Финансист: Търговската война се отрази добре на американската икономика

Има известно пресилване в твърденията за нова световна криза, казва Тодор Николов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бе добре добре ама Тръмпи нещо се пържи а чичката Си ич не му дреме нещо

отразили се добре на САЩ??.Как точно , като изключим медийната пропаганда за някакъв виртуален ръст на икономиката който е генериран единствето от фондовияп пазар /балон/и отчетенса намалена безработица която е в сферата на временните и сезонни работни места, иначе никой не може да обясни липсатана едни 18-20 % от активното население които никъд не са заети нито са самонаети и няма нинкаква инфорчатия за тях , както и наложените мита от САЩ коит доведоха до още 150 млрд.долара търговски дефицит към еднотрилионнит им световен търговски дефицит и добавените за една година само 1,01 трлн.долара външен дълг.И най важното: практическинито едно произвдоство не се върна в САЩ за 2 години.

Забавно е кога тъпаци повтарят едни и същи глупости в основата си абсолютно неверни. Забавно е когато същите тъпаци демонстрират пълно некомпетентност, показвайки го с невъзможността си да правят разлика между държавен дълг и външен държавен дълг. Дeфицитът нa cтoĸи c Kитaй пpeз 2016 г. е 347 млpд. дoлapa Дeфицитът нa cтoĸи c Kитaй пpeз 2017 г. е 375 млpд. дoлapa Дeфицитът нa cтoĸи c Kитaй пpeз 2018 г. е 382 млpд. дoлapa Откъде се взеха тези 150 млрд.долара заради наложените мита от САЩ само един прост путлераст може да каже. Повишените мита са от 6 месеца, обаче за некакви измислени 2 години ?????? не били върнали нито едно производство. Само че вече почнахада се изнасят заводи от Китай към Индия, Виетнам и други държаваи, а Китай изпадна в паника. Като добавим и огромния дълг на китайските фирми от 37 трилиона долара или 300% от БВП и нещата никак не са розови много повече за Китай. Света има дълг от 247 трилиона долара. Кой държи тези огромни дългове? Американския държавен дълг е ясно: 5,5 трилиона външен дълг 10 трилиона към държавни агенции /демек държавата дължи сама на себе си тези пари/ 2 трилиона към ФЕД 4,5 трилиона към граждани на САЩ, фирми, пенсионни и други фондове. Китайският износ се е свил с 4.4% на годишна база през декември. Очакванията бяха за увеличение от 3% след ръста от 5.4% през ноември. Това е доказателство за отслабване на търсенето от страна на голяма част от останалите водещи пазари, които са основни търговски партньори на Пекин. Износът към дестинации като Япония и ЕС също се свил, а доставките за Хонконг, който е основен център за реекспорт на китайски стоки, рязко спаднаха с 26%. Заради търговската война някои бързаха да закупят стоки преди вдигането на митата, но през първото тримесечие на 2019г. ще се види по-добре какъв е ефекта от митата, които обаче все още не са наложени

Я кажи, фермерите със соята на кого ще я продават? И тая глупост как САЩ са цъфнали и вързали от тая война... Айде, да не коментираме какъв комунизъм настава сега със субсидиите дето се плащат на фремерите, защото няма на кой да си продават продукцията... Точно като у нас, нашите хора папат, а всички плащаме. Помниш ли как беше едно време? Как все децата на партийците бяха достатъчно умни за стипендии в глниля Запад? :)

Яяяя, червените жаби как се разкрякаха, понеже са страшни специалисти по икономика...

Ми специалисти са. Два пъти за 7 години фалираха държавата, за това се изисква талант. И как само умело обвиняват други за собствената си некадърност.

Свят голям. Има още 200 държави, а соята се употребява изключително за храна. При цена от 600 долара за тон в световен мащаб дали ще имат проблем да я продадат за 590 долара примерно, на други страни. без китайските дрънкулки може спокойно да се мине. Ако трябва вместо всеки ден да си купуват ризи и да ги хвърлят вечерта, да ги ползват още 2-3 пъти и износа на Китай тотално ще се срути. Просто сега американците го дават мързеливо и лежерно.