Германия: "Северен поток-2" не отговаря напълно на правото на ЕС, затова сертификацията му е спряна

Въпросът има и геостратегическа страна, коментира министърката на външните работи на Германия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още малко да почаката за СП-2 нека да не го пускат, за сметка на това руснаците наистина им наложиша жестоки санккции -12 пъти по високи цени на газа и тока за ЕС.Честито на печелившите.Това са истински санкции , ане говорилните и хартиените приказки на геронтофирлите в Брюксел и Фашингтон.

Schilo

Спирайте, спирайте. По средата на зимата...И после, що плащате по 1500-1700 долара. Ако продължавате така, дела на Газпром в СП 2 ще се изплати до пролетта

Абе тъпанар. Стига с тия лъжи бе. Другите не са пълни на половина дори. От къв зор този ще е ценообразуваш. Аман от келеши. Теле си и теле си остана. Ба си русороба смотан.

Тоя лаф всяка зима. А забравяме, че руската газ е едва 30% от газта в Европа, а тази дори 22.5 щото се правят на интересни.

той руския газ е 30% от пазара на ЕС/напълно достатъчен дял/ ама защо вече 9 месеца цената газа счупи рекорди -12 пъти по викока над тази от преди 9 месеца и така ще хподължава а Газплом счепи всички рекопди за приходи и печалби.Що такабе? Нали само 30 % бил пазарният ми дял.Къде е демократичният американс щистак да дойдеи в Евпора .Що го няма бе?

ВерваШ ли на думите си? Що така в ТАСС пише че за първи път са на загуба като драснат калема в края на годината на всички сметки. А за другото мога да ти кажа защо - щото Германия и ЕС спира атомни реактори и централи на въглища. За това. Нищо общо с газопроводи и капацитет. И сега са празни руските, а другите на 100%

Ма какво да очакваш от нация, която два пъти подред предизвика световни кръвопролития и накрая нахално седна на стола на управлението на новия райх който сама създаде... Докато има телета ще има и сатрапи.

Не сертифицирате Северен поток 2...ами тогава и ние (руснаците) няма да подаваме повече газ от договореното и хоп енергийна криза в ЕС... Забележете до сега толкова години ЕС договаря някаква газ в повечето случаи по-малко от необходимото и когато има нужда от повече руснаците са доставяли повече и са получавали заплщане след това...забележете запълвали са газовите хранилища въпреки че няма договорено по договор...при запитване от страните в ЕС руснаците са запълвали хранилищата бе да са получавали предварително заплащане.....но ние какво четем в либерастките медииии аууу колко са лоши руснаците ама ние как зависим от тях видиш ли...мамка ВИ да ева демагогска мазни бр'кселски лъжци....не сте сключвали дъгосрочни договри с русняците и те са Ви давали газ на доверие ама Вие ги плюете и аз да съм в един момент ще Ви тегля една и баста...мрете от студ и глад.

Не отговаряло на правилата в ЕС...айде айде много добре знаем че слушкате ония от ФАЩ...

БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ КРАНЧЕТО НА СЕВЕРНА ПАТКА-2 Е В БЕРЛИН И, ЧЕ ДЕФАКТО ПУТЯ ВЕЧЕ Е ЗАЛОЖНИК НА БЕРЛИН , ПРИ ТОВА - С КЕШОВ ХАРЧЛЪК ИЗЦЯЛО ОТ БУНКЕРА ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБЪРНА !

Нещастник, СП 2 Русия си го изплатила ОТДАВНА (5 000 000 000 евра), при печалба само за 2021 г. от 60 000 000 000 евра !!! Руснаците не са прости като булгаристанци да копуват нещо, което с на хартия !!!

Не ми се мисли какво дърво ще гризнат германците заради това, че все още са окупирана държава. Лошото, е че и ние сме на същата копанка като тях.

Стойте тогава на студено,де еба вашта мама проста !

Газ само по Турски поток, докато клекнат и почнат да си добиват газ

Ако цената на тока удряше само по домакинствата, с мед да го намажеш положението. Но защо всички забравят, че има и производство, и то производство на храни. Изглежда мотото на германското правителство ще бъде - 'Като няма хляб, яжте пасти!'.

Немците играят на 'тука има, тука няма' с руснаците, а руснаците играят на шах с европейците. Деца, какво да ги правиш ...

Швабите въртят задни части и клекнаха пред краварите.

И с ,,ихуу,, се опитват поне временно да оправят бакиите на уйкраинците.

тъпотията винаги е ръка за ръка с путлерастията.

за това ли си слагате вазелинче, че иде Аналенче да ви го тури до мъдури?

