Фантастични бизнес планове не се одобряват само защото са на жени. ЕС търси решение

Първата сесия на Форума на жените се фокусира върху насърчаването на женското предприемачество, като ключ към икономическия растеж и устойчивото бъдеще

Обратно в новината

Коментари - Фантастични бизнес планове не се одобряват само защото са на жени. ЕС търси решение | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето например Ружа Игнатова сега имала нов страхотен бизнес план, но само защото е жена не може да го реализира, защото е подложена на гонения и тормоз.

Тая карта с жените вече е много досадна, ако е читаво е читаво, щом са те отрязали едва ли е щото не си спал с шефа... минахме го това време.

Няма мъже или жени, има печалби.Никоя банка няма да откаже финансиране на печеливш проект само защото е на жена.Тия това ли искат да ни убедят? Че банките ще се откажат от печалбите за да направят мръсно на жените.Тия чуват ли се?

Ми то от фантастичните планове на гейовете не останаха пари ни за нормалните жените и ни за нормалните мъже!!! Примера с UBS не ви ли е достътъчен?!

Пристигна американският консултант по истински новини и Дир стана Сън/Билд.. изчезна всякаква полезна информация за политика, Украйна, всичко. Освен спорт,поршета , животни и голи жени

Статията е от вчера и вече я няма на първа страница, но поне знам къде да я намеря. :) Не е само факторът пол, макар че той със сигурност е фактор. Хората, или поне аз, която съм доста рационален и трезвомислещ човек, взимаме много, да не кажа (почти) всички решения на ПОДСЪЗНАТЕЛНО НИВО. Например аз сега осъзнах, че и Гешев и Славуца, към които съм била силно предубедена, особено към втория, съм приела на подсъзнателно ниво заради голите им глави. Ама сериозно говоря! И двамата приличат на будистки монаси в добрия смисъл на думата. На много малко индоевропейци голата глава им стои добре. Повечето наистина си приличат на рапони, да ме прощават. И това е гледната точка на човек, за който на РАЦИОНАЛНО ниво външността (собствената и на другите) няма чак такова значение. Но дори и аз явно подсъзнателно съм на принципа, "По дрехите посрещат, по ума изпращат", или "Dress to Impress". Не само пол, но и визия, и цялостно излъчване са разковничето. Още като видиш един човек, ти на подсъзнателно ниво вече си си съставил/а мнение за него/нея. Не знам как да го обясня, но аз май имам сравнително малко проблеми в глобалното ИТ защото по изключение комуникирам с някого лично и наживо. Комуникирам основно писмено (имейл, чатове, но време искат, форуми), по изключение по телефон (аз съм аспи и много по-трудно възприемам инфото слухово, да не говорим за всички възможни акценти, вкл моя собствен, които нямат много общо с добър английски). При мен освен фактор пол има и фактор националност, което също нерядко е повод за дискриминация. Само че от TheBoss знам една много яка хватка, а именно трошене на хамериканец-STEM-аджия от вербален бой на тема английска граматика. Това беше когато собствената ми граматика беше на ниво, сега английският ми почти толкова зле, колкото на хамерикански прогърмист. :) След крайно необходимия бой, започват много да те уважават, защото твоят английски е много по-добър от техния, който все пак им е роден език. :)

Един мъж като предтаяви "перфектен бизнес план" на кредитния, значете ли какво му казват - "Къде ви е обезпечението". И когато си ипотекирате или гарантирате по друг начин кредитния ресурс, ни най-млако банката не се интересува жена ли сте или не сте. Интересуват се от това да спеелят от вас с възмож но най-нисък риск. .... Така че всичките ви пиказки на таз чудна конференцийка са били едно кухо смаонадъхване, мотивирано от неприкритото желание за упражняване на политическа влст с цел изкривяеане на естеството на нещата - АКА получаване на повече права по полов признак. Пример Дори днес, когато академията и образоиванието са доминирани на 90% от жени, още има конференции за "равенство" в сферата, разбирай "правилна" дискриминация в полза на "правилните" хора. Ама ако това го наложите и в бизнеса, ще кажем чао на пазарната икономика. Защото пазарът не търпи дискриминация. Не че науката не деградира постоянно през последните 100 годинки.

Историите на Ружа и Холмс прекрасно се връзват с пиарските статии за жени предприемачки ор раздел ,,Бизнес". Големи усти. Големи претенции. Рев за субсидии.

