Г-7 се договори да отпусне 18,4 милиарда долара на Киев

Оценките на икономистите за разходите по възстановяването на Украйна варират между 500 млрд. евро и 2 трилиона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Долни убийци !

Целия свят започва да реве, че няма да има достатъчно пшеница, за да се изхрани населението, а Русия каза, че може да покрие с износ и украинските квоти.... Америка обаче мълчи като насрана и иска да продаде запасите на Украйна от жито, а пък зимата като започнат да мрат украинците от глад ще реве, че Русия е виновна. Много бързо напечатаха парите за "помощи", но никой не повдига въпроса- кой е истинския виновник за войната и кой не спира да налива оръжия в конфликта. На това му се вика- свърталище на лешояди.

Истинският виновник за войната е Русия. Руски кораби натоварени с укривска пшеница се опитват да продадат товара си в Египет,но са били върнати. Това е причината за агресията в Украина.Кражба на земя и ресурси

случайно холандците имат питане от ктде Зеленски е акумулирал доходи от 800 000 долара ? Вижте на сайта на парламентарната фракция в Парламента им. Ама, файда има ли ?

През последните 3 месеца на войната, 38 държави са продали на Украйна оръжие за 64 МИЛИРДА ЕВРО. И Никаква полза от това. Колкото и пари да се налеят в тази дупка, полза няма да има, докато Русия не разреши.

оръжията свършиха, сега и парите ще профукат и накрая като мишки в брашно ще мигат

Но катастрофата на северните орки наближава, нали си знаете, и сън не ви лови, другари ?

18 млрд от Г7, 40 млрд от САЩ и преди това още 12-13, значи досега са "наляли" към 70 млрд, и има ли някакъв ефект? не, просто едно пране на пари и популизъм, а после обикновените хора ще плащат сметката, а междувременно Зеленски и сие ще си гушнат едни милиони процентче, затова е целия цирк

Драги, сичките тизи милиарди са подарък! А ще ги плащат краварите на Украйна, щото тя е ликвидирала най-големият и враг!

"кравари" не можеш да викаш дори на родителите на жена ти

Значи половината, ако не и цяла Украйна остава в състава на Русия като възмездие за санкциите и откраднатите банкови резерви в западните банки ... Жив и здрав да си Путин! Мога да се кандидатирам за Губернатор на тази територия, ако го няма другаря Сталин.

Само да не стане наоборот, Украйна да се разшири до урал! Както е тръгнало!

Значи Зеленски ще стане милярдер (сега е мултимилионер с 850 милиона USD). Основния проблем на Украйна във войната с Русия е огромната корупця (присвояване на парите от помощите, препродаване на доставеното оръжие - дори Русия си е купила американски оръжия).

Тез пари май ще отидат в Русия.

Тез пари май ще дойдат от Русия като репарации! Хахахахахахахахаха!

Що кой ще иде да ги вземе от Русия. Света забравя европейската история - още Фридрих велики е казал защо не трябва да се воюва с Русия. И че ако я прецакш идва на крака с армията си да вземе каквото и' се полага.

Дедо, 300 милиарда долара на Русия са блокирани в американските банки! Оттам ще дойдат! Мухахахахахахаха!

Къде е оная Русия бе Дедо, в гробищата отдавна!

Не е член на ООН. Тя е територия на бившия СССР чийто правоприемник е Русия. Следователно Украйна е руска територия. Шах и мат

Чел си ФБ опорките на Вгъзраждани :) А на практика това е глупост :) :) :) И Русия и Украйна по един и същи начин са си маркирали границите в ООН сле разпада на СССР Т.е. ако няма Украйна, няма и Русия. Кое от двете ще си избереш ?

Украйна не само че е ЧЛЕН, но и ОСНОВАТЕЛ на ООН заедно с Беларусь и СССР от 1945! А Руската Федерация е "член" от 1993! Що се отнася до границите, Русия няма маркирани граници с нито една страна, освен с Китай!

Украйна е правоприемник на СССР, следователно територията на Руската Педерация е украинска територия! Мухахахахахахахаха!

Единственият приемник е Русия. Другото са мъгли в главата ти...

Русия приемник! Мухахахахахаха! А кой е предавателя? Мухахахахаха!

Украйна нямя демаркирани граници, ама има Маркирани! Украйна е наследник на СССР, следователно днешната российска територия е Украинска! Днешна Русия е фикция, съществува само на думи!

