Г-7 и ЕС ще блокират руските транзакции със злато, САЩ наложиха нови санкции

Целта е да се ограничат възможностите на страната да заобикаля наложените ѝ вече икономически санкции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да говорят само икономистите. Спрете да давате трибуна за лозите_-политолози, антрополози и други станали не знам защо професори и доценти. Да говорят земеделците и бизнесмени те от какво имат нужда и защо.

Но ние и в момента при криза разчитаме на Аец, която ссср ни построи. От там идва сега и урана. Така, че по кротко с изказванията. Без Аец, без, чаира само с тец сме капут.

Започвам да си мисля, че руснаците нарочно оставиха златото да може да бъде арестувано. Има една поговорка, ако едно куче е свикнало да си яде лната, не можеш го отби. В общи линии ако оставиш достатъчно голяма сума в ръцете на крадец, той рано или късно ще намери начин да я вземе. Както видяхме замразиха златото и компрометираха цялата финансова система, която беше изградена. Развързаха ръцете на руснаците и само за няколко килограма злато направиха рублата конвертируема валута обвързана с газта (за сега, може да я обвържат и с много други неща).

От посолството ни подсказаха лекинко: Не се правете на бабаити, защото ще стоите на тъмно и студено. АЕЦ-а се зарежда само с руско гориво и ако вземат че го спрат , сещайте се какво се случва по-нататък. Тоя пишман бабаит да хваща пушкалата дето си е накупил (незнайно с какви пари), да качва ЖИпа и да заминава в О'Крайна да се сражава на страната на фашистите като е такъв ербап - тъпанар.

дори и Г14 да станат евреите го издухаха. Хората не са прости много добре е извесно че долара е само хартиика без покритие които има жълт метал ще е има гориво,газ ихрана който има хартиики ще мръзне и гладува

и как точно ще ги спре? от 200 държави я има 30- 40 , държави, които са санкционирали Русия я не

Да еба и курви мръсни това да не би да е законно?

130 милиарда... ама във ЗЛАТО а не като на американците във зелена амбалажна хартия, има огромна разлика не се заблуждавайте че путин не е проиграл тия им ходове!

Всички се захласват да викат какво ще направят на Русия и мрънкат когато трябва да кажат какво ще им се случи на тях! Русия си има всичко и ще се оправи. Нямало да имат луксозни стоки и да карат мерцедеси... Ще си карат старите лади! А какво няма ЕС? НЯМА: - нефт - газ - метали - торове - ядрено гориво - недостатъчно въглища - жито - олио ... и още към 250 критически важни суровини. Всички тия липси не могат да се наваксат от "програмисти" и АиТи специалисти. А за тези суровини дават мило и драго много по богати държави. Скоро ще почне спиране на различни производства, безработица, глад, купонна система... а след глада почват революциите! В същност боят винаги е бил за ресурсите на Русия - и при Наполеон и при Хитлер и пр Бай дън. Големият проблем на мераклиите е че Русия няма да им го даде...

В Русия народа не вярва на властта. Това е най-слабото им място. И най-силното на СССР. ЕС каквото няма ще си го купи. Това е силата на Световните Империалисти. Аз ако бях на Русия да съм натиснал отдавна Червеното копче. Вместо да чакам да ме задушат.

Викаш ядрените експлозии на червения площад ще ти дадат глътка чист въздух, а? Хахахахахахахахаха

Путин е с 70%одобрение.

Г-7 Изпускат златна възможност да им вземат златото. Грешка.

В момента търся рубли, но в София никъде няма по чейнджовете. Скоро ще е рубла за лев.

Финансовата система на банкстерите още не почнала да се руши. Но когато започне много хора по света ще и дадат едно рамо - по нанадолнището. И тогава няма да има значение колко долари имаш. Ще е важно само колко злато, патрони, зърно, нефт и хора имаш. ДНЕС командва долара - утре златото.

Не съм сигурен че такива санкции ще дадат резултат, проблема е че руснака е животно, дали има злато или не не го вълнува а вълнува само върхушката която после отива да живее на запад. Обикновения руснак яде кора от дървета, трева, пие от локвата, където живее там и сере. Те са на едно ниво на което ние сме били преди 2хил.години. Животното руснак само чака царя от Масква да го поведе навън да мародерства и изнасилва.