Поизчетох го, чудех се дали да се включвам, но понеже нямам някаква спешна работа, особено смислена такава, мога да напиша 2-3 реда. Първо, аз самата съм невероятен сексист - и към мъже, и към жени. Ами за 20+ годинки у (предимно глобалното) ИТ съм се нагледала на достатъчно третополови. Отделно аз самата съм била обект на много сексизъм пак и от двата пола. Напълно е възможно жените предприемачки да са обект на сексизъм. Ако някое изпе.ерастено мъжленце, каквито и у финансите с лопата да ги ринеш, взима решението за кредита, 99.999% подбудите му са сексистки, осъзнато или не. Включването на жени да одобряват кредит няма да реши проблема. Не си водя точна статистика, но като %-но съотношение съм имало много повече проблеми с пе.ерастките, пардон колежките, злобарки и завистнички, мразят ме само за това, че съществувам! Това са заключения на база моя опит в ИТ, при това предимно извън БГ. Колкото и да съм патриот и шовинист, в БГ ИТ помиарщината и пе.ерастията са още по-големи, при това и при двата пола, дето всъщност са си третополови! :) :)

Наблизо има една статия за много умна кадърна предприемчива млада дама с бизнес за милиарди дето ... Влиза в затвора за 11 години щото излъгала хората Пък нашата Ружа -много предприемчива голяма бизнесдама, с бизнес за милиарди, дето ... Я издирва Интерпол заради финансови измами за милиарди

Когато от фантастични станат реалистични, едва ли някой би отказал. Но всеки сам определя как да влага парите си.

Щот били жени, не им одобрявали бизнеплановете. Тия на какви субстанции са?

не останаха! Джендерска суспензия!

Който може го прави, който не може ходи по конференции, състезания или учи другите.

що не взема да си махна чепа,да си сложа едни цици и да заживея като човек?

Тези жени сигурно лично от Габриел са избирани, щом "Фантастични бизнес планове не се одобряват само защото са на жени." Това показва за какво става въпрос. Фантастичният бизнес план носи пари, по каква причина някой ще се откаже да спечели пари? А може да става въпрос за друго - защо на мъжете с тъпи бизнес планове им позволяват да крадат европейски пари, а на жените не дават да крадат по същия начин. Да - тук има явна несправедливост :)

И от къде знаете, че са фантастични, след като не се одобряват.

Повечето бизнес уимен, които познавам, са просперирали с вдигане на краката, а не са се "трепали сам-самички в тоя мъжки свят". Зад всяка стои мъж или любовник и им плаща за секса, като им угажда на егото. Или ги ползва за параван за своите далавери. Съжалявам, дами, това е истината. Жените имат много по-важна задача от някакъв си бизнес - да раждат и възпитават деца, да предават на поколенията любов и доброта, за да го има човешкия род на Земята.

Бизнес плановете трябва да са не фантастични, а реалистични. Ако е другото, значи си имаш работа с непрофесионал.

Жените,черните и онези дето ни смятат за низша раса ( не са германците) все го играят жертви и онеправдани.Ще кажеш,че света е супер само за бели неженени мъже от източна Европа.Внимавайте какво си пожелавате щото тия с които сте се събрали ще ви видят сметката.Най-лошата илюзия в живота е да си мислиш,че си много умен,ама мъжете ти пречат да се развиваш.

бизнес шлан ще е Фантастичен, ако фантастична сума бъде фантастично бутната под масата!

Значи бизнес плановете не са читави, а не защото са на жени. Вече е ясно, че се мъчат да прокарват пътя на джендърите. Приетият насилствен закон на ЕС ясно показва това. България е казала НЕ на този закон.

Не се одобряват именно защото са в сферата на фантастиката. Друг пример е настоящата статия, на която дори заглавието буди присмех.

А може би защото бизнес-плановете трябва да са по-скоро реалистични, отколкото фантастични?

Един мъж като предтаяви "перфектен бизнес план" на кредитния, значете ли какво му казват - "Къде ви е обезпечението". И когато си ипотекирате или гарантирате по друг начин кредитния ресурс, ни най-млако банката не се интересува жена ли сте или не сте. Интересуват се от това да спеелят от вас с възмож но най-нисък риск. .... Така че всичките ви пиказки на таз чудна конференцийка са били едно кухо смаонадъхване, мотивирано от неприкритото желание за упражняване на политическа влст с цел изкривяеане на естеството на нещата - АКА получаване на повече права по полов признак. Пример Дори днес, когато академията и образоиванието са доминирани на 90% от жени, още има конференции за "равенство" в сферата, разбирай "правилна" дискриминация в полза на "правилните" хора. Ама ако това го наложите и в бизнеса, ще кажем чао на пазарната икономика. Защото пазарът не търпи дискриминация. Не че науката не деградира постоянно през последните 100 годинки.

