17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Авансово плащане ? Така "построихме" магистралите дето ги няма, газопровода дето не се знае колко струва и колко ще получаваме, АЕЦ "Белене" дето реакторите си строят като паметници. Колко е далаверата и за кого ? Велик е ББ, нали ????

Големите се усещат, че следва зверска инфлация. Всеки, де що има активи гледа да ги реализира за нещо сигурно, за да си запази парите, които ще се стопят като майски сняг. Защо? Ами много просто! Заради ковид истерията се напечатаха страшно много пари - както долари, така и евро. Говори се за инвестиционни планове в умопомрачителни размери. Говорим за трилиони ... напечатани трилиони. Които просто няма как да бъдат постоянно в обръщение. Това нагнетява напрежение в системата и води до инфлация. Колко? Ами залагам на 20% за 2 години. Достатъчно е да погледнете цените на щандовете в магазините и ще си направите изводите. Цените на недвижимото имущество ще хвръкнат до небесата, а оптимистите, които си мислят, че ние ще бъдем подминати - споко, вързани сме към еврото, така, че и ние сме в кюпа!

Спирането на нефтопровода Бургас-Александрополис облагодетелства Ердоган който отново ще спечели за наша сметка. Ще построи изкуствения канал между Мраморно и Черо море и така ще създаде водна магистрала по която танкерите ще се пълнят с руски петрол от Каспииско море. Така малоумните евро-джендъраци за пореден път поставят ЕС като заложник на турския президент.

и Плана за национално възстановяване има 2700 мегавата газови мощности, Но кой е на крановете за газа - Русия и Турция - Газът прави СО2 при горенето и плащаме милиарди годишни глоби (В плана няма стотинка за ветронерегетика и понтонни Дунавски ВЕЦ - вижте зелен план https://www.youtube.com/watch?v=CUd_FeZmSSg&t=22s

В същото време махнаха парите за осветление в населените места!!! Старото жълто осветление е 8-10x по-енергоемко от ледовете!!! ХАХАХА, гоУЕм план направиха новите. ТОВА, АКО НЕ Е ЛОБИЗЪМ за енергодружествата! Ако бяхя изпълнили предния план и инвестираха в подмяна на старото осветление с ледове - енергодружествата щяха да ЗАГУБАТ стотици милиони само от осветлението. Единственото нещо, което може да даде 8-10 ПЪТИ по-добра ефективност е минаване на ледове и ТЕ ГО МАХНАХА ОТ ПЛАНА!!!

На картата има грешка. Това не е Турски поток, това е балкански паток.

Булгартрансгаз го е закъсал. Руснаците му плащат авансово, за да се издължи на техните строителни фирми. Интересна схема - вероятно се защитават и от инфлация при таксите за транзита.

Газопровода струва 2 милярда. За две години, и то не 100% от капацитета изкарва доход от над 700 милиона. Възвращаемост за 5-6 години е отлично. Плюс това, тръбата е 100% българска. Браво на Бойко!

Абсолютна ЛЪЖА..::)) За над 15 млд, кубика - по стария газопровод , получавахме жалките около 106 милиона - такси .....А сега, за много ПОД 15 млд- 700 милина за две години !?? Хахахахахааа...70 милиона , може , но 700 млн е ЛЪЖА ...А 3.5 милиарда с лихвите за 10 години- ще се изплатят за над 30 ГОДИНИ ..!! Ако има газ до тогава по тази тръба ..ТАЗИ пъжа, по- горе - е такава на руските агенти и Рапона от Банкя ...:))НИКОГА няма да си върнем парите -3.5 милиарда - борч- благодарение на МУТРАТА..!!

Теб и без това не те интересува. Стой си на село и се топли на дърва (които сечеш незаконно). Не говори за неща които не разбираш.

Само където едното в Евро, другото в левове. И цената не била 3,5 а била 2.6 млрд. лв. За две години си избиваш близо 27% от инвестицията, и то при положение, че този приход не е за целия капацитет. Отделно да не споменаваме ефекта от подсигуряването на доставките, за разлика от досега ползвания през Украйна маршрут. Ти какво очакваше, някой да ти построи газопровода без пари и ти изведнъж без грам инвестиция да започнеш да взимаш такси за пренос. Ей, ама откъде ви намират такива капацитети, бе.

демек руснаците като ни платят авансово 349млн евра ние им ги връщаме обратно чрез Аркад,шото видите ли проекта балкански паток се удкъпил с точно толкова,демек за назе е само патока

Искаш с първо плащане да избиеш инвестиция. Къде става тая работа..,

Ти като купиш апартамент с ипотечен кредит от банката, след това наема не го ли даваш на банката, докато си изплатиш кредита за апартамента ?

