Фондовият пазар в САЩ рухна за втори път в рамките на 14 дни

Тревожните симптоми може да са началото на поредната финансова криза, смятат експерти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност че ще има и криза и корекция на пазара няма никакво съмнение!Това са циклите на пазарната икономика.Що се отнася до демента в белият дом,очаква се той да не направи нищо положително.За тези 2.5 години в живота на обикновеният Американец не се е случило нищо добро.Къщите поскъпват,бензина поскъпна,лихвите се качиха! А от големият растеж на борсата ,няма никакъв ефект върху пенсионните фондове и спестяванията.Мошенниците милиардери които дават милиони на демента и републиканците са единствените правещи печалби!

Всъщност че ще има и криза и корекция на пазара няма никакво съмнение!Това са циклите на пазарната икономика.Що се отнася до демента в белият дом,очаква се той да не направи нищо положително.За тези 2.5 години в живота на обикновеният Американец не се е случило нищо добро.Къщите поскъпват,бензина поскъпна,лихвите се качиха! А от големият растеж на борсата ,няма никакъв ефект върху пенсионните фондове и спестяванията.Мошенниците милиардери които дават милиони на демента и републиканците са единствените правещи печалби!

в редиците на подчовеците настанаа оживление при новината за зараждаща се финансова криза в Америка.Макар,че това касае само приятелите на Путин които ще загубят още една част от откраднатото защото другата част е блокирана от американските санкции!

чук, чук, -кой е??? -Новата ти лихвичка

Световната задлъжнялост е огромна. Не влизаме в криза, а едни хора правят пари, а едни спекулати се опитват да помогнат на демократите да спечелят изборите.Но биг деал.

Изчакайте поне да излезнем от първата криза през 2008.

Кризата не чука на вратата, тя вече е в кухнята,седнала е на масата и лампа мръвки от тавата.Страшното става като подкара хладилника..........т.е -20% от най-високата котировка......... Гмуркането от 27000 на ДДкъм средата означават печеалба от 12000 долара на микро лот .И то без да броим предходните от долу на горе. Това го има само в Америка!!!!

Сега разбрахте ли, че Русия се намеси в изборите и защо?! Връщат си за Горбачов!

При 400 % ръст 3% спад е рухване. Нека путлестите се порадват и продължат с тъпотиите. Абе дайте някоя статия за Тесла да се порадва пак сганта, … оппа май и там заклинанията и тъпотиите им излезнаха ялови.

как през февруари тази година, S&P500 е бил с дори по-ниска стойност от сегашната си, но русоробите не се интересуват от обективност и истина

Дир-човци, тук-там стоят руските думи в статията.

Из медиите - " Зa пpъв път в иcтopиятa дъpжaвният дълг нa CAЩ нaдxвъpли 21 тpилиoнa дoлapa и тo caмo 6 мeceцa cлeд ĸaтo зa пpъв път дocтигнa 20 тpилиoнa дoлapa. Hacтoящият paзмep нa aмepиĸaнcĸия дълг e 21.033 тpилиoнa дoлapa. " В момента е 21 669 тpилиoнa дoлapa..

Колко е в момента зависи от това кога точно четем коментара ...

"Чужди банки изкупиха едва 2% от тях с падеж след 5 години, а 40% бяха взети от първични дилъри на Фед" Да, те спират да печатат пари!! Направо са спрели. Фед има само напечатани пари. ФЕД е печатница!!! Няма как да изкупи 40% без да ги напечата. Защо е този войнствен вой на американците последно време.Защото са потънали. Хапят в предсмъртна агония.

Поскъпващ долар, спиране на сделките и спиране на печатниците за пари , означава че това са показатели за дефлация. Иначе казано стоките ще поевтинеят, ще има нов глад за пари и пазарът ще има нужда от нови стоки, изобретения и ново инвестиране на пари в икономиката. 4% не е страшен спад, но продължи ли към 30% за една година ще стане интересно време

sawo

Хаха, чак СА споменаха, а за Тръмп - нито дума :) Той изобщо не е причина - ама хич :)