Погледнах коментарите и се радвам, че не живея отдавна в България. Там мъжете са обсолютно непоносими и не възпитани с редки изключения.

Невъзпитани е една дума, бе, не грамотник...

Миналия месец в Канада - конференция на жените пожарникари. От всички държави на континента се събрали пожарникарки и 3 дни си обясняват колоко е важно жените да имат такива типично мъжки професии. Накрая демонстрация - палят контролиран пожар и показват как се гаси. Резултатът: Националният парк Банф, туристическа дестинация номер едно на Канада - фира, 30 000 евакуирани.

Не се одобряват, щото са фантастични само с изкривения мозък на създателките, иначе са пълен провал

Май под знамето на борба за равенство се случва точно половата дискриминация.

Ем, а дубрутру!

Тези амбициозни лелки... До обяд се оплакват, че ги дискримират и не могат да изразят потенциала си. Вечерта се оплакват, че имат бърнаут. Има готини у умни мъже, има готини и умни жени. Има супер мързеливци и интриганти и от двата пола. Напоследък чета за социалните нарциси.Говорят за права, равенство, устойчивост, споделеност, баланс, diversity... Същите са ангажирани с шумна благотворителност, спасяват котенца, ходят често на театър и йога, постват философски цитати и четат книги са личностно развитие. Но ако на колега, приятел, брат или сестра име се случи нещо хубаво в личен или професионален план, "благородните" и "отдадени" нарциси просто откачат от злоба и завист.

Жени - предприемачи са като мъже - детегледачи! Никаква работа няма да свършат!

Изказването ти е сексистко, както и заглавието...

Глупости пълни!

феминистки дрисъци

Пуснах, докато го даваха на живо. 1 мин погледах и в тая една минута толко прозориха феминистките идеи и възгледи, че ми стана ясно. Мъжете били по-високо платени, в банката давали заеми само на мъже представете си. Пълно проминаване на мозъци.

Квоти за жени в управителните съвети, квоти за трансджендъри, квоти за хомосексуални, квоти за ЛГТПИ+++ квоти за мургавичките от маалата - после фалити на фирми , и рухване на икономиката поради неадекватни упрвленски решения. Пример САЩ - квоти за незнам си какво - нов таван на дълга и заборчяване със трилиони... Абе пиши го бегал тоя ЕС... затуй нищо свястно не се произвежда в ЕС то...

Да не би пък да не се одобряват тези планова точно защото са "фантастични"?

Устойчиво бъдеще е да има семейство, което да отгледа и образова поне 2 деца. И над 2 за устойчив растеж на икономиката. Вие разваляте семейството карайки и мъжа и жената да участват с труда и времето си в икономиката. Това ще има краткосрочен успех, но ще доведе до намаляване на трудоспособното население в дългосрочен план. Пълни глупости говорите, че велики идеи били спирани, само защото идват от жени. Моята жена няма да работи, защото и на двамата така ни харесва. Няма да си развалим семейството заради вашите глупости. Имаме да се борим с демографски срив. Вие там политиците ви се плаща да ни правите живота по-лесен, а не да ни крадете с популизъм

Не се притеснявай бай мангал се е заел сериозно с тази тема от години и хем всичко му е безплатно хем и социални помощи получава!

Познавам доста успешна жена мениджър в компания с 4 деца. Е не е мързелива и проста като твоята и изкарва предостатъчно пари, че дори мъжът и да не работи, но той работи. Също не е ялова като твоята да има 2 деца. Тя наистина прави нещо за демографията, а твоята проста пачавра не прави нищо. Освен, че е проста, е и мързелива щом не и се работи.

Ако правилно съм разбрал, Вие познавате една успешна жена. И това автоматично превръща жената до мен проста, ялова и мързелива. Страхотна логика! Заслужавате поне управленска позиция

Както се изразих и стоя зад думите си, най-много мразя прости и мързеливи жени, чието извинение да не работят е, че имат дете. Единствената причина поради която мога да приема някой да не работи е, че детето му е с ментални или физически увреждания. В другият случай става на въпрос за чист мързел и никакви цели в живота. Просто една преживяща крава може да приеме така да живее.

Дебилка такава.Стига лъга, ма. Мениджър, с 4деца.И аз познавам една такава със, 7деца.Много е успешна Мениджър на един съюз разказа, играта на свят на 4000години.И ще ни докара и физическо унищожение.

Стига глупости, стига лъжи, стига идиотия! ПИСНАХТЕ НИ!

