Гълъб Донев: Инфлацията няма да "изяде" увеличението на пенсиите

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е социалният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле как гнусно лъже!

369 лева е признат жизнен минимум за 2020 година, Гълъбче (дано котка те изхруска!). Жизнения минимум за 2021 още не изчисен но е над 430 лева...

Няма случай да се вдигнат социалните плащания и да не потънат при търговците. Сега има и друга основна причина-приемането на еврото. За да не скочат цените тогава това се извършва плавно сега за да няма бунтове. А смисъла на увеличението на пенсии и заплати е да се подобри жизнен стандарт на работещите и пенсионерите, а не да се допълнят джобовете на имащите. Алчно племе сме и така ще бъде докато парите управляват.

Тя вече ги изяде, само от увеличението на тока този месец 35 лв. отидоха за ток. Да не говорим за скочилите цени на хранителни стоки. Пипера от 1,20 скочи на 2 лв.

Вече я изядох. Без да чакам „увелечението“...Даже не усетихме да сме сити.

Лъжец, никакви 14%. Тези проценти са само за минималната пенсия която се дава незаслужено. За всички други е по-малко. Най ощетени са хората работили при тежък и непривлекателен труд. Хората, които сега затова са с разклатено здраве. Но работили тези дейности при тежки условия именно заради някои по-добри условия при пенсиониране. С лека ръка тези лъжци ги приравниха с маргиналите които цял живот са работили на мин. заплата и са получавали помощи.

Съгласен. Много точно казано.

Не мога да разбера упоритостта, вторачването и загрижеността на държавата основно към пенсиите. Сякаш в България няма други групи от обществото. С цялото ми уважение към възрастните хора. Лицемерно и нездравословно е преди избори, изведнъж всички да се впускат в словесна диария, докато хората в активна възраст се чудят как да постигнат финансов баланс за себе си и семействата си. Пенсионерите въобще не са толкова безпомощни в голямата си част, колкото се твърди.

Пенсиите средно ще се вдигнат средно със 14%, на едни с 6%, а на други с18%...И въобще за какво увеличение говори този ръб?

Вчера с жената ядохме пиле с зеле. Аз пиле, тя зеле.

Пенсиите средно ще се вдигнат .... Кой ще ги вдигне? С пари от къде? И с каква цел? Говорете професионално мамка Ви!

е едно прясно изсрано настъпено вонящо говно, натурален изрод!

Абе с конкурс за тъпота ли ги избират ? Само от края на 2019 досега официалната инфлация според НСИ е 6,5%. Сега след поскъпването на тока - София - 20%, и последващото поскъпване на всички стоки, пенсиите ще са доста изостанали спрямо инфлацията. Ама този министър не може ли да чете елементарни справки от статистическия институт ????? Пенсиите трябва да стигнат минимална 450 евра, без таван. Вместо да баламосвате, вземете вижте как изчезват парите от здравните каси и как някои фармацевтични босове харчат милиони за тъпи хобита ( ярък пример Домусчиев). Проверете публичните поръчки по министерства и ведомства , възлагани без конкурс. Проверете качеството на материалите с които се закърпват пътищата, В София велоалеята е на цената на златото…. Тъпанари ! Проверете как се раздават общинските жилища, как се дават строителни разрешения, на какъв натиск са подложени общинските служители. Вижте как полицията не разследва кой е забременил ромско момиче на 14 години, чието бебе после всички ние издържаме, а се занимава с глупости, вижте как бавно но непрестанно въври турцизирането на селата в ЮИ България! И отгоре на всичкото някакви назначени министри да лъжат все едни ние всички сме тъпо стадо овце ??? На мен лично взе да ми писва !

Гълъбе, Гълъбе, ти можеш ли да смяташ? Че тя вече ги е изяла! Преди да са получили какеото и да е увеличение пенсионерите!. Лесно ви е на вас политиците да говорите простотии без покритие!

Птицо проклета, отдавна инфлацията е "изяла" това Велико и Нечувано увеличние ... ебаси тъпия овчи народ, тва и в африка да стае , тоя и всички като него да са в казана... само тук търпим и искаме още ...

Кажете как инфлацията се отразява на натрупаните пари в частните пенсионни фонодве? Те как индексират? :)

Обещаваш ли, че няма, Гълъбе?

До всички майки: Не кръщавайте децата си на животни. Ако все пак се налага избягвайте гълъб за момчета и крокодил за момичета.

Ми аз предполагам , че следващия ни "спасител" ще се казва Жираф Свинаров ! Ем международно, ем родно ... за 300 дни - ще ни оправи ... в Жирафа ми е надеждата !

След седми януари 2022 година, ще дойде часът на истината за доходите. До тогава ... мечти и приказни сънища.

кат дойде часа на истината - кво ? ибания ибан, да му е честито ...

Добре че при бай Тошо се построиха панелки, инак милион пенсионери щяха да са на улицата. Друг е въпроса че пак хората на бай Тошо взеха земите на хората и ги натириха от село в града. Така че що е комунист от онова време и децата и внуците до ден днешен на гилотината. Инак все така ще бъде.

Има фирми в които заплатите не са мърдали повече от 5 години. Колко е инфлацията за този период? И колко ще стане с тировете новонапечатани евра?

В частните фирми държавата ли ви вдига заплатите? Още един дето чака някой нещо да му даде.

Ти като си на хранилката що не си траеш и да си кюташ а си тръгнал да обясняваш кое как е ? Пробвай се , можещ и знаещ чиновнико да те видим колко струваш... аз бих предположил че и връзките на обувките не можеш да си вържеш ...

В една нормална държава заплатите на държавните служители догонват заплатите в частния сектор а не обратното. Обратното вдига инфлацията и обезценява пенсиите.

Нормалните хора по това време което вие пишете коментари спят. Което автоматически води до извода , че това ви е работата или сте някакъв нощен пазач:)))) С изключение на дребните чиновници, заплатите на останалите позиции в държавния сектор с много по-ниски от заплатите в частния сектор. Но пък за необразованите и некадърни държавната работа винаги е било мечта. И не никога не съм работил държавна работа. Малко плащат.

Боклук, мръсен, гаден, защо лъжеш бе!

Ами то повишението на цените на хранителните продукти на ток парно и вода вече изяде повишението на пенсиите. Само че вие , ако си разбирахте от работата щяхте да знаете при какви условия се прави преизчисление на пенсиите повишаване или въобще каквито и да е експерименти с пенсиите. Щяхте също така да знаете, че актуализация при изчисляване или както там искате го наречете, не се прави в средата на годината. Но пък как беше-сега е важно за изборите да гласуват за нас. Пък после ще му мислим.