Газопроводът IGB или новият газов шанс за България

Той свързва гръцката национална газопреносна система както с Трансадриатическия газопровод в района на Комотини, така и с българската газопреносна система в района на Стара Загора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво ще правим тръбата за 3 милиарда по която НЯМА да тече руски газ? Къде да я завираме?

Ще видите дебелия,като от 2023 г. сме подписали с ЕС договор,че ще изкараме и битовите потребители на ток на свободния пазар,иначе няма да ни дадат пари по Плана за възстановяване.Тогава едно семейство дето е давало пари за ток с климатици от двеста лева,ще му приседне като трябва да плати шест пъти по висока цена от 1200лева,а ако през лятото си давал 80 лева за ток досега,от догодина ще даваш 480 лв.Хайде на печелившите Честито.

и нещата ще си дойдат по местата, както е на запад от нас!

Още един пирон,в ковчега на джуджето путя.

Копейкин защо не се изкаже по въпроса за новата газова връзка? Ама той брани само руските интереси и сега рони сълзи!Путя може да си намери нови слуги,ако не е доволен от рубладжиите тук!

Само за малко над година тиквата построи с наши пари над 300км. от турски поток. Няма да видим и един атом от този газ. За 12 години тиквата не съумя за построи 54 км. Защо ли? Тиква, сър?

Ще го гръмне с акт 16 това !

Щото преди месец ВИСША ДЕЛЕГАЦИЯ на ЕС тръчка при Алиев газ да проси.. И подписа мемурандумче Азерия да увеличи газа за ЕС от 10 на 20 милиарда на година СЛЕД 2027-ма година.. А за миналага година от Русия е ползвала 155 милиарда, от Норвегия - 120 милиарда и къде 50 милиарда втечнен газ.. В същото време пропадна ДАТСКОТО находище преди три години. И още не може да баде въдстановен датския добив.. Нидерландия не се отказва за спре добива в края на тази година от находището Грьонинген - по аналогична причина на датското нещастие, и опасността ниската зцемя да стане още по-ниска.. А от септември месец МИНАЛАТА ГОДИНА досега Норвегия е успяла да дигне добива на газ само с 2 милиарда на година.. За посещенията на ЕС, Хабек, Шолц и т.н. в Арабския полуостров и още по-"успешните" мемурандумчета за УЖ добри намерения.. Да пишем ли? Как арабите искат дългосрочни договори. И не разрешават евротрейдърите да ИМ ПРЕПРОДАВАТ газа и да се въртят далаверки за тяхна сметка.. Как Норвегия се опъва на натиска на ЕС за дългосрочен договор с фиксирана цена на газа. И е пръв противник за въвеждане на таван за рускио газ..

_stankow

И двата Северни потока взривени. Точно в началото на лошото време, как ще се ремонтират посред зима - не знам.

Боко на съд Кирчо на съд Мавъра на съд Каскета на съд

По един куршум и довиждане

И сърби и македонци,а сега научаваме,че може да даваме от тая тръба газ и на Молдова и на Украйна.Абе хора на нас като ни са малко 1.57 милиарда газ,ами да си вземем целия обем от 3милиарда първо за нас,а като ни остане излишък ,тогава може и на други държава да дадем.Да не стане като тока,вода газим жадни ходим.Кой ни караше да подписваме с ЕС,либерализация на тока,та от това пострадаха всички предприятия,защото тока им се вдигна Шест пъти спрямо цената на бита.

Най-доволен е Алиев, намери мющирия на стоката.

А хер путлер пак обърна табуретката и поседна ?

Да не го плащаме на най-скъпа цена като тока.

Румен Радев : България е на трето място по търсене на електричество в Европа !!! Тогава защо бързахте да нарежете 1-4 бл. на АЕЦ Козлодуй ??? Ако бяха консервирани сега щеше да са много полезни в тази енергийна криза !!!

