.