ЕС ще налага "въглеродни" мита за стомана, цимент, торове, алуминий и ел. енергия

След цяла нощ преговори ЕС и Европарламентът постигнаха сделка, с която искат да ограничат вноса на стоки, производството на които замърсява природата

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще налага "въглеродни" мита за стомана, цимент, торове, алуминий и ел. енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доубийте всякаква индустрия в ЕС

Пак иомам дежа-вю. Към края на презрелия социализъм се бълваха подоибни безумни идеи на килограм.

ЕС се самоубива ритуално.

Щом е казал нека да бъде!

Предложения за въдлеродно-неутрална икономика: Декарбонизираме въглерода от стоманата и тя хоп става на чугун. Тогава и вилици няма да могат да се произведат, а камо ли електрически автомобили та да могат тия от " Отворено вещество" да ходят на семинари за въглеродно-неутрална икономика. Махме и 5% СО2 от кислородните бутилки за медицински цели и лекарите почват да оперират с чист О2. Тогава искам да видя, колко пациенти ще оцеляват след операция, заради дихателната алкалоза. Ще им помогна на идеолозите на настъпващото обсесивно декарбонобесие. Отговорът е 0%. Мамини златни меринджейчета, учили недоучили гугутки! Да ви изпапкам идейните!

ЗДРАВЕЙ, Развит Зелен Комунизъм

Аман от европейски измишльотини

Тия в Европарламента съвсем изтрещяха. Освен със САЩ , ще започват търговска война и с Китай, Индия и Турция. Тия няма да ги бъде скоро.

Целият ЕС апарат работи да спасява Щатите и да затрива ЕС. Така са подбирани 10 години калинките. Няма лошо, и без това г7 вече са м7 без ресурси.

Много хубав капитализма, бе?! Хайде мита и на пръдните! Кой не скача е червен!

Вкъщност, нещата са много, много, много по-зле отколкото можете да си представите. Доброто , което може да се желае е , единствено тоталния срив да е по-скоро.

Няма да е скоро. Не смеят да направят желаната хиперинфлация, че ще им припари под задниците. Ще бъде бавно и лека полека. С по 10 процента на година, освен ако не вкарат Европа във война. Тогава ще има с какво да оправадаят хиперинфлацията. А без нея всички държави в ЕС са фалирали, защото са затънали в колосални дългове. А това са само държавните дългове. Общинските и частните никой не ги брои, а и те са колосални.

Опциите са две. Или дигитален гулаг имизерия или война. Първо ще се тества инфлация + хаос + дигитален гулаг + пропаганда по всички фронтове после война.

_stankow

За всяка стока, внесена на територията на България се плаща мито. Като това новото. 2/3 (две трети) от всеки митен сбор, по закон, отива в ЕС, 1/3 остава за България. Така че ние ще ги плащаме митата, но ще ги прибира ЕС. А после ще ги даде за магистрали, ама на куково лято. Проблемът е, че ние сме отворена икономика, много внасяме и изнасяме. И такива "тарифи", особено тежко ни ограбват. Особено като се знае, че не произвеждаме алуминий и стомана (затвориха ни Кремиковци). После да не пита някой - ама защо България е бедна. Не е бедна, ограбвана е !

Вземи се образовай малко и не пиши глупости - Стомана Перник работи - произвежда стоманени профили. Промет Бургас ( или както се казва сега) и то работи и то произвежда стомана. КЦМ-тата работят и те бълват разни метали. Единствено при алуминия сме слаби по обективни причини - няма залежи и нямаме големи количества енергия добита от ВЕЦ, която е най-евтината.

От известно време , при износ за държави от ЕС , и целия ДДС потъва в някаква европейска сметка

аз първо искам да знам, как българския представител е взел участие, какво е казал, какво е предложил и как е гласувал! чакам отчета!

...отворете и разгледайте сайта на WEF и си свлаете ПДФ-а с поставените задачи, там го има това с цимента,. ЕС стана марионетен двор за ексоерименти на най олигофренясалите социопати от WEF,.. а там е наша Сталинка, в упр. съвет. 300+ милиона индивида са заложници на шайка психопати ..евала.. на тъпизъма обзел тоя безумен народ. Мъланието е гибел..ма кой да прозре.