Защо питаш Радев???? Питай психодесните управлявали от тогава - царско правителство, банкянски правителства, те сложиха пръта в колелата на енергетиката ни под европидалски натиск и най-вече - краварски...

Не знам ,аз получих назначение във френска банка,защото съм голям специалист,но нямам нищо общо със закриването на блоковете на АЕЦ Козлодуй.

Износ каза, недей лъжи.

Герб и тулупа боко тиквата,нарязаха на скрап и четирите блока на аец Козлодуй от 1до 4,както и спряха изграждането на аец Белене.

Ей затова никога няма да гласувам за Тиквата . За смях на самите руснаци ходеше да се навежда на Путин и да му дарява 3милиарда за балкански поток , който не касае България , докато за 500 милиона милиона, да създаде с газовите връзки с Гърция газова независимост на страната и да обезпечи страната доставки с по-евтин азерски газ . С останалите 2.5 милиарда можеше да завърши автомагистрала Хемус , да построи 1 ГВата соларки и батерии , да модернизира Павец и щяха да му останат за проект и начало на тунел под Стара планина. Сега България щеше да изглежда различно , 13 прахосани години в кражби и бездействие. и служба на московските господари.

Газова независимост ??? Да не са едните а другите :))) Тук става дума за по добри позиции при преговорите за цената на газа, така че е по добре да имаме доставки от всякъде !!!

Ами и бабите знаят , никога да не си слагат яйцата само в единия джоб . Сега се видя защо е така. Тиквата при минимална консумация на газ ни набута в схема безпрецедентно разходи или по-точно подарък за Москва, най-големият в историята ни.

Този газопровод тръгна , благодарение на Кирил Петков. Мутрата Боко години наред шантажираше и рекетираше и пречеше на завършването му.

Алоууу става дума за геополитически политики, нашите са само пионки :)))

Газопровод-капка в морето.Каква е цената,ами кюрдите.........

И за какво са тези дитирамби... като: Който и европеец да е поискал азерски газ и досега го получаваше... Русия винаги е транзитирала газта на Илхам Алиев до Европа, все пак двамцата с Путин са си аверчета от време оно. През далечната 2009 година Евросъюзът реши "приоритетно" да финансира свързването на България с газопреносните мрежи на съседите заради газовата криза в началото на годината, когато заради Украйна страната ни се оказа без алтернативни източници на газ... Тамън бяхме подписали всички междудържавни договори, разрешения и уточнения и строежът беше започнат и не щеш ли, заедно с новото правителство, се появи Дянков който рекетира всички компании имали неблагоразумието да работят за държавата с 10% от сумата на сключените договори, платим директно на първото правителство на Борисов, фирмата която беше спечелила държавната поръчка за строеж на интерконектора отказа да плаща държавният рекет и току що избраният за министър-председател Борисов спря строежът с юридически обоснованата формулировка: " Ми не ги харесвам". А малко по-късно Румяна Желева, която се правеше на външен министър в борисовото праветелство, обяви от Брюксел :"Има проблем с планираните "интерконекторни връзки" на България с газопреносните мрежи на Гърция и Румъния" защото Европейския план за икономическо възстановяване бил останал без пари... Та пак да напомня съвсем законно строежа на интерконектора започна още през Август, 2009, и беше спрян от Борисов през Септември, 2009, който „благородно” върна изкрънканите от предното правителство 120 милиона евро, специално заделени от Еврокомисията за интерконекторите между България, Гърция и Румъния;)

Газопроводът IGB от който ше тече кюмюр е новият шанс за България.. ббаахаха

Ще финансира е алиев да трепе арменците. Все не можем да намерим демократична газ.

Син на генерал от КГБ и наследствен диктатор... дори назначи жена си за зам. президент. Наистина хич не може да мине за демократ.

Трябва да е в траур заради северните потоци за газ. Тази връзка не решава проблемите.

