17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еле пък за наемите и парното. В Германия тази тема е УЖАС! В повечето обяви е написана 1 цифра- обикновено с по-големи цифри напр. 700 ЕУР..Но това е КАЛТ-т.е..." карабина" . А отдолу с по -малки букви НК,КТ,хайцунг,това ти-онова ти...и хоп 990 ЕУР. И отначало- и 3 месеца Кауцион. А и трябва да минеш на пресевка-какъв си,къде работиш-все 1 си кандидат за първият полет до Марс. Питам 1 баба- а ти имаш ли право да ме питаш за личните ми данни-като ми хлопна вратата...Е така лъжат. И в къщата,я която живеем има и други наематели. Общи водомери,общи електромери,отопление..." Куче влачи-дира нема"..Пералнята-с монети-толкова са стиснати,че ако му вкараш 1 карфица в гъ..а-излиза 3 км бодлива тел. Аз давам 2 жилища в България под наем. Всяко е с пералня,хладилник,ОТДЕЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР,ВОДОМЕР,ПАРТИДИ. А за интернета тук...да не коментирам... И в предният коментар е " купя",не " купа"ш А и Я са 1 до 1...

Смятай колко си зле - от 2 апартамента тука, всеки с твоя собствена пералня, собствен хладилник и прочее да отидеш някъде на майната си на полухостел със сметки на база и да ползваш обща пералня с монети, където кой знае кой си пере миризливите чорапи и насраните гащи, бавен интернет че и да плащаш 1000 евро за тая мизерия.

Така е,Ужас,има неща,които не могат да се обяснят...Но ти вероятно си тийнейджър,и някои неща не могат да се обяснят. Аз имам и 3то жилище- по голямо в областен град,тези под наем са гарсониери.... Но..." Ти не си ти....когато си"....женен....И когато имаш дете,и то вече учи в Германия. И когато з....та до теб знаела немски. И най-важното-КОГАТО ТИ СЕ ГУБЯТ ДОСТА ГОДИНИ ОТ ТРУДОВИЯТ СТАЖ В БЪЛГАРИЯ през 90те години.... Та аз съм тук,за да си докарам една що-годе нормална българска пенсия-дано съм жив и здрав още малко да поработя- и се прибирам...Но си признавам-идването тук ми е грешка ( защото и пенсиите тук са им едни) -и аз като много от вас имах 1 мнение за тази страна,но сега то ми се обърна ( е не на 180) на 175 градуса...Бях малко в Швеция през 2006 г.( преди да се наводни с циганьори и всякаква паплач),но немците в сравнение с шведите са 3 нива по-ниско в много неща....

Но не само те ( Фолксваген) лъжат за изгорелите газове-поне половината автопроизводители. И не е само за газовете - ами напр. за консумацията. Лъже ме 1 " герой" колата харчила 3,6...Абе, казвам- да не е 6,3..3,6 , ама колелата във въздуха, или скорост 70- 80 км. Ама вече основното каране и километри е по магистрали. И повечето карат 140 км.( в Германия някой може да те "отнесе" и със 240). А тогава нека ми каже,че харчи 3,6. И сложили 1 електромоторче,и може да мине с него 70-80 км. И после другото гориво. Е,тогава харчи 3,6,ама първите 100 км, а после??? Утре. Аз карах Нисан Лииф ( 100% електро) пробефарт между 2 градчета. И питам човека от Нисан-а по аутобан как е? Човека ми казва- Ее,при 130-40 км скорост, пробега пада на 180-200 км. По аутобан и при вановете всичко е дизел...Аз искам да си купа ван с 9 места. 1 вариант е VW T 6 ( тук много ги карат). Гледам на километража - 240. После проверих истински ТТ данни- от 162 до 184 в зависимост от модела. Не,че съм фен за високите скорости,АМА ЗАЩО СЕ ЛЪЖЕ. Тук повечето от големите фирми са се надигнали по времето на Х-т-ер,и още имат мая от тогава. И си мислят,че всички са им рая...

Това се прави от всички производители и колкото по-голяма е скоростта толкова повече е отклонението именно заради такива кретени като теб да се трепят по-малко, а ние каращите със 120 да плащаме щетите ако оцелеем.

