Коментари - Евростат: Българите харчат най-много за храна и напитки, а най-малко за образование | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо им е образование, нали има фейсбук.

Ми, нищо неочаквано - колкото по-бедни са хората, толкова по-голям процент от доходите им отиват за режийни. А що се отнася до здравеопазването - там картинката е направо заблуждаваща. Защото не вярвам, че в анкетата има въпрос "Колко пари давате за подкупи на медицински персонал?" или че някой от анкетираните е посочил такъв процент - просто няма как да бъде изчислен. Освен това, осигуровките за осигурявания са 3.2% от доходите, а като сложим, че самоосигуряващите се е изцяло за тяхна сметка - 8% и като добавим, че безработните също трябва да се осигуряват (26 лв месечно) и се получават нещата... за Евростат и НСИ. Подобна е и картинката при образованието, като там нещата се утежняват и от друг фактор - ние сме застаряваща нация. Колко от хората над 40 - 50 години дават някакви пари за образование? Едва ли са толкова много. Стъкмистика.

Точно заради това само още бай китаец не е почнал да експлоатира айтитата в България. Щото разбирш ли Хобразователната система е адекватна и подготвя кадри за бизнеса. За това се налага да фирмите сами да си обучват кадрите. Аре къш с тия простотии. А парите за храна питайте немските вериги в Булгаристан, как се продават трета категория бракувани продукти от ЕС на цена над първо качество?

Какво ще рече "отделяме за образование"? Книги? Учебици? Курсове? Някой да беше отделили ВРЕМЕ за образование, че да не му четем глупостите.

Заплатата на Българина стига само за храни и напитки. По често и за това не стига така че тези репортери да дойдат с по 300 евро на месец в България и после да пишат колко книги са изяли.

И европейците, обучаващи се у нас, дават най-малко пари за образование :-) Просто таксите ни са сравнително ниски.

Безалкохолни напитки?! Ко речи?! Освен на заведение кой харчи за безалкохолно освен за чай и кафе? Нима все още има хора които купуват газирани подсладени напитки или сокче от кутия?

Кой знае какво са нацвъкали в екселски таблици и предали в ЕС нашите пишман-статистици. Може би само университетските такси. Родителите са превърнати направо в дойни крави в основната и средната образователна степени, въпреки "безплатното" образование - помагала, частни уроци, курсове, абонаменти, зелени училища, ... При това на частни уроци и допълнителни курсове ходят отличниците. БАН и СУ българистите са се захванали с мисията да направят българския език най-трудно усвояемия език в света. В аритметиката съчиняват нови термини, само ние в цял свят да си ги знаем - другите народи да си останат прости., ... Сборниците пълни с грешки. Кога най-после ще се въведе в учителските договори каузата за конфликт на интереси? Щом си на бюджетна заплата, не може да предаваш частни уроци по същия предмет на учениците си - конфликт на интереси си е, както и да го погледнеш. Кога ще се въведат стандарти - за това каква хартия може да се ползва за учебници и помагала, какви безвредни мастила, колко е максимално допустимата тежест на раницата на едно дете?

Тая статистика е изцяло фалшива. Защото всички пари, които се цедят от родителите за уж "безплатното" ни образование са неофициални. Сивата икономика и корупцията в образованието - основно и средно и в ужасяващи размери плюс това което опапват от бюджета писачите на учебници и печатари и всякакви там гардеробчета и гулпости на търкалета.

Какво да правиш - те професорите по информатика не различават програма от данни. Налага се фирмите да си ги обучават.

Финансово неизгодно е! Учителите са много изморени! Преработиха се! Цели 8 часа на ден трябва да работят(както останалите) и изведнъж всичко лъсна: образование НЯМА! Всеки трябва да спасява децата си както може! Ще настане време частните училища ще заемат достойно мястото си и в България! Вижда се, че държавните и общинските са помия!

Частните уроци са без касов бон. В София почти всички не само отличничниците ходят на уроци. Нивото в училищата е трагично, не могат да вземат матурите. Да направят кандидатстването след 7ми клас само с резултати от матурите. Учителите да се оценяват на база на тези матури ие бонуси при резултати както е в частния бизнес. Иначе няма да стане.

Българите имат два стомаха ли? Че ядяли повече. Не е ли, защото ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЦЕЛИЯТ ЕС ВЕЧЕ 30 Г , ЗАРАДИ МОНОПОЛА И В ХРАНИТЕ. Я ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ В ЕВРОПА?? А ОБРАЗОВАНИЕ???? КОЛКО ВИСШИСТИ СА ПО СТРОЕЖИТЕ В ЧУЖБИНА?? ЗАЩО ТАКА????

Българина е дебел,често пиян,..транспортора угоеното си тяло доста,..плаща за лекарства и доктори най-много в Европа...но е безнадеждно Необразован ! ... Или ...Е силно Необразован и тъп и затова е дебел..........?

Точно така! А българката е с предимно курвенско самосъзнание - мързелива с единствена цел да осъществи успешна симбиоза с горното описания шешко, но само ако премине на пълна издръжка.

Българскоро образование е Отлично! Казвам го на база сравнение с две уж супер образовани Западни държави. От учителите има още малко ,какво да се очаква. Системата у нас ,трябва да бъде изчистена от западни,фалшиви идиологеми и друг отпадък...но иначе е ниво частни училища на запад.... ...който Иска да учи...може да учи...... който не иска ..ами...

Българското образование е ТРАГИЧНО! Българските псведо учители са мазаляк! Трагедия и повърня! Не си виждал западно образоевание! Дори британците са много преди нас! СПравка ПИЗА!!!!

Ами то от по-ясно е защо Българина харчи най-много за храна като най-бедните в ЕС,няма да харчи за чисто нов автомобил който може да си го позволи като в някои развити държави с висок стандарт на живот?!