17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дето има една загадка: е ли бедният е прост, защото е беден, или е беден, защото е прост? Как звучи това в земята на вулгарите?

Аз печеля чисти 5к на месец и не ми трябва гурбет

Като изкарваш по 5к кво прайш у дира?

Синчетата на тия дето навремето хвалеха Съветския съюз и прогнозираха разпад на щатите, сега леят фалшиви сълзи за социализма, говорят същите неща за европейския съюз и прогнозират как щял да се разпадне. Пак да им припомня че се разпадна Съветския съюз. Сега относно бълнуванията на някой сервитьорчета, за огромните заплати в чужбина. Никой обаче не смее да споменава какви са там данъците. Както и че там тарикатлъци от типа да минем по втория начин не виреят. Искаме да сме като европейците, като американците и така нататък, ама да си правим нашенските тарикатлъци. Ами няма как да стане. А човек който всяка вечер в кръчмата и не слиза от колата да ми го обяснявате че бил в крайна бедност.... 90-те години смятахме че сме бедни защото нямаше какво да ядем. Сегашните смятат че са бедни защото не са си купили последния модел смартфон.

Сервитьори има в Русия, братчет, по другите места на света са келнери, тези дето, като отидеш на кръчма ти носят, да пийнеш и хапнеш, както майка ти едно време , когато си бил още съвсем млад отворко.

Амин. За всички криворазбрани родолюбци. БГ си е една дупка.

Сигурно европейците са я направили дупка пък ние българите нямаме нищо общо.

на дниешно време за да си беден трябва да си глупав, мързелив и некадърен!

И си верваш?

Или и трите...

Тролско клише.

Това на пактика означава, че циганите гонят 30%. Скоро гражданска война.

Реалността е друга. всеки българин има собствено жилище, всеки трети има поне два апартамента, а гледам и цените на селските къщи скачат, значи се купуват. В банките има милиарди, кръчмите са фул а за празниците има километрични опашки към турско и гръцко. А съответната изпаднала немчуга живее в социално жилище.

Има работа в БГ, но е нисколатена... Особено в селското стопанство, Нискоквалифирани роми, българи и турци отиват да работят в Холандия и из цяла европа и си докарват 1500 - 2500 Е чиста пара на месец, Как ще я вземе тука??? Идете в коя да е махала , вижте кой е останал там - само баби и деца, другите ги мяма, през ден идват автобуси и ги извозват в чужвина. За специалистите да не говорим... Стоителен инженер в малък град - безработен, в европа ги викат и стартират с 4500 Е, доктор - тука (винаги виновен) 2000 макс , другаде стартира с 8 бона в Евро. Много глупави сме,заслужаваме си съдбата...

Такива заплати за нискоквалифицирана работа в Европа няма. Стига лъгахте

Една трета от българите са в риск да станат бедни, но това значи ли, че останалите две трети са в риск да забогатеят.

Да но сме ориенталци... Пардон Европейци Ха ха ха От Европа ще ни остане само един гол гей парад...

Когато бяхме азиатци, пардон социалистическа република. Чакаш и внасяш 10 години за кола. 20 години за жилище. И гледаш как другарите правят каквото си искат.

В Бълхария са добре и богатеят само депутати и общинари крадливи

Простият човек поначало е беден. Има изключения бандити и тарикати, ама те са оградени от бедни хора, желаещи да им вземат имането. Вижте подрастващите (в голямата им част) - как изглеждат, колко учат и какви са им мечтите. Отговарят: мечатата ми е Айфон. Толкоз! Още 30-40г. минимум ще сме на дъното и ще работим аутсорс. Да си купим кола, телефонче и кибритена кутия в столицата.

Винаги има решение. Терминал 2 се казва. Европа вече е толкова достъпна а и винаги може да се върнеш и да бачкаш за 1000лв. ако си толкова носталгичен. И там не е идеално, но все пак средна заплата от 2500-2700 евро са доста повече от 1300лв. Ако си професионалист ( доктор, инженер и др.) разликата достига до 15 - 20пъти. В Беге като анестезиолог вземах 1600лв. в провинцията. Във Франция вземам 120 000 евро годишно. След като видях, че за 2г. нищо не се промени, просто се преместих. Пак си гледам работата, пак съм си бачкатор, ама като видя в края на месеца колко съм спестил от заплата, без да крада и да мисля мушингии, си е друго. Видях какво е истинска средна класа. У нас си бях работещ беден. За средата на работа и живот трябва друга тема. Не са само парите.