павка , павелчо, къде си ве курвичке магистрална, къде си се наврел из турските тирове? я ела тук да изцвилиш някоя "истина" тука ве.. ббаахаха

С чехльо и биби , пазят 15- те % за американския невидим газ .

2021-07-27 19:31:02 ъхъ (нерегистриран) Така де , ама нещо ,, американския евтин газ" още го чакаме . ---- НЕ ТРЯБВА БЕ, ПИЧ! И ТИ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕШ ТОВА! КОЧИНКАТА НЕ Е "ГАЗОВА СТРАНА", БЪЛГРИНА НЕ ПОТРЕБЯВА ГАЗ И НЕ МУ ТРЯБВА ГАЗ ... НА ВАС ЧЕРВЕНИТЕ В ТРЯБВА, ЗАРАДИ КОМИСИОННИТЕ НА ПУТЯ , НО ПРАКТИКО-ПРИЛОЖНО - ГАЗ НЕ НИ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ, ОТ КОЛКОТО ИМАМЕ СЕГА!

КАК ДЕ НЕ ТРЯБВА БЕ ПЕДАЛЧЕ ? ТЕЦОВЕТЕ СА НА ГАЗ ... ЛЮБИМИЯ ТИ ,, ШИШЕ ДЖАМ " - НАЙ - ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СТЪКЛО НА БАЛКАНИТЕ Е НА ГАЗ ...

ПОВЕЧЕ ОТ КОЛОКТО ИМА СЕГА ! Т.Е. ВСИЧКИ ТИЯ ВЕЧЕ ХИЛЯДИ ТРЪБОЛЯЦИ - НИКОМУ НЕ СА НУЖНИ...

ВСИЧКО, КОЕТО РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА БЕЗДЪННАТА ПИРАМИДА -"ГАЗ-А"! НАЙ-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ ПРЕЗ - БЕТОН И ПРЕЗ ТРЪБИ !

СЕ КАЗВА "СКРИТИ РАБОТИ", МАЙ ЧЕ БЕШЕ "АКТ №12", АКО НЕ МЕ ЛЪЖЕ ПАМЕТТА

2021-07-27 18:32:51 До "ЦЕНАТА" (нерегистриран) А за "картел" чувал ли си? Щото, когато има картелно споразумение, ако ще да има 1000 доставчици, --- НЕ Е СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ, А ВАРИАНТ НА МОНОПА! ИСТИНСКТАТА КОНКУРЕНЦИЯ- ВИНАГИ , ВИНАГИ, ВИНАГИ ВОДИ ДА ПАДАНЕ НА ЦЕНАТА !ЗАЩОТО ВИНАГИ - ЦЕНАТА РЕШАВА!

Така де , ама нещо ,, американския евтин газ" още го чакаме .

Прецакали са търга на ,,евтиния " американски газ ... или американците имат проблем с парите ,,, или газа ?

Американциге нямат проблем с парите щото те ги правят!Имат проблем с българските корумпета,горди червени наследници на дс!Лустрация за всички!Fuck,Fuck,Fuck!

Дира защо не кажете че тръбата е резервирана от Газпром на 85%,тоест по нея ще тече руска газ, за която ние нямаме кранче.

Останалите 15% са резервирани от ,,евтиния американски" ... невидим газ ?

ЕХ ТЕЗИ ПАРИЧНИ ИЗВОРИ ОТ ГАЗПРОМ ДА СЕ ВНЕСЪТ НА МОЯТА СМЕТКА!

Що бе ванчо - пак ли само на козяк остана ?

Боко Тиквата защо не е осъден за държавна измяна в полза на Турция.

Защото - турските адвокати , ще защитят - бившата , любима жена на ердо .

Както и рептила фатмак не е осъден,че е любимия парцал на гнома:)))))))

PEYTSCH

Благодарение на ГЕРБ и на Бойко сегашните се хвалят с приходите...

А ако тръбата Не минаваше през турция , а директно у нас ... колко щяха да са печалбите , но гебрасткия принцип - насрах се но намерих копривено лисо да се обърша .

Щяха да са нула. Газпром трябваше да събира всичко, докато не се изплати тръбата. А това не се знае кога трябваше да стане. През това време щяхме да имаме газопровод през наша територия, без да имаме нещо общо с него.