Сталинка? Коя е тази Сталинка? КриСталинка? Да не би да е племенницата на баронеса Лина де Ротшилд - Веселина Георгиева? Ах каква изненада..

Някой има ли още съмнения, че тоя сбъркан Е. съюз се командва не от избрани, а от назначени "незнайно" от кого удобни олигофрени!! Вижте само факта, че начело на такъв комплексен в политическо, икономическо, социално и географско отношение съюз е "сложена" жена .....гинеколожка (?), която по време на кризата с корона вируса вече официално бе обвинвна в конфликт на интереси !? Наистина ли има все още някой, който да се съмнява чие творение е този сбъркан съюз и чии интереси обслужва?

Ама как са я избрали само, а.. акушерка - Майката на Европата.. Да му е6а майката на тоя съюз..

Е знае се от кога са назначени. Ние знаеме и те знаят. :-)

От статията разбирам, че ЕС и администрацията му съществуват единственно да създават проблеми и усложняват живота ни...

Чудя се как така напоследък все тъпи решения се вземат от този така наречен съюз (така наречен, щото е съюз само за някои) и се питам вече да не би да си е тактика... за обезлюдяване на континента. Тогава ще се раззелени

А, мито "международно положение" кога? Айде, че след него чакаме и мито "червеното петно на Юпитер". Тия олигофрени много добре знаят, че всички производствени разходи, печалби, данъци, мита и прочее се калкулират в цената и се плащат от крайния потребител. Значи, всеки гражданин на ЕС, започва да киха пари и за такива абстракции. Европа е свършена, ама я оставете барем да си умре естествено без съдействие, щото става хептен като в онзи двусмисления лозунг в соц болница "Да не оставим пациент да умре без лекарска помощ".

Това са отчаяни опити за вътрешно преразпределение. Навън боздуган, вътре моркови, под формата на фондови програми. Така става, когато експанзията на Евросъюза се забави: Спират да постъпват нови територии, роби и суровини, щото съседната империя напр. Русия е извадила боздугана и се налага вътрешно преразпределение. Крах.

Това е ясно, обаче Русия и империя?! Това е един свиващ се регионален играч, напълно по силите на примерно Турция, като се абстрахираме от стратегическите ядрени сили. Тия нещастници са на един шамар живот от НАТО без тях. Ама като с тях възпират външна опасност, ще си я получат вътрешна. В Чечня от седмица има бунтове, а партизанското движение и саботажите се засилват. Русия е в позицията на грохнал старец, който няма възможности да управлява собствения си голям имот, отдавна непосилен за него, ами тръгнал съседния да узурпира...

_stankow

Така е. Само дето нямаше такъв лозунг в соц болниците. Иначе дивашки зелени данъци - колкото щеш ! :)

МАМА ВИ МРЪСНА МАЛОУМНА БРЮКСЕЛСКА!!!! Как ще облагате торовете бе, идиоти??? След като в ЕС няма достатъчно газ, за да се произвеждат и ще трябва да ги внасяме, сега това малоумно решение ще им покачи още повече цените от което следва рязко повишение на разходите за земеделието и това ще доведе до поскъпване на храните навсякъде в ЕС. Същото важи и за цените на стоманата и металите, които са внос понеже такъв има доста. По-скоро трябва да напуснем тоя потъващ кораб понеже екипажа е от психясали олигофрени, които пробиват допълнителни дупки в корпуса вместо да се опитват за запълнят вече зейналите пробойни. Ужас, ужас, ужас. Направо не е истина какви идиоти управляват ЕС!!!

Бръкнаха още по-дълбоко в джоба на европееца.

Те отдавна му бъркат през джоба на едно друго място по-дълбоко.

Шъ ядем скакалци и шъ живеем в пещери и землянки

европредателите ,още на са разбрали ,че митата и др. ще ги плащат техните фирми!!!

