ЕЦБ повиши очаквано с 0.25% трите си основни лихви заради високата инфлация

Управителният съвет на регулатора очаква средно равнище на инфлацията от 5.6% през 2023 г., 3.2% през 2024 г. и 2.1% през 2025 г.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ повиши очаквано с 0.25% трите си основни лихви заради високата инфлация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алчност на банките докара инфлацията. Изпраха сума пари с имоти. Накараха масово "бедните " Българи да изкарат черните пари. Стана така че един работодател има по малко от работника си. С две думи прецакаха всички.

Това не е толкова просто. А кой взимаше лесни и евтини кредити? Ако ти дадат бонус ваучер ще посегнеш ли да го вземеш? Алчността и безизходицата на хората са човешки слабости. Грехове. Очаквано е хората да избират винаги лесното. То разбира се винаги се плаща по един или друг начин. Но не са виновни само и просто банките. Виновни са тези от старият завет, които направиха банките. Те са мъстни, не познават доброто, чрез трудност, скромност и безвъзмездно. Те винаги мерят, броят и отвръщат. Това е разликата. Виновен е неконтролираният дявол във всеки от нас.

Реалната инфлация, където се утаяват лесните пари, заради ниските лихви, е в цените на имотите. Там цените са скочили няколко пъти, но според шарлатан-икономистите това няма никакво значение, тъй като човек нямал нужда от имот, а от покрив над главата си, който може да има под наем или на кредит. Сега по-ясна ли става сентенцията на Клаус Шваб и Световният Икономически Форум за бъдещето "you will have nothing and you will be happy". Идеята е гърч до дупка с инфлация върху собствеността, която не се отчита официално, а всичко да се ползва под наем или на кредит. Кредитен феодализъм. Корпоративен "инклузивен" капитализъм. Това, заедно с CBDC вещае "светлото" бъдеще на дигитализацията, зеленият свят и тоталният контрол. Считайте се за информирани.

А помниш ли царчето, като дойде какво каза за имотите? 5% ще притежават целия жилищен фонд, останалите 95% под наем на първите.

Кой беше тоя царчето? Един дето дъщеря му обича drink&drive ли? Човека е кобург, информиран човек.

Един друг

И дето големият му син - принцът се претрепа и той с кола.

Още тогава му отговориха на швабата Шваб - I already have nothing. When is the happiness coming?

Амиииии ..... Путин е виновен! Я наложете още някакви там санкции, та след още 10 - 20 пъти вдигане на лихви ви дойде акъла....

Централните банки ограбват сляпо ВСИЧКИ! Докажете,че греша..............

Грешиш, Аз съм взел заем със фиксирана лихва, а докато го връщам инфлацията обезценява това което връщам и разтежа на доходите ме улеснява с връщането. Цената на актива, който съм купил разте по-бързо от инфлацията, а междувременно ми носи и доходи. Аз излизам на печалба, не знам ЕЦБ как ме е ограбила.

Браво....да сме живи и здрави да се чуем пак след 2-3 години и да видим как ЕЦБ работи за теб.

тапанар

Освен имот, не виждам какво друго би си купил, което да повишава себестойността си. Предвид несигурните времена и вероятността да имаш срок по погасяването на заема минимум 10 години, по-скоро в близко бъдеще рязко да ти се влоши състоянието, когато банките ти "фиксират" лихвата. Каквото и да си говорим, банката никога не е на загуба. Иначе щяха да продават рубли най-малкото.

Случва се има и щастливци. Но като си погасиш заема напълно тогава ще теглим калема. Рано е за радост

Един друг

Некои дъображения, така да се каже: 1. Тва актив ли е в истинския смисъл или си е пасив, т.е. купил си си основно жилище. 2. Къв е тоя актив, дето само поскъпва? Явно не е оборудване, щото неговата данъчна и реална амортизационна норма са си сериозни. 3. От коя инфлация цената му расте по-бързо? От официалната, ли (ха, ха, ха) или от реалната? Щото май това нарастване е също част от реалната инфлация и нараства успоредно с нея, но едва ли с много повече. 4. Къде са тия чак пък толкова фиксирани лихви? В Англия, примерно, през няколко години ги преразглеждат. Да други места, лихвата е двукомпонентна - банкова лихва и ОЛП. Тук става дума именно за ОЛП, така че банковата нека ти е фиксирана, обаче крайната ти не е и в общия случай именно тя нараства сега с 0,25 процентни пункта.