"Файненшъл Таймс": ЕС ще е зависим от американския газ в продължение на десетилетия

Брюксел лавира между необходимостта да повиши енергийната си сигурност, като се откаже от руския газ, и постигането на целите за нулеви нетни въглеродни емисии до 2050 г.

Обратно в новината

Коментари - "Файненшъл Таймс": ЕС ще е зависим от американския газ в продължение на десетилетия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали това искахте?

Само дето доказаните запаси на газ на САЩ няма да стигнат и за 10 години.

Нечем я да съм добре сакам Вуте да е зле Ама между Вуте и Владимир разликата ве огромна А европейските " лидери" са бетер Нане

Няма по-тъпи от еврогейските лидери - гъзифицирани подходящо от сащ

Интересно нещо е пропагандата Имаш евтин руски газ, но си зависим от него. предлагат ти скъп американски газ и..... ти си независим защото нямаш право да купуваш евтин руски газ. Браво. Браво. Браво.

https://bgenh.com/posts/147/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-AT39767---%D0%91%D0%95%D0%A5-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE.html

https://trud.bg/article-5209346/

Предполагам Брюкселките зелки се надяват Русия да капитулира и да и вземат газта като репарации. Не знам дали ще стане. Сега обаче наистина ще се наложи тази зима да се копува по-скъп газ и парното пак ще хвръкне нагоре. Тока също. Решение би било Украйна да си се прибере в райионите ококло Киев и Лвов (Полската част), и да не пречи на търговията с газ. В същност Украйна започна да краде Руски газ, когато не можеше да си го плаща началото на 2000-те. Спря и газа към Европа за да изнудва Руснаците. От там насетне дойдоха майдани и какво ли не.

Не пишете простотии - Украйна няма нужда да краде пруска газ, защото Русия плащаше за използване на територията на Крим за руските военни бази и Севастопол наема в газ. Просто Украйна поиска по-висок наем за базите и затова руснаците го завладяха. Американците никога не са искали военна база в Крим, защото тя е абсолютно неизползваема, поради близостта си до руските граници и по този начин е незащитима.

До 2030 г толкова неща на тази планета ще се променят, че може и да няма САЩ вече в тази форма в която е в момента. Както си повярваха, че ще дразнят руснаците и китахците и ще насъскват цяла европа за техните цели, така и ще разберат грешката си в дългосрочен план.

ЕС внася от САЩ газ, оръжия, софтуер. Все скъпи неща. А какво изнася за САЩ, какъв е баланса виждали ли сте, а дебиляци!

Същото може да го внася от Китай. Е няма да има ябълка на компютъра, но вътре е същото. Всъщност може и ябълка да има ако клиентът иска. Я огледай колко неща имаш мейд ин уса? Ами те левиските на газо ми са шити във Виетнам бе човек.

Този който е писал заглавието на статията е късоглед. След 30 г светта ще бъде друг и независим от газ ,маз и оцет...........

Света след 30 години я го има , я не.

Светът ще го има 100% даже да е без Русия, Европа и Америка.

Така ще е ,защото войната свършва и не в интерес на Украйна и Запада !! https://www.facebook.com/nikolay.belovejdov/videos/267488369411925

Да се чете: "Файненшъл Таймс": ЕС ще е зависим от американския руски газ в продължение на десетилетия. Печатна грешка по вина на редактора.

Важното е, че тъпите ватенки ще ядат трева.

Ватенките трева няма да ядат, тревата ще я ядем ние! Щото ще плащаме същия газ, ама 3-4 пъти по-скъп! По-скъп, ама пък демократичен, нали?

Нищо не е рекъл козяшкия трол...просто преглъща спермата на партньора си...

А не бе в момента пенсията им е 300лв Преди войната беше пак толкова колко е минималната пенсия в най бедната страна в ЕС ????? 90те що идваха да продават и майките си във всеки град имаше руски пазар . Сащ дето сега го плюят 90те знаеш ли колко помощи им изпращаше и то храни вмето да ги затрие съвсем

А как тия бедни руски пенционери с по 300 лв пенция изкупиха половината черноморие ?? От закуски ли са спестявали ??