Изклаха и обраха 3 континента и забогатяха 300 г.роби. Сега намериха роби в Източна Европа които им работят с по ниски надници от индийци и пакистанци. Всички наши емигранти им се сипят за да не загубят работата си Тръгнаха както винаги срещу Русия за да крадат богатствата и. Но Русия вече има руски правителство ,а не продажни като на Горбачов и Елцин. Удариха на камък и започнаха хибридната война. Вкараха оръжия в Украйна и стремежа е Русия да стане тяхно острие срещу Китай. Но са пълни капути и издишат

Гола вода са рашките, обраха до шушка само 2 континента!

Явно се отива към Минск-2, в който да се обсъди интеграцията на бившите украински територии в състава на РФ. Западът ще помогне финансово за възстановяването.

няма да има вече Минск, но ще има втори Нюрнбергски процес, и на подсъдимата скамейка ще са Лавровата муцуна и шефа му

Толкова много пари и помощи се наляха в тая Украйна, че искам да запитам: Защо толклва украинци напускат, май не е само заради войната? Изплзват безплатните екскурзии. Защо не ходят при « братята» си американци, а са ни виснали на врата да ги влачим, не ни стигат циганите, ама те все пак са си наши! Айде, СТИГА безплатен курорт! Укрите да се омитат и право при Зеленясалия, имат пари, имат всичко повече от нас! Време е за жътва!

ПОМОЩИТЕ ЗА УКРАЙНА СА ЕЛЕГАНТЕН НАЧИН .... ПО КОЙТО НАТОВСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МОГАТ ДА ОГРАБЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ И ДА ОТРЕЖАТ СОЦИАЛНИТЕ ПРОГРАМИ ... В ПОЛЗА НА ОРЪЖЕЙНИТЕ КОМПАНИИ

"Ако Русия спре да се бие утре, конфликтът ще приключи бързо. Ако Украйна спре да се бие, тя просто няма да съществува"

Русия няма да спре Така е г-н.Киевски чифутин

А ако Киев спазваше подписаните от него т.нар. Мински споразумения, може би сега война изобщо нямаше да има...

ТВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ХВЪРЛЯШ ПАЧКИ ПОД ЕДИН ВАЛЯК КОЙТО АСФАЛТИРА МАГИСТРАЛАТА МОСКВА - МАГАДАН .... ГЪРЦИТЕ ЗАТОВА ХВЪЛЯТ ЧИНИИ НАПРАВЕНИ СПЕЦИСЛНО ЗА ЧУПЕНЕ :)

Като изчезне зеленият клоун, поне ще има какво да търсите: тука има, тука нема! Ама защо си играете с милиарди, карайте на трилиони! Окраинато е куче, ще ги завлече! Несъмнено ще бъде забавно!

Посланика на Украйна в Германия.. Мелник е нарекъл Канцлера на Германия Щолц ... "Малък Обидчив Бахур"!!! ... Причината.. Германия продължава да Не доставя тежко оръжие на Украйна, защото Украйна е отказала да приеме визита на Президента на Германия Щайнмайер.! Украинците директно нарекоха Германия.. Страхливци и малодушни, Щолц пък бил малък Обидчив Бахур... Укрите са полудели

Не разбра ли, че германците се събудиха вече! Такива нещастници като него за нула време излитат през комина!

Ненормални боклуци

Г-7 = Новата Световна Глобална Система, която иска с цената на милиони жертви (измислени пандемии, военни конфликти, ГМО, манипулиране на избори, фашистки и "екологични" диктатури) да наложат НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД на модерно ДИГИТАЛНО РОБСТВО в цял свят

Ако бях като теб, щях незабавно да изключа компютъра, да не би да попадна под "дигитално робство". Сега е моментът, не го изпускай, че след време ще е твърде късно.

Пак ли дойде да пишеш платена руска пропаганда? Я моето момче Какво стана с азов циите и западните генерали държащи българските моряци за заложници? Нали се кълнеше че е вярно? Пък те опровергаха и руските войници и българските моряци. Твоята любима Русия, дето ще те пратим да живееш там и да и се радваш, не посмя да нападне далеч по-малки държави граничещи с нея, защото са член на НАТО. А нападна Украйна именно защото не е член на НАТО. Ама иначе иска да води война с НАТО:)))) Прехвалената ти руска армия няма абсолютно никакви шансове с тактиките от втората световна война да издържи пряка конфронтация с войските на НАТО. А ти си мечтаеш за поредното освобождение за да имаш привилегиите на мама и тати партийните секретари. Ами няма да стане моето момче свиквай. И интересно при толкова много съюзници според тебе и останалите платени руски тролове, Русия що не получава помощ от никъде?

Заминавам веднага! Поне хубави жени имат, бели! И водка! И вий си живейте с крокодилите, а янките ще ви пратят в подарък и чернилки!

