"Газпром" отплава за Гърция: ще стигне ли все пак и до България

"Комерсант" съобщава, че два руски кораба с втечнен природен газ ще разтоварят на остров Ревитуса; купувачът е неизвестен. Росен Христов вече гарантира, че искаме сертификат за произход на стоката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

грък или българин, се си пълни гушата докато се задави. Гълтат ония, гълтат и наште На хората нито тук, нито там им е добре

Разбира се, и ние като Европа похапваме от руския шпек редовно. Но го правим тайно и полека, и за сметка на това - скъпо.. Абе направо атлантически!

Това означава, че Гърция купува газ от Газпром, който е транспортиран през България и след това ние го купуваме обратно от Гърция по-скъпо, разбира се, но най-важното е, че следваме заповедите на ЕС. Това правителство би било свалено във всяка друга страна в света за такова нещо.

Не позна, което е типично за путлерастските тъпаци. Право се крос овер сделка. Тръбния газ остава при нас. А втечнения който купуваме остава в Гърция.

И каква е логиката,селски? Пак сме с руски газ.пак те онождат,но по европейски.

Този мравояд какъв сартификат търси бе?? А прос КИРО ти прецака БЪЛГАРИЯ бе ще търсим договорните за газокрадлювците

Значи, бъгарската държава не може да засмуче и складира един танкер а "някой друг" може. Сърбия например складира в Унгария, Ганьо обаче - не. И с "равномерното подавне" пълним джобовете на посредници.

Колко чувствителни станахме за произхода на горивата. Да развием до край гулпостта си - да се откажем от кирилицата (защото я ползва Русия), и от АЕЦ-а (защото го работи с руско гориво). Представяте ли си колко щастливи ще бъдем тогава?

Сега,като платим предварително още 8 картинки,господарят ще е много доволен и ще ми похвали,даже може и да има потупване по рамото и усмивка пред строя;)

Рев за руския газ. Другари като мразите запада спрете да изпращате децата си да учат и живеят на запад. пращайте ги в Русия.

спри си тока,че идва от построена от руснаци АЕЦ,работеща с руско гориво;)Ама не ти стиска,нали?Иначе как ще тролиш в нета за жълти стотинки;)

Нашия АЕЦ го построиха СССР а там освен Русия бяха още много страни в това число и Украйна. Освен това България си го плати прескъпо така че сега никой нискочелник като теб няма думата по въпроса.

Я припомни как България е платила "прескъпо" построяването на Козлодуй, че нещо не си спомням.

Колко прост народ сме!!

Питам се защо да не се купува руски газ, ако е на изгодна цена. Да купуваш скъпо, защото някой ти е наредил е по- лошо и от социализъм

Tова е все едно да купуваш крадена стока от цигани. Пак е евтино. Някои хора плащат живота си на фронта докато ти си броиш стотинките. Нищо не оправдава тероризма на ватниците срещу суверена държава. Това е причината да не се купува евтино от ватниците. Ватниците трябваше да си изпълнят задълженията по договор и след това да направят нов договор по каквато валута те си преценят. Но да преговаряш с терористи не е лесно...

Откого са откраднали газа руснаците?!

По твоята логика не само газ, а абсолютно нищо не трябва да купуваме от САЩ. Сещаш се.

Тези които ги свалиха и заради които имаше нови избири, сега пак се готвят да правят правителство

Газа си е руски, поне 1/3. По документи и цена не е руски, защото така иска Орсола. Вие плащате разликата, тарикати прибират кинтите.

Преди дни международната асоциация на износителите на газ - GIIGNL, каза една истина.. За изкупените до 2026-та година количества по дългосрочните договори. И който иска да си купува газ, ще прави това отсега нататък само и единствено от борсата. По дебелата цена.. НО!!! България не е сред класиралите се. Щото си прее... дългосрочната перспектива.. Отделно ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та не успяха да намерят, и няма да намерят 1/3-та от досегашното си годишно потребление. Та в таз връзка - някой да прочете в последната седмица Марта Еванжелистата да се обади да СЪДИМ Газпром? След арбитражното фиаско на финландците.. А как само са пенявеше.. Досущ като през зимата на 2020-та. Когато ни продъни ушите с онова - БОРСАТА, ТА БОРСАТА, и пак БОРСАТА.. Като председател на енергийсната комисия в парларето.. Щото е много, ама много далновиден УЖ газовик, енергетик и пр. спИциалистин по всичко.. Свободните количества втечнен газ на борсите са само и единствено от Русия.. Ако си припомните как вече 10 години ЕС, ЕК и сие ЗАБРАНЯВАХА инвестиции в откриването на нови газови и нефтени находища в Европа. И тяхното усвояване..

Тея изроди от ДБ , национални предатели, няма ли кой да ги тикне в затвора?

Тези дето обикаляха центъра на София, за да спрат да няма евтин газ, щото бил руски! ПРОДАЖНИЦИ!

Може да са национални предатели, но не си предават господарите надяват се на кокалче:)))

Да бе, не си били предавали господарите. както си предадоха съветските господари, така ще си преедадат и американските. Само гледай как ще се пребоядисат отново ако Русия вземе превес. Не ако, а когато исках да кажа.

Първо вас откровените безродни русороби трябва да окошарят!

Къде е Балтийско море, къде е Суецкият канал, къде Гърция?! Много странен маршрут са избрали тия танкери.

твоя маршрут, бе сбърканяко.. Я по добре си вземи глобуса. Па си виж, че друг по къс маршрут няма..

