Газ за България е осигурен до края на 2022 г. на половин цена спрямо борсовата

Ако "Булгаргаз" беше купувал на борсови цени, загубите щяха да бъдат по 200 млн. на ден, каза министърът на енергетиката

Обратно в новината

Коментари - Газ за България е осигурен до края на 2022 г. на половин цена спрямо борсовата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасно ,че газа е осигурен до края на 2022.Но няма да е лошо да се начертае дългосрочна стратегия на доставките на газ.До колкото съм запозната има повишение на битовите потребители на газ въпреки увеличените цени.Все пак газа си остава най екологичното гориво.

Министър Матросов брани интересите на Газпром и Русия

Министърът без експертиза говори откровени лъжи, като ПР кампания, защото очаква до 15.11 клиентите на Булгаргаз да изпратят подписани договори. Как цените ще са двойно по-ниски от борсвоите/пазарните, като цените на търговете на Булгаргаз, бяха за Цена на борсата минус някое и друго евро? И кой доставчик ще му продава точно на него на полвоин цена, като може да си продаде газа на пазарна цена? Услуги за стотици милисони? Ха-ха, да-да.

ФАКТИТЕ СА, ЧЕ ГАЗТА ЗА НОЕМВРИ Е ТРИ ПЪТИ ПО ЕВТИНА ОТ СЕПТЕМВРИ !!! ОСТАНАЛОТО Е ДЪВЧЕНЕ НА ДЪВКА !!!

как са успели в НС да пльоснат такова вонящо говно?

Роска, не се дръвчи, като утре ще тропне Васильовден, гледай да си далече от България!!!

тотална разлика в подзаглавието и статията-последно загубите от 200 млн. за ден ли са,или за месец?Или за седмица.че точно толкова дълг се опитват да емитират всяка седмица "любимите" ни управници???

А така, нека малко се погърчат в собствен сос тия двамата мошеници. Да влизат в обяснителен режим. То иначе много лесно да стоиш отстрани и само да подхвърляш компромати.

Надявам се няколко човека от предишното правителство, скоро да станат клиенти на прокуратурата и съда.

Аз се надявам да станат жители на Централен Софийски затвор. Поне за по 10години. Да имат едно на ум следващите

На половин цена спрямо борсовата означава плащаме много скъпо. Борсовата цена се е повишила повече от 300% спрямо минали периоди. За да казваш че е осигурена добра цена тя трябва да е една трета от борсовата. Това е като да ти направят бензина 3.50 и после да ти правят отстъпка 25 стотинки. При тези спекулации които се вихрят на енергийните пазари борсовата цена не е надежден критерий.

Някой знае ли защо няма газ по новия тръбопровод вече месец и половина , както го откриха. Азерската газ продължава да постъпва през Кулата?

_stankow

Наполовина на борсовата цена си е пак двойна в сравнение с тръбен газ с дългосрочен договор. Щом с такива евтини номера се оправдава ...

Е да, но Продължаваме Подмяната отказаха да плащат за газ !

Ей, как ви спуснаха опорка - вече не е руски, а тръбен. И как ще го купуваш като Газпром го спряха? И на Германия и на Франция и на Италия, а на нас първо.

Края на 2022 е след месец хахаха велико постижение браво.

Кой дава нещо за 10 лв. като може да го продаде за 15 примерно. Ще искат услуга после явно.

ОПГ Промяната май се опита за 5 месеца да оправят живота си, този на децата си и на техните деца... То бива алчност, но на тия са им се разпорили зад ници те от краден, бе... Милиарди са хвърчали... Сега върви и някакво разследване в НАП, където любимецът на Асенка - Спецов - е въртял яко търговия с влияние..... Страшна промяна!! Ко стана с дипломите за почтеност?!?

този не на ред с главата. Нали се хвалеше, че тъй като са направили търгове, цената е паднала. Сега какво всъщност казва?

