ЕС постигна споразумение за ревизиране на въглеродния пазар

Изпълнението на климатичните цели в основните икономически отрасли е гарантирано, смята чешкото председателство

Обратно в новината

Коментари - ЕС постигна споразумение за ревизиране на въглеродния пазар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато са се развивали не саспазвали никакви екологични изисквания, а сега и налагат екологични изисквания ини съсипва от глоби и забрани.

На въглеродните емисии и после си ги харчат както им е угодно. Това е комисия.

Твърд курс към унищожение на икономиките. ЕС е корумпирана организация, вредна за народите на континента.

А Радев нищо не направи, не се запъна, нито един негов министър не заплаши Европа като Унгария или Полша. Затваряме тецовете, плащаме скъпи емисии, на 5 февруари затваряме Нефтохима, няма Шенген. Е, за къв точно ни е ЕС?

И кво стана? Това споразумение предвиждаше до 2026- въглеродния данък да достигне 60 евро на тон. Но ЕК го спеши. И още миналаата година той премина тази граница. Спешавайки цените на енергията към космичесските висини. А иначе в основните икономически направления целите се постигат. Със затварянето на заводи, намаляване на производство. Или обобщено казано - деиндустриализация. Акселор Митал затвори вече ДВА завода във Франция. Други два в Германия, а останалите два му работят на 50%. Туй ако не е постигане на целта от еврометалургията, озеленяване го наречи само.. Може и примери с Дуралекс, БАСф и т.н. да се дават Ама ний си знайм - Путин е виновен..

Допълнение: СО2 е 200 (словом двеста за меринджейчета) по-разрворим във вода от кислорода и няколко хиляди пъти от азота и затова лесно прескача от въздуха във водата.

Това е пример за чудовищна идеологическа манипулация. По закона на Хенри СО2 може да съществува като газ или хидрогенкарбонат в газообразна и разтворена във вода форма за която важи: СО2+ Н2О=НСО3- + Н+ Количеството на двете форми зависи от налягането Р и разтворимостта на газа а или: СО2=аР Реакцията протича спонтанно в природата и е причината за флуктуациите на СО2 в атмосферата. Народът ни би запял песни за вас: Мамини, златни меринджейчета! Учили калинки! недоучили душинкии Пред Урсула гърбове превили на европска софра приседнали!

ЕС няма енергия. Но не може да каже, че няма. Това би показало, че царят е гол. А ако е гол, много ще искат да го пожелаят отзад. За да не личи че няма енергия, натиска за свиване на консумацията, като вдига цените на енергията с всякакви трикове, които по същество са нови данъци към населението.

Аз доколкото знам, СО2 във въздуха не се е променяло откакто е измерено за пръв път. Защото ако го има повече растенията го усвояват веднага, и СО2 си остава константа, както и кислорода и азота в него. Ама тия ни мислят, че сме тъпи и не сме учили, че и не разбираме, а всичко се прави някои компании да печелят от това, друг е въпроса с парите от тия емисии кой прибира парите и къде отиват, но пак някой печели от това. А че въглищните централи замърсяват няма спор, но замърсяват с прахови частици и други , но не и с СО2.

Скоро зелените ще бъдат убивани по улиците, само някой да ги посочи с пръст и да викне "той беше зелен"... Както навремето са убивали в Англия фламандските търговци с "той казваше брод и кавзе (хляб и сирене на фламандски)".

Набеждаването на СО2 за замърсител ще остане в историята като най-голямата измама на 21-век (или поне за първата му четвърт).

Значи всъщност ще се вдигат цените за да намалее потреблението. Умно. А аз се чудех от де ще земат пари за " помагане" на укрите.

За евро на квч! В България. При тези доходи. Евала, бавно но сигурно избирателите на евроатлантиците и техните семейства ще се стопяват. Каквото комунизмът не успя за 45г, демокрацията ще успее. Ще намали броя на идиотите

"за се намаляват емисиите по-бързо, което ще стане чрез изискване около 10 000 електроцентрали и предприятия да купуват разрешителни за емисии за въглероден диоксид" Значи няма да се намалят, а само ще се повишат цените на електроенергията заради прехвърляне на допълнителните разходи към крайния потребител. Това е целта!

Крайно време е да се махаме от този "съюз", който кара гражданите си да плащат дори за въздуха, който дишат!

От цялата работа разбрах,че ЕС се лута и сам не знае на къде върви.

Не си прав! Всичко вече е ЯСНО! Няма лутане! ДАЛЕЧЕ от нацисткая раZZия! НИКАКВА зависимост от нацисткая раZZия! Дори Орбан подписа споразуемниято за 18 млрд за Украйна! :)

Психопат на заплата. Трол.

Марица изток си отиваа, а нашите управници се надяват на чудо да им се размине и стоят като статуи сковани и неинициативни!Няма начин!

Чудовищен , античовешки гешефт, поукрасен с думи, но си остава все същото екскремент в подаръчна опаковка, като я развиеш вони , пореден етап в обедняването на средната класа, хрупането на бутчета от скакалци и депопулацията в името на златния милиард, когато стадото се осъзнае че е късно, всеки отказващ да мисли е съучастник в това престъпление против човечеството

Има хипотеза че войната е договорена и ще се точи докато индустрията от ЕС се пренесе от другата страна на Атл океан. А, за всеки случай европейския "елит" ликвидира и енергетиката, за да придаде ускорение на индустриалците дето още се чудят какво става. В Европа ще се живее по-бедно и от Африка, защото в Африка все пак е топло, а тук зимата без енергия трудно може да се преживее.

Хипотезата е очевидна - само като видиш усилията на Америка и Русия да не спира войната... А Европа, управлявана от пионки, подскача и гледа да налива масло в огъня. Обаче американците не са от умните и ще се окажат в по-голяма криза след 6-12 месеца. Ако няма богата Европа да ги спасява, потъват в собствените си финансови измами. А производството там няма да отиде от Европа, никога не е било, няма и да го направи. Всичко отива в Азия. Затова и те седят и помагат косвено войната да продължи в същия мащаб, без големи ескалации.