Коментари - Германия задмина Япония и вече е третата икономическа сила в света | Бизнес.dir.bg
назад

Германия задмина Япония и вече е третата икономическа сила в света

Японският БВП се е ускорил през миналата година (+1,9% спрямо 1% през 2022 г.), докато германската икономика се е свила с 0,3%

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Германия задмина Япония и вече е третата икономическа сила в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера четох че Германия губела икономическата си мощ, изнасяли производства,фалирали, някъде 1600 работници с факли в траур по случай закриването на 100 годишния им металопреработвателен завод, нямали газ, нямали кимур, нямали работници...Ако прочетете в която и да е медия че навън е слънчев ден, да знаете че е непрогледна нощ...

От статията излиза , че германия е задминала Япония по пътя към дъното ...

Явно си обърнал скалата, за да поставиш пРоссия най отгоре

Точно това и аз щях да напиша

Мостафата и Моамед ни щът да арбайтен бахахаха

Не думайте, нали ПроССия беше № 1.

Язък за тоновете пропаганда. Умирала,, разпадала се, замръзвала...все едни и същи от вестник "Работническо дело" вече 70 години.

Така ли излиза, експерте? Мале, колко си умен, като порасна искам да приличам на теб!!!

Като износител Германия страда от слабото външно търсене, енергийните разходи за големия ѝ производствен сектор и лихвените проценти, повишени от Европейската централна банка (ЕЦБ) в опит за справяне с инфлацията. Влошаващата се икономическа ситуация в Германия означава, че новата ѝ титла на трета световна икономическа сила, обещавана ѝ още от октомври миналата година от прогнозите на Международния валутен фонд (МВФ), се разглежда за ИЗМАМНА - особено като се има предвид, че е възможно след няколко години Индия да изпревари и Япония, и Германия, отбелязва АФП.

Според данните на Международния валутен фонд отпреди две седмици, за БВП по Покупателна способност на държавате Германия е изпаднала на 6та позиция след Русия. ... Китай, САЩ, Индия, Япония, Русия, Германия. . Така изглежда класацията на държавите по покупателна способност. Русия е вече икономика номер 1 в Европа.

Че Германкя нали загина?

Да така е за съжаление. Самоуби се,за да даде още малко живот на мутрата САЩ. Както и целият ЕС.

Гаден, еврогейски, изгнил запад

Мадараша е номер 1 и по спинозни

А мадъ Рашъ къде е?

А Булгаристан... къде е ?

Номер 1 е, ама по спинозни

германия заминава курбан за американските геополитически интереси и завлича цяла европа, за която не ми пука, но ми пука за България.

China 33,693.95 United States 23,666.05 India 16,873.47 Japan 5,820.26 Russia 5,732.78 Indonesia 5,101.18 Germany 5,015.88 . Според прогнозата на МВФ,през 2024 година Япония изпада на 5 то място а Русия става четвърта икономика в света.

Не ни давайте БВП по номинална стойност,защото за икономистите той не е важен. Важен е БВП по Покупателна способност.

и подобни гадости. Друсат се джендерастчетата и не им дреме, свобода брато ;)

никой сериозен инвеститор и икономист отдавна не гледа балонният надут от деривати + печатане +инфлация +счетоводни гимнастики номинален БВП.

на 5- то място по БВП ППС според МВФ и СБ и преди Германия.Факт

мачка сите джендерастки дъжавички в това число сащ, германи, япония и подобни лилипути ;)

Живея близо до Щутгарт. Хич не е розово. Централата на Бош в Лайнфелден казва чао на 1800 човека през следващите три години. Навсякъде е така! Тази година са решили в града, който живея да спрат субсидиите на малките ферми! Да живей екологията и украинското зърно! Ние тоя кючек го играхме след 89-а. Не е весел!

ЕС санкционира Русия,а ЕС пропада а Русия дърпа нагоре!?

Нагоре, при дядо Боже.

Бош ще съкратят 25% от пресонала(около 500 човека) в споменатата от теб локация в следващите 3 години. Което нищо чудно да се окаже, че просто пенсионираните няма да се заместят от нови работници, а останалите най-вероятно ще ги преместят на друго място. Не казвам, че е розово положението, но такива "съкращения и оптимизации" са парлама...

Браво! Изкара водката за деня, сега спри да спамиш с тъпотии!

Хайде, започна Пи-Ар кампанията!!! Германия е закъсала има сериозен дефицит вече. Безработицата в определени градове нараства сериозно!!! "Приятелите" САЩ привличат немските корпорации в САЩ с преференции за газ и ток. Огромни заводи се затварят, а жителите на градовете край тях работеха в тези заводи. Газта от САЩ за Европа е на много високи цени. Диверсификацията на доставките си беше чиста лъжа. Диверсификация на висока цена, за да подкрепяме политиката и войните на САЩ доведе до обедняване на Европа и теглене на огромни кредити за подкрепа на Укронацистите подчинени на САЩ и да купуваме оръжие за тях пак от САЩ, която постоянно провокира Русия!!! Смешници! Затъването на Германия като домино ще срине икономиките на цяла Европа!!! Супер!!! И за сведение на промитите мозъци, за големите проблеми в Германия говорят германците, живеещи в България!!!

