ГЕРБ се отказа да иска по-високи осигуровки от ресторантьорите

Бизнесът обещава, че ще излезе на светло, персоналът остава с минимална заплата от 610 лв.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ се отказа да иска по-високи осигуровки от ресторантьорите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До вчера повтаряха класиката "Ало-Ало". Война. Германците пият и не плащат. Съпротивата пие и не плаща. Една камара навлеци пият и не плащат. И Рене Артоа пак на далавера от ресторанта. Та. Тези, дето за два месеца "фалираха", така че държавата да зареже другите си проблеми и да хукне да ги спасява приоритетно не са кръчмари, а меринджеи.

Айде на задна минаха пак. Тия помияри в последно време са на задна за всеки бранш, който има искания. Само за суверена няма.

Ще го духат само работниците.

Някой да е учуден????ОСТАВКА!!!!!

За да излезе от тъмно на светло,трябва действително да не злоупотребяват с длъжностоте.Защото точно това ставаше,много сервитьори бяха на щат за хигиенисти или готвачи на помошник -готвачи,точно за да спестят осигуровки и данъци.Айде да ги видим сега дали ще спазят обещанието си.Както се казва обаче,проверкста е висша форма на доверие. Масите ги дезинфекцираха в началото ,вече почнаха да прескачат.Да не говорим за тази отврат общия мръснен парцал с който цял ден бършат наред всички маси.Дезинфекцират маса и след това я забърсват с един мръсен парцал,то е гнусно.Накарайте ги ,моля ,да ползват еднократни ,задължете ги ,защото това на нищо не прилича.В едно медицинско предаване на щатите,много преди пандемията ,откраднаха един парцал с който бършат маси в заведение за да го изследват.Какви ли не бактерии изслязоха,най вече стомашно чревни.

Ще работим на минус само да има заведения, готвач с нож.

Изненадани има ли? Аре Боцко да обясни откъде ще наваксаме дупките в бюджета?

С нов кредит

председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов Типично име за България с типично изказване - ВЕРВАЙТЕ МИ

Неам думи. Че кой работадател ще е луд да осигурява на пълна заплата при такива фрапантни примери? Забравихте се ей! Имате се за несменяеми. Страшни стимули за младите да останат в България. ЕС да се вземат в ръце и да спрат фондовете, глъмари нагли.

Явно Барбата се има за несменяем. Прави си каквото си иска. И май ще излезе прав.

ефбет ще помогне.

Бе те никога касови бонове не са им търсили на бранша, та осигуровки ли? От време на време за пред хората по тв някоя сценка за проверки пускат, ама незнам- има ли някой хваща ли се?

И как ще излезне на светло като бакшишите никой не ги контролира. От къде на къде аз ще плащам 100% данъци, а друг ще клинчи?

Ще излезе на светло, като се научим да си искаме фискалните бончета, демек касовите бележчици.

Вярно. Аз си исках един път касов бон. Дойде собственика на ресторанта и ми даде бон, ама ми го навря в гъза. Като гарнитура получих безплатно и два тупаника в коридора на изпроводяк. Втори път бон няма да искам.

Бай Семчооо, що не мина с една прашка по тъмното отам бе? Му смъкнеш джамовете на кирливия дюкян.

Но комент, както се изразяваше Батето, Бог да го прости.

Тоест бизнесът признава, че е с един июи два крака в сивия сектор. А гербавите му свалят ДДС-то. Същият бизнес, който строи четиризвездна подпорна стена на Алепу. Гласувайте пак за тези!

Да не направят накрая и намалението на ДДС само по "ясни" критерии... името му да започва с Наш и да завършва на човек

Тъмно, по-тъмно, най-тъмно, ресторантьори! Хайде пък да бъдат осигуровките върху реалните заплати. Действайте г-да управляващи. Нали уж борите "сивият сектор". Да ви видим. "Персоналът остава с минимална заплата от 610 лева" - друг ът.

Осигуровките-за брутната заплата.Какво е това-Плащам ти 1000лв,но те осигурявам на 610?

E, значи и от новото ДДС ще се откаже...

Значи досега са били "на тъмно"...

Не изпбщо не се отмятат, показаха един пръст на балъците които им повярваха. Долни лъжи и измами, на най сивия сектор. Случайно мутрите да не се охарчат ...

Каквото реши ГЕРБ, все е добро! Важното в, че смъкнаха данъка, което ще привлече още туристи, плюс безплатни чадъри, плюс магистралите до морето... Гърците могат само да си мечтаят за правителство като нашто

Бъзикаш се, нали? Щото иначе си много болен и трябва да се гръмнеш! Твоето няма лечение.

Тебе колко папи са те галоши по главата? А колко кмета на Симитли са те чукали? Бате Бойко не можеш да го стигнеш, пък ако щеш продължавай да се бъзикаш, Маяма Нолова вече няма да краде

в услуга на спонсорите, какви ли не глупости гласува тоя парламент. Явно през кръчмите ще се перат много пари и 20% ДДС.....много е. 9% като за наши хора. После пише у оборота кебапчета за 2 милиона лева плаща 9% ДДС и е ти парите от дрогата, проститутките и горенето на боклуци са изпрани.... до сега перяха парите с хазарта, ама явно нещо не се получава та пръждосаха черепа. Преди перяха през цветарниците.....

напишете нещо за ДПС,Доган,Пеевски... Мълчите и мижате!!! Не мисири ами свине!

Тоя кьоравия що сте го наслагали под всяка "новина"?

2 еднакви ника...Не е истина

Абе повече са даже щото и аз го ползвам този.