Коментари - Евростат: Цените в България вече доближават средните за Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Капитализма е система на безграничната Алчност . Той се обслужва от инструмент за Контрол наречен Демокрация ! Когато Алчността стигне своят Предел ...се стига до Тотална и незабавна Промяна ! Революция! Тогава Алчните Капиталисти-Работодатели ..Загубват ВСИЧКО ! Често и живота си ! Идва Хаос ,и след него ..Ново подреждане на обществото . В момента в България докосваме този вариант на развитие , По Света също ! Алчността

Струва ми се,че няма да можем да я спасим тази държава. Европейската централна бнанка ламти за нашето злато. Брюксел обмислят как най безболезнено да осъществят предложението на словака Ян Слота. Борисов знае, но си мълчи. Всички цигани от европа да ги заселят в българия.

България след 13 години членство в ЕС - най-бедната, най-корумпираната в съюза, както и с най-висока смъртност в света. Обстановката в България може да се опише като: българи лъжат българи. Все пак държавата се управляват от българи, които явно единствено се интересуват от собствения си интерес (тоест увояване на средства по проекти и придобиване на евтини имоти). Чуждите компании почти винаги се управляват от българи, чиято мисия е да натиска български работници в калта. И т.н. Излишно е да казвам, че цените в България са едни от най-високите спрямо доходите, а качеството едно от най-ниските.

Цените - да, ... но доходите са десетократно по-ниски, а ЕС не иска просяци.

Jaxon

Цените в България вече доближават средните за Европа,а средната заплата се доближава до тези на северна Африка.

Интересно за заплатите и пенсиите защо се мълчи и не ги вдигат а всичко друго е нагоре явно проверяват до кога ще издържът хората.

Голяма част от стоките отдавна са минали европейските! Почти всичко, което не е хранителни стоки да кажем.

Така е защото едни дънки дето тука им искаха 140лева в Лондон си ги купих същите за 26 (двадесет и шест!!!) паунда!!!!

Месо, зеленчуци, ток,вода,газ, хялп.... Англия по евтино бре!

Уточнете - цените на стоките за широко потребление... защото цената на работната сила почти не е мръднала, откак сме в ЕС. Долу ЕС, игнориращ цената на труда ни за сметка на цената на капитала!

Не ЕС е виновен за ниските доходи, а лакомите работодатели! Слава богу познавам и свестни работодатели мислещи за служителите си, но разбира се нали се сещате, че те не се возят в мерцедеси и беемвета и не си почиват на Малдивите, Сейшелите, Мартиника или други подобни. За съжаление простотията и парвенющината са превзели държавата и такива свестни хора са съвсем малко.

Ами тогава станете вие работодател, свестен, отговорен и мислеш за служителите си.

Първо и веднага да приемат закон- 8€ най-малко на час, намаляване с 50% на държавната администрация и всичките политици да сядат и да умуват заедно с гражданите по места, какви фабрики и заводи ще изградят в рамките на 6 месеца . Ако не могат, да връщат всички заплати от депутатлъка с доживотна забрана за участие в политиката.

И що 8 Евро, а не 8 лева? Работил ли си някога? Знаеш ли колко са раотните часове на ден, на седмица, на месец? Как си представяш минимална заплата от 1400-1500 евро? Това къде го има?

Aвторът ха статията е трябвало да я адресира до бащицата на нацията, Н.В. Б.Б., който нпрекъснато се бие в гърдите и говори, че българите са много добре....

А заплатите кога ще станат европейски?

Някой плаща много пари за да се мъчат Българите и ако може да изчезнат.

За яйцата не знам, ама един среден по големина домат и то през август, струва повече от едно яйце. За това никой дума не обелва.

Трудът е стока и както на всяка стока цената му се определя от търсенето и предлагането. По отношение на това колко пари трябва да е "нормалното" заплащане, тук въпросът е по-сложен, защото зависи от стандарт, цени, различни допълнителни разходи и т.н. С други думи, ако печелиш 1000 лв и за живот са ти нужни 800, ще си два пътипо-добре от този, който печели 10 000 и разходите му са 9 900.

