ЕС гледа към живот без руски газ и без евтина енергия

На фона на растяща инфлация евролидерите обсъдиха как страните членки да си помагат в трудното време

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да гледа към края си

С всяка следваща година ставам все по-беден , де е Киро кирията ? оди се гръмни бе педал

Да го духат бедните

Жалка, много жалка организация. Започнала като икономически съюз, но после превърнала се в либерално сборище. Нефелни бюрократи и наложени със сила правила. Историята се повтаря като фарс. И краят ще бъде същият...

ЕС започва да звучи все по комунистически, другари, дайте да дадем... Ама първо вие, после ние ще си помислим

Защо тези жалки и посредствени хора са наричани европейски лидери. Европа отдавна няма лидери, няма го генерал ДеГолл, няма Хелмут Кол, САЩ назначиха разни посредстъвеници които да командват и толкова. ФАКТ. Поне наричайте нещата с истинските им имена, стига лицемерие.

И започнаха да отварят тецовете на въглища... :D

ЕС гледа към своята смърт.

На ЕС му се ева макето !

Ето затова някои неща трябва за се решават с референдум, като влизане в съюзи (ЕС и НАТО), а не с послушни политици, получаващи команда от посолства.

Нещо като - пускаме питомното и гоним дивото.

Голяма превилегия е да сме в Еврогея: глад, студ, беднотия, мизерия, бачкане за жълти стотинки...и всичко това заради една шепа психопати, които искат да угодят на американските си господари и да разгромят Русия...

Как стигнахме дотук - да ни управляват пълни профани и завършени идиоти ?

Събрали се акушерка, филоложка и даксал по френски да решаватза енергетиката !

Тъкмо вчера излезе проучване , че подкрепата за ЕС е 49%. Ама това беше до вчера. Днес вече сигурно е 39%. А през зимата колко ли ще е ?

4,9% максимум

Не знам дали разбираш пред какъв избор се поставяш : Народен съд или пребиванбе с камъни

ЕС го чака руска зима и ро мски глад

Въпросът е: Ние защо още стоим при тези малоумници ?

В една държава винаги има данъци, а данъците ги управляват и крадът политиците, затова за тях винаги има пари. И затова за тях няма значение как живее този който плаща данъците.

Евро тъпаците сами си отрязаха клона на който седят. Естествено ще платят така или иначе бедните слоеве. Богатите са облагодетелствани от подготвяната от тях война, надявайки се да победят русия и заграбят огромните и ресурси.

Първо лаят пред портите на Русия, налагат санкции, обиждат я. Те си забраняват евтиния руски газ и петрол, те сами ограбват руски граждани, като им отнемат имотите, показаха на света какви крадци са всъщност и се държаха като крадци. И тогава казват, че ерата на евтината енергия свърши, Русия е виновна за всичко!

Абсолютно точен коментар !

Ще слушате и ще изпълнявате какво са казали, немския педал, дъртата лесбийка и френския бабоеб! Пък вие яжте неко му дедовия после, щото У хладилника друго няма да има!

ЕС да го духат! Ние пък искаме евтина енергия и конкурентна икономика!

че никой няма да навреди повече на ЕС от танте Меркел. Грешка.

ЕС гледа към живот без руски газ и без евтина енергия Тоест робите да станат още по-големи роби. Честито на плебса и запомнете - Путин е виновен, хихихи...

Психопатите от Еврогея са просто без аналог...

ес гледа в задгробния живот!

Гледам какви сте лицемери. Хубаво плюете запада а всички си ползвате облагите на запада. Колко от вас карат западни коли, гледате западни филми, цъкате на западни компютри, ходите да работите на запад. Забравихте как преди да отворят границите бачкахте без пари, пълнихте гушите на олигарсите и се чудите как да забегните на запад. Сега времената са други, работа много, а хората мързеливи и за това е виновен запада, защото много се разглезихте. Нищо, нека дойдат пак гладни времена, да се научите да цените нещата. Пък може да имаме късмета русофилите да заминат в любимата си държава.

От 9 млн на 6,5 милиона сме. Видяхме облагите, сега се изстрелвай към Канада да ядеш канадски бахур!! И не се връщай!!!