ама наполовина спрямо борсовата-т.е. около 3 пъти по-скъпа от договорната с Газпром,с който все още имаме договор-до края на годината;)

ОПГ Подпираме по Парапетите.... Вече и с доказателства

"...Кирил Петков пък настоя, че "Газпром" едностранно е прекратил доставките на газ за България. "Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата енергийна криза в Европа, с тези, на които би доставял "Газпром", ако продължаваше договорът, е абсолютно нелепо..." - нелепо е да прекратиш плащане по заповед на великата Хамерика и да предизвикаш най-голямата енергийна криза в Европа, но просто Киро e просто Киро

_stankow

Договорът с Газпром още е в сила, до края на годината. И цената по него си е с пъти по-ниска от тази на борсата.

Е каква файда като всички останали стоки са с 20% повече.

интересно ако някой ви го е дал на полвин цена спрямо борсовата, тва начи че го е задигнал отнекъде.... да не са усраинците задето ги покрепяме толкоз ногу

да де ама зимата не свъшрва 2022 айде да мислим малко по дългосрочно не от днес за утре... а и зимата почва именно януари

След нова година, великата Хамерика ще би задължи да си купим от нейният супер-дупер втечнен газ на трайно и четворно по-висока цена от руският. Ама то и няма как е по друнг начин. Все пак ще ни го докарат от на майка си путкат_. Ще трябва да се плаща и за слотове на гърците примерно. Абе - сейбъл мейч....

Така е, като руснаците не си изпълняват договорите :)

Като не си платиш, как искаш стока. Блокирал си сметката по която трябва да плащаш, превеждаж пари и ги блокираш и викаш платих ти дай стока. И накрая викаш не си изпълняваш договора.

Браво момчета, големи сте!

Цял месец и половина! Поколения са уредени! 4П няма какво да ги коментирам. Егати клоуните!

Еха за цял месец, какво спокойствие ни обзе всички.

На този невероятен дебил и тъпанар трябва да му бъде забранено да се изказва.

Кремъл санкционира български предприятия, свързани с военно производство. Не успяха да отстранят един български предприемач със “салата”. Като не можаха с отрова, решиха да преминат към по-радикални действия, които издават само безсилна злоба поради факта, че България не зависи от руски оръжейни поръчки, нито се поддаде през годините на руския шантаж срещу успешното българско производство на усъвършенствани образци с някогашен съветски произход ( все едно Германия да си поиска лиценза за прекопирания автомат, наречен по-късно в Съватския съюз АК 47 “Калашников”). Санкцията прилича на други подобни московски решения, с които забраняват на западни политици на посещават Русия. Предизвикаха с това смях по света. Мярката засяга символично хиляди българи, работещи в тези предприятия като вражески жест. Иронията в случая е в това, че тези хиляди българи получават заплатите си от производство на продукция, която има нещо общо с Русия по съветска линия само в миналото и не зависи в днешно време от прищевките на Кремъл. Не важи вече максимата, че когато в Москва кихнат, българите настиват. Както се вижда, продължава специалната операция на Путлер по изчегъртване на русофилството от душите и сърцата на българите. Най-големият русофоб в руската история успя да излекува остатъците от проруските настроения в Украйна чрез брутална военна агресия. Не можехме да си пожелаем подобен метод за постигане подобна еманципация от бившите ни поробители. Но Путлер се старае, намерил е по-щадящ начин като за нас. Браво на нашия освободител от русофилството!

ГАДЕН ПСИХЯСЪЛ ТРОЛ. ЗА КАКВА СВОБОДА НА СЛОВОТО ,МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ,КОГАТО СЕ ПЛАЩА НА ИЗРОДИ ДА ТРОВЯТ МЕДИИНОТО ПРОСТРАНСТВО?

Моите поздравления за коментара! По-точно не може да бъде казано!

_stankow

Веднага си личи, че коментарът е собствено творчество. Клишета, клишета, свързани с претенциозни обрати на речта, почерпени от Нова и бТВ. Готовите опорки звучат по-интелигентно, но човекът добил самочувствие, пробвал се сам ... :) :)