Когато една система не се грижи за кадрите си - ги губи. Просто, лесно и 100% вярно. Човешкия ресурс отдавна не е даденост и закупен роб. Който иска да получи качество, плаща повече. Свърши тая с евтиния качествен труд.

Има пара Булгара, не го жалете. 100 милиарда в банките, по 300 000 за тристаен в Софето брои, коли задръстили улиците, има пара, има. Строи и ремонтира.

Тва е само началото. Идва Зелен Фашизъм, Дигитален паспорт, автоматизация, високи данъци, еко такси, висока престъпност, няма да притежавате нищо и ще сте щастливи, че ви даваме да дишате евтино. Няма нужда от трета световна война. Тя войната си тече. Корпорациите и Държавните администрации срещу хората. Важно е да изпълним плана за намаляне на населението. България е лидер в умирането, скоро и в други държавки.

След 6 месеца управление на другаря Радев, какво се промени? По-добре ли живеете? Вдигна ли ви се стандарта?

ще ревете за Народна Република България

Само сълзи на радост мога да лея за НРБ. :)) Помня я достатъчно ясно. Манифестации (задължителни), дефицит(и той задължителен и не говорим за банани, и тоалетна хартия и капачки за буркани с връзки се намираха), сигурност (ама не съвсем, 80-те са ме обирали като ученик в центъра на София), изходящи визи, стенвестници и ленински съботници. Как да не му мъчно на човек? :

Няма проблем, сега със зеления преход ще се оправим. Не не са идиоти, лицемери са

Преди 12 години един БУЛГАРРР беше теглил кредит от 10х.лв .,за да тунингова щерката и да я прати в София ,за да си хване богат мъж.

Радев е виновен

Не знам... всеки втори с епъл... всяко 3-то семейство с 2 и повече коли... Вечер като разхождам кучето кръчметата пълни... Сигурно 2/3 имат кредити и лизинги, но не само на жилища, а и за абсолютни дивотии... Всеки сам си решава по принцип, ама като закъса и реве, че няма държава...

Ако говориш за София,може и така да е,но иди в провинцията да видиш,каква пустош е... Народа оскотя! И в София стоят с часове на по кафе,не са преяли,като повечето феодали де вечерят за по 300 лв минимум...

Това, че някой изплаща поредният нов внос таралясник или ниско ниво нов автомобил не е критерии. Ключова дума - изплаща. Това, че са по кафенцата също не е критерии. Национална традиция е. Това, че ползват Апъл не означава, че са платили кеш за него. Изплащат го към операторите. Ключова дума - изплаща. Това, че имат 30 годишни ипотеки и пестят от качествена храна, гонейки промоциите по немските вериги за ГМО и Ета също не е критерии. Ключова дума - изплаща. Добавено значение - Масовата психология - тухличка и ремонтче. Имотният пазар е схема създадена от Банките и Крадците на прехода, в България няма адекватни схеми обкновен човек да закупи акции или държавни книжа ( няма реална икономика и реални ценни книжа). Никой не инвестира в дългосрочна, доказана стойност - земеделска зема, щото няма кой да работи земеделие. (Освен заселените турци.). Всичката тази илюзия не е богатство. Бедност е. И мандалото на хиперинфлацията се задава на хоризонта. Политическата криза няма да се овладее. Който се качи ще прибере рестото от ЕС (преди тоталният му разпад и икономическа криза създадена от пандемията и "Зелената Промяна"). Решение на проблемчето няма. Българинът е доказано слабоумен и бавен в реакциите си. Но има и навик да оцелява на трици и водичка. Кризата еветнуално ще го върне по родните места към локално земеделие и оцеляване ден за ден. Моментът идва. След тази зима е. Зимата ще е брутална. Сметките за ток, газ и бензин ще се вдигнат минимално 150%, от там и всичко - защото цената се определя от условията за печалба на търговците не от търсене и предлагане. Глобално тази разлика ще се прехвърли към консуматорите.

всеки 1ви българин е беден,а не е във риск от бедност щото няма накъде повече,така че тиоя евро мевро стъкмистики да си заврете..............вие знаете къде