17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за журналистически фишеци с думите "спорен" и " не се сьобрази"... САЩ са международен сьдия, ментор, окупатор, жандарм (читателят да си избере), че някой да трябва да се сьобразява с тяхната позиция и да си определя като спорни бизнес проектите си?

Германците вчера одобриха и хуявей за бизнес. Явно не броят американците за слива .

e добре де САЩме н адруг континет и заповядва кой какво да прсви в собствената си душържава на фругия континент ????

Но фругиа контизир няма хига жуба либа.

Евала

САЩ Са Терористи и грабители в Либия и Ирак си Ограбват Петрол 50% нас насила ни продават старите си самолети МАКАРОН хахааа е прав в НАТО Всички ди Спонсорират Света може само да ги н а е б е Като Замени Долара с Друга Валута И тогава Ще им се серем у Държавата !!!!

Какви са Щатите и на кой континент са, че да се съобразява Германия с тях ?

Идеално да заобикалят укрофашагите и фалит на Зеленски и компания

Надявам се че германците знаят какво правят, все пак имат 300 американски бази на територията си. Ако се разминат смо с майдан, ще е добре.

е не може сички да лижат черните афроамерикански ташаци и да си мълчат. ха-ха

Естествено че Швабланд си гледа интересза! Това да не са нашите дупедавци които когат дойде краварската свиня Маккайн се надупиха веднага и спряха Южен поток койуто щеше да носи милиарди долари на България!

А наш Ганя дали ша са огъзи за Балканский поток? Дали няма да баялдиса само при появата на един второразряден щатски сенатор, придружен от чиистачката на посолството до Южния парк?

Полската държавна петролно-газова компания PGNiG е подала заявка за намаляване на цената на природния газ, доставян на Полша от руската компания "Газпром" по Ямалския договор, съобщи компанията, цитирана от руските медии. PGNiG, както са заявили от компанията, е изпратила искане до "Газпром" и "Газпром експорт" за промяна на цената на газа, доставян съгласно споразумението от 1996 г. От полската компания добавиха, че договорът позволява веднъж на всеки три години на всяка от страните по споразумението да се застъпва за преразглеждане на ценовите условия на доставките, ако се смята, че те "не отговарят на пазарната ситуация". Понастоящем Полша получава по-голямата част от природния си газ от Русия. В същото време, както каза по-рано ръководителят на PGNiG Ежи Квечински, Полша очаква в бъдеще да получава най-голямата част от газа от САЩ. Сключването на договори за доставка на американски втечнен природен газ (LNG) беше обявено през 2018 и 2019 г. Споразумението, подписано през 1996 г. между PGNiG и "Газпром" за доставка на газ за Полша, изтича през 2022 г. Полската страна обяви, че не възнамерява да го удължи. Регулаторът е поискал от руската компания документи, но тя не ги е предоставила В края на март PGNiG спечели дело за цената на газа срещу "Газпром" в Стокхолмския арбитраж и получи право за възстановяване на 1,5 млрд. долара. В края на май "Газпром" и "Газпром експорт" обжалваха арбитражното решение в съда на окръг Свеа в Швеция. Същевременно "Газпром експорт" в средата на юни подписа анекс към договора с PGNiG, отразяващ присъдата на Стокхолмския арбитраж. В края на юни "Газпром експорт" преведе общата сума от 1,5 млрд. долара по сметката на полската компания. В началото на октомври полският антимонополен регулатор UOKiK глоби "Газпром" с около 7,6 млрд. долара по делото "Северен поток 2" и наложи глоба на европейските партньори на "Газпром" по проекта на стойност 61 млн. долара. Размерът на глобите за руския газов гигант и неговите пет партньорски компании е 10% от годишния оборот, което е максималната санкция съгласно полското законодателство. UOKiK смята, че споразуменията за финансиране на строителството на газопровода "Северен поток 2", сключени от "Газпром" с петте компании партньори, им дават възможност, заобикаляйки полското антимонополно законодателство, да станат собственици на акции в проектната компания Nord Stream 2 AG, която сега е изцяло собственост на руския концерн. Преди това компаниите проучиха възможността за създаване на съвместно предприятие за проекта, но не успяха да получат разрешение от Полша. UOKiK смята, че страните сега просто са видоизменили схемата. Полското външно министерство обяви наличието на инструменти за събиране на глобата от "Газпром", но не уточни за какво става дума.

