17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твоят коментар е точно като тези на ББС и западните медии - като за тъпи и неграмотни пациенти - щипни си тук, щипни си там. А, цялостната картинка - мъгла ! Който има акъл - да мисли . Все едно да кажеш, че самолетът лети щото има крила. Друго дали му трябва няма значение . Льольо, вътрешното производство на Сащ може да е по-евтино, но те внасят над 50% от енергоносителите си от международнив пазар, вкл. и от Русия ! Иначе защо цените на горивата и там скочиха с 50-% ?!? А, другите глупости дето ги плямпаш си заври нали знаеш къде, промита, пропагандна хелоинска тикво !

Съвременното общество е преди всичко Въздух, храна, енергия. Мърдане няма.

Тънки сметки без кръчмаря.

И кой ще го плаща това мито, продавача или куповача???

Духачи долни евро-педали!

"Европейският съюз се подготвя да наложи "умни санкции" на петролния износ на Русия". Е това вече е новина за пациентите на Четвърти километър. Видите ли, ще наложим "умни" санкции на Русия, като им увеличим митото за петрола. Хем ще ги накажем, хем ще си имаме петрол.Смешно е! Нали се сещате, че Русия също ще отговори на многобройните санкции, които и налагате? Какво ще стане, ако те изобщо прекратят доставките на нефт и газ за Европейския съюз? А ако към тия доставки добавим и доставките на зърно, слънчоглед и торове? Редките метали са отделно! Та какво ще стане? Нищо! Ще стане срутване. Ама за Европейския съюз.

от това което казват Руснаците нищо не се е сбъднало . Нито прегазиха Украйна нито влезнаха в Киев нишо ще контролират от къде Европа ще купува газ и нефт . Разберете че петрола на 40$ може и да няма но на 80-100$ ще се намери много петрол и то от различни държави

Никой няма намерение да превзема Украйна. Това го заяви Путин още в началото. Русия не води пълно мащабна война с Украйна. Ако воюваха с целия си потенциал, панаирът отдавна щеше да е свършил!

Старият изпитан метод, удвояваш цената на цигарите за да бориш тютюнопушенето! ... Удвояваш цената на горивата за да бориш замърсяването! ... Удвояваш цената на лекарствата за да бориш болестите ... Винаги е работило, зелените либерални въшки станаха милионери, милионерите станаха милиардери, милиардерите станаха билионери! ... Работи безотказно!

Е па време беше за "умни" санкции, че от тези тъпите досега, обеднях с 25% за един месец!

Тоест … пак ние , обикновените хора ще го поемем без вазелин! Нооо важното е да сме солидарни , единни евроГейове … солидарни с ония Зельонъ наркоман , подклаждан от Бай Дън ! Ние ли сме прости … не зам!? Слава Кокаине !

УМ- ЦАРУВА УМ _ РУБУВА УМ-ПАТКИ ПАСЕ !!!! АБЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ РУБЛИ ПОД МАСАТА !!! А НА ПАТКИТЕ ЩЕ ГОВОРИМ ИМА САНКЦИИ !!!!!

_stankow

"В консултативен документ, изпратен до страните членки, Европейската комисия казва, че предложението на Москва не пречи обезателно на процеса на плащане" Плащат в рубли като попове. Къде ще ходят ?? :D :D

Раша няма нужда от санкции. Тя сама се унищожава. Справка Дмитриевски заво и петролната база в Брянск. А може би в Русия действат терористични групи? Все мибе тая? Смърт на руската фашистка икономика! Тя поражда само проблеми и поробва държави.

Икономика на САЩ средна работна заплата 2000 долара ,суровини добити в сащ -газ 200$,нефт 50$ Китай ,средна работна заплата 300 долара ,нефт внос 75-89$, газ внос 1000-1400$ Европа ,средна работна 2000 евро ,нефт внос 80-100$,газ внос 1000-1400(руски по 300 ,ако не спре) Русия ,средна работна 60-90000 рубли ,газ собствен 40-50$ ,нефт собствен 20$. Всеки сам да смята ,кой какви резерви има и колко може да издържи. Колко от икономиката на горепосочените е реална(индустрия), колко е спекулативна и сфера услуги

В момента цента на рашкия петрол е 70$. Цената по бензиностанциите от 3лв нагоре. При цена на батера от 140$ по бензиностанциите беше 2.70лв. Излезе информация, че Лукойл работи основно за преработване на петрол за износ, от което нищо не влиза в нашата държава под формата на данъци. В Бургас ни тровят денонощно, а дори държавата не печели нещо от това.