надяват се да посъберат някой данък за лгбт и зелени простотии, но... златната кокошка я няма вече в Европа :) пациентът лази полужив в посока прозореца, откъдето да скочи с цел спасение :)

Спешно се търсят поводи, които да се приемат радушно от масите, за печатане на пари. По принцип не е прието да се печатят пари без причина и понеже кредитния цивилизационен модел (който е еврейски по своята същност) не може да спре да печати пари, тъй като се води от кейнсианските разбирания за вечния растеж, а и така или иначе вече е премахнат златния стандарт, то решението е да се търсят все нови и нови поводи за "спасителни програми", "фондове за възстановяване", "фондове на фондовете" (чиито ръководители са отново, ха!, изненада!, пак евреи), ковид програми и прочее машини за харчене и трансмисии за напечатаните пари. Ако масите съвсем не възприемат, тези тъй мило изглеждащи поводи и решения, то се налага в някакъв момент и война. Войната е силен мотиватор за печатане, а освен това и намалява размера на масите по псевдоествествен способ. Предстои експлоатирането на основни човешки нужди, като дом, здраве, топлина, околна среда,.. следват мобилност, любов. в момента сме някъде между здраве (ковид фондовете, фонда за възстановяване) и топлина (зелената сделка). "най-хубавото" предстои..

Не случайно президентът на най-демократичната страна в света се казва Зеленски. Това също е съгласувано с Плана за възстановяване.

освен това еврей, така, че не може да бъде обвинен в фаш..кийство.

Ключовото в статията: "Целта на тарифата е да предотврати подбиването на европейската индустрия от ПО-ЕВТИНИ стоки, произведени в страни с по-слаби екологични правила". Яко, а!

Яко не яко, ако не направят нищо след време абсолютно всичко ще идва от Кирай и Индия и в Европа всички ще са бедни.

То и сега ще идва оттам. Само че ще преминава през Америка за да стане по-скъпо. И Европа отново нищо няма да може да произвежда, защото САЩ е назначил шефове като Зеленски. Да е произвел нещо?

Европесйките идиоти продължават да се самоубиват.

Не се самоубиват, а ни убиват. Те си пълнят гушата с куфари с пари.

ха познайте кой ще ги плати тези мита :))) Пхахаха.

А едно време през лошия комунизъм Бай Тошо всичко произвеждаше в България ! От стомана през олово, цинк, мед, беше построил торови заводи, АЕЦ Козлодуй и Белене по план, Белмекен-Сестримо без аналог в света ! Да са ви сладки евроатлантическите банани на скачачите /кой не скача е червен/ и дебилизираните ви отрочета ...

сега вече е "който (не) скача е зелен" Май е време за почистване на Европарламента.

Грийнадиктед - нов вид психично разстройство. Ама много модерно, нещо като да си гей.

Виждам, че колегите ми Евро-пиарази пак се гаврят със суверена, пардон, плебеите

А биомасата си мисли, че въпросните не знаят какво правят. ---------------------------------------------------------------------- ПС: "Така трябва да стане."

Тея пари де се дават на Украйна някой трябва да ги плати...... Да ния.

По-долу съм написал, кому е необходимо това. Така трябва да стане.

Еее видяхте ли за какво ингилизите се махнаха от тая клоака....

Крайно време е да се махаме от този безумен съюз !

Всичко живо се е разтревожило за инфлацита, а никой не се чуква по кратуната, че точно това е целта - висока инфлация, която ще бъде лекувана с електронни пари. Стадото трябва да бъде доведено до състояние в което да се моли за електронни пари за да се "спаси" от високата инфлация, която някой е причинил поради неразбиране. Дали не разбират какво правят и какво причинияват ?

Мхм. Ами какво ще стане ако вземем да излезем от този ЕС? Падат санкциите срещу русия - енергия бол. Мита за вносни ресурси - няма. Е, ще се посдърпаме малко със ЕС, но пък ни се отварят много други врати. Трябва да се научим да живеем извън света на колективния запад.

Абе, пръчице с малки топчици: нали Британия излезе. Ама май мина на директно подчинение на краварите и им се разказва играта.

Аз не мисля, че британците са на подчинение на американците в момента. Виж, България ако реши да напуска със сигурност ще падат пак американски (и английски) бомби в София.

освен заради чисто човешката алчност, майм.. ъъ, пардон, управляващите по някакъв начин са физически заплашени от нашите братя отвъд океана трудно ми е иначе да проумея родоостъпничеството и съзнателната работа във вреда на своите съграждани

еми да хванем един явор божанков например. Според мен човека просто си го викнаха, промиха му мозъка с евроценности и той е лоялен без заплахи. Има обаче и такива, които са заплашени. Бъркали са яко в кацата и няма мърдане. Имам няколко примера, които са второ поколение агенти за влияние и там мърдане няма. Откажеш ли, живота ти отива на кино. Едни го правят за материални изкушения, втори от лоялност и слагачество, трети така са научени. Напр. Киро Про100то не е виновен, той просто е със сменен чип и т.н.

