ЕС сложи "шапка" от $60 за руския петрол и му остави вратата отворена

Въпреки сравнително високия таван предвид по-евтиния Urals, в Брюксел и Вашингтон смятат, че все пак приходите за Москва ще спаднат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хем искат, хем не им стиска Нищо, Москва може да наложи обратни ограничения.

Само така,мачкайте тази зган.Империята но зло,трябва да се унищожи бе милост но!

Колкото повече рестрикции срещу Русия толкова повече приходи за Русия с /около 3-4 пъти над тези спрямо същият период на миналата година/ и толкава по висока инфлация и фалити на запад.Първите паднали с неизбежен колапс са ЕС./Аг. Блумбърг го написа/

И аз сложих "шапка" от 10.000 евро на Тесла 3, но Мъск нещо не иска да ми я продаде на тази цена...

"Невидимата" ръка на пазара всъщност се вижда с невъоръжено око от кой ръкав стърчи.

Вече Ще купуват предимно "индийски"

5+

Ще стане като с газ от Катар с американски посредник за Германия... Кой каквото джендъри си е избрал, да си им плаща глупостите

+++++++++

плащаш 100 хил. барела получаваш 70 и цената е натьманене.Гиди Европейски лицемери.

да има и други вратички - нуждата е голям зор и нема лабаво.......

Това също е ДЕМОКРАЦИЯ и ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!

...по джендърски...

Полша има 18 часа да се съгласи на сделката - е на това му се казва демократично управление. Разликите между ЕС и някогашния СССР стават все по-малко. Нищо добро не го чака този "съюз".

При 60$ за барел дизела трябва да не е над 1.20лв. ?

Всичко е за печалбите и корупцията , няма нищо общо с Русия ...

Разбира се !!! Кой,каквото ще да разправя-винаги става въпрос за ПАРИ..... (дъвката за "европейски ценностите , "демокрация" и т.н. е само за идиотите ...)

по примера на ЕС, всички да наложим таван на сирене "Елена '- 7лв, на кашкавал 'витоша" - 10 лв

А на мерцедесите - до 1000 лв. кога ?

Аааа, това не отговаря на глобалистите.....

Шизофрения. Само така може да се определи състоянието на европейските лидери. Хем искаме Москва да няма приходи от петрол, ама хем искаме да няма липса на петрол на пазара. Хем да има таван на цените, ама хем да има бизнес за гръцките танкери и немските застрахователни дружества. То "таковата вътре и душата в рая" просто няма как да стане. Прах в очите, само не разбирам на кого точно. Щото таван по-висок от настоящата борсова цена, която и без това вероятно ще върви надолу, е просто едно нищо.

100000000000000000000000000000+++++++++++++++++++++++++++++++++

Сега цената на бензина и дизела ще се вдигне. И ще има бунтове. Да изметем американците и ЕК. Където взимат лоши решения.

айде от утре нафта и бензин с 200 % по скъпи

Забележка: ЕС може да купува петрол над 60$ и ще му се наложи, но петрола няма да е руски.

Ще ядат шпека еврогейците

Западът продължава да си стреля в краката! :))))) На практика създадоха нови условия за гигантска корупция!

и аз слагам шапка на сметката за газ максимум 200 лв на месец ако на овър газ не им изнася да се обърнат към Брюксел

Това е грабеж и преди 1990 г.такова чудо не е имало.

Сложих шапка на мацките - максимум по едно кафе и кино на излизане. Но те ми спряха секса.....

им изсъхне путката - ще кацнат и за левче.,.. или ще останат сухи

Не става ясно дали България е разписала в писмен вид това ограничение. С поредната простотия от ЕС очаквайте бензина да стане 5 лв. , може и повече ако Лукойл затвори. Русия отдавна предупреди, че няма да продава петрол на занижени цени. Индия и Китай изкупуват руския петрол и след това го продават на ЕС по-скъпо. САЩ също изкупуват руския петрал. Само ЕС си слагат таралежа в гащите.