Тоест утре Аналена от Лавров ще чуе единствено единствено "Добър ден" и "Довиждане"... с подтекст -госпожице, като си напишете домашното може пак да се пробвате в министерския бранш;)

ще ще ще ще ще ще

Ами да... Лавров е стара лисица и поне пред хора ЩЕ се държи възпитано, а после ЩЕ остави Милер да обясни простонародному на госпожицата че тя няма (с) какво да си/се мери с Лавров;)

какво има да си мерят? А еврейчето Милер какво ще и каже, че тя (която е на власт заради програмата си за прекратяване на този поток - да...точно така.. ако следеше малко щеше да знаеш що е в парламента и то като фронтмен) да си плюе на думите с които е избрана? тия ще ще ще ще ги слушаме от 2019та година от когато се ПУСКА СП 2. все ще ще ще ще и все не е.

Именно - тя няма нищо за мерене, ни акъл ни политическа тежест, та ти като си следил "малко" може и да не си забелязал че шефът и, Шолц, вече и наби канчето относно изказванията и за СП2, и не само това ами и пред Бундестага заяви че ако Аналена продължава да се държи като хунвейбин то той ще се върне към полтиката "Аз готвя ти сервираш"-)

глупости на търкалета. Принц Хъркачов от Заспаландия (както го наричат тука в Германия самите германци) нищо не е набил на никой. НЕ знам от къде ги четете тия тъпотии или откровенно си ги измисляте само поради липса на аргументи. Седни и почети малко за германската политика. Лабрадорчов няма нищо за мерене. Никакви аргументи за каквото и да е с/у Бербокчето. Всяка година си бълвочи едно и също и Бербокчети просто отива, за да покаже на зелените в Германия че си върши работа уж. Много добре знае какво ще каже и той и двамата еврея - Милер и Шаломов (ака.. Путин)

А, правиш се че си в Германия... а си пропуснал скандала който изгаря управляващата коалиция още от края на миналата година. А за останалото си прав, Аналена е такова дърво което само личните и приятели могат да сметнат за политик, тя и затова в момента е просто една патерица на която се крепи правителството на Шолц, сиреч тя е германският вариант на Златният пръст Волен Сидеров или Валери Симеонов, ако ти харесва повече-)

Че е патерица - патерица е... Само че я слушйат щото 20 години не се хващали юздите. А това скандалче дори ти не помниш за какво е, та камо ли те сега йато се хванаха за юздите. А и с СПД са нямали скандал, а беше вътрешен. И няма какво да се правя. Ти се правиш на умния, но си едно злобничко пале без грам знания за ситуацията тука в Германия и повтаряш мантри от кръчмите в Бг.

Докато руснаците и янките се ритат по кокалчетата, Европа затъва в безумна енергийна криза.

не идва проблема от този поток. Другите са едва на 30-60 % запълнени, а някой дори спряни (в Полша). Така, че да се бълвочи, че заради СП2 е скъпа газта е пълна идиотия.

Да построиш тръба, която да е готова и да осъзнаеш, че не отговаря "напълно" на норми или разпоредби е икономическо самоубийство. Политика, разбирам, ама чак пък толкоз. Иначе сегашните пикови стойности на цената на енергийните ресурси за мен са си чиста спекулация.

тръбата е строена от Швейцарците. Нищо, че нямат излаз на море. Руснаците построиха едни 5% от всичко. И много добре знаеха, за разпоредбите. Просто се правиха, че това няма значение. Няма германска фирма която да си държи активите в Швейцария. Още преди 10 години стана тоя проблем с флашките и задължиха всички активите да са им в Германия.

хе хе хе... аз като ви обяснявах преди няколко месеца че Аналенчето ще ви тури големия страпон, вие рИвахте с/у Меркелица и се радвахте после, че не е на власт. Както винаги казвам - внимавйте какво си пожелавате - щото може да се сбъдне.

за няколко деня, тайно, полека цените пораснаха с няколко века. Гледате ли по света как се затварят предприятия и фалирт производства? Знаете ли че вече в много малки градчета спират тока за осветленеи през нощта? Знаете ли че разни апапи ще берат джилезу необезпокоявани в тъмното? Знаете ли каква ще е ценат ана тока и парното като вдигнат мораториума? Знаете ли че правителството го вълнува домашното насилие точно сега? Знаете ли какво е предложило правителството за да защити икономиката и енергетиката на страната? Знаете ли колко данъци е платил Лукоил? Знаете ли колко злато изнесе Дънди прешъс металс и каква концеия плати? Знаете ли колко евтин ток АЕЦ продаде в чужбина на пазарни цени? ама стига съм питал....че един дето знае какво е ХАрвард управлява.... ама файда...нешо няма.....

Като вдигнат още цената на газта и германците почнат да плащат тройно, и после излязат на площадите - много бързо ще го одобрите, ама сега лижете на американците.

живея в Германия от 20 годни. мога да ти кажа - че това никога няма да стане. Просто не познаваш манталитета на германеца.

Ти го мислиш за проста овца, а то се оказва тъпо говедо.

Тя точно Германия никога нямаше да се обедини и за няма и 6 месеца обаче стана. Изненади винаги стават в сюблимните моменти

тъпизми от кръчмата които ги смятате за много остроумни не ми се четат.

Значи за 20 години нищо не си разбрал!

Каза го най- големия тъпанар който не знае на кой континент е Гетмания дори :)))