Полски опорки. Поляците за панаира може да купуват сащиянски газ ако американците го субсидират...за да могат наивниците да поверват на сензацията. Но в БГ няма как да се купи втечнен газ по евтин от Руския :)) Не че Боко и гербавите не могат да накарат овцете да плащат по скъп газ от сащ за да не сме били зависими от руския газ :)

Крым наш, СП-2 тоже и нека тъпите соросотролякопитеците каталясат от злоба.

ще ще ще ще 8 месеца клякахте на САЩ и метър не построихте. Добре, че ГЕРАМНЦИТЕ са МЪЖЕ, а не педьовци като руснаците които се страхуват от САЩ. Швейцария за 8 месеца построиха 1200 км по СП2, Руснаците за следващите 8 месеца построиха - НУЛА !!!!! Същата НУЛА каквато е Шаломов от аватара ти. Защо??? Ми щото РУСНАЦИТЕ са НЕКАДЪРНИ И ГИ Е СТРАХ ОТ САНКЦИИТЕ НА САЩ!!! ФАКТ!!!

То и Крим беше ще, и моста беше ще, и ваксините бяха ще и още много други неща които сега са факт. А ти тъпия квичащ чиракопитек и тролякопитек така си и остана слуга и мияч на дърти изпосрани европърдаци.!. мбуууухахах

теб не те е страх, защото май облизваше един американски...

Ами немците си гледат интереса да не са като нашите продажници.

Завчера Херо направи "оперативка" с нашите газовици,за да им набие канчето.....Скоро ще видим и резултата.

когато вълците удушат овцете от близките кошари и няма друго какво да отнесат , почват да се хапят един друг

Германия мисли за своятаикономика а не като борисов мисли сама да забогатее повеце и унищожа ва България

Цялата украинска икономика се крепеше на старата тръба с безплатния газ де крадяха, а сега, като няма безплатен ще поискат да се върне даже СССР...

Важното е сега да ги спасим от транзита на омразната руска газ! Те нали не искат нищо руско! Сега германците с СП2, а ние с Балкански поток ще им помогнем!

Добър човек си ти - пръв да помагаш ...

Ама много са дебелоглави германците.Заповядано им е да не строят ,а те се правят на разсеяни и не изпълняват заповедта.Това е лош пример ,току виж ,че и някоя и друга държава последва примера им .Ами Полша и Украйна как ще печелят от транзитни такси , а Полша построи и терминал за американска компресирана газ,на тройна цена, а пък в Украйна преносната мрежа е в ръцете на американска компания ,в която сина на Джо Байдън е вицепрезидент.То в Украйна от транзитните такси , така или иначе народа нищо няма да разбере,май същото важи и за Полша

за дебелоглави не знам ,ама дебелогъзи моми бол

Когато бях млад по време на тъмният социализъм, и почивахме на Златните ,имам друго впечатление от младите германки и не само от тях

Това развитие на нещата беше логично и очаквано. Няколко големи европейски енергийни компании от различни държави на ЕС вече са налели милиарди евро в този проект и няма да се откажат на финала заради измислените американски аргументи. САЩ да си продават втечнения газ на който си искат. Тръмп се скара с Китай, дърви се на ЕС. Ами да си търси пазари за газа в Латинска Америка и Австралия, ако иска може и в Африка да опита. Пълен смешник.

Тръгне ли газопровода краварите и сатрапчетата им умират от бяс. А Германия току виж почне да прибира и транзитни такси за пренос на газ към Франция- там са не по-малък потребител, а собствени източници нямат грам. Укри и пшеки ще полудеят - изтърваха кьорсофрата.

Във Франция строят термоядрена централа. Десетина, най много 15 години Русия ще продава газ и после коня умря....