Добре, че Борисов отиде да се моли, потокът да мине през България Вече дръпнахме 800 милиона долара наем за две години

И сигурно същото ще стане и с горивото за АЕЦ-а! Ще го купуваме не директно от Русия, а от Франция или САЩ, които ще ни го правят за зарядните клетки! Американците не са спрели да си купуват от руснаците ядрено гориво за централите!

И американците и запада имитират ,,солидарни санкции,, за Украйна, само ние сме най тъпите изпълнители :)))

Онзи ден, на някакъв форум, Путин им каза, че ще иска 500 долара при дългосрочни договори. Ха ха ха ха Не 2500 долара Ха ха ха ха

Какво ви интересува какво са си купили гърците, нали ние изпълняваме заповеди на господарите :))) Ще има кокалче за нашите ,,управници,, :)))

Само завършен олигофрен може да си помисли, че Русия може да бъде уплашена със санкции и кавото и да е друго!!!

Тра ла ла тра ла ла , купуваме си руска газ подобрена и пооскъпена !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Посредниците и слагат добавки :)))

Америчката газ има много примеси вътре та я подобряват с руска !!!

"В същото време Гърция продължава да купува тръбопроводен газ от "Газпром", но България отказа руски доставки, като сега се снабдява главно с доставки от Гърция" Разбирай, че купуваме руски газ с гръцки посредник...

Е нали бяха румънски посредници, сега и гърците ли ни цоцат :)))

Планът на Путин да направи зависима Европа със своите ресурси се провали. А колко дълго ги коткаше германските продажници Меркел и Шрьодер. Всички им казваха, че Путин ще им извие ръцете но пуста алчност. Добрата новина е, че има алтернатива. Планът на Путин е като на квартален наркодилър. Пуска евтино и качествено за да зариби докато не станат зависими. После им казва, че нямат алтернатива....

абе така се провали плана на Путин, че никога дори не е сънувал че с минимални разходи ще потигне такива цени на газа /по 2 милиарда долара на ден приход в руската икономика само от газ/ и то благодарение на ЕС и САЩ.

А сега от кого си зависим :))) Путин никога не натискал България да е зависима както го правеше СССР, а сега го правят ЕССР :)))

Кажи го на очиларката която реши да затваря посолството но май се отказа...

И като няма да купуваме от Русия на ниска цена, сега като сме независими откъде ще купуваме на висока цена ?!? А бе, как се навъдихте за 30 г,. толкова много малоумници ...

Tова е все едно да купуваш крадена стока от цигани. Пак е евтино. Някои хора плащат живота си на фронта докато ти си броиш стотинките. Нищо не оправдава тероризма на ватниците срещу суверена държава. Това е причината да не се купува евтино от ватниците. Ватниците трябваше да си изпълнят задълженията по договор и след това да направят нов договор по каквато валута те си преценят. Но да преговаряш с терористи не е лесно...

Подозирам, че Газпром са приготвили скъпи подаръци за благодетелите от ЕС и ФАЩ. Дори и в сънищата си не са мечтали за такива цени на газа, на които продават в момента. Нщо като нашия АЕЦ, който произвежда ток на себестойност от 3 цента, а го продава на 13 цента.

мъка.

Нали искате диверсификация и свободен търг за газ! Нали цената падна под тази на американците и то доста! Сега що питате откъде е тази газ, след като не сте я поръчали директно от Газпром?

"България отказа руски доставки, като сега се снабдява главно с доставки от Гърция." И как точно го отказа? И защо цитирате какво бръщолевят ватниците? Ватниците ни го спряха за да покажат на останалите какво ще стане с тях. Ватниците започнаха да изнасят с танкери....

Ватници, ватници, ама всичко е у тях. А в Б-я остана само един гол х...

"Комсомолците" Кирчо и Асен бяха пуснати първи да спрат заявките на руски газ по схемата за превалутиране в рубли! Трябваше да се види как ще отвърне Русия. И тя спря да доставя. След нас големите европейски страни бързо си платиха по схемата с превалутиране и си запълниха газовите хранилища! Ние бяхме "опитното зайче"! Така се отнасят с нас. С дипломатите бе същата игричка!

Ами спря да плаща.

Важен е произходааа ... :) Нищо руско не ползвам, че даже и бензин съм спрял да зареждам. Сега ще спирам и тока, че идва от АЕЦ, а той е пълен с руски уван.

То добре, че е руския ток от АЕЦ, че иначе щеше да купувате тока по 1.20лв. киловата.

Те забраните още от соца са най апетитни, та и сега, не купуваме официално руски газ, но като няма друг , го купуваме пребоядисан, от една страна чрез врътки от доставчиците , от друга страна чрез врътки с банките, и готово и вълка сит и агнето цяло и масите пре.е бани.

Гърците са правят на слепи за любовната връзка на Путин и Ердоган и му купуват газа, но като ги запукат утре турците...

...в Балтийско море до Гърция.. Бах мааама му! май съм спал в часовете по география!

По-лесно е, отколкото по тръбите от Русия. И поне толкова път като от САЩ. Тази география явно са учили и тези от Европата! :-)

Гърция, Германия, Балтийско море, Средиземно море на кой му пука, важното е парата да тече електронно.. ти сега за едната география ще се заяждаш..

А от Тексас да не е по-близо?

"ГЪзьпром" може и да се намери на дъното и то най позорно ...

пълен позор!

Платените драскачи на Киро и Асен съвсем взеха хората за луди! Къде е Балтийско море, къде е Суетския канал....да минат и през Панама за по-направо.....

Резняк, свинско ядеш ли ? :)

Купувачът е неизвестен,но скоро ще стане известен като го продаде на България на двойна цена.

Както обикновено.