Оферта към онзи, който се е описал като "ne": Ела да работиш в Германия. Ще ти помогна да си намерищ работа. Само, че в Германия няма минимална пенсия и може да ти дадат и...44 ЕУР. Аз след 7,5 години осигурявяне " фол цайт" съм заслужил....152 ЕУР. Само че за съжаление не се осигурявам за тия години в БГ, и добре, че имам 25 години в НОИ, та да се класирам за минималната 530 лв ( 270 ЕУР).....Ела, ще ти помогна, напиши и-мейл за комуникация, с риска да ме изложиш и да си тръгнеш още след една седмица...

Ъхъ...най големия прозиводител и износител на зърно в света!? Ма плащаи газ на двоина цена и се надяявай...нема лошо...

А, няма да дезинформирате - хамериканското не е зависимост, а демократично съдействие. Тъй, де - да не бъркаме компота със шамарите.

Европейският Съюз и Америка са тясно свързани и с еднакви цели. Трябва да са в един демократичен търговски и военен съюз на свободно движение и бизнес също както и Обединеното Кралство, Канада и Австралия и Нова Зеландия. Няма място за задълбочени връзки с вражески диктаторски режими.

А другите режими какви са? -"..Сакам да те прашам нещо, ама отговорот мора да биде "ДА""..Дрисверзификация,дрисверсификация- нали това беше мантрата. Но иначе- стани да седна аз. А на мен ( и вероятно на повече от 96% от европейското население) ми дреме дали е рус или ус, важното за продукта да е качествен и евтин. А не скъп и под диктат продукт,и тук ще отворим война,там ще отворим война- важното е да гушим ние. За разлика от повечето из такива сайтове, аз съм слушал още едно време и " Свободна Европа" и знам лъжите, пропагандата и демагогията. Изпитал съм го и още го изпитвам и на собствен гръб- имам повече от 10 години живот в т.нар. " свободен свят". Разликата е 0,0001.....

Не разбрах много добре мисълта ти. Нали вече казах за повечето други режими - вражески, авторитарни, липса на свобода, мразещи свободните хора, безпринципни, бюрократични, пречещи на бизнеса. Отделно че резултатите им говорят най-красноречиво за тях каква са. Като видиш в Швейцария как за всяко важно нещо хората си гласуват, как властта е нецентрализирана и повечето решения се взимат на местно ниво от хората за хората и като видиш колко са богати и ти става ясно ако имаш глава на раменете. Ако България изкопира Швейцария като мислене, законност и управление и тя ще стане толкова богата. Ако изкопира Северна Корея в другата крайност ще стане толкова бедна и ужасна за живеене.

Пешоо,Пешо...Не знам колко опит имаш в Швейцария, но аз живея сега на около 180-190 км и съм бил там поне 9-10 пъти, първото ми беше в 92ра година, стигнахме чак до Лйа Шо де Фонс- на френската граница.. Няма да коментирам дали тя е в този си вид, за да могат мафиотите да си крият парите, или да се изнесат тези от 3....тият райх заедно с парите си, или е за да пообучи Ленин, а и много други...Само ще ти кажа за моите лични впечатления. Т.наречената "моя" миналата година ми набиваше главата да се преместим и работим там, и то в Цермат. Дошъл 1 италианец гост на хотела, в който тя работи, и и предложил да отидем там на работа. Аз и казах- това не е за нас, предпочитам да идем в Люксембург. Както и да е- нави си на палеца, похарчи около 600 ЕУР, и се прибра. Видя, че това е нещо съвсем различно. Та ти им завиждаш от 1 страна, но не познаваш дугата. Последният път направихме един кръг през Щутгарт, Страсбург,Базел,Цюрих и обратно до Бавария. на другият ден телефона ми изключен. Аз си ползвам 2 български карти, имам и немска карта за работата. Обадих се на централата в България. Ами вие сте превишили лимита, имате 240 лева данни . А дъщеря ми седи на задната седалка, включила си телефона и слушалките, щото е свикнала така в Германия,Австрия...България...При това ги предупредих. Та да ти обясня и нещо друго- в родният ми град в България ( областен център със като почнеш с 2 университета, театър,3Д кино и завършиш със поне 30 денонощни магазина) с 2 минимални заплата работейки там купувам 1 кв/м жилищна площ и то с тухли и бетон. Тук в Горна Бавария ти трябват да "мааш" 5 месеца. Т,е. тук ти трябват 24 години ( само да работиш, без да ядеш,пиеш,....и дишаш) за да подсигуриш на семейството си покрив. И ти стига 1 път в живота този експеримент, ама не знам дали ще го докараш докрая. А в твоята Швейцария е още по-зле. Е,ако си мафиот- аз не знам, цял живот изкарвам парите си с бачкане. Само, че внимавай къде си носиш парите,защото и тук фалират банки.....като КТБ, че даже и по-зле..А както и ти,така и аз, така и всички....имат право на фантазии ....