Шугава овца в никое стадо няма да прокопса.

Целенасочено се вдига инфлацията.

A на Твърдия ми Фън Шуй ще наложи ли нещо?

Това всъщност си е политика на протекционизъм на собствените стоки, а са си намерили извинение с екологията, за да не се внася в ЕС китайски цимент примерно.

Да. Но понеже цената на енергията в ЕС само ще расте (никой не се отказва от далверата с перки и соларки), то няма да стане протекционизъм, а заколение на остатъците от промишленото производство в ЕС което зависи от импорта на енергоемка продукция.

какъв протекционизъм....кой идиот произвежда стомана в ЕС при тия цени на ел.енергията...тук в UK стоманодобивната фалира...произвежда се в САЩ и Китай....сега ще си плащат на САЩ

като не искате да внасяте нищо , връщаме се в пещерите а вие ще бъдете убити и толкова. Щом искат да се повтаря историята , когато "лидерите" са напълно детачнати от народа обикновено свършват убити, тия защо си мислят че ще е различно не знам.

ico_all

а въглищните централи към които ни връщате заради безумната ви политика срещу Русия какво бълват, сигурно цветя и рози. ЛИЦЕМЕРИ.

Браво!

Демек как да крадат повече пари от джоба ни. Този данък наречен мито ще го платиме ния.

ЕС, иска да бръкне в контакта и така да утоли глада и жаждата си, но не може! Да си трайкат, щото още ходят у WC...

Заради Киро, Асена и ПП от 2025 започва затваряне на въглищните централи. Тогава ще стане мазало....

Направо е потресаващо как режем клона на който седим. С такива мерки чакайте инфлацията да намалее. :-) Цимент, стомана, торове са предимно вносни стоки и цените им ще хръкнат нагоре. От тов следва повишаване на цените на храна, строителство, обществени услуги. Красота. Докато не фалират целият ЕС американците няма да мирясат.

е целенасочено и умишлено - водят ни на заколение този път обаче нямат шанс, където и да си мислят, че ще се скрият Крумеее къде си ??!

Крайно време е да се махаме от тази малоумна организация преди евродебилите да са ни самоубили.

Те тези извън да не са много добре. Виж в Кения ли беше, с изцяло цифрова "валута". Виж Бразилия, и новият им президент в момента в който встъпи в длъжност и включи държавата обратно в "климатичния" цирк. Няма отърване, ако ще и на южния полюс да сме.

А това производство вече не е в ЕС заради енергията.. яко, сепукото продължава.

На мен ми се струва че идеята на зелените калинки с тези мита, е точно да защитят европейското производство. Щото ние сме "зелени" и сме си платили СО2 данъка. Та един вид да платят и другите че да е "честна" конкуренцията. Съмнява ме обаче нещо да се получи. Само дето вноса ще се оскъпи и европейската промишленост ще страда още повече (предсмъртно). Няма луд инвеститор да прави нормално производство, ако цената на енергията му се определя по правила измислени от "зелени" калинки. То единственото което е сигурно в ЕС, е че цената на енергията ще расте, защото безумието с перките и соларките е офиц планирано да продължи.

идеята е протекционизъм, но само на 1ъв поглед. Такова производство е Европа няма вече. Дори БАСФ спря с торовете и препаратите заради липсата на газ (изненада, оказа се че не ставало с водород или вятърни мелници...). Мръсното производство отдавна е в чужбина... Така че, ефектът от това решение ще бъде като с диверсификацията на газта, горивата и т.н... Строителните материали в момента поскъпват с часове! Освен ако няма няколко фирми-производителки в Европа, които се канят да затварят/бягат и по този начин Германците се опитват зелено и демократично да ги спрат... Защото усещам как решението е заради Германия, която регистрира 75% ръст във фалитите. Средно 30 фирми на месец затварят откакто зелени либерали окупираха властта. Но нищо де, Марсианците са виновни.