Ти Европа не я мисли, нали оправихме нашитр доставки.. Ако някои трябва да мисли е Кремъл , че остава без 100 милиарда годишно само от газ и няма как и къде да го достави .

Не рони сълзи за Кремъл, в Азия има азиатски икономически тигри с 3-милиардно население и нямат газ, е въпрос на време е да се построят газопроводи, един вече е започнат през Монголия, ти мисли за нас.

Ха дано всичко да е на ред

Здрасти шильо, "От 7 часа тази сутрин България получава пълните количества азерски газ по интерконектора с Гърция. Това обяви Деница Златева - изпълнителен директор на "Булгаргаз" в специалното студио на БНТ, посветено на официалното въвеждане в експлоатация на газовата връзка с Гърция. След пускането на интерконектора предложената цена на природния газ за октомври е 233.49 лв., или с близо 34 лв. по-ниска от септемврийската." СЯ СЕ ПРЪСНИ ОТ ЯД :) хахахахахахахахахахахахахаахха :)

Сега въпроса е дали южния поток ще даде някой неумишлен теч последван от взрив на няколко места.

Ха-ха-ха - ха... Мурзилките се пукат от яд. Ха-ха-ха - ха... Докарват вода от девет дерета, за да докажат, че газопровода не е нужен. Ха-ха-ха - ха...

Радев щял да реже лентичката, а се смееше и подиграваше на Борисов.Някои партии също също се хилеха,като пу......

Като Путинки.

А какво направи тиквата за този газопровод,да го остави девет години да се строи, това ли е принуда на дъртия комунист?

Газа евтино потече към нашия хъб, България се подобрява копейките ревЪт, Не ги интересува Българския интерес, ГъзЪт на гнома путин искат да оближат и да пийнат малко клес !

La shans dьо хуй.

Скромна, но все пак крачка в правилната посока. Честито! Като обективен човек трябва да отбележа приноса на всички правителства, управлявали България от 2009 до сега. Най-много по проблема работи Тиквата (хайде днес ще кажа Борисов), но лаврите ще ги отнесе Радев. На неговото правителство се падна честта на завърши проекта. Така е в политиката. Иван Костов най-много работи да ни вкара в ЕО, но честта се падна на Станишев. Така е било решено от Съдбатй/Бога.

Работата на тиквата се състоеше да пречи на работата.

Ти си простак, Марк.

Тиквата за 1 година направи на Путин тръба с наши пари 100% през цяла България. А 10 години не можа да довърши няма 200км тръба половината финансирана от ЕС. Та, колко кюлчета според вас е взел Гроб за тази услуга от Путлер. И не е ли Гроб Троянски Кон в ЕС. Орбан поне не се крие.

Според мемурандума за добри намерения - дет я станат, я - НЕ.. Азерия ще увеличи от 10 на 20 милиарда подавания газ за Европа СЛЕД 2027-ма година... Дотогава НЯМА ДРУГИ АЗЕРСКИ ТРЪБИ.. По евроОЗЕЛЕНИТЕЛНАТА програма ЕС трябва да спре използването на всякакъв нефт и газ за икономиката си до 2027-ма година. Дали Алиевпаша е глупав да пуска тръби за нещо дет на Европа няма да и трябва? Та тя тогава дори и МОЛЕКУЛИТЕ НА СВОБОДАТА от Мексиканския залив няма да иска.. Тръбата в Сърбия - която не е член на ЕС, е заплюта (запушена) на 100% от Газпром до 2030-та година. За нея евроенергийните пакети не действат.. С взривяването на северните потоци, наложените санкции от Полша на тръбата ЯМАЛ и т.н. "дребни" проблеми с евротръбите.. Не дават възможност дори и за виртуални сделки с някакъв (ама откъде ли) излишен газ.. Ама да дигаме поредните евроЛАЙНЯНСКИ лозунги, че уж нещо правим.. Като за полската тръба. Премълчавайки, че НОРВЕГИЯ вече каза на поляците - Не чакайте от нас 10 милиарда на година. До 2025-та ще ви пускаме най-много по 3 милиарда. Премълчава се и това, че тази тръба е разклонение от норвежката тръба за Германия, а не е директна от газово находище. Германия дали ще се откаже от газ заради Полша?