Няма да си по-добре. Защото с купеното от този с 10-те хиляди, той ще си е осигурил 10 пъти по-качествени продукти от типа на: здравеопазване; образование; застраховки; социални услуги; административно обслужване; възстановяване чрез спорт и почивка и т.н. Това, че са ти останали 100 лева в повече няма как да компенсира тези аспекти.

Живей с 10000$/месец в Бевърли хилс, да те видим дали ще ти стигат паричките:):):)

Евростат: Цените в България вече доближават средните за Европа, а доходите са на последно място по доход на глава от населението в ЕС.

Е не схванахте ли защо е така. Просто е - искат да ни заличат като народ. Процесът върви с ускорени темпове. Те искат да стане по-бързо ама ние не се даваме. Даже цианидна вода ни пускат и ние пак се държим. И без заплати им работим и пак сколасваме. Но до 50 години ще успеят, ако не успеят всички да проумеят горното

2066-та година е след по-малко от 50 години ... затова бързат да ни изтребят. ОБАЧЕ?! И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ БОЖИЯТА ПОМОЩ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЕЧНО. До края на тази година (20 декември) изтича насъбраната карма от битката при Дойран. /Подписване‎: ‎27 ноември 1919 г Място‎: ‎Ньой сюр Сен, Франция 100 годишния срок на Ньойския договор, ИЗТИЧА!/

А кои са "те", бе тъпак?

Как пък никой не написа един коментар за доходите?? Бива ли да сте толкова заспала нация? Вижте доходите? Вижте и кой пише коментари в делничен ден. Никой не работи!!

Някой от обичаните ни "ръководители" да обича да чете? А дали ги сърби там където са насочени народните щения? Както казваше някога Бялата Златка, ЛОЕНИ СЪРЦА.

Цените в България отдавна са задминали средноевропейските. Но за сметка на това доходите на българите се държат изкуствено ниски от българските робовладелци

А заплатите,Кога ще станет европей А заплатите,кога ще доближат европейските?За цените се притеснявате,за заплатите-не!

Предлагам сега на местните а след това и на парламентарните избори да накажем ГЕРБ и да не гласуваме за тях, докато не спрат да се подиграват с народа. Имаме нужда от увеличение на заплатите минимум 30% иначе какво ни топли, че реализираме бюджетен излишък, че имаме голям фискален резерв. Много добре помня едно изказване преди години , че като влезем в ЕС първо ще се изравнят цените а след това и заплатите. С цените се получи сега е ред на заплатите. Действайте Гербаджии не ни карайте да се чувстваме като роби.

За съжаление имат много надежден инструментариум за подмяна на вота. Забелязали ли сте, че платените им социологически агенции почти до десета от точката определят резултатите. Запитайте се защо - отговорът е лесе и е един. Манипулация. Задокеанските им господари са ги обучили добре и тукашните мекерета правят каквото им наредят, както им го наредят. Докато народа не схване тази истина нищо няма да се случи. В момента се намираме в ново робство, дали ще бъде пак 5 вековно, зависи от узряването на народа. Ако го има де - до 15-20 години

И ако дойде някой друг, как точно ще ти вдигне заплатата? Ще задължат шефа ти да ти даде 30% повече ли? Стига глупости. Колкото струваш, толкова получаваш.. как може ИТ и други професии да получават 3,4,5 хиляди на месец? Ако си кадърен, няма нужда да чакаш някой да дойде и да ти вдигне заплатата..

Е какво като получават 4-5 000 ? В Европа взимат два пъти повече, за това и нашите ИТ специалисти са на много по-ниски заплати тук отколкото например в Германия. т.е и те са силно подценени откъм заплащането в България. Тук "предприемачите" заделят голям % от печалбата, който не влагат в обучение и иновации, а в почивки и коли. При такива наследствени комунисти " предприемачи" оправия няма.

