Германия даде обезпокоителен сигнал за цяла Европа

Най-голямата икономика на Стария континент приключи 2022 г. без растеж: очакват се окончателните данни, но предупреждението е категорично

Обратно в новината

Коментари - Германия даде обезпокоителен сигнал за цяла Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не им щем ни евро ни шенген!!По добре сами!

Сега много лесно ще е за нас да приемем еврото... Направо ще ни го натресат! Та нали от някъде трябва да си избият загубите... От къде??? Например от най-бедната държава в ЕС. А то е по-добре и за нашите политици... Няма да им се налага да се чудят как да превалутират откраднатото и да го крият извън България!!!

Липсата на растеж в икономика, която само до преди година беше изключително зависима от руските ресурси, не е притеснителна, а резонна, дори окуражаваща новина. На фона на цялото това плашене колко ще го закъса Европа като путя им спре газа, вижда се, че никой не го е закъсал особено, а оттук нататък нещата могат да стават по-добри.

Няма как да става по-добре.....расте населението на Земята...ресурсите намаляват.За жа ли ост се раждат много безполезни "консуматори" .И ние в Б.г си ги имаме по гетата....

Не само в гетата ,но и във властта са безполезни! За съжаление са уж Българи като мен!

Руския император им казал още миналата година..фалирах мужици

...ех тази Стара и Велика Германия ,ех тоз вечен Райх,...ех какво се свивало ,какво се разпущало,какво незнам си там... Ама какво станало през незнам си кога, ама то спомени,ама то размисли.... Ама каквото и да е... Германия е над всичко земно!!!!

Про100 защото е най-силната икономика на в Юроп,затова се прави "равнис" по нея....така мисля.

Руската се свива с 10% - няма страшно. Имат мегдан. Немската се свива с 0.2% - всички ще умерееееем! Аз пък в петък имам годишен разговор във фирмата. Очаквам скромно, но от сърце да ми вдигнат заплатата с 200 евро и така да ги премина заветните 3000 евро. Стискайте палци! п.п. Някои от вас, може палците на краката да стискат. :)

Германците да благодарят на онзи миндил Урсулата

Нищо неочаквано.От Германия са тръгвали всички бедствия за Европа и европейските суверенни народи .Не ми се изброяват,всеки средно интелегентен четящ човек ги знае.

До +++: За сметка на какво се вдига руската икономика???? Може би заради човешки животи или пък заради лъжите на шепа хора които лъжат цял един народ, РУСКИЯ НАРОД господин философ. Пред компютъра е лесно, а???? Ами ако започнат да летят куршуми, какво правим с такива експерти като теб?

Аве защо така русоробите на костя не ги тегли да ходят да изкарат някой рубла, в проспериращата увеличаващата бвп то си Ръсия.А се ги дърпа бачкане за някой евро , в загиващата икономически , със загрозяваща я рецесия ,Германия. .

абе никой в Русия не те ще там бе селски. БачкаЙ си в гетата на запада и бери ягоди и бърши кенефи и събирай още 5 такива като теб да си раздлелите сметките за наем и ток.

Русоробче и на сила не могат да ме закарат при ватенките.Кво да правя там братле. Те по гладни И от нас. На морето по селата ни пълно със забегнали руские от рая на путин.

И да искаш не можеш да живееш в Русия защото си цървул там стандарта е доста висок колкото до глада иди и виж и после коментирай докато рупаш щурчета и брашнени червей

Ей момко ти ме разсмя със сълзи за стандарта на ръсия Или си луд или дрогиран!!!хахаха

Да фалират все тая е...Да благодарят на сащ-исаните англосаксите и давоските другари...Всички да фалират, ес да се разпадна и най-накрая да се оттървем от тая еврейска робия...

