Фондовете за втора пенсия управляват активи за над 18.469 млрд. лева

Мъжете имат средно с 400 лева повече натрупани суми от жени, сочат данните на Комисията за финансов надзор за първото полугодие на 2021 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук въпроса е друг. Колко ще са хората, които ще доживеят да видят такава пенсия. Около мен, все има некролози на хора, които са починали 1-2г. след пенсия, или им са оставали няколко месеца до пенсиониране. Започвам да си мисля, че това е някакъв пъклен план хората да не взимат заделенените си вноски за пенсия и да разтоварят бюджета.

Що па да е пъклен? Да, по начало беше замислено като още едно перо за грабене на народа, и то готино щото е официлано и с благословията на западняците. Но все пак към момента можеш да префърлиш вноските към държавата, тя все нещо ше даде. А, от тея фондове пари нема да дочака никой (освен собствениците на фондовете де).

Точно това е номера, че тези средства се наследяват, докато в общественото не. Но пък 18 милиарда са добра хапка за крадене и затова ГЕРБаджиите се опитваха да прилапат тези пари и като видяха, че със закон няма да стане се опитаха да изплашат народа и той да ги прехвърли към НОИ.

НЕ съм фен на ГЕРБ, но да си кажем право - дадоха възможност на хората да избират. И всеки МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ. По ква логика трябва да съм длъжен да давам пари на частник? Та нали тази далавера върви само ако 1) частника няма да гушка прекалено много за себе си ( а те са си бая алчни в момента) 2) само докато борсите растат. А, ако утре се сринат? Къде отиват "активите"???

Инфлацията САМО за тази година колко години натрупвания изяде? САМО за тази година инфалцията, не колко години вноските е "изяла"?

Спрете да лъжете хората бе, частните фондове са източени и в момента в който започнат даполучават по-малко отколкото дават, обявяват фалит и хората да го духат. За съжаление държавата по закон ще плаща по-ниска пенсия, на тези които не са си прехвърлили частната при тях.... кофти нали...

Ти си ходи при НОИ. С увеличаващ се демографски срив, с двойно по-малко работещи от пенсионери, които пък не се осигуряват на реалната си заплата, да видим как ще ти плаща пенсията държавата, с какви пари. Аз ще си ги кътам при частниците в личната си партида, от която няма таван и процент солидарност, пък да видим накрая кой ще вземе повече.

Единственият лъжец си ти в случая. При това долен. Парите ги има и за това ГЕРЦ драпаше да ги прилапа. И понеже сметките са статистически няма как тези фондове да са на загуба, освен ако не стане чудо и средната възраст на живот не скочи рязко.

Много пари ве. Щи си взема цял камион курви и дрога и парти птмпрндия до края на живота ми.

Дааа, 45 лева са си сериозна сума ;). С 45 лева днес може да се купи килограм и половина суджук, например. Виж, какво ще може да се купи с тях след година или след 5 години - никой не може да каже. След 10 години определено няма да може да се купи нищо. С две думи - събират се пари, които инфлацията лакомо ги яде. Важен е също дребният текст: "до живот".

Така като смятам по набраните средства като ги екстраполираме за 40 години (до момента са 19) излиза средна втора пенсия малко под 50 лева. Айде сега махнете 27% от НОИ-ската пенсия и ... изпийте чашата със студена вода.

До момента за 20 г. са 50 лева при 40 години ще са поне 100 лева . Разбира се тези с таван на пенсията няма да са доволни, но те в повечето случаи не са платили и 1 ст за пенсионно осигуряване или в най лошия случай по 30-40 лева. Допълнително тези 27% намаление на държавна пенсия е некоректен процент, защото държавата дотира пенсионното осигуряване с 45-50%, което тогава трябва да прави и в съответния размер за частната пенсионна система.

Сексизъм!!

Няма такова нещо. Има труд и пари - другото е мрън, мрън.

Най-много пари за втора пенсия са събрали от КФН, които надзирават частните пенсионни фондове и са едни от най-добре платените в държавата.

Ми отговора е лесен- примерно има повреда на дъното на язовир или кабел на електрически стълб, изпитания на нов двигател , ремонт на газова турбина,гасене на пожар и хиляди други- колко жени ще отидат да го свършат ? Света не се състои само от даскалици,секретарки,нпо психоложки и кабинетни свиркаджийки,трябва риск, храброст и яка работа!

Ходи при талибаните. Очевидно си пасвате като идеология.