Ха,ха,ха !!! Ти разсъждаваш като немските нацита преди 22 юни 1941 г. Ти да не си укропитек он Азов ,бе ???

всъщност казваш, че обикновеният руснак е свикнал и с 2, и с 200, и с големи жертви, но ще оцелее от тези санкции! Докато великите западняци и най-вече тези зад локвата, са свикнали от 2000 нагоре и истинските мъки ще са за тях! Защото скоро санкциите срещу Русия ще започнат да ни излизат на всички нас, големите баровци, през носовете! А най-забавно ще стане, когато сънародниците на отворковците, дето сипят санкции наляво и надясно, залеят улиците с протести срещу високите цени на основни храни и продукти, че дори и недостига им! В Испания вече са по улиците. Скоро и в други еврогейски страни! А и сащниците няма да ги подмине! На тях погромите след походите на чернилките ще им се сторят направо китка!

Златният и валутният резерв на Русия трябва да бъдат блокирани, за да се гарантират средствата за възстановяването на Украйна. Ще са нужни стотици милиарди, буквално! С пръдня боя не става!

Mi...... ZLATNIA REZERV NA Roussia e v St. Petersbourg Ne mogat LAINATA OT USA DA SE DOKOPAT DO NEGO

Такива дебили като теб само плямпат колко зле е Русия, как бързо ще се свлече на земята, колко загуби имат в жива сила и техника руснаците, а за бидонвилите и дума не се профумва - само се реве, че имало цивилни жертви, а че армията им е блокирана и не може да мръдне, а само фашистите и доброволците се бият в градовете зад гърба на цивилните, които ползват за жив щит и думс не се обелва !? Дее.а и шибаната циркаджийска пропаганда ..

Че ще възстановява Украйна. По лесно е да се руши.

Да проси тоя ебн шбняк Путя.Всичко да им се блокира И ЛЕКАРСТВА ДА НЕ ИМ СЕ ДАВАТ МРШИ

Айде сега чакам някой да ми обясни какви международни закони има ,колко е свобоен пазара в пазарната икономика ! А също така бих искал да чуя аргументи ,че тия действия и подобни не са рекет или бандитизъм!...И ми се струва ,че такива държани като Китай ,Индия ,Бразилия,Аржентина ,Мексико ,даже и Турция ,която е в НАТО много внимателно наблюдават ...и си правят изводи!

Може, може! Нека гледат изброените държави какво ги чака, ако решат да нарушат международното право! Ти какво искаш, правото на силния? Светът не е джунгла!

А по силата на кой член или алинея в Международното право, Западът блокира финансовите резерви на Русия, които се намират в Западни банки? Или респектирането на правото важи само за слабите държави?! За какво ни е тогава такова право, то и при монархиите царят е имал правото да решава еднолично. Къде ни е прогресът, като сме на ниво хегемонията на САЩ е над всякакво международно право ?!

А като си помислиш какви санкции наложиха на САЩ за Корея, за напалма във Виетнам, за Панама (1989), за Ирак ... Ужас ... Тези на Русия сега са нищо, нали? Шега бе, Уили :-(

За тези които ще се сетят" читайте завидуйте" ще им пръднете на ......, но всички ще страдаме и както винаги ние най много.

Тва са някакви дивотии. Златния резерв на руската централна банка си е в Русия. Да не са резервите в Международния валутен фонд ?

запада си изнесе производството в китай, а сега налага данък въглероден двуокис и се чуди що китай не иска зелена сделка. хората не са толкова прости бе, не и като нас

Ето едно компетентно мнение па ако искате слагайте минуси Само така, между редовете - на американската валута след 15 август 1971 година вече не се изписва "на приносителя да се изплати злато на стойност един долар". Оттогава доларът фактически няма покритие, освен лека съотносимост към брутния продукт на страната, който е, ами..... отрицателен. Точка. Който твърди друго, да почне пак от азбуката. Валутата на европейския съюз никога не е имала покритие, освен вярата в добрите намерения на римските договори. Пак Точка. Което автоматично води до единствения разумен извод (ФАКТ), че рубли срещу долари и евро не може и няма да бъдат продавани, тъй като рублата все още, и при това с гаранцията на държавата, е със златно покритие, колкото и минимално да е то. Това идва да рече, че всеки квадратен милиметър хартия, напечатана от Централната банка на Русия ще се търгува само в злато, тъй като това е гарантираното покритеие на тачи валута, а и според думите на един небезизвестен човек "вашите вече намат стойност". Така, че на пациентите от ЕС и УСА няма да им трябват сложни процедури и спекулативни връткания. Само по-дълги влакови композиции, които да закарат материала в Русия. На печелившите - честито.

