ЕС няма да налага ембарго на руския петрол и газ, но има план за бързата им замяна

Засега не се предвижда пълна забрана на вноса на енергийни суровини поради силната зависимост на някои от страните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей тоя от снимката, с брадата, призова всички европейци да намалят температурата в жилищата си и така да се включат активно във войната с Русия. Следващите ще ни призоват да гасим лампите, да изключим хладилниците, да се храним веднъж на три дни. Такъв дебилизъм ми се струва прекален вече.

Свободата ще дойде когато се сложи край на племенните организации ЕС и НАТО До тогава ще ни делят, ще ни пишат законите, ще ни радикализират и ще ни погубват. Националните държави нямат алтернатива.

е тоя джихадист с бялата брада, бе? Кога избяга от затвора?

Ей гевреци брюкскелски, ако сте имали ...мнооого отдавна да сте направили нещо. Но нямате. Другата седмица с питка, варена кокошка,шише вино и в Кремъл ....и лубриканте.

50 от чибаРашка и 20 втечнен от САЩ. В момента се строят ТРИ ТЕРМИНАЛА ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ В ГЕРМАНИЯ. Германия ще купува руски газ, докато го замести. А Путю ще продава....за да не го линчуват гладните руснаци. Поне в момента.

за това по време на "санкции" Германия и ЕС плаща в руски банки пак едни 3 милиарда евро на ден от свръхцените на газ и петрол.За зърнети храни и торовета и препаратите за земеледие заже не се говири.А за тон никел 100 хиряади долара е вече цената.

ги строят?основният,който трябваше да е във Вилхелмсхафен,даже не е на чертеж;)А имаш ли някаква бегла идея за колко време се строи такъв обект или мислиш,че с 3D принтера ще го избачкат за седмица:)))И преди всичко стои въпросът на каква цена ще купуват LNG от САЩ,защото може да се окаже,че е на цената на златото...Наистина ли мислите германците за толкова тъпи,че не са обмислили всички възможности?

2.90€ е бензина 2.30€ е нафтата днес в Европа, не мисля че в България ще се задържи на три лева за повече от ден два. Правете сметка, играта още не е започнала.

след 3 месеца цените ще летят надолу и ще има СВРЪХПРЕДЛАГАНЕ. И от ирански и от руски РЕПАРАЦИОНЕН нефт.

Това на майка ти ли е прогноза?

Сульо Пулев

Това сънува ли го, от Козяк ли ти го казаха или звездите ти го говорят? Или прекали с нискокачествената дрога?

Сульо Пулев

Ще се добива нефт от избити и заровени тела на "демократи". Нй-добрия "демократ" е мъртвия "демократ". Вече няма прошка като през 1947 г.

Да не ви минава през главите, че целите на прехода са реално обявените. Цел е големите корпорации като Каргил/Байер-Монсанто да наложат синтетичните храни като единствена форма на препитание за масите. Цел е премахване на плащанията с хартиени пари и създавнето на социален потребителски рейтинг, дигитални данни за консумация на определени "продукти" удобни за мега корпорациите. Цел е нормализиране на липсата на семейство като социална единица, прибиране на родителските права и насочването им към държавата. Цел е отработване на колективизъм като форма на опростена реакция към контрол и дезинформация - това сега го тренираме с Руската постановка. Цел е приемане на колективната съдба на липса на средна класа, професионална кариера, и ясно бъдеще. Цел е нормализация на единствената форма на истина и наука - тази одобрена от елитите. Цел е премахване на социалната стълбица като форма на реализация за индивида. Като финал получаваме чиста форма на фашизъм - сливане на мега-корпорациите с правителствата ( първата стъпка бяха ваксините, скрити като условия от масите и наложени силово). Въобще нищо от горенаписаното не е скрито. Всичко е публична информация, свободно достъпна на сайтовете на Давоските сатанисти и Банките. Проблема е, че масите вече са свикнали да бягат от отговорност, търсят допаминови канали за балансиране на психиката и отказват да повишават информационната си култура, разчитайки на ехо-ефект и групи по интереси. Така, че честита ви Четвърта индустриална революция и Велик Рестарт.