На " Просвете"- Да не се обиждаме,но ти явно не четеш хубаво- писал съм, че не съм фен на високите скорости, а акцента Е ЗА ЛЪЖАТА, не разбираш ли???

като парното в БГ

и у германия новите германци станаха множко какво да очакваш тогава

простонародният вагон е една от най-мошеническите немски корпорации, заедно с дойче банк и дойче телеком. такива измамни фирми не би трябвало да имат никакво право на бизнес в света. надявам се да изплатят огромни обезщетения за световната измама с немските дизелови печки, наречени простонародни вагони, и след това просто да фалират. светът повече няма нужда от такива бангии

Тук акцентът не е върху това какво и колко, а че хората живеят в правова държава, където обикновеното лице Х печели срещу концерн. Докато ти живееш на територия със соц мислене, където като краен потребител поемаш цялата тежест от веригата на доставките и го духаш. Имаме някакви плахи наченки на потребителски права, но те са по-скоро по линия на международни ритейлари и пак нищожно, в сравнение със същите на запад.

А ти кога си живял и кога си водил дело в Германия? Или си създаваш собствена виртуална реалност. Аз в момента влизам в дело срещу моят ( вероятно вече) бивш работодател за незаконно прекратяване на трудов договор,знам,че рискувам много. Първото ми дело е на 28.05. Напиши и-мейл,и ти обещавам,че ще те информирам как се развиват нещата. В Германия са ме лъгали толкова,колкото никъде другаде по света. Тук всички лъжат- VW лъже,Дойче Банк лъже, Дойче Телеком лъже.....много са. Аз не пазарувам вече без Проспект- едно пише в проспекта-друга цена в магазина и на касата. Във V Markt за 12 ЕУР сметка на касата ми извадиха 3 различни сметки- всяка в мой ущърб. Стана скандал,не исках да го разпалвам повече,детето ми се притесни...В събота от обед цените в почти всички супермаркети са за другата седмица. На касата те питат дали искаш касова бележка,и ако изрично не поискаш- не ти издават и не можеш да си направиш справка. Тук сивата икономика е в пъти повече от.....българската....Фантазии си правят хора,които са виждали Германия само на картинка,в интернет или вярват на Дойче Веле....

И акцентирай на това,че тази цялата история срещу Фолксваген тръгна НЕ ОТ ГЕРМАНИЯ,А ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ....

Абе, Куртев, само да питам като си толкова зле и отвратен от тази ужасна немска сган, чии го дириш там и ревеш? Ти си ауслендер - каквото и да правиш винаги ще си утайка.

Чакам да видя как ще спечелиш дело срещу български работодател или търговец и даже не визирам мощните банкери, олигарси и пр. Даже не да печелиш, да го заведеш делото просто искам дори. А, също така ми е интересно и колко българи ще са обезщетени от ФВ по този казус със старите им еко системи.

Печелил съм срещу акт от КАТ. Разходите ми бяха с една идея по-високи от наложената глоба, но въпросът е принципен. Ако наистина си прав ще спечелиш. Други не ми трябва да завеждам. Нямам проблеми нито с банки, нито с работодатели, нито с олигарси. Всичко се случва както си ми е по договорите. Ако се наложи някога ще завеждам, не се притеснявай.

Абе, г-н Путев, ние от Бурунди ли сме? И в кой Съюз живеем? В съюза ЦАР ли? ( Съюз на Централно Африканските Републики). И Когато онези ГОЛЕМИТЕ само джавкат - проблеми в Гърция,България,Румъния,Унгария,Испания...А в същото време същите тези не спазват правилата - НЕ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ И ТЕ ТРЯБВА ДА ОТНАСЯТ НАКАЗАНИЯ И САНКЦИИ?? Ще кажеш- ти си минал 50 години,а си още идеалист...Но се замисли,и ще видиш,че не трябва да е така.

Според Фолксваген ще бъдат изплатени около 750 млн. евро, като ще се почне в началото на идната седмица. При чиста печалба от над 12 милиарда евро за 2018 г.,групата Фолксваген, няма проблем и с няколко милиарда евро да обещетения.