ЕС в момента са в пъти по-Неадекватни от СССР преди Доброволно да се разпаднат. ЕС са пълен кошмар във почти всяка една сфера... Соросоиди и Агентура на САЩ държат ЕС в полупарализа и неадекватност с цел.. САЩ са ясни...просто Забавят Запчналият разпад и идващата там,Въоръжена до зъби Гражданска, кървава Война!

_stankow

При 320 милиона население регистрирани 360 милиона единици оръжие. Да не дава господ !!

1 United States Dollar equals 74.75 Russian Ruble А беше 140 преди месец

Как върви продажбата му в пРассия вата ? Между 300 и 500 рубли за долар ?

Чакай малко, ти имаш нужда от петрол аз ти го давам, но ти ми слагаш мито. Не трябва да си завършил Оксфорд или Харвард за да разбереш, че този процес не работи така…

Да позная ли от един път кои ще плати митото?

А простотията хем да сме добре, хем на Русия да и е зле какво да коментирам. Рашките не са най умния народ на света, но си имат изключения оспбенонкога става въпрос за пари и природни богатства за износ.

А каква е разликата ако наложат ‘малоумни’, така или иначе не могат да направят разлика…

Сутринта ви го написах: Следвайте парите. Една война е много пари за организаторите и. Омръзна им да се занимават с неандерталците в близкия изток и лесно я пренасочиха където са парите Европа.

Върхът на простотията - първо мислим санкции, после мислим как да ги заобиколим. Оли-гофрен-ска работа!

Умни санкции от глупави хора!

А Русия дали ще има търпението да изчака европейците да измислят “умните” санкции? Може и да пренасочи износа към Азия и да остави умниците да санкционират себе си.

Ще пренасочи? Ще издърпа тръбите от Запад на Изток с въжета, като "бурлаки на Волге"?!!!

_stankow

Засега Европа не се отказва от газа по тръбите. Прави си сметка да се откаже от нефта. Само че нефтът се вози и с кораби, и с ЖП, лесно се пренасочва, не е толкова зависим от тръбопроводите, както газа. Въглищата - също. Уранът - също, металите, зърното. Не са по тръби.

Доста е трудна тази задача поне до отварянето на северните морски коридори.

_stankow

Отворен е отдавна Северният морски път. И чака още и още товари. Засега преминават 20 милиона тона товари, а могат да преминат и 200. 41 ледоразбивача го поддържат. От тях 10 - атомни.

И кой ще плаща това по високо мито? Внасяща страна?

Колко сме креативни! Как ще прецакаме ушанките....

ЕС не е фактор в ЕВропа. Достатъчно е да се види картата на Европа, за да се прецени значението на комисарите от Комисията на Съвета.

Я знам у технопарка една "умна пейка". Турена за към 20к лв., нема и толкова. Седиш на нея и ставаш по-умен.

Пожелателно мислене, както при ковидаренето. Води до разпран пръдляк, на който му се върже.

Иска им са, накак си, ако има един чалъм, да взимат петрола, без да го плащат.

,,Енергийните кризи,, в Европа започнаха преди войната в Украйна, престанете да правите хората на глупаци !!! Русия пък ще ви зашлеви умен шамар :))) пандемии, ваксини, инфлации, войни с ваше оръжие ???

"Европейският съюз се подготвя да наложи "умни санкции" на петролния износ на Русия" ... Аха, работата отива като "умните" домофони в Русия ... Мазалото ще е пълно https://www.youtube.com/watch?v=WHpmjWP1STc

не се притеснявайте ако икономиката се скапе и бизнеса ви фалира и ви изхвърлят от ипотекирания имот. В следващите години ще се търсят много войници!