Борисов извърши национално предателство, като подари проекта Южен Поток на Турция, под натиска на нашите западни " приятели". Сега дълги години ще храним с комисионни и турския султан! Милиони евро пропуснати ползи!

PEYTSCH

Разгледай картата и трасето в Черно море. Кьорав да си пак ще видиш ако отношенията или изгодата диктува на Газпром, че тръба от Русия винаги може бързо да излезе на брега при Варна...Нещо като Южен поток-2...

Късно е чадо СП2 върви по план :)

10 години по 400 000 000 евра = 4 милиарда евро, така че загубите са в милиарди...

А ,,евтин" американски газ от Александропулис ... нямаааа .

Ти, като купуваш апартамент с ипотека я изплащаш 30 години. Всяка инвестиция с възвръщаемост над 3, 5% годишно е добра.Така поне пише в съвременните учебници по икономика. След 25 години, ако се изплати е ок. Но бай Ганя иска печалба още утре.Във белите държави се радват на 5-10%печалба. Тук това го наричат няма кяр.Всичко е с поне 30-40%надценка.Днес да ударя кьоравото, па за утре не го мислят. Това ни яде главата много години.

Е как ги сметна тия загуби за милиарди, при положение че получаваш 4 млрд. лв. приход за 10 години (и то за не пълен капацитет) при инвестиция от 2.6 млрд. лв. Даже да има разходи за лихви, пак на 10-тата година си избил инвестицията и си на печалба.

Вместо директно да идва от Русия през Черно море и да не плащаме ние транзит на Турция. Където досега газ минаваше през нас за тях.

А защо да не си плащат всеки месец спрямо движението на пазарната цена...

Те , ще се навият - а какво правиш с празна тръба ? За теб ясно - по нави , духаш .

Да си гледал борсовите цени ?

За 2 години и месец 350 милиона. Тръбата струва до момента 3 милиарда и половина. Значи след 20 години ще сме на нулата евентуално, без да броим зверските суми за поддръжка и лихвите на 3.5 милиарда за 20 години. Мутрата Борисов и фирмите на Доган са най-облажили за момента.

Кажи ми инвестиция, която ще се избие за 5 години, че дс се включа и аз. Колко години трябват, за да се изплати един апартамент?!? Като нищо не разбиряте, защо се правите на умни! Умнокрасивитет в действие!

Само където едното в Евро, другото в левове. И цената не била 3,5 а била 2.6 млрд. лв. За две години си избиваш близо 27% от инвестицията, и то при положение, че този приход не е за целия капацитет. Отделно да не споменаваме ефекта от подсигуряването на доставките, за разлика от досега ползвания през Украйна маршрут. Ти какво очакваше, някой да ти построи газопровода без пари и ти изведнъж без грам инвестиция да започнеш да взимаш такси за пренос. Ей, ама откъде ви намират такива капацитети, бе.

По долу един колега ви писа точно и ясно, че Южен поток щеше да има 2 тръби с годишни такси от 400 000 000 евро, плюс 1000 работни места за български семейства. А тук разни малоумници се опитват да ни докажат че 50 000 000 са повече от 400 000 000. Нах вероятно математиката им е силен елемент като езиците на гн Борисов.

То кат с нашти хартиени 40 летни ЕФки, саму чи наобратно. Де са пиндусити да на залеят с ефтин газ и нефт? Или пуне със самолети.

Страшни далавери се въртят с тоя газ, ние плащаме накрая.

Руснаците ни свалят кожата.

Китайците са с договори за години и на цена ... 180$ . Ние сме тарикати ... и плащаме борсова цена - сега 470$ . Найс а ?

От единия джоб в другия. Основно строяха Беларуски и руски фирми разбира се като под изчълнители. Булгаргаз така или иначе няма пари да плати та ето една сума авансово от от двата милирада които струва газопровода който явно ще е за трансфер на газ само Газпром.

Стотици милиони идват от Газпром! Какво идва от САЩ? Сметки за милиарди за модели самолети от преди 50 години!

Идват от Газпром, да си платим пак на руснаците за тяхната тръба, която Ния я платихме. Както са ни драли и ни дерат руснаците, никой не го е правил.

Е хубаво де - дай да направим дъмпинг с американския ,, евтин " газ ... ама - газпром си плаща за резервиране на капацитет ( според нормативите и изискванията на ес) . А от александропулис .?. тишина . Що бе шизо >

Руснаците съвсем ни превземат. Явно пак ще се бяга на запад.