Краварите получиха пореден Mittelfinger, но трябва да свикват.. Времената се променят..

Германия си пази интересите, за разлика от България.

Глупости

Меркел се грижи за икономиката, а Баце - за чекмеджето, поради липса на икономика. хе-хе

Това идеята със санкциите ми изглежда като ....."широко прокламиранта политика на СВОБОДНИЯ ПАЗАР, който определя цената и доставчика"... Оказва се че ДА ДА АМА НЕ !!! Както казваше Петко Бучаров. Ние това със снакциите го видяхме след 1990г. когато едни мимчета тръгнаха по улуцуте и започнаха да убеждават търговци и производители .... :ДА ГИ ЗАСТРАХОВАТ:, че иначе може да им се случи, я пожар, я обир я друго нещо.

Германия ще яде карачката скоро.

Защото не слуша окупатора си ?

"""Германия не се съобрази със САЩ - подновиха изграждането на "Северен поток 2""""Как смеят да нарушават заповедите на господаря???

Един прекрасен ден за световната денокрация, свободната конкуренция и свободния пазар.

опс кво стана? тук разни активисти ни убеждаваха преди време как потока бил свършен, никой нямало да се възпротиви на американците и няма да работи и т.н , е да ама германците и другите европейци които участват не са тъпи, и няма да заровят милиарда само защото американците така искат. ...

Абе пич ти така се радваш че все едно си главен акционер на Газпром. Гледай си кирливия живот. От тия газопроводи нито ти нито българия нищо няма да види (е, някои българи ще гепат едни мангизи).

Абе пич ти така се ядосваш, че все едно си американски конгресмен, който се е събудил на криво и иска да санкционира целия свят, хаха, като няма какво да кажеш освен глупости по-добре не пиши нищо да не се излагаш

Ние сме в Евросъюза и се интересуваме от нашите партньори, като Германия

а ние българите не искаме скъпата руска газ за да финансираме терористи и окупатори.

вие "българите" може да продължавате да лапате черни пишки и да пишете тъпи коментари в дира

Купувайте американска кой ви пречи

Защо САЩ се оплакват. Сега, когато тръбите заобикалят Украйна и Полша, последните ще купуват американски газ.

Селянин байгъна го наложиха за президент и швабите си развързват коня. Те и навремето се кооперираха с ватенките но нещата свършиха зле за цяла Европа.

Ти нали беше за байдъна бе смешник!?

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна с 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

е нещо безплатно, давай го насам! ХАХААА!

За разлика от всички други в ЕС , ГЕРБ Спряха Всички проекти със Русия!!?? Всички ! Няма други подобни Подлоги !!!

Южен поток си беше пълна набутвация. Ти ще строиш ли къща ако предварително не знаеш колко ще струва. Руснаците да се научат да сме партньори, а не братя.

Точно . Глупавите турци го направиха и сега вместо те на нас , ние на тях ще плащаме транзит ... но е икономически обосновано .

Пинко е прав, Южен поток си беше капан. А турците предоговориха условията и затова ще са на плюс. А ние ще им помогнем да са на още по-голям плюс.

F.uck the rednecks !

санкции за германия - плануват да горят още нефтопродукти, вместо да строят вятърни мелници и слънчеви колектори!!!

Това нито е изненадващо, нито е скандално. За сметка на това дава повод да се помисли, дали ние трябва да слушаме, когото и да е и да си прецакваме търговията с руснаците, които използват парите от суровините за полиитическа експанзия? Просто американците не искаха конкуренция на пазар, за който също искат дял от баницата. У нимерът им не мина. Както се казва руснаците пробиха и същото ще се случи и в България. Много е интересно, че ББ подкрепя и политиката на Ердоган, като е попречил да се въведат нови санкции на Труция заради тоталитарната политика на техния първи. Мисля, че ще получи гювеч от комшиите за тази работа, защото няма как да не го оценят.