Това е съвсем друг начин на мислене. Примерно покрива, ако е колиба в Руанда или Бурунди, може би ти излиза евтино измерена в заплата и усилия, но пък други неща липсват, които един човек от богата държава смята за много важни. Аз не помня вече откога съм милионер също с работа и усилия и затова съм много отдалечен от това да изчислявам нещо в минимални заплати. Изчислявам дали има или няма условията, които вярвам че са нужни на мен и моите деца. Ходил съм в Швейцария, но планувам пътешествие с децата в Швейцарските алпи в областта на Цермат следващото лято. Това лято бях с децата в Италианските алпи, Доломитите, и бяхме просто очаровани. Бяхме в България на море също, но лошото качество, лошото отношение и болестите вероятно от лоша хигиена и лоши навици, ме отблъснаха. Мисля че не ценя собствеността като концепция толкова много на първо време. Първо трябва човек да е свободен, което значи да няма никой над закона, да е защитен от тормоз и насилие, да може свободно да прави бизнес и да работи наравно с всеки друг, да няма корупция, важно за мен е хората да са възпитани, образовани, мили един с друг. Много важно също е да имаме чиста планета с чисти вода и въздух. Не мисля, че трябва да се стремим да притежаваме парчета от планетата, а да сме нейни пазители и да и се любуваме. Дъщеря ти какво казва че е важно?

А ЕС какво изнася за САЩ?

Бахур!!!

Автомобили, храна и високи технологии да кажем. Най-различни неща.

Щом хермафродитатът мутрафонски е мобилизирал всичката руска тролска педерастка гмеж, значи работата в говняшка отива на изуйгащи...

ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО БЕ МАРИОНЕТКИ ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ МОЗЪК .ХААХА-ХА-ХААААЙ.

Коментара на вещицата нЮланд fu*k EU се развива по план!

Да си.. затапиш, чешмите в къщи и да ходиш с кофата да вземаш вода от кладенеца на съседа ..?? Газта, влизаше в домовете на европейците с тръби , а сега ще доставят в бутилки оттатък океана ?? Политическо, БЕЗУМИЕ ...но МНОГО скъпо !!;)

Тя газта влизаше с тръби в европа ама диктатора дето връткаше кранчето взе че полудя А луд диктатор и бясно куче не се хранят а се застрелват

Американският газ е демократичничен а Руският е тоталитарен газ.

Честито! Американците сложиха чатала на врата на мършава и разединена Европа! Скъпи енергоносители-никаква промишленост! Европа крепеше своя просперитет основно на евтините руски горива! Сега те вървят към Китай и Индия! В този дух е излишно да споменавам къде се произвеждат европейските стоки! Та общо взето американците прецакаха европееца......Но Китай ще им приседне!

Природният газ не е ИЗКОПАЕМО гориво

Кат си спомни човек, как ЕС се пънеше срещу дългосрочните договори с Газпром.. Е веч ЕК и ЕС са сЛободни... А в туй време... Първите три страни по сегашен внос на руски LNG са Китай, ИСПАНИЯ И БЕЛГИЯ.. Та втората и третата в кой съюз бяха и са? В чия столица ЕК-то взема сЛободните си решения?

Европейските подкупни политици водят ЕС към разпад, чрез всеобщата зависимост от САЩ. Планът се осъществява систематично и това се вижда дори в бедна България: 1. Украйна беше избрана за територия на военни действия още с майдана на Виктория Нщланд, за който тя плати 5млрд. долара. Свалиха редовно избрания президент, назначиха си марионетка на САЩ и започнаха провокациите с опитите Крим да стане база на НАТО и бомбардирането на Донбас, като област, населена предимно с рускоговорящи украинци. 2. Взривиха СП2 и СП1, приписвайки го на Украйна, за да осигурят зависимост на ЕС от американския газ. 3. Разиграха медийната истерия с Ковид вируса, за да си осигурят 2 години безпрепятствено гласуване на закони за ограничаване на свободата на изказване, публикуване, придвижване, протести и демонстрации. Като бонус получиха неграмотно младо поколение, което още по-лесно се управлява от марионетки. 4. Разрушиха логичната връзка на ЕС с Русия, от която се страхуваха най-много, заради комбинацията от неограничените ресурси на Русия и техологичния напредък на ЕС. И всичко това с една, единствена цел: да се осигури предимство на САЩ в световен мащаб, чрез премахване на ЕС като основен конкурент на икономическия пазар и на Русия като конкурент във военния пазар. След което да се обърнат спокойно към прилагане на същата схема и за Китай. До момента планът успява в най-висока степен единствено за ЕС. Как ще се развият нещата с Русия и Китай - ще видим.