Американци диктуват политика в ЕС против народите на ЕС. Скоро чакам да изметем ЕК.

Скъпи сънародници - пак ни продадоха лъжа. И пак няколко човека са по-равни от останалите. Само дето са далеч по-алчни от предишните и не носят никаква отговорност - няма Белене, няма дори пляскане през ръцете. И пак слушат “големия брат” и изпълняват, без да мислят за нас.

ЕС наложи санкции, ЕС призна Русия за страна спонсор на тероризма. Не САЩ, а ЕС. САЩ ще си купуват петрола и ще си го продават. А ЕС ще плаща. Тук не става въпрос да саборим Русия, а Как да крепим тъш*цте на американския долар..

Въпроса е с какво ще плаща ЕС. Щото износа и умре…

Дето и да влезем все на комунизъм го тегли. Туй ЕС не е онуй ЕС дето ни пробутаха май…свободен пазар, частна инициатива, пазарна икономика - все неща дето ги има повече в Русия и Китай вече…

после конспираторите били луди... Путкарин, Лайнен, Бай Дън,Сузи Пин-чер и т.н. ТЕ срещу НАС е работата... а ние нека ходим да се бием, да работим и да си свиркаме с уста...

Лошо е устроен света, ама за да е по-хубав, сопата трябва да е в народа, не в лидера. Я виж в нашето НС къв цирк е, но го пазят хора, дето сами искат да ги избесят всички миндили вътре.

ще погребваме още един съюз нерушимъй...

крадци на български език, история, държавност и земи... е редно да се приберат около москва и да ядат лед...

На крадците им се нагъзихме и сега драпат да влизат в ЕС. Че и по българските обекти стрелят, палят и рушат.

няма да вадим картите когато там е било България, остави че сме със събути гащи, ако всеки вземе да вади карти... 3та световна ще има по всеки ъгъл на тая окаяна планета...

Не вади картите, че ще извадят и турците, а и гърците…

тва казвам и аз де... ама ние имаме по стари от тяхните карти... все пак сме основно траки...

По времето на траките тука се е говорило на латински…

Да мреш за Бандера, ХОХОЛ.

Трабва ЕССР да сложи една Полякиня, да я облече в традиционна Руска носия и усмихнато, с фанатичен поглед и сух глас да каже на гоите: ЗАНУЛЯВАНЕ. ЗЕЛЕН ФАШИЗЪМ. МИЗЕРИЯ. Слава Кокаине. За кво само ни баламосват с Русия тва, онова. После да сложат CEOто на Пфайзъро да прочете лекцията за хапчетата с чиповете и Compliance of the masses.

И сега оставаме без нефт, така ли? Путин е подготвил заповед за спиране износа на нефт за страни, сложили таван на нефта . Сега ще я стартира. Вие не разбрахте ли, че с руснаците не можете да си правите шеги ?

И как по-точно ще накарат Китай, Индия , Бразилия или Индонезия да купуват на 60 $ за барел в условия на пазарна икономика?

Ех руски нещастници добре е че научихте български. Тъп народ сте .

Няма северен поток 2 но газ има в изобиле влезна в експлоатация норвежки поток. Така ще стани с бензина ,по добре без руски продукти ,става по добре не по зле. Боклуци руски.

РУСИЯ ПРОДАВА 2/3 ОТ ПЕТРОЛА СИ ДНЕС НА КИТАЙ И ИНДИЯ НА ЦЕНА 33$ ЗА БАРЕЛ Това е 40% дискаунт и 4 милиарда долара месечно по-малко в бюджета само от тия продажби. През Януари 2023 ЕС спира покупката на руски нефт по тръбопроводи. А производството на газ в Русия е намаляло с 20% в сравнение с месеците от предходната 2021 ПУТИН ДОИГРАЛСЯ! ХА-ХА-ХА :)))

явно в Европа не само ще стоят на тъмно и студено, но и вече ще ходят пеша

Проблемът на БГ е, че и ние сме част от ЕС...