Всячески се опитват да накарат Русия да спре газа и петрола а тогава Европа е аут.

Кой стои зад това? Малка под сказка - отвъд океана е

си обменил всичко в рубли при много изгоден курс, така че без проблем си купувам злато и диаманти, също на много изгодни цени.

Като чета коментарите на някои от вас….разбирам че има русофили ама тази демагогия става все по-комична господа…

Света не е само САЩ и ЕС, отворете си очите https://www.youtube.com/watch?v=FyqSTxEKtCw Critic Vijay Prashad slams the West's belligerent foreign policy Света не е само САЩ и ЕС, отворете си очите

Честито на гномчето! Скоро няма да има деньги и от нефт и газ.

Предсмъртна агония на You Ass of Америка и антораж ;-).

Смешник!

И откраденото злато! Смърт на фашизма!

Ама още може!

ето го един от тия с "ценностите" кафени. то бива главата да ти е заврена в гъза, но на прокопиевите педерасчета и тези на дб никога не могат да надмогнат педераските си фантазии.

Един пародокс.. ЕВропа купува газ от Русия и едновременно и Украйна прибира пари от този транзит.. Война Война, но алъш веришът си върви..

обществена тайна е, че германия продава на полша реверсивна газ, а полша на украина. германия е на далавера от този реверс с един милиард евракис. и това руснаците го търпяха. защото вЕрваха" на евроатлантическите "ценности", които се оказаха педофилия, мъжеложство, дрогиране до откат и тотална деградация, не само обществена, а и мозъчна.

Явно не си запознат Европа колко ограничи покупките на нефт. И не се притеснявай руски троле, в скоро време съвсем ще ги спре, както и ще спрат и деньгите ти за тролене.

цитат: "Русия държи около 130 милиарда долара под формата на златни резерви," а колко държи сащ във форт нокс? и въобще? май-нищо. галериите са празни и за това хвърлят око на чуждото злато. елементарно, бай-байдън. върнахте ли златото на германците, когато меркел - ханъм си го поиска? не! гледайте там какво ще правите за се снабдите със златната копейка, че да можете да купите не само газ и нафта, а хляб, олио, торове и хеви метали. до есента ес-вавилонската кула няма да съществува. гей 7 отдавна, отдавна не са най-развитите, а скоро ще са по-зле и от горна волта. и не, нито санкциите, нито тоталната криза в която джендър-психопатите напъхаха народите, на които са диктатори няма да изместят вниманието от нюрнберг 2 за великите ваксинатори!

А руснаците кога ще ни върнат откраднатото злато?

откраднато злато, не сме плащали нито 1кг., защото Ленин го опрости всичкото през 1918

БИВШ ОФИЦЕР ОТ АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ПРИЗНАВА СЪКРУШИТЕЛНОТО ПОРАЖЕНИЕ НА КИЕВ Руските военнослужещи героично се справят със задачите си публикува интервю 61-годишния бивш офицер от американското разузнаване Скот Ритър, който следи работата на съветските и руските военни от 35 години. Той отбеляза, че руснаците смело започнаха специална операция срещу украинските националисти в неравностойно съотношение на войските - според него става дума за около 200 000 срещу 600 000. В същото време, както отбеляза той, през изминалата седмица загубите са от 1 до 6 в полза на руснаците. Американският офицер призна, че това означава съкрушително поражение за Киев.

Сам ли си ги пишеш тези статии или ти ги подава от Масква?

Димчо, Димчоооо, нема да ти дам Мимито с тоя мързел: https://www.youtube.com/watch?v=9SwwpsXLex0

https://www.youtube.com/watch?v=B970FQUpsg8 Украинец: - Руските танкове горят много добре.

може ли да ми отговори какво и до кога? Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари., моля.

нужда от по-сериозна компютърна грамотност, ако искаш да не ти се налага да се ядосваш на дир.бг... Не е трудно, но иска време и четене.

Всички тези санкции са насочени към обикновенните хора които страдат. А богатите досега Англия беше добре с руските пари за половин трилион а сега ги национализират. Абе луда работа, вече става ясно като имаш пари си ги харчи само в твойта си страна и никакво изнасяне на капитали извън страната.