западната нива те очаква с нетърпение глупако. пак ще си берач от 1 класа у чужда нива. ббаахаха

Верваме ви.

Жалко че го няма боци да ги усвои

нагли са тия ватенки... Ти не ги искаш в село те питат за поповата къща. Изгониш ги от вратата те през комина искат да ти влезнат в къщата.

ЮП щеше да носи чист доход 400 000 000 евро на година. А сега гоните дивото...

Тези нули за нищо ги нямате бе другари, мошеници такива.

ПАРИТЕ ОТ ТОВА АВАНСОВО РЕЗЕРВИРАНЕ, ДАЖЕ НЯМА И НА ПОЛОВИНА ДА СТИГНАТ ДА ПОКРИЯТ ВНОСКИТЕ ПО КРЕДИТА ЗА СЪЩИЯТ ПЕРИОД, КОЙТО ВЕЧЕ ПЛАЩАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ДЖОБА СИ! ВТОРО - ЕС НЯМА ДА РАЗРЕШИ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ 50% РЕЗЕРВИРАНЕ, ЗАЩОТО ТОВА ИЗОБЩО ОБЕЗМИСЛЯ ТАЗИ ТРЪБА! ВСЕ ИСКАТ "ДА ИМ Е СИГУРНО", АМА НЯМА НИЩО СИГУРНО НА ТОЯ СВЯТ .... "ГАРАНЦИЯ- ФРАНЦИЯ" ... ТОЯ ЛАФ ЗНАЯТ ЛИ ГО В БУНКЕРА! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЧЕБУРАШКИТЕ ДА МЪКНАТ ГАЗ ПРЕЗ ТРЪБОЛЯК, НО ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ... К-О-Н-К-У-Р-И-Р-А-Т С ОСТАНАЛИТЕ, ЖЕЛАЕЩИ ДА ТРАНЗИТИРАТ! ЕЙ ТВА ИСКАМЕ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ - КОНКУРЕНЦИЯ ДА ИМА И ТАКА БЪЛГАРИЯ ДА МОЖЕ ДА ИМА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И СИГУРНОСТ, КАТО ЦУЦА ОТ "2-3 ЦИЦИ", А НЕ ОТ ЕДНА, КОЯТО ВСЕ ДА ТЪРСИ "ВЕЧНА БЛАГОДРНОСТ" МНОГО ЛИ ИСКАМЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ?! СПОРЕД МЕН ХИЧ НЕ Е МНОГО !

От Гърция? Хайде цицай безказарменик задръстен....

А за "картел" чувал ли си? Щото, когато има картелно споразумение, ако ще да има 1000 доставчици, цената НЕ пада. Да ти дам ли пример с най-големия картел в света? Това е ОПЕК (с влизането и на Русия вече се казва ОПЕК+) - организацията на страните - производителки и износителки на петрол. Макар и в САЩ, и в Европа картелните споразумения да са забранени, тия си се събират и определят количествата произведен и продаден петрол, като по този начин в крайна сметка оказват огромно влияние при определянето на цената. Е, те това може да стане и тук, даже повече - щом става дума за България, задължително ще стане!

изсипал си куп лъжи и полуистини смесени по доста манипулативен начин.

Ей дирник нали знаеш че след 5 месеца няма да те има

Нещастните протестъри са в кома от тази статия, а Радеф и Рошков са в колапс? Спокойно бе боклуци червени, няма да ви се размине след 4-5 месеца. Лично ще ви изгоня където и да се намирате

Лично прекратих три големи руски проекта АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас..Александрополис

a моеше и повече доларчета това поне на бат Бойчо не мое се отрече! Ма понеже сме баламурници с повреден чип не стана Южен поток.

Добре че беше Радев да построи Балкански поток!

Не знам на газовата карта да има Балкански поток драги. Виж за Турски знам че има.

Някога в началото на необратимите ,неолиберални и безкрайни демократични промени ,баща ми кратко обясни ,че каквото било в областта на енергетика ,това ще остане като спомен.Повече никой няма да ни позволи да бъдем енергиен център на Балканите.Предрече спирането на малките реактори ,а след тава мъчителното продължаване на големите реактори ,след безкрайно скъпи ремонти ,от чужди компании ,които ние ща плащаме .Той беше "тъп" комунист учил още в хитлеристка германия завършил у нас физико-химия на радиоактивните елементи,след това завършили инженерна химия ,защитил дисертация в СССР , постоянен член на комисията на СИВ по използуване на атомната енергия за мирни цели.С една дума "тъп" комунист.Още авансово предрече ,че ще последва закриване на урановите мини ,но в определен момент ще бъдат разконсервирани и експлоатирани от чуждестранни компании.

