Германски анализ за България: Ниски заплати, но сложна среда

1/3 от евросредствата не се усвояват заради високи бюрократични пречки пред бизнеса, сочи в анализ Germany Trade & Invest - GTAI

Обратно в новината

Коментари - Германски анализ за България: Ниски заплати, но сложна среда | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За обикновения човек няма никакво значение дали валутата е лев или евро. Има значение само ръста на доходите и цените.

България трябва да съкрати държавната администрация в България цялата държава е в упадък именно заради над 2 милиона държавни хрантутника ,които по цял ден нищо не вършат.

"ERM 2 гарантира, че валутата на страната няма да се колебае прекомерно". Е нали уж курсът на лева беше фиксиран завинаги. За какво колебание говорят? Да не се окаже, че курсът е фиксиран само за левовете държани в банкови сметки.

Ниски заплати но сложна среда се превежда на кочина с роби.

Ми като ви е сложна средата се разкарайте бе. Не стига, че влачат милиарди всяка година ами и недоволни. Ясно е че им се иска ако може да им работим без пари или да си плащаме да им работим ама то това е мечтата на всеки алчен капиталист-боклук. Китайците вече не искат да бачкат за чест и слава, а искат кинти. В Европа по-ниски заплати от нашите няма (или поне в ЕС), дори в повечето африкански страни никой няма да им работи за такива смешни пари. Какво се оплакват не разбирам.

"Ниски заплати но сложна среда" ми звучи като заплатите са ОК, само средата малко куца.

Еми прекрасна е... идваш, плащаш малко, като в Китай, а получаваш квалифициран труд. Съответно вкарваш малко получаваш много. Ама има корупция и лихва/процент, 30%, ГРОБ, за да не ти пращат хора от НАП, Касеткурата, НСБОП и други видове държавни бухалки. А те морални, ама не толкова много, че да използват евтин труд, но не толкова малко, че да преглътнат изнудването за подкуп.

Ниски заплати, но това не пречи на немските хипермаркети да ни праскат по-високи цени, отколкото в Германия. Сложна среда, но пак не им пречи да ни праскат всякаква химия и по-ниско качество отколкото на Запад в продуктите, които продават на наивните туземци.

Че кой те кара да ги купуваш?

Ниската ми заплата...