Този половин трилион е само началото. Много пъти по толкова ще трябват после за репарации за възстановяване на Украйна.

Да ни връща 32та тона злато дето навремето са го сурнали старите миризливи ватенки. Дано скоро някой му играе сапа в болната кратуна на тоя боклук. Мазен и мощен КУР за Вова метровката!

Тези 32 тона, България не е платила нито 1кг, Ленин ги опрости всичките през 1918

Братя мачкайте https://www.youtube.com/watch?v=s0ziDCrvdP8

Хохо като спре с танка пред дойчебанк и слезе да си вземе парите и златото къде ще се криете незнам

Хванаха си чеченец https://www.youtube.com/watch?v=D-K1cUSoIOQ

Тоя си е от техните чеченци... Осмаев командва батальона „Джохар Дудаев“ – едно от двете официално известни доброволчески чеченски подразделения, които се бият срещу руснаците и подкрепяните от тях сепаратисти още от 2014 година насам. Другият носи името „Шейх Мансур“.

Целта е да се открадне където и каквото може!

Слабо и глупаво... Колкото до "седемте най-развити демократични икономики", скоро ще стане ясно колко са развити, а колко са демократични, това се вижда от самия материал. Когато си банка или държава и държиш чужди пари, които блокираш (тоест не искаш, или не можеш, да платиш), на това не му се вика санкции, а му се вика фалит по валутните банкови депозити. С една дума ЕС и САЩ са просто във фалит. Засега това не се забелязва, а когато всички го забележат, ще е късно.

Стига опрки. Русия няма производство и е слаба икономика. Сега им блокираха и резерва с който после ще се възстанови Украйна.

Ама Путин дали ще даде да му се месят!?Окрайна е няма вече!

Димчо, историческите факти показват, че който е взел нещо от Русия след време се е налагало да го връща...и обикновено плаче докато го връща.

Ти сериозен ли си с това, че Русия няма производство?

Ако не беше толкова тъп, щеше да си много смешен трол

Навремето Г-7 бяха най-развитите икономики, но откакто обявиха война на Рсия вече са само "седемте най-развити демократични икономики"... а скоростта с която тези "най-развити демократични икономики" налагт санкции на Русия, дори без да изчакат ден-два за да оценят ефекта от тях, показва паниката която ги е обхванала;)

Смешно....

че се смееш... през сълзи от яд-)

кореспондент на Руската академия на ракетните и артилерийски науки, капитан от първи ранг Константин Сивков разказа кога ще започне щурмът срещу Одеса, Киев и Николаев. „След освобождението на Мариупол ще започнат действия за щурм на Одеса, Киев и Николаев. Не мисля, че може да се стигне до тежки битки. Най-боеспособните сили вече са останали в югоизточната част на Украйна, в момента се довършват. Ще бъде много по-лесно”, каза Сивков. Сега е в ход процесът на разпадане на въоръжените сили на Украйна, добави той.

Няколко такива, че дори с по-високи чинове лично се убедиха в разпада на украинската армия. Този защо не излезе от академията и да отиде на място де преподава. Или викаш мани, може да го убият онези дето се разпадали.

Миномети https://www.youtube.com/watch?v=KgbHJPXV58o

Празни приказки пак. В момента всички потребители на газ имат само един изход и той е да купуват рубли от московската борса и после с рублите газ. Та какво злато, какви пет лева

Нещо не се връзва - доставят газ, а не се заплаща и има санкции. Би следвало да се спре газта. Тогава ще се разбере кой, кой е!

Пак ми прилича на фишеци - какви транзакции със злато - как си представяте примерно България да праща злато до русия и ония да връщат газ насам - то по-реалистично е да пращаме консерви. Освен това нали няма полети.

2022г има достатъчно информация по темата... Не разсъждавай излишно, а вземи се образовай.

Знаете ли, защо в Конотоп руски войник не стъпва? Страх ги е от конотопските вещици! Хахахахахах! https://www.youtube.com/watch?v=3mD8CdFv2Bk

Американците скоро ще се бият за къшей хляб - оправданието ще бъде, че икономиката им е срината заради Путин - демек, че го духат ама пазят демокрацията. Дали ще мине номера - май не.

Ти ще се молиш отрепки... Ти.. и то съвсем скоро