"Фолксваген" може да произвежда Passat в Словакия вместо в Турция

Тази седмица компанията трябва да реши ще строи ли все пак нов завод в страната, управлявана от Ердоган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога Фолксваген! Хора имайте достонство . Аз тая тема за себе си я приключих. Всички "недостауци" на България са просто чудесни опорни точки за руско -турската пропаганда и нищо друго. Проблема е че Фолксваган са компания с безумен мениджмънт. Никога Фолксваген!

Навсякаде, но не в кочината ни.ха.ха.ха

Тази тема заприлича на Брекзит.

Доколкото разбирам, завода ще бъде навсякъде, но не и в България. Което е показва, че икономическото развитие, за което приказва Борисов, не се вижда от германците.

Абе тоз завод отече, ама дайте да видим какво правим с кандидатурите за Европейко и Световно по футбол.

Изчакват да минат изборите да не кажат комунистите, че са повлияли на резултата. Завода ще е в София. Инвеститорите искат стабилност и дясни правителства и кметове, повече държавни гаранции. Ако спечелят комунистите никога не биха дошли. В Турция в Истанбул кмет стана комунист, затова Ердоган беше принуден да им обещае такава голяма субсидия. Турция предлага по-добри условия, обаче сега след успешната акция срещу терористите Турция става съвсем стабилна и там ще има условия за завод. В България също ще има, но при нас капацитета е по-малък, така, че тук ще правят електричките и джипарите, но това е много по-добре, понеже е много висока добавена стойност, а не е конфекция като Пасатите, по-малко хора, но с много високи заплати, два пъти и половина повече от тези на пасатаджиите :))

а защо тогава Фолксавегн ,Мерцедес,БМВ, Хюндай ,Тойота ,Рено, Киа и още 10 световни производители имат заводи/ някои фирми по два три завода/ в "изостаналата" Русия. Защото са комунисти или защото дса психодесни????

Чета ти глупавия коментар и нямам думи с които да опиша твоята тъпота. VW изчаквали да минат изборите за да не би да ги саботирали?!?! Ти изобщо в час ли си? VW ги интересуват нашите избори и тактично изчакват поради това? 2. Завода щял да бъде в Сф. Дай се срещнем някъде, да хванем един бас на произволна избрана от теб сума между 500 и 10 000 лв. за това дали завода ще е в Сф. Може и договорче да подпишем, че да не се отметне загубилия.

На куково лято ще е в София заблуда за малоумните дрогирани привърженици на ГЕРБ И ако искаш да знаеш това се прави на Дунав в Видин и Лом голяма река евтин транспорт а не в циганска София

В най-бедната и корумпирана страна от ЕС, както и с най-висока смъртност в света, десни няма. Има само крадци, дето се правят на десни и леви.

А това вече е нещо друго!Само не и в булгаристан.Пак в Турция ще бъде построен.

Първите години демокрация като искаха да инвестират тука Виденов ги гонеше, викаше "Няма да продадем нищо на западните сили", "България не е за продан".... Днеска се молим да им продадем нещо само за да дойдат тука ама те не искат... Тогава комунистите викаха: Ние българите сме най-умните, най-интелигнентните и балъците им вярваха. За това се стопихме. За това сме най-нещастните а в западна европа ни знаят като чистачи, куври и проститутки.... Олигофрени сме си братя българи. Прост, неуспял народ. Нардо който се самоунищожи демократично. Пиянството на тоя народ така и не приключи

Днес тиквата викаш няма нищо за продан))))

Тиквата поне не ги гони. Опитва се да ги приами. Така действаха и Словакия и Полша и Унгаря през 90-те когато през същото време нашия Виденов ги гонеше.. Тиквата е естествено развитие през което трябва да се мине. Просто на едн държави им отнема 5 години а на други 25 докато стигнат до това мислене.

Госин мин. пред., как така след "безапелационната" ви победа на изборите, инвеститорите пак "безапелационно" ни заобикалят? Само и само да не е БГ

Защото БСП все още не са под 5%, а това говори много за умствения капацитет на част от населението.

мдамммм кви кухари е раждала продължава да ражда и сега БГ майка юнашка

Когато БСП спрат да бъдат втора сила на ГЕРБ ще им излезе реална конкуренция която може да ги засени. А това означава че ще започнат да се стараят, иначе следващите ще ги издухат. А сега какво е? Едни олигофрени поддържат БСП да са винаги втори а ГЕРБ озсъзнавайки че са единствената не-олигофренска партия от двете осъзнават че са царе и няма кой да ги събори. Но ще дойде момент в който ГЕРБ ще имат реална конкуренция и ще започнат да се стараят. В Словакия това стана през 1991, в България това ще стане до към 2050, но ще стане някога. Е дотогава може и да сме 3 милиона души, но ще стане.

