Ето какво се случи в годината, в която енергийните цени полетяха

Индустрията има много малко време, за да се предпази от новите и вече "по-зелени" цени, които ще с постепенното въвеждане от 2023 г. на данъка върху въглеродния отпечатък

Обратно в новината

Коментари - Ето какво се случи в годината, в която енергийните цени полетяха | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

идиоти, въглеродният отпечатък а к а carbon footprint е нищо друго освен човешки отпечатък, а когато говорят за намаляването му да знете че говорят за намаляването ви

зеленето самоубиство на Европа....иесс

Оказах се прав! Получих сметката си за газ и наистина увеличението спрямо декември 2020г. е 260%??? Сега продължавайте да ми слагате минуси(-)!!!

Спомням си как ни плашеха на изборите за БСП или СДС,че ако не гласуваме за червените кхмери,руснаците ще ни врътнат кранчето с газта.

Цитирам : вата в сегмента "ден напред" на европейските електроенергийни борси са в пъти по-високи, отколкото през 2021 г. Та ко речи ?????

Всички избиратели на Радка Кирчо и т.н да умрете мърши

Какви чекмеджета,бе дебил. Ти не разбра ли,че всичко това и това с АМ "Хемус" е "пунта Мара" на червените бивши ДС агенти, озверели от глад и мизерия,че не могат да крадат.

с две думи... бул6аристан е в аут . ббаахаха

Капитализмът убива - запомнете това! И нека козяшко-соросоидните обидно сниско платени тролове да започнат с големите л@йномети сега! Скъпотия, безработица, бедност, мизерия, корупция и беззаконие, вечни кризи и вечна инфлация. В НРБ, при социализма, никой не беше чувал за самоубийства и особено самоубийства от отчаяние. Днес това се счита за нормално и почти в реда на нещата. Колко са самоубийствата от отчаяние, бедност и социално изключване в Меката на "демокрацията" наречена САЩ?? Броят на американците оцеляващи с купони за храна от държавата(food stamps) e 47 милиона към днешна дата. А колко са годишно самоубисйтвата в друга велика "демокрация' - в БГ-мутрокенефа с euroчекмеджетата? Статистиката дори не ги отчита. А ако приемем, че ги отчита, то е някак си срамежливо все едно няма такова нещо. За да живее 1% от населението богато, охолно и доволно, трябва останалите 99% да мрат. На това му се казва социален паразитизъм или с други думи - капитализъм! Е, какво пък толкова - важното е, че днес навсякъде, всеки ден, всеки час, има банани и портокали денонощно и целогодишно. Не като при социализма само за Нова Година. Има и дънки, и шоколади Toblerone, и ментолови бонбонки Tik-Tak. Честито!

Ако презсоца цената на тока или водата се вдигнеше с 30% щеше да има бунтове:) Докато през демократичния капитълизъм всеки ви казва че не цените били високи ами доходите ви били малки.. Демек всеки си е виновен че е бедняк и няма право на достъпни газ ток и вода..

Войната започна Меркел падна дойдоха едни клоуни Евр союз ще се разпадне САЩ ще покретат още 10 години

Зпочна я джуджака като намали количествата газ към ЕС.

Лошото е,че на джуджака всички ние обикновено българи му смучем патлака.

има си газ продава си както иска, колкото иска и на когото иска. на тъпите тролякопитеци ви остана да прайте сополиви балончеитаи да квичите от страни.. ббаахаха

Зелени данъци, които ще се точат от енергийната мафия. Същевремено заради зелената енергия, хората минават на пчеки и горят каквото им попадне, като естествено от комина излиза зелен пушек.... Една шепа европейски политически дебили продадоха Европа на едни корпорации, които заробиха народите и, е това е измислената зелена енергия.

В момента реалната цена на газа в домакинствата е скочил с почти 250%. Направете си сметка как ще се оправят хората? От този месец идват нови + 30%? Ако някой не вярва, мога да му покажа статистика за 3 години! А сега с нашите данъци ще помагаме на бизнеса, кото искаше спот цени на електроенергията и газта! Откъде на къде ние сега ще им плащаме сметките! Бойко да не се пеняви много, защото заради него сме на това дередже! Страните с двустранни договори са по-добре! Управляващи учете се от Орбан един истински държавник!!!

Радев и неговото служебно правителство са виновни за високите цени

Покажи статистиката от 10 години, а не избирателно от 3.

След някоя друга година цените на електроенергията ще бъдат нищожни в сравнение със средствата необходими за възстановяване от редовните пожари наводнения урагани и преместването на кажи речи една трета от населението от ниските населени места до моретата и океаните. Да не говорим за цените на храните. Пандемии вероятно няма да има. Защото Бил Гейтс ще се пенсионира дотогава.

Ъхъ. Подобни "прогнози" има вече 30-40 години. Познай дали някоя се е сбъднала. Освен с хляб и зрелища, може да се управлява и със глад и страх.

Това хехе го кажи на чехите дето не бяха виждали торнадо. И на германците дето бяха виждали море само през лятото в България.

Пенсионера я кажи какво стана с озоновата дупка?????

Ще ни държат в зависимост. Няма друг начин

Бойко и Гешев са виновни!!!

го няма. За втория не знам.

Цените на тока са един от начините да се вдигне инфлацията на всички стоки! Защо ли? Ами "безплатен обяд няма"! ЕЦБ печатеше пари за да се закупят огромни количества ваксини! Те се нареждаха от ЕК за всички страни за боцкане на населението от цяла Европа - "за да се защитят хората от вируса"! И сега това население ще си плати - с високи цени на всичко! Инфлацията е неизбежна! Бог да ни е на помощ!

Търговците на електроенергия са виновни за поскъпването. Те трупат огромни печалби и затова тока е скъп.

Търсете швабата Клаус Шваб, шеф на Давос клана от илюминати, дето ви редят пасианса, на вас, децата и внуците ви.... Айде хартия дай..

А плюйте пак бай Тошо,ако не беше нговата Първа Атомна да поеме евроджендърските гретенясали дивотии с еко енергия от дерета ,вятър ,мъгла и фъшкии досега да да я караме на свещи и кандила!

Я да пточете че най високите цени са в държавите с АЕЦ, като Франция, където цените бяха с 30-40 процента нагоре почти през цялото време. Ама зелената енергия била виновна...

Цените ще спаднат ако няма търговци на ток и емисииииии .Само страните сами да си търгуват.

нЕма страшно, догодина ще е по-страшно...

Демек страните с най-много АЕЦ са и с най-евтин ток.....

Напротив точно обратното е. Кьорав ли си? Във Франция и Швейцария са най високите цени. Най ниски са там където няма АЕЦ - в Полша. И в статията са дадени данните почти през ред пише. че цените са най високи във франция, че там е рекордът и пак наглеете Ама путлерастите им е мерак да лъжат нагло и да прикриват, че цените на газа искуствено се вдигнаха от Руслямска държава. Най-ниски са в Германия с 50% от ВЕИ даже имаха отрицателни цени.