Остатъците от Усрайна, ако продължат да съществуват като държава, ще бъдат натоварени с кредити за столетия напред

3 месеца война и умирате вече....къде са още 3 месеца. От днес примката се стяга за Русия. Дагестанските био-роботи са на привършване

Понеже кредитите няма да се връщат, ще ги поемат бюджетите на страните от ЕС. След края на специализираната военна операция по денацификация и демилитаризация Западът пие студена вода, а Русия с Китай инвестират и въстановяват бивша Украина. Така че няма страшно.

Тихомълком се изтеглят от Русия:)))

Когато се обединят няколко корпорации да овладеят пазара, това се наказва като картелиране. А когато няколко държави се обединят за овладяване, политическо и икономическо, на света, това как се нарича?

Как се нарича въоръжено нападение и опит за окупация на суверенна държава?

Окупация,бре. Агресори.

dir.bg dir.bg назад Зеленски: В Донбас е ад и това не е преувеличение 07:10 | 20 май 2022 | Редактор: Ива Капкова 302 7683 Коментари 302 Коментирай Подреди по: 2022-05-20 09:09:15 poroshenko (нерегистриран) реплика +2 -0 Така е от 8 години в Домбас ве кияк. Петро Порошенко казва в едно видео: ще направя така, че вашите пенсионери няма да получават пенсии, вашите деца няма да са в училище ,а по мазетата. 2022-05-20 09:08:18 Бай Дън (нерегистриран) реплика +5 -0 Аре слава за иранския народ :) 2022-05-20 09:08:03 "Обидчив Бахур" голем майтап (нерегистриран) реплика +5 -0 Посланика на Украйна в Германия.. Мелник е нарекъл Канцлера на Германия Щолц ... "Малък Обидчив Бахур"!!! ... Причината.. Германия продължава да Не доставя тежко оръжие на Украйна, защото Украйна е отказала да приеме визита на Президента на Германия Щайнмайер.! Украинците директно нарекоха Германия.. Страхливци и малодушни, Щолц пък бил малък Обидчив Бахур... Укрите са полудели!

Запада има пари да си купува ресурси, а не да ги заграбва. Грабителите са кремълската уродлива клика ма Путин, която заграбва наготово територии от други като Крим и още 140 поробени народа в самата нея. Избиха и чукчите(техните индианци) и им заграбиха земите, газта, нефта, златото и диамантите, за да могат няколко десетки велможи олигарси да се къпят и тънат в разкош!

Schilo

Сериозно? А, защо нападнаха Ирак? И, къде отива сега петрола на тази държава? Всъщност, къде е и златния им резерв?

Грешка бе войната в Ирак, но петролните кладенци се експлоатират от иракската държава, а там където кюрдите са установили автономия - от тях. Дали петролът се продава на САЩ и Великобритания на ниска цена е съвършено друг въпрос. Ама какво значение има - трябва да се дават безсмислени примери. Но едно не става ясно - защо ако САЩ са "завоеватели" и ги отричате, се наслаждавате тъй любовно на диктатора-завоевател. Защо?! Няма обяснение!

Добро утро,Шило,на работа ли си и днес?

а колко 10-ки олигарси има в ФАЩ. Не ми говори мкой колко заграбва, а прочети в статията колко ЗАЕМ (18 млрд) дават на Украйна, после ще си ги вземат двойно.

Са в Русия. Самите руснаци така ги наричат.

След като освободи от нацистите Запорожская область Русия започна интеграция. Ако видите на картата-това е разкошно място в южна Украина (бивша вече) с най-голямата атомна електроцентрала в Европа, 5-та в света. С огромен потенциал за евтин ток не само за самата Русия, която си има достатъчно реактори, но и за износ. Страхотно плодородна земя. Проруско население. Руснаците вече изплащат пенсии и заплати в рубли. Предстои референдум за приемане в РФ като субект, резултатът е ясен и референдума ще е формалност-Путин е юрист и е перфекционист на тема законност. Ще възстановят напълно инфраструктурата. Добре е че и Западът ще помогне с пари да се възстанови бивша Украина по-бързо.

Интегрираше чужди държави и територии. Да ти припомня ли какво стана с него или сам ще се сетиш?

Жалко, че хитлер, пардон путин, няма да е жив да го види.

Schilo

Е, то се вижда вече, бе! Факт е.

Да не са го отстреляли нощес

Путинофилите са обезумели от ярост, което означава, че всичко се случва по правилния начин.