На мен тенджерата ми под налягане е турска. Преди да мислим за фолксваген, да се научим да правим тенджери под налягане. За да имам в какво да си задуша китайския чесън. Ама ние и чесън ли не можем да правим?

И за оная работа вече не ставаме..

И пак не искат в България,защо ли?

пак ли ?)))

Словакия е прекрсна стеана която никога не гласува зо комунисти след 89та. Тяхната версия на СДС ги управляваше, после дойде тяхната версия на ГЕРБ (немски пионки) и до 98ма замениха и тях с нещо по добро и Словакия до 98ма вече бяха по развити като държава, общество и икономика от клкото България през 2019...

Ако трябва и в Гренландия ще отидат, но тук няма да е.

Готови сме на всичко, само да не е в България!!!

Иронията ти ми харесва!

Прав си... биха отишли и на марс само и само да не са в БГ

защо не отиде ФВ в Муджикистан, и той не е в ЕС, а заплатите са още оп- ниски от турските?

Они са отишли бе, заводи за двигатели имат там, само на територията нямат нищо, щото они не са прости с прости хора не се разбират.

отдавна, отдавна....нъл мъ разбираш

"Фолксваген" има планове новата фабрика да започне работа до октомври 2022 година, когато дейността в германския град Емден, където в момента се произвежда Passat, ще се пренасочи към изцяло електрически коли." Защо трябва да правим Фолксваген, ако можем да направим електрически Hyundai, които са непобедими по цена и качество?

Те Hyundai като са заритали насам...

гейберастки опорки начи

Как бе ...Заобикалят България като пътнически влак малка гара! Веднага се обади на Меркел!!!

Не че нещо, ама пътническите влакове спират на всяка гаричка. По-скоро като експресен влак малка гара.

Я се разходете из Турция и индустриалните й зони. Я сега отидете в Словакия ... после елате в България и сами ще се откажете от идеята. Само някой откачен ненормалник би построил завод тук - липса на инфраструктура, липса на квалифицирани работници пък за корупцията и съдебната система изобщо няма да споменаваме

в турция много са квалифицирани, за тва са с по- ниски заплати от нас, че и корупция няма, айде айде - мантра рубладжийска!

Често ходя в Турция. Виждам какви коли карат, какви къщи имат, сравнявам с нашите. Не са им по-ниски заплатите, ами методиките ни на пресмятане са различни. Ние смятаме заплатата на Хампурцамян - 200 000 лева и на обикновен българин - 600 лева и казваме, че средната за страната е 100 300 лева. Турската методика е по-наивна и не хвали управляващите.

Лошото е и че у нас има много голяма продажна пета руска колона която работи със всички средства срещу България! Сигурно и това е известно на Фолксваген

Лошото е , че разни лешпери мързеливи дращят глупости по форумите а доброто е , че VW няма да дойде тук

"Асфалт не се яде!" "От пътища полза няма - дайте пари на хората"

Знаем , че може в Словакия, а в България може ли или всичко беше в стил шенгенски измами и разиграване?

Не знам защо се косиш. За това Фолксваген да строи завод във България е имало само в мокрите сънища на някои от управниците. За техен келепир, демек. Ама нейсе.

Какво мислят Automotive News, не е интересно. Интересно е във Фолксваген какво мислят. А според мен преди инвестиция десет-цифрено число те са мислили много сериозно и толкова лесно няма да обърнат палачинката. Пък и то войната спря.

Що не вземат да отидат на Мачу пикчу и да произвеждат ....

И там ще отидат ако трябва само не тук в Кочината

Тука е България но има и заразени с руска чума червенка се казва свине

Където и да е, но да не е Боколандия - държавата на мафията. "Държава" с премиер мутра от СИК, обезлюдена, корумпирана и гнусна.

Баце пак лъже като дрът шоп! ФауВе никога, ама никога не са имали намерение да построят и една барака на територията на диктатора Борисов! Където населението главоломно намалява, а технически подготвени кадри не можеш да намериш дори ВМЕИ-то да работи за тях 5 години без прекъсване, защото който е кадърен 10 минути след вземането на дипломата си вече си е купил билет за Уиз-еар!

Чак такива умници не им трябват тук. Топ инженерите за разработка на двигатели са си в Германия. Тука им трябват хора на ниво техникум да сглобяват консктруцията, ама то сега там влизат хора, които не знаят таблицата за умножение, а какви излизат не знам.

Ако Дойчо ми приготви добра субсидия, може и да си купя VW като следваща кола, че време за нова дойде. Най-добре и гараж да ми построи. Инак пак азиатците ще се облажат.

А личен шофьор и безплатно гориво не щеш ли?