През 2019 г. професор, доктор на техническите науки Игор Николаевич Острецо́в – специалист по ядрена физика и атомна енергетика дава интервю пред електронното издание “ЕADaily” (EurAsia Daily). От 1965 до 1980 г. е началник на лаборатория в Изследователския център „Академик Келдиш“; от 1980 до 2008 г. е зам. директор на Института по атомно машиностроене; през 1986-1987 г. ръководи дейностите по ликвидация на последствията от аварията в Чернобилската АЕЦ. Ето някои от въпросите които са много актуални днес : В кои области беше водещ Съветският съюз пред САЩ? “В същата тази атомна енергетика. Например, ние създадохме ефективни системи за разделяне на урана, а САЩ не можаха. Те тръгнаха по погрешен път и в края на века техните технологии станаха нерентабилни. Тъй като в САЩ урана е малко и е безсмислено да се създава отново промишленост за урана, първото нещо, който те подписаха веднага след разпадането на СССР беше „Договорът Гор-Черномирдин за доставяне на уран за американските атомни реактори“. В източната част на САЩ до 40% от електроенергията идва от АЕЦ. Ако за централите не пристига руски уран, САЩ ще престанат да съществуват след една година. Програмата включваше и доставки на уран от утилизирани бойни глави. И така, 50% от американските АЕЦ работят на ядрено гориво от нашия завод в Краснокаменск, а останалите 50% - на уран от наши и техни боеприпаси. Освен от Русия купуват ли уран от другаде? От никъде другаде. Русия притежава 50% от световното производство на Уран-235, при това по най-ефективни технологии. Ако Русия спре доставките на Уран-235, в продължение на една година след това Съединените щати ще престанат да съществуват. Причината уранът ли ще бъде? “Да ! Още в 2005 г. казах на китайците, че ако Америка ви дойде до гуша, пращате 1 млн китайци в Забайкалието. Там, в гр. Краснокаменск, се намира заводът за обогатяване на Уран-235. Тухла по тухла го разграждате и след една година САЩ престават да съществуват (смее се). На завода в Краснокаменск се крепи балансът в целия свят. Той беше построен до китайската граница, възможно по-далеч от Запада. И при нас, в европейската част на Русия, 40% от електроенергията идва от АЕЦ. За нас съществува същата заплаха. Какво бихте казал за вулкана Йелоустоун? Това е слабо място на САЩ. В него да хвърлиш една мегатонна бомба и Щатите няма да ги има. От началото на 21 век повтарям, че акад. Сахаров е велик човек, защото предложи сценария „Посейдон“. Подводница с бомбата се приближава незабелязана към брега, изчаква команда и се взривява като ликвидира с вълната цунами всичко, което е необходимо. Единствено Русия е неуязвима за подобен сценарий. В Китай значителна част от промишлеността е разположена на брега, в САЩ е същото. Да не говорим за Европа и Япония. Например, ако в Северно море се взриви бомба, то малко ще остане от Европа. Всички страни са зависими от „Посейдон“, освен континентална Русия.

Преди за Германия 1000 кубика за 250 долара. Сега е 700 долара.На свободния пазар 1000 кубика 3000 долара. Взаимен интерес който разбрал,разбрал.

Много пари се потрошиха в ялови проекти - фотоволтаични, перки и др. Истината е в малки АЕЦ , които се строят за няколко месеца и всичко минава на ток, най-чисто, най-евтино, най-екологично, най-сабилно и дълготрайно. Банките и еврокомисиите да отстъпят назад, видяхме какво могат, оставете работата на инжинерите.

Плетете терлици аз ще съм на юг по островите

На кой остров ще си, само питам, защото не мога да плета.

Хем им плащаме заплатите ,хем са корумпирани ,хем некадърни ....измислят само забрани и създават хаос и ни е ги търпим

Не само, че няма да има ембарго, ама ще премахнете и другите санкции! Действахте прибързано, ама сега сметките не излизат :)))

Имали бърз план за заместване на руския газ и петрол ... Да не би да сте открили нефтен кладенец насред Брюксел! Корумпирани ЕС чиновници и то, от тъпи, по- глупави няма на света.

Умря още не започната!!!!!

А ако Русия наложи ембарго - кво прайм?

Обуваме по 2 чифта вълнени чорапи ....

Всички от 18 до 60 години се мобилизират, ще им се раздадат електро генерираща чекибойна ръкавица. Така алтернативно ЕС ще прави ток

А ве Бънди, най-продуктивни ще са тези под 18 :)))

Има само един проблем - ЦЕНАТА ! Докато се откажете от руския газ и нефт , инфлацията, предизвиката от цената на заместителите ще ви/ни разкатае фамилията !

С термоядър? Или с марсиански въглища?

що за идиотски въпрос? Естествено ще купувате американски и британски газ, те откъде го вземат вече няма значение но да кажем вземат го от шисти, дъното на морето, събират метанови хидрати(вижте силно ироничната ми усмивка). Важното е да се отреже руския газ за ЕС

Недалновидността винаги струва пари, а понякога много пари. А в този случай и човешки жертви. Накрая , Путин ще се окаже прав. Все пак той е шахматист и разузнавач. Който разбрал, разбрал.