Несравними са нещата - цените като европейските, но заплатите в пъти по-ниски. А за качеството да не говорим :( Истински млечни продъкти у нас отдавна няма. Кел файда, че сиренето ни е по-евтино от кипърското, като нашето е от тебешир и палмово масло :(

Усещате ли накъде духа вятърът?

Ама тази "новина" е от 22.06.2019: https://www.24chasa.bg/novini/article/7518503

Искам да кажа това, че покачването на цените е нормално и не е фатално. Фаталното е ниските доходи на хората в България. Един телефон в Германия не струва по-малко от един телефон в БГ. А доходите от заплати и пенсии в БГ са значително по-ниски. Ненормално ниски за държава, която е член в ЕС от вече почти 13 години. И още нещо - политиците трябва да лобират за покачване доходността на българите, защото хората все повече напускат и в един момент след 30 години няма съвсем да има хора. Няма да има и хора, които да работят, за да се плащат пенсии. Нека се мисли в дългосрочен план от поне 50 години, а не от днес за утре - на къс пас, защото това не е в интерес на българското общество!

Ами,то това им е целта,ако не си се досетил-да няма българи тук и да бъдем изтребени до крак. Неслучайно изкуствено се държат ниски заплатите от разни бекове,робовладелци като шефчето на Лудогорец например,който държи цял Разград със заплати под минималната. Ако въобще реши да ги плати. Оправията е една-да се обединим и да си помагаме всички българи-финансово, духовно и т.н.,иначе ще бъдем претопени,изтребени,прогонени .

На датчаните хляба им е скъп, ама от много високо качество на съдържанието, а не менте като в БГ. И също така там хората са с висок доход, така че цената на хляба не е от особено значение за тях. Пък и те пътуват много - където и да отидат им е по-евтино общо взето.

Да цените вече са европейски! Обаче заплатите и пенсиите са най-ниските в Евросъюза. Само вижте ни депутатите и политиците и ще разберете кой е виновен. Нито един от тия не става за нищо. Некадърни и крадливи лъжци. Ако има справедливост нека да ги настигне възможно най-бързо.

ще ги стигнем европейците :) Ако не бяхте написали, че и доходите растат заедно с цените нямаше да го знам. Почвам да се съмнявам дали живея в България или в някаква паралелна реалност...:((((

Цените са 70-80 % от европейските, имотите са 2-5 пъти по ниски, заплатите са 2-5 пъти по- малки, накратко е далеч по- добре от колкото беше преди 10 години. Всичките ми познати , а и целия народ гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, понякога за Марешки, Бареков , Яне много пъти подред - т.е. са доволни от положението. София и Пловдив се разхубавяват много, какво повече при този прост

Олигофрен, не виждаш по-далеч от носа си...Ти живееш в някакъв твой паралелен свят !!

Сега остава да вдигаме и доходите и ще започнем да достигаме другите страни.

А пенсиите се опитват да се доближат до албанските, ама все не успяват.

Имам предвид, че в Албания са по-големи.

В Норвегия минималната пенсия е към 1500 евро на месец. В България минималната пенсия е към 110 евро на месец. Цените в ИКЕА са по-ниски или същите в Норвегия.

Герберите се хвалят че заплатите били се вдигнали с 10% ?! Щеше да има логика ако заплатите бяха както цените около Средно-Европейските. С тая прогнила от корупция държава в която за мин председател е избран пожарникар а за здравето на населяващите тия земи се грижи счетоводител и поредица от подобни аномалии нищо освен аномалии недейте чака. Аз на Падишаха искам да му дам една заплата от тия които се взимат масово в прованса по села и паланки или една средна пенсия и да му кажа айде баце карай до другия месец. После като дойде другият месец ще го питам отново колко много сме забогатели. Неможе човек да е толкова безочлив и да счита че ако неговото ехо Кичо Гела от Разград може да си позволи Мерцедес за 100 бона това ще моцже да си позволи всеки българин...Цирк на Парцали!