При бандера :)

Позната е с руски паспорт, чака българския си, но има роднини и пътува редовно там, вкл. и това лято. В Русия никак не е розово, незаивсимо какво показват цифрите. Да, Москва изглежда чудесно - пътища, сгради, инфраструктура, но хората не подскачат от щастие, а извън големия град положението е трагично. Доходите са адски ниски и т.наречената "покупателна способност" е далеч от нашата представа за нормален живот. Това е истината. Сравнително сносно живее държавната администрация, работещите във ВПК и добивната промишленост - около 30 - 40 милиона руснаци. Останалото е леш. И пропаганда. Дори в Москва, макар да се държат гордо, да са прилично облечени хора, цивилизовани, си личи, че е доста трудно и напрегнато. Много стоки ги няма, заместващите са със съмнително качество, има яка спекула със стоки менте, внос през Казахстан или от китай, автомобили втора ръка през Беларус и Казахстан с превъртяни километражи, нередовни документи, дори бивши официални дилъри на коли продават евробоклук на поразия. За повечето руснаци, какъвто и да е автомобил, дори руски е немислима покупка в момента. Форд фокус 2006 г. се счита за "представителен клас"??:))))))) Имат достатъчно основни хранителни стоки, това е факт, но нямат много неща с които са свикнали от нормалния живот преди санкциите - явен дефицит, без възможност за заместване. Има много китайски полуфабрикати, но те не заместват нищо - просто променят тренда на хранене. С изключение на десетина по-големи града, в провинцията е истински леш. Има много хора, които не искат да живеят така, но никой не си позволява да говори. В провинцията по кръчмите стават прави, когато говори Путин по телевизията. И познатата с мъжа си е ставала права, за да няма скандали, въпреки че е противник на режима му. Това е жива истина, от първо лице. Ние живеем далеч по-спокойно и сносно.

Щото още ги брият заедно с усраина :)

"Но в реално изражение, т.е. без влиянието на инфлацията, японският БВП се е ускорил през миналата година (+1,9% спрямо 1% през 2022 г.), докато германската икономика се е свила с 0,3% според официалните данни, публикувани през януари." Кое последно е вярно - Германия по-напред ли е от Япония или по-назад?

Че в България как е?

За простите парчета които си мислят че Германия цъфти - тези статистики се смятат в долари айде сега погледнете долар/йена и ще разберете... ако можете да си включите мозъка. Така като четето не се ли питате как Япония расте повече а изведнъж Германия я задминава - валутни курсове нищо повече. Без евтини суровини Германия не е конкуретноспособна всичко друго е прзни приказки

Каквото и да "дрънчи", пропагандата храни илюзиите известно време и после ума осъзнава истината. Няма смисъл от сравнения и спор - ние сме си световно известни хейтъри и умеем да се самоизяждаме - царе сме в това. В България живота е несравнимо по-добър от " Петата" или четвърта икономика в света:)))) Всяко нещо с времето си - осъзнава се бавно, ако пропагандата доведе човек до социална наркоза:))))

Европа спешно се нуждае от голям завой с откъсване от краварската хегемония и политика. Трябва да си върне политиката за мир и собствен икономически интерес чрез възстановяване на търговските отношения с Русия. В противен случай инфлацията може да прерасне с криза.

след дюнер кебап - превод от немски

По Дюнер Кебаб...превод от македонски

Питай някой който е живял през соц-а да ти разкаже за 'визията' дето сега предлагаш.

иска ти се да си повярваш ама много си далеч от истината. Само с пропаганда на "правилните медии и на една жена от пазара ми каза не става.

Ако се верва на руски антиправителствени икономисти, РФ включвала в БВП и военната продукция, докато САЩ и Западна Европа - НЕ.

Ами в България никога не е била така богата ,както днес

най се сладко плаче по чуждите гробища

Японците са ярък пример на сбъркана икономическа политика в дългосрочен план и ако не променят нещо, вървят към самозатриване. Там работата и лоялността към работодателя е над всичко, което е добре, ако не влияеше пагубно на личния живот и като резултат хората не се женят, не раждат (защото е табо да гледаш болното дете, всечко да идеш да служиш на компанията) и се застаряват и се топят по-бързо и от нас. Каквото си надробят, такова и ще сърбат.

Вече го сърбат. Лоялността към компанията вече не е дори и пожелателна. Японците нямат деца. Демогравската криза там е катастрофална. Имат огромен дълг. Опитват се да правят нещо, но няма много надежда.

глупасти , било е но преди осемдесетина години .