Германия отново настоява за данък "финансови трансакции"

Олаф Шолц представи окончателно предложение за облагане с 0,2% на покупките на акции на компании, чиято борсова капитализация превишава 1 млрд. евро

Обратно в новината

Коментари - Германия отново настоява за данък "финансови трансакции" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В Германия ДФТ трябва да донесе 1,5 милиарда евро, от които голяма част да отидат за финансиране на увеличението на минимума за старост" - в Германия няколко месеца се караха за едни 2 Милиарда за пенсии - а че от 2015 всяка година около 70 Милиарда за араби и черни отиват - няма и дума...

Ако договорите за разлика върху акции не се облагат ще се увеличи обема на търговия с тях вместо с акции...

Бъдещите и настоящите пенсионери ще пострадат, защото пенсионните фондове, които управляват парите им за пенсия, ще плащат този данък всеки път когато купуват/продават акции на борсата.

Освен това парите на пенсионерите в пенсионните фондове ще намалеят и поради намалената ликвидност на финансовите пазари, предизвикана от този данък. Това значи, че спреда между "купува" и "продава" ще се увеличи и така пенсионерите ще бъдат ограбени допълнително.

Пенсионните фондове не инвестират в акции. Ако някой пенсионен фонд инвестира в акции, трябва да бъде закрит възможно най-бързо.

Не се обаждай неподготвен!