А може ли от ЕВРОСТАТ да кажат какво е било равнището на доходите ни и цените в БГ спрямо средноевропейските през 2007 когато при премиер Станишев влязохме в ЕС? ВСЕ пак да разберем имаме ли прогрес за последните 11 г. От които 9 при ГЕРБ? Така ще разберем движим ли се в правилната посока! То че сме на последното място в ЕС но тонер е от вчера

Какви са били някога цените никой не го интересува. Проблема е че Падишаха от Банкя също не го интересува какви са цените сега. Той пее една и съща песен че доходите са станали такива че видиш ли скоро ще посрещаме емигранти от Германия.

Между другото поста ми със заплатите в ЕС , която публикувах преди час и нещо е прилежно изтрит от модераторите! Нямам думи! С едно изречение 6 пъти по-високи са от България! Повръща ми се от бълагрските "медии"! Цял ден може да пишеш глупости за руснаците и американците за 3 лв заплата, но когато някой каже истината го изтриват!

Няма да се разпростирам с анализи. Ще кажа само, че докато хлябът не стане средно 2 лв., няма да ни предлагат истински хляб. 99,9999 % от хляба, който се продава в магазините е пълен боклук. Твърдата пшеница се изнася, а за нас остава някакъв отвратителен бъркоч.

Е то 1 кг си е 2 лв. хляба.

Всичко в гръцкия лидъл е далеч по качествено на СЪЩАТА цена , като у нас.Каквото и да съм си купувал, просто е очевадно по качествено.Храна , напитки, перилни препарати.Тиквата ни направи 3то качество потребители.Най бедни , с некачествени храни и стоки,най неграмотни, с най лошо образование и здравеопазване. Тиквата си мисли , че е някакъв фактор в ЕС, а всъщтност е господин клоун, мистър никой.Колко пъти се опитва да си уреди среща с новия гръцки премиер, оня все му отказва.Познайте защо...

Поредната платена статия незнам тези като пишат вярват ли си

А заплатите ? Защо Евростат не покаже статистика и по отношение на този показател.

По-високи са от европейските. Такава мизерия при нас настъпи, че не знам, какво мисли Борисов. Само знае да прави обиколки из страната, като алтав. И вика от прозореца на колата си:"Наборе!" На някакъв мъж. Ну не простак ли е?

Когато заплатите ни се изравнят с европейските, тогава ми се обадете, за да се прибера в България. Благодаря

Да подкрепим Да, България! За европейски доходи имаме нужда от европейски политици! Стига толкова комунисти, да ги изтрием от лицето на земята и да продължим към прехода към пазарна икономика.

Че ти къде видя в ДБ европейски политици - все са си същите ганьовци с БКП произход.

Че нали Дабългария издигнаха Бате Бойко за трети мандат! Те му уредиха властта

Най правилно е да се сметне колко може да си купи един германец със заплатата си, колко един българин със заплатата си. При положение, че цените са почти изравнени сме на дъното.

Най-правилно е да се махнът команягите евреиски слуги от влаЗт, и кото си произведе територията, да си е ваше. Тъпи калинки подлоги команизки, докога ше се правите ,че не разбиръте проблема, робски гъзове пре-ебани, ГОИ! ГОИ! ЖИВОТНИ! ЕВРЕЙСКИ РОБИ, ГОИ!

Аз ако имах едно английско Сейнсбърис или едно немско Алди пред блока щях да съм повече от щастлив. Миналата седмица бях в Англия - кило отлежал чедър 5 паунда, кило пресен такъв 3,60 паунда. В нашата Била кило кашкавал - абсолютен боклук няма под 18 лева, даже саламуреното сирене е 15 лева. Т.е. 100% по-скъпо. Кого лъжат с тези 98%? Тук абсолютно всяка единична стока е по-скъпа, а качеството е далеч под европейското.