Ши ти мине

Колко процента е дела на Азерския газ.Говореше се за 40%.Тогава другите проценти явно са пак с руски газ.И защо трябва да пускаме тогава останалия капацитет на тръбата до 3 милиарда,.на акцион,като на нас ни трябва още от Азерския газ.Ами вместо 1.5милиарда газ да поискаме от азерите 3 милиарда и да се откъснем от руския газ изцяло.

Ех, сега да беше Баце на власт: още 12 години щеше да го строи! И още милиарди щеше да усвои за строежа. Всяка година щеше да ни обяснява, че спецификите на терена били забавили строежа. Между впрочем пренеридиха ли вече жълтите павета на София? Или ще има още един ремонт на ремонта?

Питаш ли го кво му е на душицата на баце ся....

Е, дано имаме шанс и не сме с извити ръце - какво до сега. Като се водят преговори, друго е отсрещната страна ( Русия) да знае, че имаме и други алтернативи. Подходът е друг, цените, вероятно също. Все пак всичко е въпрос на пазарлък.

Пазете го, че американците и тоя ще гръмнат!

Плащат му с копейки и обича само газ от дъртия гъз на кремълския гном путин :)

Поемам го пасивно. Много газ!

„Лизането“ (вместо „влизането“) е удачно добре казано в репортажа...Стана весело...

Маринела е много добра "в лизането"!!!

Аз съм руски гей

Газопроводът IGB или новият газов РАЗПАД за България

И от кво ше се разпадне ? От тва че не купува рашистки газ ли ?

"пускането в лизането, сереализира, Общатастойностнапроекта" Много проблемен този газопровод.

jingiby

Как така? Защо се отметна резидента? Искаме си Гъзпром и 100% зависимост от джуджето Злобнодушко и Мордор. Нищо, че е по-скъпо. Ние сме свикнали орките да ни пърдят в лицето...

Че интерконекторът, като един огромен стоманен кур, влиза в гъза на Руския! Хахахахахаха

за Русия не се тревожи!

Новото освобождение! Да живеят България и ЕС!

Всичко е за пари - това е Сащ идеологията

Газовата връзка с Гърция влиза в експлоатация, цената на газа пада

Каква цена на газа ще пада бе, рептил?! Когато ще иде втечнен газ, за който трябва ЕНЕРГИЯ за да се ОТвтечнява? Лъжете и санкционирате като античовеци.

Шило

Аха- на стайна температура

Не мога да разбера, азерите нямат достатъчно газ и купуват от руснаците, за да доставят исканите количества. Тогава за какъв азерски газ говорим? Просто правим оборот и на прекупвачите. Толкова ли е добър шантажа на медиите?

Дано да го охраняват добре.

ватенките си ритнаха стола на който седяха

СТИГАТ ! ВРЕМЕТО Е НАШЕ !

Други имат нужда от нов газов шанс, за целта ОТНЕХА лиценза на Турски поток! Така се прави демократична диверсиФекация избутваш досегашните и туряш новите - фактите с доказателствата са пред очите на цялото човечество. Само с ГАЗПРОМ напред за нов български и европейски ПРОСПЕРИТЕТ!

Какъв шанс бе глупендари.....? Пак говорим за зависимост от Гърция. Абе Ния се на някой плащаме "малките пенсий"...

И кой ви го направи? Кой ви подготви за мизериите на мършата Путин? Кой? Бате Кирчо! Бате Боко даде 3 милиарда държавна пара за Турски поток! Тези пари никога няма да ги видите!

Е, трябва лично да се убедиш колко съм ТЪП.

Стига с тия газови майтапи. За нас излизат гъзови..