17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама това да не е оня газопровод, който беше невъзможно да бъде построен, а??? :))

Сега да си го ползват Ердоган и Путин.

А соросоидите официално заявяваха, че изграждането на такъв газопровод е невъзможно! Колко са били неграмотни, дори нямат представа за съвременните технологии, за строителството, за специализираните монтажи и енергоснабдяването. Оказа, че се, че експертите соросоиди, демократи, русофоби-туркофили са невежи, неграмотни и затова са опасни за общестовото!

Не ми требва руска скъпа газ!

Абе тока от американските марици щеше да е най евтин, ама се оказа най скъп. А тока от комунистическия АЕЦ Козлодуй се оказа най евтин и сигурен.

''американските'' Марици, собственост на руснаци. Аман от кагебешките ви скапани номера, троле.

Това е хубаво. Ще дойде газ в България. Добра новина

Назърбаев е подал оставка като президент на Казахстан!Такааа,сега ще настъпят много,много интересни промени на енергийната карта на Европа и Азия.Едни 200-300 км тръби по дъното на Каспийско море ще свържат Тенгиз(Шеврон) и Кашаган(Шел.Ени,Тотал и т.н.) с готовите тръби в Азербайджан,Грузия и Турция.Газ и нефт в Европа ще идва от Каспийския басейн и Близкия Изток,а не от Русия!Писах аз отдавна за това,ама всякакви малоумници ми слагаха минуси-а,сега да ги видя!

Руслямска държава няма да позволи такъв ход с цената на всичко. Вероятно ще има нови нападения и анекси на територии

eddim

Апа като не си разбрал, да ти обясня. Този газ дето ще идва евентуално от Казахстан и Тюркменистан, както и този от Азербайджан сега идва по тръбите през Украйна, като преди това се купува от "Газпром". Всичко това беше добре за руския монополист при високи цени на петролните продукти и съответно на природния газ. При сегашната цена печалбата на руснаците е ниска, но имат договор, който ги задължава да купуват тази газ. Така миналата година Путин събра страните от Каспийско море и ги убеди окончателно да договорят разделението на триторялните води и съответно да ускорят прекарването на "транскаспийския газопровод. Така това количество ще минава на юг през Турция, заобикаляйки Украйна. ЕС няма нищо против защото така натоварва" Южния газов коридор ".

ще идва но първо в ТУРЦИЯ

Сега азерите и иранците ще се натиснат да си вкарат и те газта в Турция.

Има ли Падишахът, ще има и за нaс!

Турция стана продавач на газ. И никакви пакети и директиви еврогейски няма да помогнат!?

А гнусните сороси ни лъжеха, че няма да стане "Турски поток".

Е докъде стана? До Турция :))) Тва е все едно Путьо да ти построи магистрала от Пловдив до София само ти да си я ползваш. Дтеба в тиквеника :)

Гнилоч, това ли роди червивата ти глава?Ами Турция има нужда от газ и си докара такъв без да е послушник на някого, просто си гледа интереса. Сега на Турция нищо не и пречи да си направи договор и да опне тръба и от другаде.Щото апетита идва с яденето.Ефектът от Турски поток ще се усети до няколко години и нищо чудно да го удвоят или да прокарат нов, не от Русия. България също има нужда от газ, но служи на чужди интереси и затова няма да има газ, главно заради такива гнили тикви, като твоята, намиращи се в управлението ни.

Турция, тъпако, намали поръчките на руслямски газ. Тръбите през България секнаха преди да се завърши Турския поток. Отделно Турция си получава газ през Син поток, чието разширение беше многократно по-евтино. Направи си и два терминала за втечнен газ и смята да наблегне на него. Прекара и ТАР и сега ще ползва руските тръби да и докарат газ до Европейската част, вместо да транспортира Азерски. И този транспорт е за сметка на Руслямска държава. Да не говорим за идиотията руска, транспорта да обикаля стотици ИЗЛИШНИ километри, в което изобщо няма никаква икономическа логика, освен временни политически интереси, които утре могат да изчезнат и тръбата става паметник на тъпотията путинска. Нашите кретени в правителството изобщо не трябваше да се навиват да продължават малоумната тръба, а да натисната за терминала в Александруполис и бързо бързо Руслямска държава щеше да се откаже от заобиколни маршрути.

Жалко и малко човече си, Дада!Кажи я тази ти икономическа логика на Германия, че и на други държави натискащи се за газ. Има едно просто правило, движещо всяка икономика, и то е алчността. Та ще си говорим пак когато желанията ти станат действителност! Винаги се смея на мъдростите ти които поств аш, от които блика не само икономически познания, но най-вече омраза към Русия и България:-)))

Те, соросоидите, пак лъжат! защото са тъпаци от левия бряг!

Най-голямата възможна издънка на всички наши политици през последните 10-15 години - пропадането на Южен Поток. Като врътнат кранчето през Украйна и оставаме на турците. От там насетне - каквото решат Ердоган и наследниците му. И вместо износител на газ към региона, оставаме с пръст у гъз. Да благодарим на БСП и ГЕРБ за постигнатото. Меркел си строи Северен Поток 2 и хич не и пука от нищо.

БСП как го навърза до Герб за патока не ми е ясно. Не споменавай за служебния кабинет на Орешарски защото лъжата е много изтъркана. Всъщност информацията се отнася до ТП 1, а не до ТП 2, която представлява за нас интерес след съгласуване на детайлите.

Аз съм на климатици с ток от АЕЦ Белене и не ми пука.

а соросите ни лъжеха, че турски поток не можел да стане !!

явно си глупак

ама ние ви вярвахме !

Що? Станал ли е? Тръбите празни не вършат никаква работа.

Що? Мисриш ,че няма да си купуваме оттам?

Не мисля, че няма да купуваме заради малоумното ни правителство. Имаме си договор до 2030 г. за транспорт през Украйна. Маршрут по Турски поток е с 500 километра по-дълъг и някой трябва да плати тези разходи. Утре джуджака като се гътне маршрута през Украйна ще се възстанови и Турски поток заминава в небитието. А при нашата консумация са достатъчни 10-тина танкера втечнен газ. Ако почнем и добив, дай боже, може изобщо да не се нуждаем от много внос. Тогава Потурски поток съвсем заминава, ама ние между другото ще се набълбукаме с няколко милиарда за "ненужни" тръби, които ще ползваме на 20-30%

Газът чука на вратата, хъбаджията го няма. Има две продължения. 1. Газът си тръгва обиден и страната остава като заобиколена пустиня. 2. Хъбаджията си тръгва обиден и страната оцелява. Има избор!

На песимистите и отричащите турски поток-честито.