Коментари - Германия ще насърчава избора на месо от свободни прасета | Бизнес.dir.bg
Коментари
Прощавайте за глупавия въпрос- защо България ВНАСЯ 60% от свинското консумирано тук?
Малка поправка - 70%
Щото преди 2 или 3г изклаха прасетата и ги заровиха. имало АЧС. Преди това имаше Син език по преживните животни, Шап и още. Имаше и Причи грип и изклаха пилетата. След като западняците трябва да заменят националните си резерви от храна в източна европа се появява смъртоностна болест по животните.
Много добра идея на германците. В България ,поспециално в Странджа хората си гледат прасенцата свободно и месото им наистина е по-вкусно. В Испания прословутия иберийски Хамон също се прави от свободни прасета. Инициативата не е никък лоша - подкрепям.
Кой ще дойде да изкупи или подкупи? Че се навъдиха прекомерно - над 100 000 генетични фамилии и породи барабар с котилата си и всяко иска първо да цоца от мама и да се вреди, като навреди на другите. Държим ги живи, храним ги, угояваме ги, чистим им фъшкиите и им сторим нови къщички с отопляеми "локвички" отпред край чадърчетата, а те ни хапят и ритат, грухтят ни ако и ние поискаме да си починем или да добием някой лев да си купим преоценена наденица.....Даже им се свиди и за вкусна помия да ни отпуснат нещо, че и ние станахме като тях, нали с когото се събереш...и т.н.
Германия ще насърчава избора на месо от свободни прасета
Зеленият министър Йоздемир лансира петстепенна скала на етикетиране, която да указва на потребителите при какви условия са били отглеждани животните
Обратно в новината