Какво да го споменават, та той прави всичко каквото трябва, т.е. или нищо не казва за Федката или критикува по безобидни теми, както това какъв да е основния лихвения процент, като разбира се, за разлика от Линкълн или Кенеди не подписва никакви укази за емисия на долари от федералното правителство на щатите. Изглежда наистина непонятно (ако си учил поне малко математика в средното училище и не си подлаган на завършването на икономика), какво значение има лихвения процент, ако съществува неограничен достъп до доларчета. При подаване на достатъчно доларчета всяка лихва може да бъде платена, независимо да ли 1%, 3% , 5% или 15% и в този случай както лихвата, така и цената нямат никакво значение, освен чисто номинално, техническо (както е да речем при цените на американските борси и капитализацията на американските компании, които при захранване от собствениците на Федката, подскачат нагоре като фойерверки, независимо от достигнати вече нива, реални активи, приходи, лихвени проценти и въобще независимо от каквото и да било до парадоксалност, освен от това дали продължават да постъпват долари. От лихвата при тези условия не би трябвало изобщо да зависи и възможността за обслужване на ипотеките по жилищата, защото при регулярното изхвърляне на достатъчно количество доларчета на американския пазар, цената на имотите ще расте, а така поначало в болшинството си неплатежоспособните заемополучатели ще могат без проблем да вземат нови заеми, обезпечени надеждно с разликата между пазарната стойност на имота и тази на ипотеката, с които заеми хем ще покриват с лекота новите лихви, хем ще могат чрез консумация да поддържат и развиват икономиката на щатите. Обратното също е вярна: прекратили се за някой сектор или компания подаването на доларчета, то той няма шансове, независимо колко нисък или нулев е лихвения процент. Та за Тръмп би се казало доста, ако той се опита не да критикува сегашния лихвен процент, а да разбере точно кога, колко и на кого Федката е давала пари, и какви са несъмнено съществуващите планове за нивата на емисия или нейното свиване, графика ѝ и получателите /бенефициентите/.

Че той дебелака с оранжева перука доскоро само за Дау Джонс говореше и се хвалеше колко "велика икономика" бил направил.Ама от около месец нещо не я споменава.Сигурно като се сгромоляса ще обвини я Обама,я Хилъри.То в кратуната на банкрутко като няма друго освен кравешка лой какво ли и друго да каже де!

Има нещо гнило тука. Акциите падат, държавните облигации падат, валутите се обезценяват само имотите във София растат :)

имотите в София са като ромите - независимо от икономическата ситуация нарастват

ivu@

Защо не коментирате "Базел 4"? Както и фактите, че банки от България за превод от 214€ вземат комисионна от 59€, без да конкретизират за какво?

Тъпи алчни говеда. Да мрат в мизерия, те си го заслужават.

помнят, че световната криза от 2008-ма тръгна от спукването на балона на ипотечния пазар в САЩ.. И че тя тръгна от чести вълнения с + и - 4 до 5%.. А с фалита на „Lehman Brothers“ се стигна и до пълен колапс на пазара.. Също така, че икономисти - включително и нобелови лауерати, предричаха,че следващата криза ще е предизвикана от надуването на балона с фондовите пазари. В които се въртят 400% повече хартийки вместо реални активи.. Вчера излезе статия, според която J.P. Morgan вече предрича и датата на настъпване на следващата световна криза.. 2020-та год., ама с грешката в изследването им - + или - от ДВЕ години... Причината - печатницата на зелените пари, а и другите печатници по света, избълваха хартийки, с които хартийките и те са с над 400% спрямо обезпечението си с активи.. Така, че вълнението си е към нова световна криза, редувайки силни и слаби вълни, но течението е винаги към новата световна криза.. А и мъртвото вълнение е знайно, че взема жертви..

Аз още не съм разбрал какво я забави толкова... Май палячото в белия дом, защото никой не знае на коя страна ще се събуди все ки ден... Тази голяма корекция на пазара се готви вече почти 2 години.

Интересно! Държавите се освобождават от американските ценни книжа/облигациите/ , а сега от предложените на търг са изкупени само 2%. Кой ще поддържа американската икономика? Бягството от долара става все по осезателно.

Никои няма да поддържа американската икономика скоро ще видят какво е глад и. Има ли тпи почва у нас време им е

Кой изкупува тези 2%.. На първо място засега са белгийски "банки".. Икономиката на Белгия и европейските страни-джужджета, дали са в състояние да заменят икономиките на Китай, Япония и т.н.

е чак да е рухнал с 3% ...след сенатските избори като вкарат в затвора нацисткия престъпник сатаниста сорос и куклите му ислямиста Хюсеин обама заедно с престъпното семейство Клинтън пазарите ще избухната с поне 100%

Пий си лекарствата и легни да поспиш.

То е като най-ниските пенсии скочиха с 2%

"Цените на акциите в САЩ, които се повишиха 4 пъти за последните 9 години," 4 пъти - значи са се увеличили 400%? А по-надолу в "новината" - РУХНАЛИ с 4%! Добра обработка на съзнанието на зомбитата. На тези, дето четат само заглавията...

Повишение 4 пъти не означава 400% бе, калъф! Ако нещо струва 100 $ и го повишат 4 пъти с по 1 $ това прави ли 400$? Бах та у тъпунгера.

КОКО, и ти си прав по принцип, ама в случая, тъпунгерът си ти :) (и това се случва понякога :))

"Цените на акциите в САЩ, които се повишиха 4 пъти за последните 9 години, 4 пъти - значи са се увеличили 400%?" ТОЧНО ТАКА Е, КОКО!!! Повишение 4 ПЪТИ ОЗНАЧАВА повишение от 400 %. А на твоя въпрос: "Ако нещо струва 100 $ и го повишат 4 пъти с по 1 $ това прави ли 400$?" Не, не струва, но там е казано, че цените са се повишили 4 пъти и толкова, което означава 400 %. И по-културно при общуването с непознати хора, пък били те и с псевдоним Гьобелс:)