Газови коридори ще пренасят из Европа двойно повече синьо гориво от Азербайджан

Инфраструктурата ще стане подходяща и за пренос на зелен водород в бъдеще, смята енергийният министър Росен Христов

Обратно в новината

Коментари - Газови коридори ще пренасят из Европа двойно повече синьо гориво от Азербайджан | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога ли ще има газов коридор Докато не го гръмне /случаино/ някои както Северен поток ли

Европа ще купува руски газ от Азербайджан.

Азербайджан рязко стана демокрация, и то миролюбива

Да му мисли Русия, загубиха мача за една година война ... Да живее Путин! п.п. Впрочем, ако търсите гаражни врати тук има страхотни на разумни цени https://nikdoor.com

роми = цигани Азерски газ = руски газ южноскандинавски тръбопровод = северен поток

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Пропагандата на гнусния сатанист Джордж Сорос няма читатели . Анадънмо,дженди ?

подобна статия и за "казахстанския" нефт по руския петролопровод за Германия;)

Росен Христов си е чиста руска подлога. Всичко което прави е съгласувано с Путин.

Ама те си вярват!

Азерски газ с руски молекули. Приказки, за верващи.

Докато е имало индустрия в България, годишното ни потребление е било 12 млрд. куб. м., тия за 2023 г. щели да доставят 11 за цяла Европа. Ми да си бият гъза в тавана тогава от кеф еврошматките.

Аз чекам 10 пакета санкции за недемократичният Китай да удари Лайнен. Те тогава ЕССР ще надмине всички по икономически растеж.

Това е супер бе. Яката работа. Сега 11 а до 2027, демек след 4 години, още 11. Направо ще удавят ЕС в газ тия бе. Ама я чакай, чакай малко, то това всъщност е под 5% от нуждите на ЕС. И то с увеличението. А останалото? От перки и панели?

Така е, но има още нещо. За да реализира износа на близо 10 милиарда кубически метра газ за Гърция,Италия и България, Азербайджан внася 3 милиарда кубически метра от Русия. За собствени нужди Азербайджан оставят 12 милиарда кубически метра. Може и да успеят да увеличат добива и да удвоят износа, но въпреки всичко това са недостатъчни количества за нуждите на Европа.

Такива индивиди обожават да се срещат и да говорят, колко хубаво ще бъде, ако.... На думи всичко може да изглежда добре, но никога не се знае, какво ще стане в действителност. Я камила, я камиларя.

Чудесно е да има газови коридори, които да предоставят на страните в ЕВропа газ от всяка точка на света. За нас европейците е супер да имаме повече доставки на газ, това ще ни понижи цената и все пак повече хора може да решат да се газифицират.

Има 1 филм- Кой знае - не всичко е така както изглежда

Азербайджан - страната на неограничените количества газ, които се допълват по магичен начин от Русия.

Така е! Добивът им миналата година е около 22 милиарда кубически метра от които 12 милиарда остават за тях. Останалите 10 милиарда ги изнасят, но като внасят 3 милиарда от Русия за да стане износът възможен.

Те щото Азерите го събират от дърветата - газа... А познайте от де ще дойдат двойните количества..?!

аз и два бидона съм нагласил да помагам ако се запуши тръбата

Газпром пуснали нова марка природен газ. Казва се азерски, същият но някак си по-демократичен на цвят и мирис. (той газа няма цвят и мирис ама карай, нали е демокрация, всичко минава)

Увеличение от 9,3 на 11 милиарда м3. Това няма и 1% от консумацията на Европа. Оставям на страна кой разработи и кой реално е собственикът на азерския газ.

нали те ще я купуват от руснаците , бе бати нещастниците са това еуропендерите

И баба знае, че Шахдениз няма толкова газ, колкото им се иска на европейците. Само Урсула и сие не го знаят. Дали?

Да питам, къде извира зеленият водород?

Е колко газ ще дойде? Азерите имат 10 млрд м3 годишен добив. Не знам колко изнасят ама къде са 150 млрд руска газ от 2021? В ЕС ще идва само хамериканска газ разбира се минимум на тройна цена.

Е колко па газ ще пренася бе?

Я сега някой да каже кой е съсобственик на държавната фирма, която добива и доставя азерски газ .... жокер - Газпром ! Кой има концесия за следващите 30 години в Азербайджан ? Жокер - Газпром !

Не фирмата си е азерска. Ама находището Шах Дениз не е. Двете азерски фирми с дялове заедно притежават по-малко от руснаците.

Азърбайджан вече играе роля на посредник за доставка на руски газ към Европа. Другият голям посредник е Турция, която е и разпределител.. За Газпром тази ситуация има големи предимства. Няма да се поддържат съоръжения и тръби, няма да се плащат транзитни такси, няма да се сключват договори, с клиенти като Молдова

Ще има за всяко домакинство много кофи с втечнен газ.

"""През 2023 г. износът на газ от Азербайджан към Европа трябва да възлезе на 11 милиарда куб. м спрямо 9,3 милиарда куб. м през 2022 г.""" Но това щеше да звучи комично ,ако не беше трагично.Жалки количества ,които не заслужават бравурните писъци на еврогейските ,демократични ,неолибералисти.Само една тръба от северните потоци е с капацитет 27,5 милиарда м3. Всяка от тръбите ,които Борисов отказа и се хвалеше с това ,беше 16 милиарда м3 , а те бяха 4 броя .Кратко ,ясно и дълбоко съдържателно

А ни убеждаваха,че природният газ "си отива" ,като енергиен източник..............!?!? Също като с "Маргарина"- ту вреден....ту полезен.....ту"до тук с него".......ту в него е бъдещето......... Възобновяемите енергийни източници за масово ползване са на много ниско ниво -технологично и като така и с нисък КПД !!!! Газът и атомната енергия за сега алтернатива нямат...!?Има хорско невежество,което нечистоплътно се експлоатира.......