дядo_star

Аз нищо не очаквам. VW го очаква от домакина.

Фолксваген да си строи завода на на майка си у п....та.

Корпорация, която си прави икономически сметки. У нас ту ще вдигат данъци, ту има друго неясно, ту корупция, ту нестабилност. Хората искат да вложат 1 000 000 000 и след 5 години да са взели 2 000 000 000. Това е.

то и аз мога да пикая срещу вдллака ама дли ще спре?)))

Докато общинските и държавните администрации са свърталища за неграмотни и мързеливи хора които са в основата всякакви каши и недоразумения, няма кой да дойде, а и няма кой да остане.

...ще си проличи до болка западняшкото лицемерие да подкрепят един касапин, вместо държавите, които с цената на огромни лишения се придържат към правилата на ЕС и общия пазар! Както се казва - евала!!!

Не виждам защо изобщо обсъждаме този въпрос. То от самото начало си беше ясно, че заводът ще бъде където и да е, но не и в България, защото явно нашите управници са вдигнали много високо комисионния праг.

Какъв комисионен пред бе градски? Ора нема! Материала калпав....

Ора нема! Материала калпав, ама бат Боко с факла на свободата.

Глупости. При работните места (общо) за завода са около 2 000. Това е заедно със строителите. А иначе персоналът (който така или иначе ще минава обучение) ще е по-малко. Нямаме 2 000 човека, така ли? Прзни приказки са това.

то за 1000 няма ти си се размечтал за 2000...няма няма драги ми гейберастино всичко напусна ...свиквайте

Явно особено важен критерий е местоположението на завода да бъде извън Бълхария. И са си прави хората.

Въпроса за словакия е защо Ес не им тръсна глоби§ка на VW, задето освободиха няколко хиляди човека, докато паралелно се чудеха дали име по тънкана в Бг или Туркия. Е до това води липсата на федерални служби по труда в ЕС. Въобще Ес е крайно време да заприли§а на нормална държава и разните корпорации да се съобразяват със закона. Я VW да пробва да премести някой завод в Германия,за да прибере субсидийка. Колко глоби ще изядат, няма да може да ги платят със субсидията..... Да не говорим как Ес още не е фраснал санкции на Турция заради обещаните на VW незаконни субсидии

мое да си ред мое да си скорпион ама не ти краш влака анадън му?))

Да видим сега Плювньо с какви санкции ще заплаши VW ...

Ми това е най-разумното решение, имайки предвид, че VW имат голям завод там.

Спрете се бе!!! Разбрахме, че завода НЯМА да е в България. :))))) Навсякъде другаде но НЕ и в боколандия!!!!

Едно твърдо решение има - да не е в България.

..малко започна да ми писва от този турски сериал..

Ма той германски ма!

2020 г, полицаи спират кола на аутобана в Германия, единия взима книжката и вика "Ей, Осман, я виж к'во странно име - Мюлер!"

Отново се пускат кьорфишеци ,става въпрос за съвсем нов завод който въобще не може да се помести в този в Словакия ,освен това всичко е отдавна решено и швабете са дали вече "капарото" на султана.

значи не сме били баш на крачка да го строят у нас, най сме били извън града.......

Фолксваген искаха да направят максимална печалба чрез завод извън ЕС, просто не се получиха сметките с оглед непредсказуемостта на Ердоган и политическият отзвук от действията му. Иначе е пределно ясно, че с реорганизация на наличните си производства ще се получи необходимото. Просто няма да съкратят тези 3000 словаци за сметка на 4-5000 турци. На всеки му е ясно, че 5000 турци ще произвеждат повече от 3000 словаци за същите пари, е това точно не им се получи на ВАГ...

РУБЛАДЖИИТЕ УМРЯХА ОТ КЕЕЕЕФ! ЧЕ НЯМА ДА Е В БЪЛГАРИЯ ЗАВОДА! БРАВОС!

Нормалните хора не "умират от кеф", но и са наясно, че поначало тази инвестиция беше предвидена за Турция, ние бяхме просто удобен параван...

И нас това трябва да ни радва ли?! А у нас какво ще се произвежда? Лакърдии и евростойки на килограм? Какво? Евростабиунос и джендъризъм ли?

У нас се произвеждат задните фарове. Миналата седмица имаше новина за това, за някакъв завод с 400 души работници.

логично е, все пак са бивш немски щат, а ние и турците само бивш съюзник

Навсякъде другаде, но не и на Територията... Защо ли ? :)

НАРИЧАШ ТЕРИТОРИЯ БЕ, ГОВЕДО!

онова. което ти наричаш "държава" може би краварю

владенията на Герб.

Това е умно решение, но неблагоприятно за нашата страна...

пак ли ? ми геният ?)))