"неочакваното" свиване на германската, шведската, а вероятно и други европейски икономики е неочаквано само за идиотите, които сляпо вярват във всякаквото превъзходство на великия запад :)))

МВФ прогнозира, че през 2023 г. руската икономика ще се увеличи с 0,3 процента от БВП, което е с 2,6 процента по-добро от прогнозата през октомври миналата година; През 2024 г. руската икономика ще нарасне с 2,1 процента, според фонда, което е с 0,6 процента по-добро от октомврийската прогноза за същия период. Линк към данните: imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/01/31/world-economic-outlook-update-january-2023 Международният валутен фонд публикува редактирана версия на прогнозите си за 2023-та и 2024-та. В колонката "промяна" вписвам с колко фондът си е коригирал прогнозата за 2023/2024-та спрямо предната прогноза от октомври м.г. Примерно ако през октомври е смятал, че някой ще има спад от 2.3%, а сега вече смята, че ще има ръст от 0.3%, то промяната в прогнозата е +2.6%. Ако си е намалил прогнозата, съответно промяната е с минус. Еврозоната: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.6%, промяна 0.2%/-0.2% Европейски съюз: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.8%, промяна 0.0%/-0.3% САЩ: 2023 ръст 1.4%, 2024 ръст 1%, промяна 0.4%/-0.2% Великобритания: 2023 ръст -0.6%, 2024 ръст 0.9%, промяна -0.9%/+0.3% Русия: 2023 ръст 0.3%, 2024 ръст 2.1%, промяна +2.6%/+0.6% Това е всичко, което трябва да знаете за санкциите. Линк към данните: imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/01/31/world-economic-outlook-update-january-2023

Пиши на Путин да не настоява да ги махат, че ще вземат да ги махнат само мръсно да му направят. :)))

Като периферия на ЕС ще ни го вденат по сериозно и нашите нагаждачи ще мълчат щото нема да има Столчета

РУСИЯ е богата на ресурси.Това е положението

Сега като влезем в еврозоната, ще спасяваме и германия , няма да са само франция и италия

Изпотрябвало ни е да плащаме и чуждите дългове. Онерзи, дето се натискат за Еврозоната, да им палщат дълговете, от джобовете си.

По телевизията казаха, че да плащаме чужди дългове е много хубаво и много европейско.

От доста време Германия не е технологичен лидер, няма достатъчно образовани инженери и техници , реалното им производство им непрекъснато намалява.

Има един стар израз НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАТО ИЗПАДНАЛ ГЕРМАНЕЦ. Това е след първата световна. Идвали са в България с надежда за хляб и работа.

Колко е зле когато не всичко е добре, и колко е добре когато не всичко е зле! Докато германците се оплакват, че икономиката им се свила с 0.2% (ужас!), украинците се радват че са останали живи и това тримесечие…

А руснаците бягат от Кочината,да не ги мобилизират!?

Не съм червен и не съм писал това като злорадство към страданията на Украйна. Напротив, възмущавам се че докато украинците пазят Европа и нас от Путин, германите си броят процентите

Aко Германците не се водеха по акъла на окупаторите си, война в Украйна нямаше са има, нито загинали. Освен от пиянските им свади и ПТП.. Щеше да има газ и суровини и щяха да покажат среден пръст на арабелите и китайците..Да ама не. Според документ който от скоро циркулира, виден аталитик от Американски университет е разработил плана, за това какво ще стане при конфронтация на Украйна с Русия. По преди имаше едни био лаборатории, гордостта на американски политици, и напълно потвърдени от госпожа Нюланд пред сената. Всъщност, мъжа на тая тетка е мозъка зад операцията в Ирак. Там където нямаше ни оръжия, нито повод да са Американците, освен факта че им дърпаха жартиерите с цената на петрола. Във видеа с давност 2013-2014-та ги има американските навлеци говорещи как трябва да се даде отпор на Русия и Украинците са тяхната надежда. И как щели да ги финансират и подпомогнат на всяка цена!?!? И това не е скрито покрито а на брифинг с присъствието на журналисти! От времето когато спящия Джо бе в кабинета на Обама, който сега дори не се здрависа с него по време на коледния бал, има също от пресконференция където деменцията се хвали как украинското правителство тогава е поискало заем от 1 милиард гущера, но той им е казал че или махат главния прокурор или не получават нищо! Самодоволно се хили.. че е станало както той е искал и казал.. А Германия от много години изнася производство в Изт. Европа, и Китай.А сега пълна с всякаква паплач, и застаряващо население плюс модерни зелени ливади с акъл като на Грета зелената.. Какво да се подобри?