:)))) Да, даааааа, ние това си го знаем! Ей го иде светлото бъдеще! Ей го там - зад ъгъла! По-рано беше коминустическо, сега е капитал-комунистическо. Да ви ... майката на всичките крадливи лъжци!

Забавно е как всички наричат руския газ "азерски"! :))) А дали си вярват???

Колкото бензина стана с един лев по евтин толкова и тия гъзове и коридори! В главите си имат едни тръби с едни комисионни в тях и нищо ама нищо друго!

Алоо, нали Азербейджан нямаше повече газ? Как пък сега изведнъж има двойно повече, без да увеличава добива??? Ердоган успокои еврогейтаците - щял да боядисва руския газ червен, че да не се объркат и да го купят. То от цялата работа ние печелим - вярно ще взимаме руски газ през два посредника, но пък сега за ЕС всичкия ще го пренасят през нас, след като малоумниците си взривиха газопроводите и вместо да купуват направо от доставчика ще взимат същия, по пет пъти по-дълъг маршрут, на петорна цена.

Добре, само че, обаче Азербайджан откъде, по-точно, ще вземат газа? М?!?

От първоизточника Газпром

Погледнете кои са акционерите в Шах Дениз 2. Погледнете капацитетите и резервите на Азърбейджан. Погледнете инфраструктурата от Азърбейджан до Европа. И ще ви стане ясно, че до 2030 година ЕС-то ще си мечтае за “огромните” спасителни количества азерски газ. Договорката е азерите да купуват руски който да продават на Турция (турската квота) и да ползват за собствени нужди за да … могат да запълнят капацитета до 16 милиарда куб. м. Газ на година.

90% от азерския газ е руски! Да продължаваме да се борим с Русия и войната по този начин.

и луната - НАШа и Европа НАШ-а ..

Германия спря през миналата година напълно дocтaвĸите нa pycĸи гaз. Toвa e впeчaтлявaщo, ĸaтo се имa пpeдвид, чe пpeди вoйнaтa Гepмaния зaвиceшe зa 52% oт cвoя внoc oт Pycия, пишe Вlооmbеrg. Решението дoйдe пoд фopмaтa нa доставки на втeчнeн пpиpoдeн гaз по море, дocтaвĸи на газ пo тpъбoпpoвoди oт Hopвeгия и Xoлaндия, ĸaĸтo и oт зaбaвянe нa зaтвapянeтo нa въглищнитe цeнтpaли. Heoчaĸвaнo мeĸoтo вpeмe пъĸ oгpaничи тъpceнeтo нa oтoплeниe. Ех, тая зима не измряха тия гадни фашисти, но без гъза на Гъзпром догодина ще измрат, да се надяваме.

Продължавай да се надяваш. Ама ми е странно що не кажеш нещо за цената?

Точно така. За това ние се местим в Китай. А колегите от Фолксваген в УСА.

Ще разнася синьо гориво докато заинересованите от благоденствието на Европа не го гръмнат и него. Ха да видиме колко време ще издържи!

Централата за газ в Портовая изгаря всеки ден излишния и не продаден газ на стойност около 10 млн. долара.ха ха ха ха ха вървят във въздуха .. Затова руските тролове квичат.ха.ха Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим! смърт на путлерофашизмъ и тероризмъ

малее.. ти удари комунистическите комсомоски труженички по патос и тъпотия

си е команист по призвание и диплома

Те имат и изгарят … Ти какво имаш да изгориш? Пръднята си ли?

Прост пидал разбира ли от технологии Сомо от черни патки разбира

ами то Азербейжан може да добива 12 млр. куб.м. на година. За него му рябват 3... .т.е. може да доставя 10. На гейропа ѝ трябва около 250млрд.куб.м. ... ако иска цялата да се опаше с тръбопроводи като няма газ ще духа супата...

В село нямаме река и деца, но обещаха да построят мост и училище.

Азербайджан сключиха договор с Газпром за внос на РУСКИ газ преди има-няма 2 месеца. Това "демократичен" газ, който не финансира "руската агресия", ли се води? :D

А да не говорим за Турския газ хахахаха и ни обесняват че всичко е точно !!! Представяте ли си какви лретени ни управляват !!!

С Европа е свършено. Половината измряха тая зима без руски гъз. Даже и Азърбайджан внасят вече от Гъзпром.

пенцийката от бекапето че ти изтича срока на годност

Всички в Европа с в паника !!! Голяма криза ни чака !!!

Напишете откъде ще го вземе Азербайджан този газ, като няма толкова добив!

Както винаги - от Русия .

Ние сме факири Захранихме цяла Едропа със газ и зелен водород Само че на голи приказки Кои абдали ще ви повярват Азерската газ не е ли на Агресор Няма такива идиоти

пак ли руска га бе,не я искаме,искаме демократична

тая е от демократичната газ, нали? не от оная, мръсна, комунистическа газ? и за арменците няма да се обаждаме, нали?

Руски газ с надценка. Да живей евроатлантизЪма.

Всичко хубаво, ами газ откъде? :-)

Откъдето до сега