Постановки от селски вечеринки стил КГБ

По принцип, когато двама си мерят половите органи най-глупавото което можеш да направиш, е да си навираш гъза между тях. Това за форумните икономисти. САЩ им е криво, че не се купува техен газ, но ако те можеха да предложат по-добра цена, то нямаше да има Северен Поток 2. Уви тези които нямат енергоресурси, са зависими от тези които ги имат и нищо не може да се направи по въпроса. А Украйна дали ще бъде заобиколена или не е въпрос на политика на Украйна. Всеки избира най-евтиния и сигурен начин и това е повече от нормално. И вместо да ходят да мрънкят и да налагат санкции, да вземат и да помислят как да направят така, че да избират тях, а не Русия или Китай. Нещо не помня да мрънкат за доставките към китай от русия или Туркменистан.

Браво бълнарино, уважение и почет от мен( не знам дали ще уважиш) но си напълно прав и точен в комента си. Без политически пристрастия си напълно коректен.

а значи така ,А? браво българино е ни храниш... а иначе чиракопитеци сме били. Айде марш в руската кочина

е затуй немция ще съществува! Не ближат дъто на оня от бялата колиба зад океана

Ей Байгън айде ставай президент че ще спре далаварета в Украйна....нема кинти от газта в Украйна ...тия немци ще я заобиколят....действай по-бързо паркинсон ша изтървеш далаверата.

Ахаха Европа имала енергийна зависимост от Русия. Ами от кой да има зависимост бе льольо - само от САЩ ли :) Русофобчетата газ пикат

Значи за теб зависимост от Русия е добре но зависимост от Америка на? Е добре тогава Германия да си плаща за защитата . Да видим дали тогава ще най голямата икономика в Европа. Много е лесно на чужд гръб. Не се бойте за чичо САМ ще се оправи. Да му мислят тъпанарите като Ако47.

зависимост не, а търговски интереси, Русия не е натиснала никой да приема нейната политика и интереси, нали? докато американците открито си казват, ако не работиш за нас - нищо, така, че търговия с Русия е 100 пъти по-добре отколкото със САЩ, да не говорим, че сме и братски народи и се разбираме много по-добре и ни уважават за разлика от американците, които ни считат за 3 ръка хора

А, кой заплашва Германия та трябва да плаща за да я пазят? Че тя само може да се опази, още повече, че никой не я заплашва с окупация. Нали така?!

Ако Германия не беше до днес и чак до 2044 г под американска окупация, да е задминала краварите още на първия завой! Не виждаш ли, че основната част от “американските” Учени са от немски произход, останалите са индийци, пакистанци и тук-там някой англичанин !!

а ти знаеш само да козирувш на американците като новобранец, учи се от хората на чичко Ади....Германия над всичко

Бойко да гледа и да се учи от жени управляващи! Не да ближе задници само!

Боце друго не може да прави,защото е до шия в лайната....

Че е изключване на Украйна. Европа не може да си позволи пореден шантаж на тъпите украинци. Американците може и газ да пикаят но това е положението

Германия си гледа интереса... няма да се съобразява с презокеанския добитък !

вкара алаховци в цяла европа, вкарва джендъризма (най-накрая може да си отдъхнеш и да провъзгласиш с гордост, че си петополов) и е главен агитатор за зелената зелка :)

Kur za USA

Всяка страна си гледа собствения икономически интерес. Само нашите управницивсе се борят за чужди интереси и за свой джоб.

Германия и Русия, отново разделят Полша и Унгария, пакт Рибентроп -Молотов 2

нали иска декарбонизация, що иска да гори още газ?? да си произвеждат водорот от морска вода, без нефтопродукти!!! ама всичките инсталации за този процес също да са създадени без нефтопродукти по веригата, било то и само за миньорските машини и преработването на металите :)

да се обосновят, ако могат :)

САЩ: "ЕС повече няма да се примирява и не толерира "постоянното злонамерено поведение на Русия" - точно така! ЕС трябва да се примирява и да толерира само постоянното злонамерено поведение на САЩ !!

злонамерено към поробителката на народите , властелинът на "другостта - блядският свят" , сиреч- москалия, защо не !