Ха,хааа...Русия ще стане по добре от Германия ли..май не сте ходили вникоя от тези държави,едното е лукс,а другото тресавища и глад,защо всички проститутки в Германия са рускини,а в Русия няма германки.. :)

Няма защото са грозни

Достоен отговор от копейкаджиите!!

Пий си хапчетата редовно!

Охолството и лукса пич(..), беше постигнато благодарение на евтини Руски ресурси!!! Панимаеш???

Слугинажа към САЩ обикновено води до това. САЩ гледат своя интерес. САЩ продават оръжие на Украйна, не го подаряват. Европа дава пари на Украйна с които тя да плаща на САЩ. и така кой е най големият губещ - този дето продава на пазарни цени или оня който хвърля пари за които тегли кредит Ние теглим кредит за всичко, но даваме 50-100 милиона помощ на Украйна. А тези 100 милиона сме взели на заем от САЩ или банки свързани с тях. Тоест България плаща оръжието на Украйна, всички ние го плащаме. И германци и французи и италианци..... Всички плащаме оръжието което САЩ продава

Германия си е чисто тресавище потъваш неуместно,така както неусето се върнаха към фашизмът!Голям и твърд,,грездей,,ГИ очаква,още малко,месец или два!!!

Нормално повишаване на цената на крайния производствен продукт. Не всеки може да си купи нова кола всяка година. Минаха на висока цена на горивата. Всеки краен продукт е на висока цена.

Стига заблуждаващи думи като Германия,има Германистан,най голямата колония на ФАЩ.Скоро немският ще бъде забранен и шерията ще е основният закон.

ЕС отдавна си страда от анемични ръстове - вече повече от две десетилетия. Сега проблемът им е, път липсата на ръст е съчетана с висока инфлация. Липса на конкурентност. Безброй регулации. Скъпи зелени щуротии и откровено тъп политически проект отиваш на никъде. Един лихвен процент, една валута. Нещата ще отиват на по зле с всяка година. Няма воля за разтуряне на глупостта.

+100 Много точен коментар!

Защо ли не се изненадвам? Май с Русия им бе по-добре.

Грегории, Русия не е икономика,не произвежда нищо,ограмоти се малко, Русия продава горива и суровини на икономики като Германия,и е 5 пъти по слаба от Германия.Ако знаеш да произвежда нещо,сподели го?

Произвежда военна техника. Дано премаже всички либерастки и лобистки изчадия, като теб! Вие унищожихте Европа, с тъпотата си. Виж се в огледалото.

произвежда много неща, иди погледай малко клипове в ютуб за руските заводи, за корабостроителниците, за атомните ледоразбивачи, които само те произвеждат.

Ало умниия ами и арабите нищо не произвеждат но си си продават петрола и са богати а Русия има петрол и газ

Северно макетата ще ги оправят немците само да научат че Германикос е сръбско име!!!

ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ........

...добре, големи крадци са , и какво ?

Абсалютни глупости! Имам поръчки към немска фирма от миналата година....още не ме отговарят кога мога да я товаря, въпреки , че вдигнаха цените без предупреждение с около 30%...

Значи, Мишо, германската икономика се крепи на твоите крехки плешки.

Време е раздадените пари за стоене в къщи покрай ковид да се вземат. Това бе началото на инфлацията.

