Германия се настройва за още 4 месеца карантина

Носенето на маски в страната става задължително. Правителството прие нови икономически мерки. Меркел за сетен път отхвърли коронаоблигациите

Обратно в новината

Коментари - Германия се настройва за още 4 месеца карантина | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма да нося маска никъде това е глупост ако някой ме глоби, в съда глобата ще падне веднага не си правете илюзии

Германия ще плаща сметката! Докога? Ако има една крава която да я доят безкрайно, това е Германия! И сега се иска от страни като Италия, Испания та и Франция, отново Германия да поеме най-голямата тежест финансово, за да поеме тяхните дългове, направени още преди кризата. Италия най-лицемерно изкривява ръце и заплашва с напускането на ЕС. Еми да си напусне! И да иска финансова помощ от Русия или Китай. То не може за всичко и всички само Германия да плаща!

маските са задължителни само в три-четири града ,а иначе от понеделник става задължително носенето на маски в обществения транспорт и в магазините По парковете се поставят нови пейки на определено разстояние за да може повече хора да се разхождат.Вчера стана ясно че бундеслигата ще стане първото голямо първенство, което ще започне отново като начало верно при закрити врати.

Четете съдържанието, защото заглавието е твърде подвеждащо;) После сравнете конкретиката на мерките и ги добавете към вече разпределените безвъзмездно средства още в началото на кризата с лепета, мрънкането и заклинанията на "отговорните лица" тук и ... спирам дотук, защото иначе ще стана зла още ърлингдъморнинг и ще си образувам нерви, пък то не си струва;)

Много подвеждаща статия. Маските може да станат задължителни в ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ! а не както внушавате навсякъде

А очакването за карантината е да продължи ОБЩО 3.9 месеца, а не ОЩЕ 4 месеца.

Маските в Германия не са задължителни. Цитат от собствения ви текст: "Всички 16 провинции ще задължат лицето на човек да се покрива в обществения транспорт." Маските в Германия са задължителни в обществения транспорт.

И в супермаркети и др. магазини

Може ли източник на новината?

Този фейк е пуснат само за оргазъм на мутромилиционерогерберастките дебили...!!! А поне 20% от българите знаят информирано какво е положението и какви са мерките не само в Германия...!!! Ха, ха, ха... :::)))

Кви маски ви гонят в Германия бе????? То в момента НИКОЙ не носи маски там, вие искате - тепърва, след като вече "излизат от кризата".... Още на 20-ти април си отвориха всички магазини хората.... А тука пускате фалшиви новини че щели да ходят с маски. хахах. Тва от фейковете на DW ли е?

Още на 20ти... Малеее..днес да не 50ти?

ма че си проста ушанка. Първо - отвориха магазинито до 800квадрата. Второ маски не се носиха до сега и ДРУГИЯ ПОНЕДЕЛНИК СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. До сега бяха ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ в НЯКОЙ части на Германия. И слагането на МАСКИ ОТ СЕГА е условието поради което се отваря икономиката. За какво ти е маска ВКЪЩИ БЕ серсем?

Тук магазините не са затворени, само моловете+

PEYTSCH

Връщам се от местния Кауфланд без маска и ръкавици...Суперът празен от клиентела от месец насам...Стоките които бяха преоценени с 50% сега са с още 50% на купища...Най-вече с великденска тематика...И пак няма мющерии...

От Кауфланд да се сетят да пуснат онлайн пазаруване. Даже и 5 лева за доставка да сложат може да е изгодно да се пазарят стоки на промоция, защото ги намалят доста. Сега има много безработни, ще се намерят куриери.

Когато на Германия и изкомандват да налага санкции, да прави глупости с бежанци, конвенции и т.н. тя шпори целия Европейски съюз да правят какво ли не.... когато има криза, Германия не я интересува ни ЕС, ни другите държави, ни нищо, праи си само неща в нейна полза, няма единство, няма общи мерки, няма справедливо разпределение на помощите, има спасяване само на себе си.... а Франция е същото, ами да ти пикая на Европесйкия съюз...

Какви общи мерки да има? Дай идея, а не такива абстрактно коментари

Какви общи мерки ли - коронаоблигации! Самото име го подсказва. Без условности, печатане на евро за всички, общ дълг, който ще бъде покриван от всички. Ако ни трябват 100 милиона за нова болница например, всеки се бърка и дава според джоба си. Както е в Щатите - не може изведнъж всички да зарежат Айдахо например, защото бил по-беден и не може да си го позволи, федералния бюджет го покрива. Сега стана ли ти ясно??

Много точно казано! Когато губя - губи цял народ, когато печеля - печеля само за мене си.

Хубавото е,че автомобилните заводи отвориха в цяла Европа,не само в Германия,дори в Румъния Дачия отвори. От там следва и нашите заводи за части да отворят и хората отново в тези сектори да се върнат на работа. До няколко месеца нещата ще се оправят,после тези,които си изпуснаха работниците ще съжаляват най много,но да се оправят...

