Евтиният петрол вдигна бюджетният дефицит на Русия до 40 млрд. долара

Руската рубла, която е силно свързана с котировките на черното злато, поевтиня с 10% от началото на месеца

Обратно в новината

Коментари - Евтиният петрол вдигна бюджетният дефицит на Русия до 40 млрд. долара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Не е вярно. СССР победи само и на 9 май развя байрак на...Кармазъ мегдана. Сега искате да ги изкарате будали...Е, такива са. СССР го няма отдавна, ама я колко паметника има....

за да се вдигне. вдига се нещо, което го има.

и мракобесната чекистка геополитика, стигаща до фаза на налуден стремеж към реваншизъм, ще докара блядовете до просешка тояга, близка до голодомора, осъществен от неговият кумир груцинеца Стали ! Глупакът путкин, в желанието "на вуте да му е зле", направи така, че: - народите в цяла европа да НАМРАЗЯТ блядовете във всяко едно отношение - арабите да му кажат - я си еби майката като нещеш да се разберем, лапай дедовия на 10 долара - да се моли на великите сили "за среща на върха", в която среща той си мисли, че ще играе някаква значима роля, само щото има сноп от "пръчки с уран", а тумбака му е гол - да се моли на мъничката българия - по-бързо да завърши "великата", че да върже гащите с канапа - да се моли на ердоган да не го размазва в сирия, че ще стане за смях за света - да направи пак отстъпки на лукашенко, щото ще остане сляп без "волгата" - пусне газ на украйна, в замяна на вода към крим, щото чебуршките са вече 6 години с напукани устни - да се моли на великите сила да му отидат на мракобесният парад на мнимата пабеда, че малко от малко да го легитимират от световната изолация ей това постигна "великият" малък стратег, натрупал 100 млрд за 20 години на гърба на клетият и вечно беден руски народ!

дядо ти май малко са го чукали комунистите :)

май на теб комунистите са таковали цялата ти рода , виж как дрънчиш на кухо на всички папагали и дървени философи едно и също се мъча да набият в кухите кратуни всеки път....без успех : "като няма какво да кажеш , оспориш и т.н - не се обаждай , така намаляш шанса да се разбере що за глупак си" И в случая ти какво направи....ами каквото се очакваше,изкудкудяка :)))

Вие не ги мислете тях. Иначе "Евтиният петрол вдигна бюджетниЯ дефицит на Русия до 40 млрд. долара" трябва да е заглавието, ако въобще статията е писана от грамотен човек или пък редактирана.

е игжран вече няколко пъто.До тук постоянн вещаеха краха и фалираха Русия по 5 пъти на ден ама по телевизора а ма те не знаят.И сега руснаците само с едно кихане/ отказ от високи цени на петрола/ бастисаха шистовата индуствия на САЩ /1/3 вече във фактически фалит с 500 млрд.дълтови/и бастисват камиларките от 19- ти век С.А които могат да виреяат само при 80 долара на барел.Руснаците са разчеличели бюджета си за следващите 3 годинин на 40 долара за барел, а себестойността на 1 барелтам е 2,8 долара.+транспорта от 4 долара за барел +данъците върху 1 барел петрол 8 долара и така стигат до пълна себестойност от 14,80 долара за барел , т.е .правилно Блумбърг писа че те могатда издържжан 10 години на тая цена. А и държава която намяа дългожвеи и има 800 млрд.валутпозлатни резерви и обширно вътрещшнороизводсдто не се плаши.Все пак Русия има излишък в платежния си балан +450 млрд.долара годишно.

запалиха къщата си за да изгори на съседа плевнята. А не се ли сещаш че на САЩ шистите са едва 5% от доходите им, а на Русия петрола и газта са над 90% след като им отпаднаха големите оръжейни сделки. Тъпа пропаганда тролчо, тъпа.

Не само тъпа, а и нагло лъжлива. Целият руслямски износ е под 400 милиарда, ама те имали +450 млрд.долара годишно. Били нямали дългове, ама според Минфин Государственный внешний долг Российской Федерации на 1 марта 2020 года е 54,617 милиарда долара а На 1 июля 2019 года объем долга составил $482,4 млрд Да го светна - Руслямска държава има брутен дълг $482,4 млрд, от които $54,617 млрд е външния държавен дълг. Бюджета на Руслямска държава е около 100 трилион рубли, а в случая се говори за дефицит от 3 трилиона или 3% и то само след 10 дни ниски цени на петрола. Ами до края на годината какво ли ще стане? Себестойността на петрола в Руслямска държава е 18 долара за барел без данъците. С тях става над 26.

що тогава в САЩ получават по половин кола заплата на месец, а в Русия годишната не стига за една нова кола? Явно не те слушат тебе руснаците. Трябва да отидеш и да им обясниш че са много добре.

Все си мисля, че износът на петрол няма чак толкова голям дял в БВП на Русия, от една страна и от друга - гарантирано има и още причини, които влияят на курса на рублата. Ако приемем че спада на цената на петрола е от 2 месеца, то няма как за два месеца толкова много пари да влизат в Русия само от петрол и газ. Също така, никой тук не споменава ефекта от влизане в сила на споразумението за цената на газа за страните от ЕС ... защо ли ??? Но така е, когато разчиташ прекалено много на петрол, газ и танкове ..... вместо на наука, технологии и производство. Лошото е, че при нас този спад в цената на петрола някак си не се усеща още .... а вероятно и въобще няма да се усети в по-значителна степен. Но пък може би сега е момента страната да си напазари евтини горива и да попълни запасите си, а може и със спекулативна цел да се купи и нещо отгоре.

А сега би ли сте уточнили, как точно в България се развиват наука, технологии и производство?

52.2% от износът е петрол и петролни продукти. На второ място е желязо и стомана - 4.3%. На трето място скъпоценни камъни и метали - 3.6%.

Нали Русия се отвърза от долара преди около година и половина. Защо не продават в рубли? Явно мужиците пак ще ядат ракети, но този път свръхзвукови.

Като не пропускам да отбележа, че не виждам постове от проруски тролове Русия е в това състояние защото отказа да намали добива на петрол за да се повиши цената и влезе в търговска война със Саудитска Арабия. Тоест сама си го направи.

Пазят се да не влизат в интернет, че има коронавируси.

PEYTSCH

Барелът вече под 26 долара...Смърт с кисело зеле по руски...

а бе направо пак ще ги умориш от смях както преди 6 години -фалираха ама по телевизите иначе си взимат всичко от свето както поискат.А ЕС и САЩ нямат даже маски и апарати за обдишване на болни -внасят от Русия, която им спука фондовия балон преди 1 седмица точно с "киселото зеле"

Не лъжи в Русия няма производство на дефибрилатори за да могат да изнасят!

Преди 6 години имаха БВП 3 трилиона долара, сега около 1,5 трилиона долара. Няма да се учудя до края на годината БВП им да падне под 1 трилион долара. Русия спука от смях фондовите борси.

PEYTSCH

Рублата ще мине 100 за едно евро. Скоро.

Под 2 стотинки за рубла.

Да продължават с диктаторчето Путин доживот.