ЕС не може да изчисли ползата от милиардите евро за енергийна ефективност

Проверка в пет страни, сред които и България, показала, че парите отиват за изолация, дограма, системи за следене на температурата и подобряване на отоплителните системи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС не може да изчисли полите защото няма ползи. Може да изчисли загубите, но не иска. ЕС прахоса тези пари неефективно. В България направиха саниране на жилищни сгради в Бургас и Благоевград. Където климата е топъл, преди санирането месечните им сметки за отопление на двустайно жилище бяха в най студените месеи 30 лева. Не знам, колко са им сметките след санирането. Но ми се струва, че са по-високи, просто защото ефекта от топлоизолацията на тези сгради е по-нисък от повишените цени на енергията за отопленир и на тока.

Малоумно е да се прави топлоизолация на сгради в градовете Благоевград и Бургас. Там почти няма зима и ефекта от топлоизолацията ще почти нулев. Топлоизолация трябваше да се прави в Северна България където е студено и в София също е стъдено заради високата надморска височина.

А изчислена ли е ефективността на вложените срудства спрямо постигнатия ефект ? Таратанци крадене на корем с вторично преразпределяне и пълнене на изборна касичка! На крадците пак ще им се размине, най-добре Кьовещи да дойде!

Ползата е за кметове и техния кръг-напълниха си гушите от лепене на стиропор и боядисване с боя!На цена все едно строят на гола поляна!

Излиза че парите са разпределяни на случаен принципи и в крайна сметка никой не може да изчисли каква е възвръщаемостта на вложените средства... накратко тези които си мислеха че в санирането има далавера се оказаха прави;)

"Разходната ефективност не е водеща при използването на средства от ЕС за саниране на сградите."?!? Моля? По-голяма глупост ското не бях чувал!, А кое е водещото?

Водеща е "политиката" и гласовете на малоумните избиратели. Политиката навсякъде е каржби и популизъм. Вече го виждаме ясно, че в ЕС е като в България. ЕС раздаде тези пари за саниране, за къщи за гости, за несправедливи земеделски и животновъдни субсидии. В Испания и Франция субсидират зеленчуци, в България субсидират къщи за гости на богаташи и лозета на милионери с вимпроми. И богати зърнопроизводители. За дребни земеделци и животновъди, няма субсидии. Дори напротив, държавата всячески се опитва да ги унищожи и да ги направи наемни работници при богаташите. Казват на малоумниците вижте как ви санирахме "безплатно" сградата, как ви сменихме "безплатно" дограмата, гласувайте за нас. И малоумниците гласуват ли гласуват. Истината е, че не е "безплатно", цената е включена в данъците ни. Всички сме платили по-високи данъци. Над 4 млрд. лева са изхарчени за саниране, незнам си колко милярда от ЕС, останаите милярди от нашите български данъци. Да кажем от нашите данъци са 25%, т.е. изхарчени са 1 млрд. лева, на 7 млн. население включително деца и пенсиоери. Следвователно 1 000 млн. лева / 7 млн. населени = 142 лева на човек за саниране на чужди апартаменти. На дядо Пешо и Баба Пена от Благоевград или Бургас. А дядо Иван и баба Иванка от Русе и Видин нищо не са получили.

Их лиибе дух. Време е да ги почнеш по Германски... Стига разходи за глупости, Я!