Какво ембарго няма да налагаш , бе мунчо. Ембаргото ще го наложи Путин и ще дръпне шалтера на ЕС.

Путин защо досега не е спрял кранпето, Кънчо? Нали уж е много ербап? Ще ти кажа защо: освен газа друго не му остана. Същото е и с НАТО, което уж много му пречи и той не го иска до границата си. Но Полша и балтийските държави не смее да атакува. Защо ли?

Защото не си гърми патроните като аджамия ! Какво направиха ЕС и САЩ - обявиха тотална иконимическа война на Русия. И ако утре тя направи нещо друго, например влезе в Азербайджан, с какво ще я санкционират ? Война ли ще й обявят ? Нищо няма да могат да направят. НИЩИЧКО.

...увеличаване на вноса на газ и втечнен природен газ (LNG) от други страни и постепенно въвеждане на алтернативни видове газ като водород и биометан. Всеки ще почне да дърпа чергата към себе си и да се надцкава с другите за това, което има на пазара. А тоя водород откъде ще дойде ? За да черпиш енергия от него първо трябва да вложиш повече за производството му. Русия пак е в най-благоприятна позиция за производство на водород. Остава им един биометан, явно ще събират кравешки лайна.

Кво са прайте че не разбирате Премиерят има план Б Даже вече план Б действа със Лук ОЙЛ

150 милиарда куб.м газ за ЕВРОПА.. Бързо се заменят за НЯКОЛКО ГОДИНИ.. Световната практика показва, че за изграждане на завод за втечняване на 1 млрд. куб. м еквивалент - с откриване на местонахождение на газ, тръби до завода за докарване на газ и т.н. инфраструктура са нужни от две до пет години и 1 млрд $... А до 150 милиарда??? Катар вече отказа да жертва напълно дългосрочните си договори в АЗИЯ, зеа да спасява Европа.. Алжир и Норвегия са с намален добив.. Норвегия и Азерия с напън обещаха да увеличат производството си с по 1 млрд. куб. м. газ на година.. А за нови тръбопроводи Азерия НЯМАТ пари.. Норвегия пък намаляваше добива заради изчерпване. Щото ЕС им забрани и евробанките да правят вложения и на банките да дават заеми за търсенето на нови находища.. ЗАРАДИ ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО НА ЕВРОПА.. Туй последното дето вече дори и не се споменува от ЕС, ЕК, ЕП и т.н. вредни Е-та.. Накратко - кога успее Европа да стане 100% зелена. Тогаз ще се замени и рускио газ и петрол.. А дотогава - разконсервираме КЮМЮРЕНИТЕ СИ ОЗЕЛЕНЕНИ УЖ вече ТЕЦ-ове..

_stankow

Каквото и аха, таман да почне да прави Европа - все е "зелено", "дигитално", технологично, единно и демократично. На другия ден всички са забравили какво точно беше ...

От Туркменистан и Иран ще дойде газта Но ще ни я препродават турци и американци Гледайте малко в тая част на света

Започваме да рупаме бял боб-и ще имаме излишък от ГАЗ

Шабани лицемери. Путин ще ви спре газа рано или късно.

_stankow

По лошо - няма да го спре. И ще поднови исканията към Нато - изтегляне от цяла Източна Европа, с Украйна вече всичко е ясно. И как ще му откажат ? Да воюват не могат, да санкционират - не могат. Сега ? Изпълнение на справедливите искания на Русия за обща система за европейска сигурност !

Ние и Европа ще сме виновни за продължението на тази война, защото сме страхливци. Сега когато петрола и газта са на космически цени е момента да спрем да финансираме Путин. Ако Путин спечели ние всички гумбим.

Мда, малко ти е зле икономиката, ако го спреш, цените ще отидат в космоса и тогава ти да видиш високи горива + съществуваща вече инфлация...... Европейската истерия понамаля и започна да говори разума

...и поради каква причина трябва да се откажем от руския газ ....за да може янките да стават все по-богати ...

дааа, закъде това бързане бе, Шпекуланти? Ние сме без руска газ от ехеееее ........само по говорене де Спрете я тая газ , и ни оставете най-накрая на мира.

