Форум на КНСБ сблъска мнения "за" и "против" влизането в еврозоната

Кампанията против еврото, провеждана под формата за запазване на лева, се опира на емоцията и на страховете на хората, че ще има инфлация и че те ще обеднеят, каза Любомир Дацов

Обратно в новината

Коментари - Форум на КНСБ сблъска мнения "за" и "против" влизането в еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тези Синдикати, които вместо да пазят хората се опитват да ни ограбят! ... Никакви Синдикати не са това! ... Каквато Кочината, такива и синдикатите, свине на копаня!

Какво очаквате от лизача Димитров?!

Вие от синдикатите вървете в еврозоната - нас не ни карайте да ходим. И като тръгвате не забравяйте да си вземете и родата. Такъв генетичен материал не ни трябва.

Еврозоната ще ограничи кражбите и в резултат на това безработицата ще се увеличи. :)

Пламенчо и жена му - гербавата калинка Галя, която източи НАП със 100 бона заплата, били убедени привърженици на еврозоната... Абе Пламенчо, проблемът е, че европейците не ви щат вас в еврозоната, за да не ги окрадете! ------------------- И кво ще прайме сега - вие се натискате - те не щат да ви пускат вътре....

Синдикати платени ратаи на държавна хранилка такова животно нема

В България всичко е парична пропаганда-няма синдикати а лешпери на държавна хранилка/да кажат те с колко хилядарки живеят на месец-дрън дрън/а тоя Дацов на яслата от телевизия на телевизия/да каже и той с колко пари живее че да дрънка глупости

Няма смисъл да бързаме. Вижте какво пише в другата статия, за 800-те милиарда евро за енергетиката: "Въпросът е, че фискалният капацитет на страните вече е на предела си. Почти половината от страните членки на ЕС имат дълг, който надвишава ограничението за блока от 60 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП)." Това се отнася и за страните в Еврозоната. Нещо Маастрихтски критерии, нещо правила... А?! И още - забележете: От всички страни от бившия соц.лагер, в еврозоната влизат само тези, които са остатъци от разпаднали се държави. Останалите не искат да бързат. Само ние се натискаме. Има и още минуси, за които не се говори изобщо. В момента, банките у нас са длъжни да внасят по 10% във фонда за защита на депозитете. Влизането в еврозоната автоматично сваля това на 2%. Да, банкерите ще се нагушат със свободни пари, но ... при фалит някои ще духат супата - т.е. или вложителите или всички данъкоплатци, които както стана с КТБ плащат крайните масрафи.

Няма кво да се рипа срещу неизбежното. Говори се за сувероност. Такова нещо България няма от много години. С и без еврозоната, няма изгледи това да се промени. Настоящето и бъдещето на България е това на един краен и западнал квартал/гето в един град наречен ЕС дето често дори не се упоменава на картата...

:) Пич, съжалявам, но не я разбирам твоята логика. Според нея, щом всички ще умрем, ми направо да се гръмнем или щом пак ще огладнеем, защо изобщо да ядем... Суверенитетът си е суверенитет. Можеш да загубиш част от него, но можеш и да запазиш част от него или дори и да си върнеш вече загубена част.

Чехия, Полша, Унгария, Швеция и Дания не са в еврозоната. Те по-прости ли са от нас, че не виждат ползите от еврото? И за тях "неизбежното" кога ще дойде? Трябва да се прецени точния момент, а не когато на някого му се е приискало.

Ти си глупак не може да обиждаш има и по знаещи от теб който казват истината за еврото и народа не глупав и разбира че сега не е времето за еврото затова спрете вече да се налагате

А ти част от народа ли си? Щото, ако е като тебе народа, значи е глупав! :))

Смешен форум! Няма разумни аргументи против.

kaнucauбе......

Цитат: "...еврозоната страда от високи нива на задлъжнялост почти два пъти по-високи от държавите, които не споделят еврото..." Това е! Ние ще се присъединим към един огромен дълг и ще го плащаме наравно с тези, които са го направили!

Абсолютно никакво значение за нас няма задлъжнялостта на останалата част от членките!!! Ако комшията ти е затънал в дългове, теб какво те засяга и двамата ползвате левове!?

О, разбира се че има. Ако съм му станал гарант ще плащам като поп. Точно това става с влизането в еврозоната - всички страни плащат солидарно дълговете на тези, които са в неспособност да го пранвят.

Много е глупав нашия народ, така и не разбра, че Еврото е договор от преди 15-20 години и няма как да бъде оборено като решение. Друг е въпросът, че няма и смисъл, по-добре ще сме с еврото.

АБЕ ЛИЦЕМЕРИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА. ЕВРОТО!! ЗАЩО СТЕ ЗЛОБНИ БЪЛГАРОМАЗЦИ КОГАТО ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ ОТ ПРОТЕСТИ ВОЙНА И ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ВИЕ МАХАТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ Е НЯМА ТАКИВА ТЪПИ УПРАВЛЯВАЩИ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ ИЗМИКЯРИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ОТЛОЖЕТЕ ВЕДНАГА ЕВРОТО ПРЕДИ ДА ЗАКОПАЕТЕ БЪЛГАРИЯ

Някаква причина да изтъкнеш? Каква е разликата, че на банкнотите няма да пише лев, а евро? Но пък плюсовете са доста: 1. Връщаме си частично суверинитета - започваме да вземаме участие при вземане на решения за паричната политика на валутата си, каквито до сега не можехме! Значи точно обратното, ПЕЧЕЛИМ СУВЕРИНИТЕТ! :)) 2. Ще има намаляне на лихвите, кредитния рейтинг на държавата ще се вдигне, а от там и рисковата премия за икономически субекти от България ще е по-ниска. ПО-НИСКИ ЛИХВИ!!! 3. Българските банки ще имат достъп до финансиране от ЕЦБ и риска от фалити рязко намалява.

Имаш идея, че знаеш ама е доста елементарна, особено с "намаляне" на лихвите. Не се ли научихте, че няма дума намаля има намалява - правилно си я употребил в точка 3. Та, има доста информацияв интернет, ама тя не е полезна за хора, които не искат да вникнат. Ще отговоря само на трите точки, по които си писал. 1. Това, че сме вързали лева към някаква валута (в частност евро) не означава, че нямаме суверинитет, напротив можем по всяко време да решим да се развържем от еврото или да се вържем за друга валута. Приемането на еврото автоматично означава, че ще ни спускат заповеди каво да изпълняваме. Отделно, връзването е заради алчните ни политици и по-специално тези от 90-те години, които фалираха държавата и заради, които имаме валутен борд. Участие ще вземаме на куково лято - в момента има два типа основни и периферни участници в еврозоната, познай ние от кои ще бъдем. 2. В момента България има едни от най ниските лихви въобще. И да влезнем сега когато се вдигат лихвите от ЕЦБ няма как да са по-ниски от момента. 3. Прочети внимателно втората част на първи въпрос за да разбереш каква кретения си написал. Дано някой ден има надежда ... за теб!

абе те и в Хърватия така говориха, пък като приеха еврото с 30% отделно от инфлацията скочиха цените. чувам че в Швейцария още си работят с франкове пък добре живеят. в Унгария също не работят с евро, ама и там добре живеят..... никой не излезе да каже за какво ни е еврото. който прави бизнес и в момента си прави по какъв точно начин ще стане по добре....аз не разбрах.

Синдиакти в България - Няма и никога не е имало. Има едни послушни шушумиги.