Германия ще насърчава избора на месо от свободни прасета

Зеленият министър Йоздемир лансира петстепенна скала на етикетиране, която да указва на потребителите при какви условия са били отглеждани животните

Обратно в новината

Коментари - Германия ще насърчава избора на месо от свободни прасета | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей тия откак ядът само прави краставици пращят от ъкъл?!

Свободни или не, накрая ножът играе ! Най-свободни са дивите глигани.

ЕС все повече започва да прилича на лудница.

Прощавайте за глупавия въпрос- защо България ВНАСЯ 60% от свинското консумирано тук?

Малка поправка - 70%

Щото преди 2 или 3г изклаха прасетата и ги заровиха. имало АЧС. Преди това имаше Син език по преживните животни, Шап и още. Имаше и Причи грип и изклаха пилетата. След като западняците трябва да заменят националните си резерви от храна в източна европа се появява смъртоностна болест по животните.

Много добра идея на германците. В България ,поспециално в Странджа хората си гледат прасенцата свободно и месото им наистина е по-вкусно. В Испания прословутия иберийски Хамон също се прави от свободни прасета. Инициативата не е никък лоша - подкрепям.

Санкциите срещу Русия работят: германците да се учат сами да си отглеждат храната :))

Кой ще дойде да изкупи или подкупи? Че се навъдиха прекомерно - над 100 000 генетични фамилии и породи барабар с котилата си и всяко иска първо да цоца от мама и да се вреди, като навреди на другите. Държим ги живи, храним ги, угояваме ги, чистим им фъшкиите и им сторим нови къщички с отопляеми "локвички" отпред край чадърчетата, а те ни хапят и ритат, грухтят ни ако и ние поискаме да си починем или да добием някой лев да си купим преоценена наденица.....Даже им се свиди и за вкусна помия да ни отпуснат нещо, че и ние станахме като тях, нали с когото се събереш...и т.н.

Те германците живеят по-зле и от прасетата. Заробените прасета, ще ядат свободни прасета.