Ааа, а ас от 10 години ко ви приказвъм, че ядете буклуци и плащъте в пъти повеки. Що триене и банове отнесах, а сега който ме е трил, да си плуе в устата и да преглътне. Обесневъм ви колко сте зле, еми болно е, искъте ем да сте команяги и да крадети, ем да нема последици, еми не стаа тека. Който е команяга, да си носи последствията, на ви команиЗа, на ви еврейско робство ГОИ, ГОИ СТЕ ЗА ТЕХ, И НИКОГА НЕМА ДА ВИ ДИГНЪТ ДОХОДИТЕ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ. Колко пъти евреите изпразниха банките ви, доходите ви, обраха собствеността ви, изстискаха ви като парцали? МАЛКОВИЕ, ОЩЕМОЖЕ, ПЛАЧЕТЕ ЗА ХУЙФГЗА, МАЛКОВИЕ, ЛАШ НАПРЕТ-ЛАШНАЗАТ, ЕВРЕЙСИ ХУЙЧЕЦ ВИ КЛАТИ, ЧЕСТИТО НА КОМАНЯГИТЕ. мРЕТЕ! АС ИГРАЕМ КИЧЕК В МОМЕНТА НА ДВОРА, КЕФМИЕ! ИСТИНАТА И БОЖИЕТО ПРАВОСЪДЕ НИКОГО НЕ СА ПОДМИНАЛЕ! КАКВОТО СТЕ СИ ПОСЛАЛЕ, НА ТОВА КЕ ЛЕГНЕТЕ, КЕФМИЕ, КА КДА НЕ ВЕРВЪТШ В БОГА. ИМА СПРАВЕДЛИВОз И ИСТИНАТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА, АС СЕГА СЪМ ПО-ДОБРЕ ОТ СЕКОГА ,А ВИЕ МРЕТЕ В ЛАЙНА! КАКВО ПО-УБАВО ОТ ТОВА! МРЕТЕ! МАЛКОВИЕ.

Тава а баце, у Врачанско коги всички пустиняци гласувАа за команягите, баце си траЯ! А сега коги команягите си отидоа, баце пак почнА пцУвание.

Колко акъл требе да схванете, че никога нема да ви дадът да си дигнете главата, и ке територията е системно ограбвана и съсипвана, и докато не махнете команягите и евреите и циганите, за вас нема да има прокопсия, и че сте поробени в собствената си страна. Колкото пъти избегвате да си признаете фактите, толко пъти ви го нахакаха.

Сейнсбъриес е мой любим магазин! Дори произведенто бяло саламурено сирене под тяхната марка е 100 пъти по-добро от българското! И цената му е 1 паунд за 200 гр. :) Красота! Отлежал чедър тук е по-скуп от био чедър там..... място за сраввнение НЯМА! Друго, което ми напраи впечатление, феъри препарат за миене на чинии... еднака ценат вв БГ и ОК, но качеството е осезаемо! БГ си е като кош за отпадъци, а цените същите...... с други думи: МИЗЕРИЯ!

Аз там си взех Ариел туби течен препарат. За 9 Паунда. В БГ същиата големина я гледах 28 лева. Разлика в качеството - до небесата, в полза на английския естествено.

Моя лубим е Waitrose, ама и там имът проблеми с гмо, та и там чета етикети като луда. Нучих се и лупа да носим, за малкия текст. Нема спасение. Най-смисленото спасение е да се зареждъш от органик сертифицирана компания, най-добре ми е с Riverford, носът ми сичкото до вратата на кухнята, само ас си го слагъм по хладилниците. Но и тех ги удариха законово, и много се оплаквът. Дано не ги спрът нарочно, а иначе си имът пазар насекаде.

Защо дадени стоки са с осезаема разлкива във вкуса. Един елеметарен пример ще дам с марка кафе, което е купено от българия и същото от италия, това от българия е прегоряло и 10 качество сигурно. Еднакви са само опаковките. Примери хиляди, но още един с известни цигари(пушенето е вредно) тези в бг за като 3 качество, а марката еднаква. Не само сме на еднакви цени, но ни тровят с най скапаните си стоки. В Шотландия е по евтина храната от България

Нестле разтворимо, нали? И аз се отвратих.