Превърнаха някакви проценти в самоцел. Четвъртото тримесечие са купували колкото през третото. Къде е трагедията.

Престанете да унищожавайте Европа с тези помощи за Украйна и тези санкции ще вкарате Европа във фалит.

Пращайте повече помощи за Украйна. Спрете руския газ и купувайте руски газ от пркупвачи. Всичко ще е наред вярвайте ми.

недейте да ни давате за пример тия лъжливи мошеници , Германия отдавна не е това което беше нито като идустрия ,нито като нация ,отдавна си затъват.........

рот закрой!

это ты, Петух Эбанутый?

кактв е растежът на Русия. 3 или 4% беше?

0.3% е растежът

Реския растеж е от Социални мрежи.

украинските нацисти всичко ще си дойде на мястото!

Ти няма да го видиш.

като играе по свирката на Америка, ще лапа калашника на Путин!

Пищовчето ли?

Техните Канал 1 , БТВ и подобни си траят за доста проблеми, например за сериозен срив на качеството на тяхното БДЖ, някога работещо като часовник.

Дойчебан ли? Хехе, минало бешело.

Защо и как се стигна дотук ?

Ами тук всичко е на кредит, но за сметка на това - дебелите стават още по-дебели. Нация от свине, които изяждат всички ресурси на планетата и хич не им пука, освен какво да натъпчат в дебелото черво!

ЮРУШ към ЕВРОЗОНАТА! Сега е моментът. Питайте ЕВРО-АТЛАНТИЦИТЕ и Бай Костов! ... "Германската икономика се е свила неочаквано през последното тримесечие на 2022 година на фона на ВИСОКИТЕ ЦЕНИ на ГАЗА и увеличението на финансовите разходи, което е довело до спад на търсенето." Янките ЩЕ ЗАВЛЕКАТ ЦЯЛА Европа.

основите са положени вече

Тази година в България ще има значително повишаване на данъците, които ще бъдат изравнени с останалите държави от ЕС. Най болезнено ще бъде с данък имот, който ще претърпи десеткратно увеличение, тъй като данък имотите в БГ не са пипани от много години и са най ниските в ЕС. Всяко жилище, освен основното, ще бъде с допълнително прогресивно увеличение. Примерно: Основно жилище с 300 лв данък ще стане 3000 лв. Ако имате второ жилище 6000 лв. На всяко следващо расте. Така е било в Гърция, което изкарало десетки хиляди имоти на тезгяха за продан. Това голямо предлагане драстично свалило техните цени и много богати българи са се възползвали и накупили изгодни гръцки имоти. Статистика в Гърция показа, че повечето от тези закупени имоти са собственост на български прокурори, съдии, политици и бизнесмени.

Когато ви разкараме паразитите неграмотни.

Това може и да стане някога, но ще е поетапно, по схемата, дигаме цената на 800 лева примерно, дискусии, театър, цената се дига с 300 лева, бурни овации, стадото блее. След 5-6 години театъра се повтаря и така докато стигнем 3000 лева. Ако не се направи така, ще има бесене на политици по улични стълбове и линч партита, имотите са болезнена тема за Ганю.

Сандо не се безпокой.Данъкът на външния ти кенеф няма чак толкова да порасне.

Голяма работа! Да му мисли Цветан Цветанов!!!

Какво си чешете езиците ванга коте казала туй ще стане и точка

Ха-ха, много смешно

При нас няма рецесия защото нямаме икономика хаха

Ами да поканят още няколко милиона арабски джихадисти и африкански скакалци да ги хранят и икономиката им ще върже.

Германската икономика си е ОК. Да му мисли Вовата че го чака съдбата на Кадафи.

В мокрите сънища на Джордж Сорос !!!

Значи Destatis лъже, така ли? И какво ѝ е на икономиката на Вовата, като МВФ предрича три пъти по-висок растеж от очаквания?

