FT: Казахстан забранява реекспорта и паралелния внос в Русия на санкционирани стоки

Преди месец държавният секретар на САЩ Блинкън посети Астана и предупреди за възможни вторични санкции

Обратно в новината

Коментари - FT: Казахстан забранява реекспорта и паралелния внос в Русия на санкционирани стоки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е психопата блинкин да бъде въдворен в психиатрията! Тоя е опасен и вреден за човечеството, докато има власт и е на свобода!

Сам си слагаш + А иначе където има ембарго има и контрабанда...

благодарение на митичните супер- дупер мега "санкции4" руската икономика отчете утроени приходи от изинос и практически не забялаза ограничения във вноса. Причината-санкциите ги плаща запада и беше засилен по скалата надолу. Сега бере плодовете на хиперинфлацията, декапитализация , нови дългове върху нови дефицити и начало на серията банкови фалити. Честито.

преди спецвойната в украйна имаше и спец-операция в казахстан, това пустиняците си го спомнят

ех, дори и Казахстан не ще да е губерния

Аз си мислех, че "не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле", важи само за България. То се оказа, че ЕС го прилага много по-добре.

Тя е Колония

руснаците му спасиха главата при цветната революция, неблагодарник

Казахстан извършва тежко предателство срещу Русия, което няма да остане безнаказано!

ей,това червените комуноиди освен за предателства,наказания,разстрели,заточения, за друго не можете да говорите,твари долни

И като са утроили износа що са на огромен дефицит още от януари? Тва копейкаджийските тролета , като лъжете мяра немате бре, поне на нещо по-достоверно го докарайте. Оня ден Пу се моли на Си, да увеличи износа на газ и петрол че нема къде да го дева, Си рече ше видим, ама надали, обаче износа се бил утроил. Износа на кво? Глупотевини ала пиян медведев? Износа на бегащи от путлерасткия рай?

Браво на Казахстан винаги така срещи агресори

Работя в като брокер с кораби и имам много руски клиенти. Та искам на Господин Блинкен да задам няколко въпроса от това което виждам пред очите си всеки ден: 1. Защо все още позволявате на руски граждани да отварят лични и бизнес сметки в американски банки с руски паспорт, докато натискате ЕС да не допуска това? 2. Защо все още позволявате руснаци и руски фирми (поне в моят бранш) съвсем спокойно да прехвърлят милиони всеки ден през вашите банки, докато натискате ЕС да не допуска това? 3. Защо все още вашите съюзници Англия, правят застраховки (па макар и на малко завишена цена за да отчетат риска) на кораби които принадлежат на руски граждани и то такива които се занимават с превоз на нефт, докато натискате ЕС да не допуска това? 4. Знаете ли че всички италиански и гръцки фирми които традиционо работят с руски клиенти ПРОДЪЛЖАВАТ да го правят, като италианците минават през фирмите си в Дубай а гърците - колкото и смешно да ви звучи - пишат в документите китайски имена на иначе гръцки екипаж и собственици? 5. Известно ли ви е че благодарение на санцкиите, всеки брокер се скъсва да работи с руски клиенти защото пичовете предлагат печалба от $200 на тон! Правят се такива луди пари че много брокери отказват да си губят времето с не руски клиенти!!!! 6. И последно...свързано с 5та точка, знаете ли колко е лесно да ви минат ценовият таван дет наложихте на руският нефт? Щот аз знам и е толкова лесно че дори не си струва да се коментира!

утроеният износ за 2022г. в размер на почти 1 трилион в долари е довел до излишък в платежния баланс на Русия +500 милиарда долара. Дефицита за който говориш е факт но за бюджета за месец 01 и 02 тази година и той е 1,5-2% от БВП-тоест никакъв. Това е .

И с какво Казахстан е длъжен на Русия бе, урод?

Айде на разцвета на контрабандата сега :)))

Що лъжеш бе идиот русофилски? Отговорът се съдържа във въпроса.

Влиямието на Бликнал: 1. Износа на Каз, (100% от петрола) е през Русия. 2. Търговията с Русия е 70% от външната, 3. 3-4 млн казахи работят и се прехранват от Русия 4. 65% от населението на Казахстан са етнически руснаци

Където минат американците трева не никне! Справка - Южна Америка, Африка ,Азия, сега и ЕВропа!

Т.е. че са се надупили на америоканските агресори и терористи ли ? Само надупен като теб може да каже!

ПИПО

Като износ Русия се е качила от 12 на 10 то място. На вас изводите санкциите колко и на кой влияят.

Това ла.но Блинкен само обикаля и рие срещу Русия.

Виж сега имбецил - ти си тъп по рождение или ти е придобито?!

"65% от населението на Казахстан са етнически руснаци" - като лъжеш се самозабравяш. Според преброяването на населението през 2009 г. те са 3 793 764 души, или 23,69 % от населението на страната. И познай - не искат Хаяско да ги "освобождава".

От 1 април Казахстан може... Може, може... може да иска, но най-вероятно може да няма желание. Сега ще си зарежат бизнеса заради смрадливите кравари.. И то от първи Април... забележете...

Предлагам тъпият американски обор да спре да изнася каквото и да било понеже може да попадне в ръцете на Путин! Най-вече "демокрация" и "акъл"..

Ако страните се озъбят на САЩ и американците ще клекнат.

С това, че преди малко повече от година, САЩ опитаха да спретнат преврат в Казахстан и Русия ги спаси !!!! Урoд си ти, такива като тебе трябва да се пращат на каторгa в урановите мини !!!

Това изпражнение Блин ,ходи по света и насъсква последния срещу РФ..Инфлация ,криза ,фалити..мизерия ..От 10 тия пакет .Мри , Пукни Блин.!