Европа няма да е зависима от Руски газ, но ще е зависима от Хамерикански газ. Руският газ идваше по специално изградена за целта система от тръбопроводи, които Хамериканцте и еврогейците взривиха, от около 3 000 километра. Сега се диверсифицирахме, като ще внасяме в пъти по-съп Хамерикански газ, от на майка си Футката, от около 15 000 километра. Руският нефт и той по-евтин. Руското свежо ядрено гориво и то най-евтино и качествено. Това ли е диверсифициране бре Коробко?

Явно така ще да е по демокрагично. Господарите са доволти

Прекрасно - престанахме да сме зависими от единия голям брат, за да станем зависими от другия! И какво точно се промени?!

Промени се основно това, че онзи голям брат гледаше на теб наистина като на брат, и изпращаше децата си да летуват при теб, а новия........гледа на теб като на нищожество!

И аз съм зависим...от Лидл.

Както каза един професор - Европа е Независима! Може да избира сама от кого да бъде зависима с доставките на газ!

Решението Европа да бъде индустриално убита беше взето в САЩ още през 2015 година. Войната беше избраното средство - Украйна е театърът, на който се случва. Конфликтът в Украйна унищожава Европа, извършва се нейната деиндустриализация, капиталите от Европа бягат в САЩ. което най-ясно се вижда в Германия. Европа затъва в невъобразима криза. Загуби завинаги икономическата си конкурентоспособност, никога повече няма да има евтини енергийни ресурси. вечето европейски "лидери" са продажни корумпирани марионетки и не виждат или се правят, че не виждат какво се случва. САЩ както обикновено решиха свои належащи проблеми за чужда сметка...

Пълни глупости и тъпотии без факти. Във всяко развито общество дела на услугите нараства с развитието - дори и при Китай го има. Колкото опита ти да изкараш САЩ виновни да припомним че решението на Германия да се свърже с руския като енергомдоставчик беше германско и бе критикувано от САЩ с години. Извода лъжец си но неумел и доста глупав.

Кво стана с опорката" Този газ с кофи ли ще го пренасяте"?

Целта на световния елит е да вдигнат в пъти цените на абсолютно всичко в името на икономиките, които преди това страдаха от конкуренциите помежду си и продаваха стоки на цени някой път под себестойността си дори. Едни фирми оцеляваха, други губеха, трети фалираха и то с хиляди на година само в Германия. В същото време само в Германия депозитите в банките само на домакинствата надхвърлиха 3 трилиона, а предполагаемо още толкова е има на стив под дюшеци и буркани. Това само в Германия ! Представете си в цял ЕС. Огромни маси пари надиплени, а в същото време фирмите изнемогват и затварят кепенците, срива се цялата икономика. Затова Дами и Господа световният елит реши Вие да поемете удара и да подпомогнете световната икономика с вашите пари надиплени в банки и дюшеци. Заради голямата инфлация Вие вадите тези пари и започвате да ги харчите за неща, които са двойно и тройно по скъпи от преди това. За да бъдат реализирани и въведени новите технологии, са нужни огромни заеми за фирмите, но в крайна сметка се оказа, че тия заеми не могат да бъдат върнати и така в световен мащаб се получиха умопомрачаващи дългове в десетки трилиони. Така, че взимането на още дългове вече тотално обрича световната икономика и заплашва държавите по света от ужасни, апокалиптични кризи. Именно затова световният елит реши чрез огромни инфлации и в пъти по високи цени да вземе вашите пари. И забележете, вие доброволно ще ги дадете !

Да, ние ще достигнем нулата но не в емисиите, а в портфейла си. Клатят ни и от двете страни!