ПОМНИТЕ ЛИ,ЧЕ С-ПРОПАГАНДА ЗА:ПАЗАРНА ИКОНОМИКА,СВОБОДЕН ПАЗАР,КОНКУРЕНЦИЯ,НИ: ОГРАБИХА,ЗАГРОБИХА С КРЕДИТИ,ПРЕВЗЕХА-ВСИЧКИ СЕКТОРИ НА-ИКОНОМИКАТА!!! НАЛИ,СРЕЩУ ТОВА СЕ-“БОРЕХА”,СИСТЕМАТА В КОЯТО-ЦЕНИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯХА ОТ-ДЪРЖАВАТА!

Приходите в бюджета на Русия сега са 10 процента повече от миналата година, а разходите за отбрана ще са 50 процента повече. Кат го свалите Путин елате се обадете.

И въпреки това Русия продължава да шиба цялото НАТО.

шапка са си сложили на себе си

Ай на бас че първо г7 ще купи а после ще препродава на страни като бг с комисионна

Самотни в тъпотията си еврогейове. Естония настоявала да наказва Русия..? Отворете си атласа и спрете за малко да гледате БТВ!

Тва малко като сухия режим в америка Появил се е Ал Капоне и обрал кинтите. Ако има търсене, не е проблем да се намерят танкери пък било и без застраховка

не само в ЕС и САЩ;)При тези условия е въпрос на време да излязат застрахователи от най-различни краища на света;)На първо четене се сещам за Сингапур,и Югоизточна Азия като цяло.И така едни хора ще се лишат от приходи от застраховане,а други ще купуват същата стока през посредници на по-висока цена:))))Ако някой намира логика в това,моля,нека да ни я изясни:)

60 по документи и другото в кеш :) Cash is king

Sm3hurk0

"... създава се усещането, че просто се опитват да вземат решение заради самото решение – не за ефект" "Това означава ембарго на ЕС върху руския петрол, свиване на доставките на петрол за ЕС и, следователно, по-високи цени. А по-високите цени на неруски петрол може да доведат до по-високи цени и на руския петрол, тъй като доставките се пренасочват. И ако Русия се придържа към обещанието си да спре продажбите, за да наложи ограничение, може дори да получи по-големи приходи от своя петрол." Нямам повече въпроси !

Викторе, ще ти изкъртя зъбите бе курво кремълска!

Тавана съвпада с цената на Русия. Всички са доволни. Европа го вади голям а Русия си прибира печалбите. Духат го единствено в Украйна.

РУСИЯ ви скрои шапката тъпи еврогейчетата.

Не е в тавана.. А в принципа.. На подкрепилите и подкрепящите тавана руски нефт,мазут и нафта няма да има. Самата ЕС си каза - 40% от дизела в ЕС е от Русия. А тракторите с кво орат и сеят? А комбайните?

Няма проблем! Щом искат да настъпят още веднъж мотиката, както с газта - да действат! Сега руснаците ще спрат да им продават петрол, а ще го продават на китайците, саудитска арабия, азербайджан, индия, венецуела и т.н. по списък, за по 80-90$ и те ще си го преработват за нуждите на индустрията си. Европейците ще купуват петрол от съответните страни на по 100-200$. Познайте накрая чия крайна продукция на края ще има конкурентно предимство на пазарите! :)))))) Обаче кой, каквото сам си направи - друг не може да му го направи! :))))))

60$ Ще е покупката и транспортните услуги на кораба дето идва от Русия ще поскъпне с цената на разликата и всичко е точно. Ние това у нас го знаем най-добре. За справка - покупката на имот, автомобил, получаването на заплата, заплащане за услуга и т.н

Браво! И аз ще се събера с комшиите да определим цените в магазина ,че то това не се издържа вече!

"независимити" що ф долара купуват? Щот ни искат съдбата на Кадафи и Садам.