ЕЦБ започва разпродажба на държавни облигации

Европейскатра централна банка ще продължи с повишаването на лихвите; същевременно предупреди правителствата да внимават при отделянето на средства в подкрепа на потребителите и бизнеса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много дрънкачи и плямпачи, чели недочели. САЩ и ЕС действат почти координирано с най- прозрачните и точни методи за овладяване на инфлацията: вдигане на лихвените проценти и изтегляне на парична маса ( САЩ изтеглят по 95 млрд. $ месечно ). Бяха наляти много трилиони долара в последните десетилетия и сега тези пари трябва да се обезценят с инфлация за да се постигне баланс. Все пак дълго продължаващата инфлация разбива всичко и трябва да се спре с цената на всичко, в случая с повишаване на лихвите и рецесия. За България почти единственото нещо да се спасите от всичко това са имотите, които за последните 20 год. се вдигнаха с 4-500 %. , без данъци , чисти.

Случайно да са ти ампутирали мозъка като малък? Да?

Да видим, кой ще е този, който ще купи държавните облигации на Гърция, Италия и Испания. Ще ми бъде много интересно.

Като влезем в Еврозоната... затова за разлика от Шенген, там ни искат...

Европейскатра централна банка започва разпродажба на държавни облигации ????.... Коя е страната, която поема държавни облигации?! Откъде накъде едни лайнари ще печатат пари и ще крадат от бъдещето ми и това на децата и вну;ите ми без са упълномощени за това? Това е измамата на века!

да не е на тези дето са изкупили..

Само Германия влачи EВропа А Гарат са и ФЕД !!! Когато свърши Спецялната Операция в Окайна !!! И Светът започне да се разплаща с Йоани !! Фед ще Банкрутира Еврото за да запази Долара !

Кажи ся нещо за кемтрейлса и 5G-то

Накратко, започва прехвърлянето на цената на войната на западните елити срещу Русия върху потребителите, които с нищо не са предизвкали тази война. Честито на скачащите за демокрация, ползвайте със здраве!

Излезе бюлетинът на Евростат за инфрлацията на годишна база за октомври. В еврозоната е 10.6%, общо в ЕС - 11.5%, а в България -14.8%. И като започнете да ги продавате тези облигации и да вдигате лихвите, какво ще стане? Ще избягате от стагфлацията в ЕС ли? Един път, някой път, ама друг път! Капиталите/инвеститорите бягат в САЩ. Вързали сте се като магарета в каруцата на ФЕД и очаквате нещо хубаво да ви се случи, така ли? Сигярно - когато падне ланският сняг.

Много точно

БНБ защо не вдига ОЛП защо пази длъжниците, т.е. тези които живеят над възможностите си

БНБ не вдига основния лихвен процент защото не си позволи да печата пари и реално финансово й резерви са стабилни и обезпечени. Няма нужда да вдига лихви, вдигането им, ще забави българската икономика и последиците от това няма да се харесат на никого. Българските банки имат малки кредитни портфейли и големи наличности по депозити и спестовни сметки. Инфлацията при нас е в резултат на външни фактори и БНБ няма как да я бори с вдигане на основен лихвен процент.

Инфлацията у нас е резултат от външни фактори - ОК, но не само! Голяма част е напомпана и от спекулата, за съжаление.

В България има псевдо икономика. В банките има над 100 млрд евро кеш. Има много пари от имигранти. 60% от сделките в недвижими имоти са в брой. Ипотеки никой вече не взима. Даже лятото банка ДеСеКа ми казаха, че не откриват нови депозити. Това трябва да говори достатъчно. При увеличаване на ОЛП, ще трябва да се вдигнат и лихвите по депозитите, и банките в БГ ще имат повече разходи, отколкото приходи.

^^ И кажи коя е банката. Цеко Минев, ТИМ, гърците или италианците. Всички читави банки избягаха, бизнес тук за тях няма. Бизнеса на банлага не е да ти съхранява парите, за нея това е разход и то много голям, бизнеса е да дава кредит. Ама бай ганя взима бързи кредитчета защото обича да го помпят мутрите с бесни лихви. 5% потребителски кредит, на запад ипотечните им са с такива лихви, ипотека 2 % за добър ден, без да се пазариш.

_stankow

Значи целта им е да поддръжат 2% инфлация, пък тя 10%. Евалла, големи майстори ! :D :D

направо Харвардци.....

Най-после. Те ги вдигнаха веднъж, видяха, че Италия веднага се наа, изкачаха да измислят някакъв нов инструмент за спасяване, дето никой не знае какъв е, и сега продължават.