Всички запорирани пари на Русия около 300 милиарда долара трябва незабавно да се дадат на Украйна за справяне с кризата и разрушенията причинени от агресора от Кремъл!

Schilo

Хубаво, ама да не се включи най-накрая и руската армия и да отидат да си ги търсят на място?

Да ама любимият ти запад има около 500 милиарда в инвестиции в Русия. И някак не е мераклия да ги загуби

Ами не, никой нищо не се е договарял.... Едни свръхбогати люде, дето са на върха на хранителната верига са решили да острижат стадото в размера на посочената "помощ за украйна" - това от моите, твоите, нашите и вашите данъци е. Богатите нема се бръкнат в джоба за да помогнат реално. Та тия човекомразци ще ви острижат хубаво за да може те да се покажат велики, че уж помагат... И пак техни компании ще усвоят "помощта за украйна".... без реално това да подобри съществено положението на хората в украйна! Да се продъни тоя фалшив и лицемерен свят! Защото ако тези пари ги раздадат на пенсионери и бедни - по-трудно ще ги откраднат. И също така - кой ви даде мандат да вземате такива решения, за реализацията на които трябва да платим всички ние? Никой не ви е упълномощил. Нелегитимни сте!

"На върха на хранителната верига" - какъв изящен израз, като хищник разсъждаваме. Само че върхът е в технологиите и в културното развитие, което позволява и на "нищите духом" да тропат по клавиатурите на компютри, които те не са създали. Но е полезно да бъдат образовани - постоянно.

Но няма да те разберат. Там е проблема

Колко си невъобразимо прост.... Даже не знаеш какво е "низши духом"... Ама го използаваш по начина, по който си мислиш, че трябва... Какви технологии, каква култура... ти сигурно се имаш за от тия, дето "еволюират".. а си същото бедно, окаяно и подвластно на най-обикновени страсти човече, дето си мисли, че много "високо" се е развило.... докато сереш и основният ти проблем е какво да ядеш - не си мръднал на йота

Една голяма част от богаташите доскоро бяха руски олигарси:))) Но естествено тая част съвсем умишлено я пропускаш.

Schilo

Г 7, правят ли си сметката, кой ще им връща парите? Щото тези милиарди ще отидат за оръжие, сиреч нищо няма да бъде отпуснато за възстановяване. А после, тази държава трябва да се възстановява и да връща пари. Поне, каквото е останало от нея.

Чудесно е, че някой се трогва за Запада - свободата струва не само пари, а жертви. Такива, които сме давали през Възраждането и през войните за освобождението ни. А щом някой се е закахърил за "сметката", очевидно неговата не излиза - само да припомним: СССР връща отпуснатата милиардна помощ от САЩ само в размер около 1/10. Но вече наблюдавам промяна - интересуваме се и от Украйна. Мисля, че има кой да мисли за нея, вие продължавайте да разсъждавате по кремълските проблеми - и военни и финансови, но най-паче ментални.

Schilo

Ба си жертвите, които прави запада. На ви тези пушки, мрете!

Мен ако питаш, не си правят сметка. Залагат всичко в тази война. Дори не се крият, като казват "не можем да си позволим да изгубим войната с Русия". По-скоро, правят си сметка, но без кръчмар.

А за нас пари? Кога?

Когато си ги заработиш! У над война няма!

То тия схеми далеееч не са от вчера ... Заемите, разбира се, не са в сухи кинти ... А са в старо оборудване, въоръжение, боеприпаси, инструктори и пр. ... Калкулирано на висооока цена, много над пазарната ... А сухите кинти въобще не напускат САЩ, и по рециркулацията си отиват във ВПК и където трябва ... За дришлявия чифутски клоун остава да плаща масрафа ...

Тези пари ги отпускат, от загриженост към гладуващите хора по света.

Путин започна войната в Украйна защото украинците ставаха много по-свободни и по-богани от руснацитее и това е лош пример. Ами сега в резултата на тази война разликата между тях ще стане много по-голяма , така е че резултата е обратен на желания от Путин.Голям глупак. Вдесто да дава огромните богатства от руските ресурси на хората и да забогатеят той ги данва на олигарсите , а води мойна срещу по-богатия народ.

Кажете ми, моля ви - Вие натурален, автентичен и самороден простак ли сте, или сте посещавали допълнителни курсове ?

Бе защо войната започна след преговори САЩ/НАТО - Русия? Байдън обяви, че няма да се меси, изтегли си амбасадата и започна да гледа сеира.