Ами и заводите се затвориха, изкупиха се за по 1 лев и сега си имаме милионерчета,само дето онези пак имаха малко човещина за разлика от лекетата им - синове и дъщери, които ги наследиха.

Нищо де, същите сега плащат на политиците, за да махнат специализираните съд и прокуратура. Както и Гешев

От този специализиран съд един не седи ефективно, а тепърва всички ще плащаме компенсации по спечелени дела в европейски съдилища... тъкму се почва с този процес. Не случайно Гешев така и не посочи успешните си дела... защото не е там да има осъдителни присъди а да има една пунта мара и замитане на следи... както делото със загиналите по пътя към своге - пунта-мара

На Минеков Стайков от Европ. Съд не му присъдиха никакви финансови обезщетения, например. Само 20тина хил Евро някакви разходи.

Я тези с минусите да ми обяснят ЗАЩО в една страна враг на Нато, като Сърбия, която не е член на ЕС се построиха поточни линии на Continental, както и на FIAT.,а ние очакваме VW , ама друг път тате. Да добавя и проектите за Li Po и Li Ion батерии пак там... Във вражеска Сърбия.

Еми трябва да се помисли малко. Сърбия е държавата с най-големите залежи на литий в Европа. Вече ще се правят електрически коли. Затова. Те подразделение на Фиат си имат от години. Заставите се правеха там по лиценз на Фиат. Нищо ново, а подобрено старо. Никой не ни е виновен на нас, че всичко чагъртаме и унищожаваме.

Браво на Газпром ! Добра стъпка на Газпром за бедна България , Братушките мислят за нас ! През 2020 година платих през мар изравнителната сметка и до декември 2020 година , не съм плащал на Газовата компания , понеже Газпром са решили че сме преплатили и са намалили цената със задна дата ! Това е Газпром винаги помагат на хората ! Стига с тази политика да живеем нормално !

Ние пък платихме АВАНСОВО 2 000 000 000 долара за самолети. Яд ли ви е :)

А някоя друга държава да знаеш, която е платила за нови бойни самолети при получаването им, а не при поръчката и не са чакали минимум година и половина две за доставката?

Знам само България. А НИКОЙ не плаща авансово цялата сума. Ясен ли съм?

Жалко че в България простотията и некадърнноста наделя и този път .Сега ще чакаме още доста време да се оправят и пътищата.Поне хемус да беха успели да направят ,жалкоооо.

Преди 10 години Путин обясни на българския си колега значението на руската енергийна политика на Балканите за България. Обясни му най-подробно какви печалби ще извлече от тях българската икономика и след това по много емоционален начин формулира своето кредо относно енергийното сътрудничество с българското правителство: „Всички проекти, които сме разработили досега, освен всичко друго, са насочени и към повишаване на статута на България като основен енергиен център в Европа, като основна транзитна страна. С тези проекти ще се промени геополитическия статус на страната ви, а ще печелите и допълнителни пари от транзит”, каза Путин. „А ако по някаква причина българското правителство сметне, че даден проект не отговаря на интересите на България, тогава ще преговаряме и заедно ще търсим други възможности за сътрудничество. Ще търсим варианти и ще дискутираме без негодувание, изхождайки от интересите и на двете страни”, заяви руският премиер. Относно замразения проект с България „Бургас-Александруполис“ пък наскоро Путин коментира следното: „С българската страна говорим за петролопровода от 7 години. Без резултат. Става въпрос за отсечка от 280 километра. А само преди две години започнахме изграждането на петролопровод от Източен Сибир до китайската граница с дължина от 1 500 километра. Като скоро ще бъде завършена и последната му отсечка до брега на Тихия океан. А Бургас-Александруполис се обсъжда вече седем години! Причината за тази задънена улица е българската страна, която нито се отказва, нито стартира проекта. Просто кажи не, и това е – и затвори темата. Същото се отнася и за другите проекти с България” каза Путин. Записът на онази паметна среща на двамата , излъчен по централните телевизионни канали, дава възможност да се проследи реакцията на Борисов на изявленията на руския му колега – от протокол и дипломатично правилна усмивка до изненада, объркване и… страх!българското ръководство продължи да държи другия проект – „Бургас-Александруполис“ в неопределеност (нито да, нито не) в продължение на почти една година, до 11 юни, 2010 г., когато по време на среща с посланици на Европейския съюз, Б. Борисов заяви абсолютно неочаквано за закриването на останалите два проекта – тръбопровода „Бургас – Александруполис“ и АЕЦ „Белене“. По-късно обаче, напълно в свой стил, Борисов се отрече от думите си, като заяви, че съдбата на тръбопровода зависи от доклада на еколозите, чиито резултати са очаквано отрицателни. Едва на 7 декември, 2011 г. последва изявление за окончателното и неотменимо затваряне на петролопровода „Бургас-Александруполис“. Като причина за изоставянето на строителството бе посочен икономическата неизгодност на проекта за България и опасността, която той създава за екологията на страната и съответно за туристическата индустрия в България. На 28 март 2012 г. на заседанието на Народното събрание бе прочетен докладът на вицепремиера и министър на финансите, според който България напуска проекта за изграждане на АЕЦ Белене.