Че италианският БВП е по-голям.

А само на щата Калифорния е 2 пъти по-голям от на Сибирския концлагер.

Ами що пишете минуси,бе бедни въшливи руски троляци? Ами пише го,бе,не съм го измислил аз.Както и ,че средна продължителност на живота в блатная е 65,5г.Четете бе.Аз не съм го измислил.

"Германската икономика се е свила неочаквано през последното тримесечие на 2022 година на фона на високите цени на газа и увеличението на финансовите разходи, което е довело до спад на търсенето." Кое му е неочакваното? Висока инфлация, затворени енергоемки производства, сега ще приемат 10-ти пакет санкции срещу Русия, които удрят директно държавите от ЕС. Нищо неочаквано няма. Да се готвят за рецесия. Първо те, после и други държави от ЕС.

Рашка е просперира тъпко

Вярно е, поне според МВФ.

То и аз не съм срал от 3 дни.

важното е да трепят орки

Да се чете - без руски газ германската икономика е гола вода.

Ами с два затворени металургични гиганта от Акселор Митал. Пък другите два пуснати на 50%.. С милиардите евра за спасяване от фалит на национализиранине руски фирми, да работят като немски.. Толкоз. Засега.. А за тази година - със затварянето на производството на де що има в немско на БАСФ. Щото откри и гигантския си комплекс в Китай.. крачката напред от ръба на пропаста май ще се прави. Ма важното е в Германията да се бълват безработни. Дето при това вече не внасят, а цицат от бюджета.. П.П. - Германия взе решение да даде 14 танка Леопард 2 и да още 88 танка Леопард 1 на Усрания.. Числото 1488 дали е случайно? Не е.. Просто предишните нацисти подкрепят сегашните.. Доказателството с нацистката свастика вижте от SIMON WIESENTHAL CENTER RESEARCH DEPARTMENT (2021). Сайта отпочва с фашистския символ на числото 1488: https://www.tdsb.on.ca/Portals/ward8/docs/Shelley%20Laskin/2021%2011%2018%20Decoding%20Hate%20Guide.pdf Decoding Hate. A short guide to extremist codes, symbols + images (Декодиране на омразата Кратко ръководство за екстремистки кодове, символи + изображения)

Хич не ви дреме за германската икономика, нито за неблагополучието на германския народ!

МВФ прогнозира, че през 2023 г. руската икономика ще се увеличи с 0,3 процента от БВП, което е с 2,6 процента по-добро от прогнозата през октомври миналата година; През 2024 г. руската икономика ще нарасне с 2,1 процента, според фонда, което е с 0,6 процента по-добро от октомврийската прогноза за същия период. Линк към данните: imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/01/31/world-economic-outlook-update-january-2023 Международният валутен фонд публикува редактирана версия на прогнозите си за 2023-та и 2024-та. В колонката "промяна" вписвам с колко фондът си е коригирал прогнозата за 2023/2024-та спрямо предната прогноза от октомври м.г. Примерно ако през октомври е смятал, че някой ще има спад от 2.3%, а сега вече смята, че ще има ръст от 0.3%, то промяната в прогнозата е +2.6%. Ако си е намалил прогнозата, съответно промяната е с минус. Еврозоната: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.6%, промяна 0.2%/-0.2% Европейски съюз: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.8%, промяна 0.0%/-0.3% САЩ: 2023 ръст 1.4%, 2024 ръст 1%, промяна 0.4%/-0.2% Великобритания: 2023 ръст -0.6%, 2024 ръст 0.9%, промяна -0.9%/+0.3% Русия: 2023 ръст 0.3%, 2024 ръст 2.1%, промяна +2.6%/+0.6% Това е всичко, което трябва да знаете за санкциите. Линк към данните: imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/01/31/world-economic-outlook-update-january-2023

Тя една икономика руската, Канада дето са една пета от руснаците имат по-голяма икономика.