колко сме зле! всичко е внос и затова цените са такива!! обаче сме последни по доходи с 10 пъти под средните!!

Още ли имате илузии, че еврейските мошета команяги некога ке ви позволът да имъте нормални доходи, собственоЗ и страната да си еваша? Не виждате ли, че са ви превзели и ви държът за гушата? Пак си крепете команизма, АМА ПОСЛЕ НЕДЕЙТЕ ДА РИВЕТИ! ПРИЧИНАТА ПРАВИ СЛЕДСТВИЕТО, ОТТЪРВЕТЕ СЕ ОТ КОМАНЯГИТЕ , И И КЕ СЕ ОТТЪРВЕТЕ ОТ РОБСТВОТО ЕВРЕЙСКО! ДОТОГАВА, МЛЪК, ГОИ!

Брааа на ОПГ ГРОБ! И на лично на Падишаха и цените МУ!

Добро утро...отдавна ги изпревариха!Лидъла продава с 40% по-скъпо от Лидъла в Лондон,същите стоки,производител,с 40% повече.Стоките идват от Гърция и източна Европа,така че разходи за транспорт,наем,заплати е пъти по-малко,но....понеже живеят 'АБОРИГЕНИ' цените са по-високи!А нашите 'Управляващи' са толкова горди от такива 'Инвеститори' вместо с ритници да ги 'Изритат' като 'Парцали' от България!

И като ги зиритаме какво? Да купуваме от нашенските селски тарикати дето преетикират стоките с изтекъл срок на годност! Защо според теб няма големи български вериги за хранителни стоки? Защото сме некадърници и мошеници! В Плевен има Лайф и Фантазия вериги! Цените са доста по-вискоки от Лидл, Кауфланд и Билла. И иди им виж витрините за месо, все едно продават мърша за кучетата. Връщал съм бонбони Lindt заради изтекъл срок на годност. След мен служителката ги сложи обратно на рафта, дано някой друг ги купи. Ако ги нямаше западните вериги цените щяха да бъдат с поне 30% по-високи. Питай хората във В.Търново преди Кауфланд какви им бяха цените!

Приятел,говоря за контрол от Институциите и солени глоби!Има политика в западните страни в по-голямата си част от стоки да са от региона и от държавата,има много начини да се 'натиснат' за да продават евтино и качествено!

А кога ще доближим заплатите в Европа? Продължавайте да гласувате за ГРОБ , да търпите и да си мълчите. Вместо всички да протестират и да искат осравка по улиците....

А за кого да гласуваме? Дай едно раумно предложение.

А кой ви е виновен, че си изгонихте свесните в чужбината, и останахте саму команяги и не моете сами да се управлевате, щото евреите авзеха сичкото? Който както си го направи, и още четем секи божи ден как луди калинки и селтаци ревът по медиите, махйте се, не ви шем (това към собствените ви емигранти, ваша кръв и плът?) Я пак да чуем ,че не щете емигрантите, дето са буквално у сек осемейство, нема веки семейство без емигранти? ИЗГОНИ МЕ БЕ! # ПАКМЕИЗГОНИБЕ!

А доходите кога, г-да управляващи? Вие сигурно ги имате, наложително е да помислите за целия народ, не само за бюджетната сфера. Пенсионерите също гласуват /само напомням/.

Ама това е мнение на Евростат бе човек, не на правителството. Ти ако питаш властта, тя друго ще ти каже. Пък ако питаш направо Боцето....ще ти каже че гоним направо Г-7 и като ги догоним ще станат от седем на осем. Само дето не е ясно дали ще се случи скоро това чудо и дали ще го доживеят мнозинството от сега съществуващите българи.

Искате заплати и пенции? Гласувайте за ГЕРБ! Глас за ГЕРБ, глас за Българиа!

При Станишев пенсиите нараснаха.два пъти. При Б - 5% годишно. Как ли пък няма да гласувам за герб! Никога!!!

наемите в София са като в Германия