Му главата ЕСЕС!!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ АКО НЕ БЕШЕ С ТЕЗИ ЕВРОЕПЕДЕРАСТИ!!!! СЕГА РАЗБРЕХТЕ ЛИ,ЧЕ НЕ ПУТИН НИ ВДИГА ЦЕНИТЕ!!!! ЕВРОУТРЕПКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА БЪДЯТ ЗАТРИТИ!!! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТЕ НАС ЩЕ ЗАТРИЯТ!!! НОВИЯТ ЩАМ Е ПРИГОТВЕН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛАБОРАТОРИИ ЗА КОИТО САМО МЕДИИТЕ НЕ ГОВОРЯТ НО ВСИЧКИ ГИ РАЗБРАХА,ЧЕ КРАВАРИТЕ ЛЪЖАТ!!!

най добре е да зависи европа от газта на късокракия гном .

Добро утро! Спите ли европейски овце?

Значи когато Европа беше зависима от руски газ е внасяла от Русия 27 %от нужните количества! Сега ги внася по скъпия начин ,с гръцки танкери ! За да избегне тази зависимост трябва да стане зависима от американския танкерен шрифтов газ! Много логично,много умно ,много демократично! Пазарна икономика в действие!

И много екологично, шистов газ с танкери от другия край на света!

Брюксел финансира директно Вашингтонската империя и диктатурата над останалия свят, включително и Европа. Тоест, Брюксел е васал на Вашингтон и се грижи парите на империята да не свършат, за да може васалите да останат също на власт. Нищо ново под слънцето от времето на римската и османската империи. Само дето една империя след време се разпада от смосебеси.

""Брюксел лавира между необходимостта да повиши енергийната си сигурност, като се откаже от руския газ"" . Този цитат казва всичко за наведеността, подчинеността и малоумието на европейската политика. Европа имаше истинска енергийна сигурност с евтините руски горива и това и даваше възможност да се развива. Сега има истинска зависимост от господаря САЩ и уверено върви към пропадане. Но така е , когато бялото наричаш черно и си забравил, че за мисленето трябват усилия.

""Брюксел лавира между необходимостта да повиши енергийната си сигурност, като се откаже от руския газ"" . Този цитат казва всичко за наведеността, подчинеността и малоумието на европейската политика. Европа имаще истинска енергийна сигурност с евтините руски горива и това и даваше възможност да се развива. Сега има истинска зависимост от господаря САЩ и уверено върви към пропадане. Но така е , когато бялото наричаш черно и си забравил, че за мисленето трябват усилия.

Ами да- дойдохме си на думата защо е цялото това мероприятие в Украйна. Започнахте да си отваряте очите май...

aми да,предпочитаме ОПРЕДЕЛЕНО АМВЕРИКАНСКИЯ ГАЗ ОТ РУСКИЯ… КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ТОЧН0?

Малоумници, които не могат да съберат 2+2 няма проблем. Ще си плащат всичко по 5 и ще викат Слава Кокаине. Това азотни торове, тежка промишленост, отопление кво ти пука? Важно е Путиня да мачкате. Толкова много идиоти исторически никога не е имало. За поколения храната идва от супермаркета а тока от контакта.

И да ти го обясня пак няма да разбереш. Кух си като празния ти резервоар.

Че живеем в свободен свят, ЕС е основан на принципи на свободен пазар, в който можеш да търгувал когато поискаш с когото поискаш. Нейсе, оказва се модерната версия на СССР. На нашето му се вика от трън та на глог.

ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ НА САЩ ПРЕДИ КАПИТУЛАЦИЯТА И ФАЛИТА

Европа има пари, угажда си.Старият континент каза чао Газпром.За вечни времена.

Селяци неграмотни бол. Всичките сте милионери в акции от образователната система.

ЕП и ЕК нямат никакви проблеми със зависимостта си от САЩ. Сега ще се добави още една допълнителна точка, ама какво им пука?

Америка ще купува газ от Русия и ще го продава на ЕС,така работи Америка, ... както платихме за 16 самолета и БТР-и, които не се знае дали и кога ще ги получим!

Що ли предпочитам да си купувам каза от Америка, Норвегия или Казахстан, отколкото от Мужикистан, а?

Щот си проз

зависимостта на Европа от Америка ще приключи когато американската окупационна армия напусне по един или друг начин.

Такъв вариант.