Да бе, сигурно някой ще върне добър и успешен бизнес-план само защото го е изготвила жена... Почти взех че повярвах...

Да заповядат дамите цял ден да махат с големиот чул и да заварят, добре опаковани с маска о екипировка. Тамън по кило на ден ще топят.

Пледирам за стриктна терминология -фантастични са естествено според самите жени, а останалите дават уклончиви отговори и кимат в знак на съгласие докато наум се молят на всички богове жената с фантастичните планове да се сети сама да си тръгне

Един от брокерите е жена. Не съм я чул да се оплаква, че я дискриминират защото е жена. И се интересуват дали може да си върши работата а не какво има между краката.

Сексистки семинар, представям си какъв вой щеше да бъде, ако имаше семинар само мъже

Как пък не разбрахте, ча Капитализма не дели хората на мъже-жени, бели-черниджендъри или каквото и да е. Той само отделя можещите от неможещите. Само реване, то трябва и работа и възможности и желание, не до мъже и жени

Това за "вълшебните" свойства на капитализма просто НЕ е вярно. Да, по идея така трябва да бъде. На практика обаче природата отделя можещите от неможещите и това е ДЪЛЪГ в времето процес. Т.е. спокойно неможещите, незнаещите, неотговорните могат да си живеят чудесно и да паразитират върху можещите и знаещите. Да, накрая всичкото това уродство се скапва и законите на природата си работят. Но капитализма тука няма връзка.

Защо 45 години природата не можа да отдели некадърните и не можещите, дето пръстираха върху народа на цяла България.

Моля отбележете, че обществото работи по различен от природата начин

Защото природата не се занимава да решава проблемите на Сульо и Пульо. /За това е уж капитализма/ Природата просто ще изтрие вида в който има твърде много Сульовци и Пульовци. Това и става в момента. Виждаме го просто на живо и участваме.

На мене ми е интересно защо всичко това се случва в Европа ? Защо никой не говори за Арабския свят ? Защо никой не попита Ердоган колко момичета са били заровени живи в Турция То във вестниците си го пише ама само феминиските не знаели ?

Абе защо не поискате в европейските армии да има равен брой мъже и жени че да дойде Путин да ви освободи

От опит съм се убедил че за жена за шеф не става Последния път само като чух че ще идва жена да ми е началник си написах оставката По принцип ако човек си гледа работата и не се опитва да погледне в деколтето и жената ще намери начин да го унижи Изобщо би го търпяла само ако се съгласи да върши работата на някой от нейните любимци Така че от това вече работа не става Дигайте гълабите и който я е назначил той да си и сърба попарата

Запада рисуваше (и още рисува) бая пари. Това доведе до изнасяне на много производства извън ЕС. Отделно автоматизацията също допринесе за освобождаване на НИСКОКВАЛИФИЦИРАНАТА работна ръка, предимно женски вид. И бяха създадени всякакви организации да осигурят някаква заетост на тези жени. Но първоначално създадения с блага цел механизъм вече трудно може да бъде спрян. Механизма вече работи заради себе си. И ще работи докато в ЕС просто не остане коренно население. После законите на исляма ще върнат нещата в естественото им състояние. -------------- Дали това е хубаво или лошо? За някои може и да е лошо, за други хубаво. За тези които изчезнат от сцената сигурно няма да е добре... ама... това е.

Много точен коментар. Право в десетката. Виталните общества във Азия и Африка просто се размножават и създават и произвеждат и се развиват. А старите общества във европа просто бавно се претопяват. В щатите също се претопяват във латино океана от Мексико и Южна Америка.

Ужассс Тия са решили със закон да задължат компанийте да назначават в ръководствата си равен брой жени и мъже То е лидерите да се назначават не по качества а по полов признак

Аз апелирам за справедливост... където има дискриминация да се премахне, но не да се работи САМОЦЕЛНО просто за да се увеличава женското присъствие навсякъде. Снощи я слушах въпросната дама в едно предаване, съобщи, че по официални данни една от всяка трета жена била жертва на домашно насилие!????!?!?!! Това няма как да е вярно... аз съм познавал /добре/ през живота си поне 100 жени на всякакви възрасти и нито една не е била жертва на домашно насилие... не казвам, че такова няма, или е малко, но ми се струва, че в момента целия "напън" е да се приеме "Истанбулската конвенция".

Това е целата на на сорос, но нежния пол не стопля... краен резултат по малко бели деца. нешо ми се губят жените в Украйна на фронта, особено украинките

"Предприемачеството", добре, но кога ще се обърне внимание на дискриминацията в мините.