След като ЕС наложи санкции на Русия журналистите веднага забелязаха че те нямат предвиждания от ЕК ефект... Запитан защо е така Жозеп Борел каза: "Русия се подготвяше финансово за такава ситуация, като се отдалечаваше от долара и инвестираше резерви в евро и китайски юани“... Путин предупреждаваше че ще ни случи това което ни се случва сега още от 2007-а, Путин не само е предупреждавал но и се е готвил... а плеяда от предупредени евро ръководители, включително и състава на сегашната ЕК, са си свиркали с уста през цялото това време;)

Този на снимката (Франс Тимерманс) е повече от ясен. И така – ще налагаме строги санкции, ама същевременно охотно ще купуваме, това без което не можем, така ли късогледи евро-чиновници? (или причината за вашето „късогледство“ са подобаващо количество финикийски знаци) А НЕ ВИ ЛИ МИНА ПРЕЗ ДЪРВЕСИНАТА В ГЛАВИТЕ ВИ ВЪПРОСА: КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ, ако и Русия НАЛОЖИ КОНТРА САНКЦИИ? (напълно логично действие от нейна страна) Не само ще бъдете изритани от властта от собствения ви промишлен капитал, не само съдени, а може и нещо по лошо! В правото си съм, като набеден член на ЕС, ДА ИСКАМ И ДА ЧУЯ МНЕНИЕТО НА АКУШЕРКАТА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕК по въпроса с енергоизточниците внасяни в ЕС (в това число попада и България) от Русия! Къде се скри тази маша на САЩ и Пфайзер, която изпълняваше усърдно поръченията на менторите си, като храчеше по Русия? Искам да видя, как ще се гърчи пред камерите, как ще се извърти на 180 градуса, точно като банкянския примат навремето! Политика само с мерак и послушание не се прави, ТРЯБВА И ДОСТА ИНТЕЛЕКТ!

Почнаха да дават назад еврогейците, за да им влезе един руски...

Нали се сещате къде ви докара Джуджето , рашките продавате газ на Европа за последно, след това Европа повече няма да купува, което за вас значи само едно- глад. Укорявам ЕС само за това , че вместо да го одрежат Москва от енергийната система още преди 8г , изгубиха това времр, като се надяваха един параноик да стане нормален. Сега ще плащаме за тази наивност.

_stankow

Глад, ама за Европа. С тези цени на торовете (зависят от газа) и дизела (зависят от нефта) фермерите не могат даже да засеят !

Като IT специалист се извинявам на нормалните хора. На повечето то тях не им е ясно, че дигиталната среда даде възможност да се появи прослойка от технически грамотни към имплементация виртуални индивиди без никаква връзка с реалният свят. Тези хора, живеят буквално с идеята, че са елитна класа, която определя накъде отива света. За тях храната пада от небето, градовете са единствената форма на съществуване за цивилизацията, историята и книгите са отживелица заменена с 3д игри и сериали, и постването в Туитър променя света. Това са програмирани и промити мозъци убедени в правотата си споделящи колективен фашизъм и омраза към нормалните индивиди, на които се налага да ги обслужват поради фалшивата финансова пирамида насочила всички потоци към тотална дигитализация и икономика на следенето. Простете им, но ако имате възможнос им набийте шамар и шут в гъза. Нека си произвеждат храната с 3д принтери, да си доставят дрънкулките с колелета, да пият соя и да си набиват чиповете. Някой от нас отхвърляме идеята за абсолютна дигитализация и автоматизация и работим към оптимизиране на същесвуващите икономически реалности. А доколко горепосочените копи-пейстъри и потребители на темплейти са адекватни ще си проличи следващите няколко години на световна криза.

ПЕРФЕКТЕН КОМЕНТАР, непознати(а може би не) приятелю!

През 2014 руският газ беше едва 28% от микса, а днес е над 41%. Баба Меркел е главен виновник за това.

Германия добре си бяха с руски газ, докато сащ им каза да не бъдат, защото това ще са новите еврогейски ценности.

Това ще бъдат не само новите еврогейски ценности, а и цени!

Отдавна е известно, че от времето на Чърчил и Де Гол и до някъде на Меркел в ЕС има много остър дефицит от ръководители. Сегашните поне се сетиха, че ако отрежат клона на който седят, вкупом ще паднат на земята.

Те пак ще паднат само, че по-бавно, пландемичните еврогейове.

На русия трябва да се гледа като на чума

Чума за еврогейските атлантически ценности на наглосаксонците.

а през това време Русия да сиди сьс скрьстени рьце и моли Еуропа за прошка . Ага Ще стане . Чакайте.

Дори и в България вече се виждат много електрически автомобили по улиците и на никого не правят впечатление. Колите с ДВГ ще са явление като Нокиа с фенерче след 10 години!