Запада има пари да си купува ресурси, а не да ги заграбва. Грабителите са кремълската уродлива клика ма Путин, която заграбва наготово територии от други като Крим и още 140 поробени народа в самата нея. Избиха и чукчите(техните индианци) и им заграбиха земите, газта, нефта, златото и диамантите, за да могат няколко десетки велможи олигарси да се къпят и тънат в разкош!

Много сте щедри за тая О'Крайна бе ма.мицата ви фашистка.

Ще ги плати най близкия авер на Зеленски-Сирил бълхар

Значи украинските бежанци си тръгват?

Путинофилите си тръгват

Иска ви се на тъпаците. Яхвай оръжието и върви да трепеш руснаци.

И ще почнем от тебе става ли?

Както му казват на амгйски на запад това е - мляко излято под моста

Половината свят са на ръба на оцеляването, а вие давате пари на наркомана за бело! Ненормалници!!!

Когато ти се струва, че всички около теб са ненормални, то най-вероятно ненормалния си ти.

Западняците ще дадат 2 трилиона за да разрушат Украйна и да разбият икономиката на Европа, а след това щели да дадат 4 трилиона за да възстановят Украйна и Европа. Кой ще спечели от това? Изненада! Верният отговор е - банките!

Искаш да кажеш че западняците плащат на Путин да нападне Украйна?

Всеки ден, когато западняците си плащат петрола и газта, те изпращат на Русия по един милиард долара/евро и по този начин ги финансират. Comprende companero?

Китай не са развита икономика да знаете. Дгд

Ти сега говорител на китайците ли стана? Това защитниците на Русия страхотна мания за величие ви гони. Пазара на китайците е в Европа и Щатите. Щото руснаците например нямат пари. И китайците Не само че не са увеличили доставките от Русия Ами и китайски компании започнаха да се изнасят от Русия.

Що за идиотизъм е това - безвъзмезден заем.....

И все пак е заем, значи не ми го хвали

Ами оксимороми брато: В близката далечина черен кораб се белее, с безвъзмезден заем там старец млади ад, мълчи и пее.

Последно колко? Заглавието милиони, в статията милиарди! Кое е вярното?

туй са пари за семки бре смешници. Дори да препишете неможете дирници

Ще дойде време и хората ще полудеят. Този, който е останал разумен, ще го наричат лишен от ум, защото той не е такъв, като тях. Свети Антоний

Абре, дръгляви чифутски хазарски хохляци ... Тотови сте, свършили сте ... Почвайте да нръщате борчовете, че ви чакат едно 100-тина години връщанье ...

тези малоумници пълнят моето с кофи... бахти идиотите

а аз съм Послушен и Взимам Заем след Заем, за България - Пари Даром - няма!!

Не става ясно, може би съзнателно, тези милиарди за "подкрепа", "помощ", "предоставяне", безвъзмездно ли се превеждат на Украйна или са идеята на дедо Байдън за "заем-наем", сладък спомен от Втората СВ? А това с: "5 млрд. долара на месец, за да поддържа заплатите на държавните служители", що за идиотия е? Поне да осиновят Украйна и да няма недоразумение, кой пие, кой плаща. Изобщо, защо Г-7 не си спретнат нещо като ЕС в Европа, да финансират нещо като СуперОТАН за военна доминация над света и да погнат Русия и Китай. Да изберат Байдън за Върховен лидер на Г-7 и да се приключи с джуджетата от ЕК и сателитните им източно европейски лилипути.

Съветския съюз се молеше за тоя заем-наем, ама тогава беше нещо хубаво. Щото спаси руснаците от гладна смърт и даде възможност да атакуват Хитлер. Пак до тук единственият който се стреми да окупира други държави и да ги присъедини към територията си е Путин.

САЩ с мащабни войни във Виетнам, Корея, Афганистан, Ирак (2 пъти). И скромни интервенции със смяна на правителства в Лаос, Камбоджа, Гватемала, Панама, Чили, Украйна и още 50 други.. Нещо не ти ислиза сметката.

Американците да са окупирали друга държава и да се е присъединили към Америка. Виж за Русия мога да ти дам доста примери. Та какво казваше?

500000 във Виетнам, 400000 в Ирак

Украйна ще победи, 3 месеца война... А, къде са 10 месеца? Украйна е подпомагана от свободния свят, а Русия си продава приходите от газта и петрола и няма нови спестявания... Само разходи и жертви.

Какъв свободен свят, само Азия и Лат. америка са 2/3 от този свободен сват дето и 5 пари не бръснат сливата на САЩ и Европа.

Кога станаха съюзници на Путин и започнаха да изпращат военна помощ на Путин? Между другото ако не си разбрал, щото за тебе информацията идва само от руското посолство, китайски компании тихомълком се изнасят от Русия.