Те хубаво отварят, ама няма баламурници да купуват. Ще ги складират колите по пистите на изоставени летища като барели с петрол и накрая ще трябва да ги подаряват без пари.

Откъде ги измисляте тези новини!!!! А това за маските направо е смешно,те досега не носиха маски че сега ли като отхлабват карантината. Вижте как е по другите страни стига сте слушали Бойко,как ние сме най добре Всички основни отрасли работят в цяла Европа,магазините също.Новините в България са много манипулирани и избирателни в зависимост от правителството.Четете международна преса

PEYTSCH

всички забелязват, дори слепите и глухите, Меркел и сие и дума не обелват за забрана на мигранти или „бежанци“ от вирусна Турция и арабски страни, нито от Африка където епидемията сега започва...Милиони подгонени от болести, от суша и глад ще се насочат точно към „Жермани“ щото Меркел им е фенка. Болестите и престъпленията ще стъжнат германците които тази година са призовани да останат в страната и да забравят почивка в чужбина. А това са 40 милиона летовници в Испания, Италия и Турция...

Докато не изкарат ваксините и сигурните медикаменти за лечение на това ще продължат рестрикциите, дами и господа!

Ваксина може да няма никога! Ще продължим да си живеем нормално с вируса,както с всички останали вируси,не разбра ли бе панико? Срещу САРС-1 няма ваксина вече 18 г,а ти се надяваш за тоя вирус ли да има?

Срещу САРС може и да няма, защото отдавна вурисът е овладян чрез карантина, разбра ли бе ч*укундур? При условие, че тестват върху хора в момента n-на брой ваксини се очаква да има есента. Без ваксина няма как да се разхлабят мерките по начина, по който на теб ти се иска.

Да чакаш ваксина срещу вирус е шибана работа. Каква полза от противогрипните ваксини, като я действат на актуалния щам, я не ? Служи и рисковете при употребата на набързо разработена ваксина без дългогодишни изпитания. Въобще, работата не изглежда добре.

В България не е имало такива забрани, каквито има в Европа, с изкл. на Швеция разбира се. И сега магазините могат да си работят, но повечето собственици ги държат затворени, защото няма никакъв смисъл! А няма смисъл, защото няма клиенти и никой нищо не купува. Това ще продължи в следващите няколко месеца, защото не вярвам някой да стъпи в МОЛ да речем, а и предвид предстоящата рецесия и икономическа криза никой не се е залетял да купува каквото и да е било излишно. Хранителните магазини си работят така или иначе. Не вярвам и някой луд лятото да предприеме пътуване със самолет, защото заразяването му с корона е 110 процента сигурно.

И като се заразиш голяма работа... Ще го изкашляш за 1 седмица и ще забравиш за тая китайска настинка!

Твърде голям оптимист си, при доста от хората не преминава леко и при 5 от сто завършва със смърт. Аман от такива безрасъдни оптимисити, за които парите са най-важното!!!

Абе, я направете карантината вечна и да живеем като къртици.

ще спре да заразява когато Германия излезе от рецесията!

Тази статия няма нищо общо с истината,да не говорим,че и заглавието е чиста манипулация,карантина в Германия няма да има още 4 месеца,ще има ограничителни мерки,които с времето ще се разхлабват! Масови мероприятия,футбол,концерти,театри,културни събития,кина,това още 3 - 4 месеца няма да го има в Германия. Всичко останало ще заработи по етапно! В момента там работят много повече неща от тук!

Кой преписа и преведе статията без да влага малко логика в простотията която е сътворил като заглавие и съдържание? Станахте по-зле от една баба на пазара каза...

Много манипулативно заглавие и статия! Германия не се настройва за карантината,която беше досега,отварят се заводите,магазините до 800 кв.м., отварят се пазари,много от нещата се отварят,просто ограничителните мерки ще продължат още около 4 месеца,като такива ще са за училища и детски градини,носенето на маски,спазването на социална дистанция,няма да се провеждат масови мероприятия,като концерти и театри,но леко по локо ще отворят и част от заведенията... Германксата икономика още от понеделник започна да се отваря постепенно и ще го прави така в следващите 4 месеца!

Както и при нас.

Не точно,тук повечето магазини не работят! И тук трябва да започне разпускане на карантината по етапно,като се допусне отварянето на останалите магазини. Иначе концерти,футболни мачове и подобни чак през август може да се мисли... Заведенията от юни също поетапно може да ги отварят,но не всички,а и с предписания за дистанции в началото и езинфекции.

У нас още един месец и икономиката е достам.

имало икономика, да бе?

Не, хич няма. Целият народ караме на фотосинтеза и естествено извираща от земните недра вода (къде минерална

прав е , нямаме иконокика