ЕС срещу Китай: Шефът на губещата Siemens Gamesa настоя за квоти при вятърните турбини

Това е критична и стратегически важна инфраструктура, поради което трябва да бъдат приети мерки в подкрепа на производителите им, смята Йохен Ейкхолт

Обратно в новината

Коментари - ЕС срещу Китай: Шефът на губещата Siemens Gamesa настоя за квоти при вятърните турбини | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А квоти за плод и зеленчук? Някак си същото се случва на родните производители

евро-идиотите само това си могат Добре , че кочината се разпада , та да се отървем и ние.

Играта загрубя! Преди малко ми изтриха поста, в който изразих учудване, че не се спазва нормалната за пазарни икономики - КОНКУРЕНЦИЯ. По същия начин се действа и с замяната на евтиния тръбопроводен газ с няколкократно по скъпия втечнен американски газ. Това ще погуби европа. И за всичко това са виновни дебилните Европейки политици, които от висотата на своите заплати не могат да осъзнаят ситуацията.

За това е създаден - да разпределя квоти и печалби - и само това прави

Осънзават я и още как. Не само че я осъзнават, ами и те са сложени там, за да предизвикват подобна ситуация. :-) Още ли не сте го разбрали. Кой нормален би правил подобни щуротии, ако някой с интерес не лобира да ги прави?!?

Европейския бизнес да продължава да купува пидерашка газ и Късия да врътка газовия кран, както на България и Полша? Това е самоубийство за бизнеса, ако знаеш какво е бизнес?! Именно бизнеса регулира цените и американската газ ще падне, защото ще дойде казахска и израелска газ. Парите обичат тишина, Пиздя!

Много си малоумен!!!!!!

Парите на европейските данъкоплатци - да се харчат за европейска продукция - докато не стане това закон, Китайците ще забогатяват, а Европейците ще затварят фабрики и работни места. И без това е цяло чудо че изобщо е останала някаква и индустрия в Европа. Като няма производство, гладът чука на вратата. Само с услуги и търговия икономика не се прави дами и господа.

Пука ми за германците.Ако влезнат китайците това значи по голяма комкуренция и падане на цената.Мен като потребител ме интересува да е евтино.

Така е прав си на 100%

Това е много забавно. Значи слагаме перки (произведени с енергия по цена Х). След което енергията вече стува 2Х (щото ветъро е скъп). После слагаме още перки (произведени с енергия на цена ВЕЧЕ 2Х). След което енергията ни вече струва 4Х (щото перките са мнооо ефективни и "технологията" се "развива"). И т.н. и т.н. ---- Ми каквото и да правиш по тези схема, то ПРИНЦИПНО няма как излезе на друго освен на ЗАГУБА! Която даже с перки от Китай пак си е загуба и я плащаме всички.

Еми Германия така прави от доста време... Предполагам си мислят, че ще продължи вечно ;) надеждата умира последна

Тия много хитри не щат конкуренция. Много пазарна икономика,няма що.

Еха ще спонсорираме губещите германски предприятия.

Хаа, според теб е по-добре да спонсорираме китайците ли!?...

Проблема не е толкоз в това че спонсорираме някой (немец или китаец). Въпроса е ЗАЩО????? ЗАЩО трябва да правим това? Нали перката дава енергия? Щом дава енергия, логично е цената на енергията да пада и всички да живеем по-добре. Новите перки трябва да са по-евтини от старите, защото щом се произвежда повече енергия тя трябва да поевтинее и всякакво производство да става с по-ниски разходи. Но, ние плащаме повече за енергия и живеем по-зле. ЗАЩО?

Те китайците бяха спонсорирани от хамериканците и сега нямат спиране - произвеждат без да бъдат спонсориране. Ха да видим къде ще има производство на перки без суровини, без енергия, екологични изисквания, при инфлация и със съмнителна печалба - кой ще се наеме да спонсорира европейското производство.

По добре китайците.Имат бъдеще!!