ел кола бе прошляк козяшки,ама не можеш нали,щото вече нема центове а само помия

Това че не гори нефт не е равносилно на това че не ти трябва нефт и газ за да го произведеш... всичко около теб са полимеризирани нефт и газ, или техни производни-)

Bonne chance !

ЕС няма никакви планове, надупена е и каквото и оноди САЩ, това и скимти.

Руски военен : “изпращат ни на смърт в картонени камиони” Ако някой не вярва на отчаяния разказ, в който руснакът споделя как един генерал заявил в негово присъствие на войниците да бягат, където намерят за добре, нека види илюстрацията. Тежка е за гледане, но не оставя място за съмнение като подкрепа на казаното от шокирания руснак. https://business.dir.bg/comments/es-nyama-da-nalaga-embargo-na-ruskiya-petrol-i-gaz-no-barzo-iska-da-se-otarve-ot-tyah

Най ми е смешно как мурзилките са се хванали като удавник за сламка за Китай! А в същото време Китай залива света с евтини фотоволтаични панели и електрически автомобили!

нямаш пари за памперс

Да се пускат въглищните централи! А у нас - 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй! Не би трябвало да е проблем.

Кой според теб ни доставя горивото и складира ядрените отпадъци от АЕЦ?

Държави в Европа , които потребяват над 50 % руски газ Белорусия 100 Молдова 85,7 Унгария 64,1 България 100 Словакия 84,1 Словения 62,5 Финландия 100 Латвия 76,5 Германия 61,9 Гърция 96,4 Австрия 70,1 Чехия 57,7 Полша 64,2 Дания 53,1 Страните, които не използват руски газ са : Норвегия, Швеция, Белгия, Португалия, Испания, Малта и Ирландия. Данните са от Евростат и са за 2020 г. Всеки може да направи извод до колко е възможно Европа да мине без руски газ .

Стара мъдрост, колкото света.... Има ли нормален човек, който да вярва, че ако се стигне до лишения и оцеляване , Европа е равностойна на Русия? Е....и? Кой печели от конфликта? САЩ и само САЩ .. Предстпи да го разберем по трудния начин

А Китай - къде го остави?

На всеки средно интелигентен човек е ясно, че това е конфликт между САЩ и Русия , а Украйна е просто територията на която се води. С изключение на войната в Ирак, всички останали конфликти до 1990 г са между СССР и САЩ, а след това между Русия и САЩ.

И в украйна загиват руснаци, а не американци.

Тия с еврогейските ценности не знаят какво е лишение. При най-нормален дъжд изпадат в паника, тичат и се блъскат. Не виждам бъдеще за тях.

Мислех да си купувам чисто нов автомобил Пежо Травелер или аналозите му от Ситроен, Тойота или Опел. Бяха само дизеляци , а преди две седмици като влязох в сайтовете да проверя цени и промоции - ИЗНЕНАДА.! Спрели са продажбите на такива модели с ДВГ , а се продават само с електрически двигатели! Свиквайте мурзилки! Краят на кочината е близо!

А ти видя ли видеата от Украйна със сума изоставени край пътя електрички дето не им стигнал заряда да додрапат до КПП-то?

Не виждам къде е проблема с руския петрол и газ, та трябва да се заменят. С какво? С демократични американски на тройна цена?

tonk11

Ама е демократичен бе. Пак е руски ама като мине през американски фирми и става демократичен.

Ами той и руския газ като мине през Полша и се върне в Украйна става демократичен.

И най важното.Ресурсите които източва Запада от Русия и изтока ги качи на борсите,за да могат само те да си ги изкупуват щото имат повече хартишки.У нас създадоха неколко милярдери и заплати....мачо нема ще са ви ниски та да не ни правите конкуренция в кражбите.Ма иначе ЕС е велик що?Щото заплатите са корено различни.

Тая "бърза замяна" за колко време ще стане! И с какво ще ги сменят - с кур и голи приказки! Нефтът и газът не са само "топло"! Това е суровина за цялата химия! Това са лекарства, пластмаи, деривати, консумативи! Това е БЕЗРАБОТИЦА ! И МНОГО ДРУГИ, скапани гейропаджии и мръсни соросоиди...

Само погледнете фотото. Правилна е приказката, че една картинка казва повече отколкото хиляда думи:))))

Що не налагате ембарго бе зелени европейци? Айде давайте, спирайте си газта и нефта сами пък ще видим какво ще стане. Пускайте перките и се молете да пече слънцето, а зимата ще си пикате на краката да се греете!!!!

Да започват тогава. Стига само са говорили.