Трудно е да ръководиш малка и слаба държавица, а САЩ и Русия се редуват да ти показват ту тояга, ту морковче!

Няма как да се отрече ,че достигнахме съвършенството.След почти 30 години,необратим ,демократичен,неолиберален преход,през времето на,който слушахме мантрата по-малко държава,повече граждански организации/финансирани отвън/ вече изчезваме-браво.Слушахме приятелски препоръки-наставления,как да ликвидираме промишленост,животновъдство,селско стопанство и най-вече как да се превърнем в страна от третия свят,ами постигнахме,че даже го задминахме,вече сме от четвъртия свят или по-точно -от "оня свят"

Платените червени тролове се чудят как да представят тази новина като нищо особено! Утре сигурно ще кажат, че сам Радев Мадурото е построил тръбата..

Тъпак

Свободен си да се наричаш сам себе си, както пожелаеш!

Още два компресора трябва да се изградят, а пари нема.

ликвидира България и българите само за 30 г Бедният народ гласува за партии на богаташите. Цирк

Ти си или луд или манипулираш. Каква демокрация в България бълнуваш? Комунистите/ДС не само не са си отишли, но и здрво държат със своите руски господари икономиката на страната, тяхна е. Демокрацията в България е фасадна и цели измъкване на пари от ЕС.

Ами да ,не вижда този демократичен и неолиберален площ символ за демокрацията -бананите

Бе гьотверен Те измряха отдавна Демократичните продажници на Бг са известни. Марш на Гюбрето

АЕЦ Белене излизаше безплатно ,ако бяхме пуснали руснаците да го строят. Платихме над 5 милиарда лева за нищо. Южен поток беше златна кокошка. Дори милионите тонове злато даваме на Дънди Прешъс. Затова няма да има пари ,хора държава.

АЕЦ белене излизаще 10 млрд евро, ако бяхме дали руснаците да го строят, ама нейсе

Ти болен ли си, какви "милиони тонове" злато, дето даваме? То още не еизкопано толкова злато на Планетата, нив вече сме го дали. Болен мозък!

Някога преди настъпване на " необратимите демократични и неолиберални " промени България беше енергиен център на Балканите .Основен производител и износител на тел.енергия. Сега 30 години по-късно , по време на неолибералният "демократизъм" тя беше превърната с чужда, задокеанска помощ в незначителен краен потребител.От тежка енергийна криза ни спасява тоталната де-индустриализация и ликвидиране на селското стопанство. България като независима държава / от нея нищо не зависи/ ,няма право да взема решения.Нейните решения се вземат във Вашингтон ,а туземната администрация само ги оповестява.Просто се разчиства пътя към бъдещето внасяне на американска втечнен газ.България трябва и ще бъде тотално обезличена ,и сведена до пълното покриване на понятието "територия".Просто в момента САЩ ,в България подготвят , а след това ще пристпят към действие,за реализация на термина "Опожарена земя".Ще бъдат създаде условия населението да достигне пределна продължителност на живота до 50 години , образованието ще се изчерпва основно с запознаване на неолибералните и гейски ценности,професии ще бъдат в сферата на ниско-качествените услуги от всякакъв вид. Както преди години в пристъп на откровеност заяви бившата посланичка на САЩ- Ейвис Боулън," Вие ни трябвате с население до 4 милиона".Тя даже преизпълни плана на "Плана Ран -Ът, който предвиждаше население до 5 милиона.Онзи Ран еднокият ,на който виетнамските зенитчици са му извадили окото докато той им набивал в главите основните демократически ценности с бомби и напалм

Украйна сигурно много ще се "зарадва" на снимката на Крим, която сте сложили.