То това е целта. Шепа политици са на хранилката с печатане на пари и искат да има икономически разпад, за да могат да изкупят всичко. Единствено прилагането на смъртно наказание за подобен тип измами, може да спре икономическият разпад и да спаси милиони европейци от мизерия и смърт. Естествено ние сме жертви на това, 50% от първолаците не са с майчин език българки - успяха! Въпроса е дали ще останат безнаказани тези политици ...

Не знам как ше "умно" ше санкционират Русия без горивата да поскъпнат още (и всичко след тях). Но, поне да спрат да се самосанкционират с перки и соларки, и да престанат да затварят реактори и тецове. Еврокалинките ПОНЕ да спрат да рушат енергетиката на ЕС за начало.

След потъването на флагманския кораб на руския Черноморски флот „Москва”, руският президент Владимир Путин загуби интерес към преговорите с Украйна. Вместо да успее да сложи край на войната чрез дипломация, което ръководителят на Кремъл е обмислял още през март, той премина към стратегия за завземане на украинските земи. Това пише Financial Times, позовавайки се на трима души от Кремъл, запознати с плановете на лидера на държавата-агресор. Близките до Путин казват, че той наистина вярва в „непобедимостта“ на руската армия и други тези на руската пропаганда и възнамерява да „играе на високи залози“.

щом американците са си повярвали, че са най-великите, какво пречи и на руснаците да си вярват?

Взимай кирката и събаряй каквото ти падне. Нещастен комплексар...

Абе пак ще купуват и ще плащат като попове.

ще ще,тия се върнаха в 17 век,алкохолизираните ватенки под ръководството на военопрестъпника путкин МАЛКОТО МЪНИЧКО ЧОВЕЧЕ

Понеже зеленото наркоманче не е МАЛКО, ДРЕБНИЧКО ЧОВЕЧЕ!

5:54, 25 април 2022 В прес-службата на Брянска област подтвърдиха от ТАСС, че на територията нефтебазата «Дружба» в Брянск горят резервоари. На 1 април пожар възникна на нефтебазата в Белгород. Причина за пожара бяха авиоударите на два украински вертолета Ми-24, принадлежащи на украинската авиация, навлезли на руска территория. https://www.5.ua/ru : "Струва си да се отбележи, че тези нефтохранилища влизат в нефтопровода "Дружба", чрез които в Европа постъпва нефт, а доколкото Брянск е главния разпределителен участък, то това не може да не повлияе на експорта на продукта в Европа."

А сега си представете, че отново някой кораб заседне в Суецкия канал...

Санкции, ама не съвсем и не докрай! Няма начин, като са станали уяли се бюргери, зависими от доставките на азиатското дребно агентче от Лубянка. А може и да са прихванали от нас и да са се заразили с нашата "твърда" разкрачена позиция, кой знае? Междувременно Апокалипто е разнесъл благодатният си великденски огън навсякъде из страната, всичко гори в пепел и пламъци до основи и защо пък да не се обърне и към големите "потребители" на горива и благини направо, какво ще го усуква? И тогава горко им на бюргерите и думбазите, които още извъртат половинчато, уж упрекват и заклеймяват, а с другата ръка точат газа и нафтата.....Това са 50 % средна зависимост, ей, не е шега работа!!!!

ЕС са такива олигофрени, че не могат клечка за зъби са ди издялкат, че да си извадят око…

Пожар избухна на територията на нефтобаза в Брянск, съобщава сайтът на регионалното Главно управление на Министерството на извънредните ситуации, цитирано от държавната информационна агенция РИА Новости. Гори петролна база на Московски проспект в квартал "Фокински". Причините за избухването на огъня не се уточняват.

е и? злорадстващ ли? злобата те изяжда отвътре нали? ай сега си погледни в твойто канче и си извади цървулския нос където не му е работа

руска подлого чети Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

айде троловете със стихотворенията пак налазиха коментарите хахах

прости хора не могат да измислят "умни" санкции

ХА ХА ХА ХА ХА !!!