Германия започна разследване на таксите на "ПейПал" за търговците

Причината за проверката са подозрения за възпрепятстване на конкурентното ценообразуване

Обратно в новината

Коментари - Германия започна разследване на таксите на "ПейПал" за търговците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пейпал са крадци. Никога не ползвайте пейпал.

Абе радвам се защото загубих много пари.... ама да му сера....у .... некой чел ли е на какво се разписва при PayPal?

Че са крадливи вярвам.. А ти както натисна първото уесс.... Прочете ли договора.....?

Досега никога не са ми взимали такса.По-скоро търсят начин как да измъкнат пари от ПейПал.

Преди десетина години една компания от която пазарувах често онлайн премина само на Пейпал. Спрях да пазарувам от тях и даже им написах гневно писмо. Просто бях ядосан не си мислех, че ще им накривя шапката. Сигурно сме били много такива защото след няколко месеца не само върнаха другите плащания, но даже изхвърлиха Пейпал.

Взимат процент. Това оскъпява продукта и цената е по висока с няколко процента. Ако нещо може да струва 100 лв, то се продава 101 или 102. 1-2 % не са много, но когато става дума за милиарди оборот се получават десетки милиони комисионна

Тук доста глупаци са писали пълни глупости!!! ПейПал не таксува купувача!!!!!!!! А продавачът не калкулира и не прехвърля комисионата за сметка на купувача, повишавайки по този начин крайната цена на стоката!!!!! Това само някои селяндурски магазини в България може да го направят. Но те така или иначе масово прават същото и с наложения платеж. А иначе във всеки нормален магазин или търговска платформа(eBay напр.) виждате, че цената е една и съща, независимо дали плащате с ПейПал, с карта или банков превод!!!!!!!!

Пълни глупости!!!! Нищо не се оскъпява!!!! Таксуват продавача с макс до 3.5% от сумата, но това не се отразява на крайната цена за купувача!!!!!!

И е така .... и не е точно така . Все по често цената на сайта на търговеца ( платена с карта ) е по ниска от тази примерно в иБей където се плаща с Пейпал .

Вместо да се хванат и да направят конкурентна разплащателна система, те търсят под вола теле. Срам е за ЕС да няма подобна система, а да разчита на американската.

Когато Пейпал налага такса от 3.5% , все някой трябва да плати тези пари, познай кой ще е :)

Да, отдавна вече не ползвам пейпал. Обичам да чета T&C. Там често пише много интересни неща.