Фед призна, че връзката между безработицата и инфлацията е прекъсната

Връзката между тях бе силна преди 50 години, но вече я няма, заяви Джером Пауъл

Обратно в новината

Коментари - Фед призна, че връзката между безработицата и инфлацията е прекъсната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кво е това фед, бе...ако на английски значи нещо, на български не значи нищо...неграмотници

Безработицата която отчита Фед е като икономическия разтеж по хартииките, който доведе до кризата през 2008, хартиен разтеж.

В Африка,

понеже у нас видимо се подобряват

Фед си измисля данни за рекордно ниска безработица и инфлация.Мин заплата в САЩ е $7 на час.Така е поне от 15 години.Оттогава цените на наемите на жилища са скочили поне двойно, както и цените на бензина и хранителните продукти.Масово работодателите наемат хора на половин работен ден/part time/ или като самонаети/self-employed/ за да избегнат разходите по труда както и плащането на възнаграждението за извънреден допълнителен труд /over time/. Данъчната тежест също е увеличена дори спрямо последнте 15 години.Обикновения американец през 1979 година да кажем е можел да си купи кола за 4 хиляди долара, къща за 20 хиляди, а цената на галон бензин е била 30 цента. В момента средна кола е около 20 хиляди, къща минимум 150 хиляди, а галон бензин гони 4 долара.Вие си правете сметката колко е добре.Дори няма да споменавам че операция от апандесит е над 20 хиляди долара, а това се води най- елементарната и евтина процедура.

Абсолютно точно Мич! Не бих препоръчал на малкото останали българи в България да участват в лотарията - зелена карта. В Щатите нещата започват да се сговнясват година след година.

За последните 10 години наистина се сговниха. Хранителна инфлация 100% (за 10 години), жилищна инфлация - 100%, лекарства и доктори - 200%, образование - 200%. Незнам за какви 2% на година говорят. Работа за специалисти няма. Остава свободен само долния сегмент на труда с мексиканците и сервитьорите., който скоро ще бъде заменен с машини за сандвичи и роботи да ти правят кафето.