_stankow

"Колко от вас карат западни коли, гледате западни филми, цъкате на западни компютри, ходите да работите на запад." ??? ??? Нещо не разбрах логиката. Понеже караме западни коли, трябва да стоим на студено и тъмно ? А не може ли пак да си внасяме западни коли, все пак ги плащаме, и да си внасяме руска газ за топлофикациите. Все пак и руската газ си я плащаме. Какво пречи едното на другото ? Кой ни поставя пред избор - или западни коли, или руска газ ? Това какво е, ако не е изнудване ? Ще кажа само едно - руснаците никога не са ни поставяли условия за доставката на газ. Освен да си я плащаме. С евро, което веднага се превежда в рубли, нас това не ни засяга.

А какво казва топ експерта на ЕС по инивативните технолгии Мария Габриел ? Някак си нейното компетентно мнение по този фудаментален проблем липсва

"Няма да има връщане към евтините изкопаеми горива", каза тя. "Трябва да се отървем от зависимостта си от изкопаемите горива." Няма да, трябва да....и накрая ще се е*eте в гъза !

Сега е време за иновативни решения. Примерно - намаляване на температурата в жилищата с 5 до 10 градуса. Домашни палта/шуби/шушони е бизнес ниша за милиони.

Абе глупости! Русия е суровинен придатък на ЕС и точка. Тва, дето го пишат не може да бъде. DW са отявлени русофили и създават паника. ЕС е инвестирал трилиони във ВЕИ и нощното производство на електроенергия от слънцето вече чука на вратата. Сега откриха и водорода и кръга е затворен. Ще внесем бежанци да тичат подир слънчето с по един панел в ръка и в ЕС пак ще е топло и светло. Брюкселските гении са пълни с варианти за справяне със ситуацията и отправят ясни послания и не мога да се сетя какво беше другото. Аз казах! Хау!

То хубаво , ама нали требват ресурси за тя ВЕИ и соларни панели? От космоса ли ще ни го донесат извънземните?

Всъщност, ДА!

Антируското настроение се топи всеки месец с наближаване на зимата.Дали пък няма да.има доброволно присъидиняване към РФ.Отдавна вече не се и смеем на тия от Брюксел.ТОВА СА ПСИХОПАТИ

Добре, решихме проблема с изкопаемите горива. Няма да ползваме, обаче: От какво ще правим гуми, лекарства, асфалт, и ... Като се знае, че при дестилацията на нефта, 60 процента е бензин, а другото тежки фракции. Какво ще правим с отпадъка бензин? Ха ха ха ха

240 кв метра панел, струва 14 700 лева! 14 700 по 20 000 0000 е равно на 284 000 000 000 милиарда лева! В долари? Ха ха ха ха Голяма кирия! Ха ха ха ха

Общата стойност на всички произведени стоки и услуги (брутен вътрешен продукт, или БВП) в ЕС през 2021 г.е 15,4 трилиона евро.

И външно търговски дефицит 240 милиарда евро! Ха ха ха ха

След 5 години над всички пътища в Европа ще има фотоволтаици. От тях ще се произвежда водород с който ще заменим газа и ток с който ще заменим нафтата

Само не разбрах защо от ток, ще правиш водород? Ха ха ха ха

А и Зеленски играе (Украйна.) Според статистиката за 2020 година средната заплата на руснаците е 2700 USD годишно или 200 евро месечно, а само в Германия е 2000 евро месечно. Като сложим, че EU пазар е 500 000 милиона души, Зеленски е пресметнал, че да доставя 26 % от вноса на жито от Украйна за Русия е крайно неизгодно. Още повече, EU е икономически съюз. Всички граждани на EU има равни права за работа там. Помислете, коя Държава от индустриалните ще се съгласи да приеме 40 милонна украинци евтина работна ръка, ако няма договорка за преференциала доставка на жито. Някъде да виждаш БГ в схемата? Така, че, при всички положения въпросът с търговията на жито от Украйна към EU страни трябва да се обвърже с договор преди каквито и да е присъединителни договори към EU, като се отчете и това, че трябва да има доставки и за Русия по преференциални цени. Иска или не иска Зеленски сам става буфер между Изтока и Запада. Той иска да влезе в търговска зона с оспорвана земя. От една страна се цели да няма дъмпинг на EU пазар от украинско жито, а от друга да се гарантират и доставки на жито за Русия по преференциални цени. Пиша “преференциални” защото Русия е дарител на земя и по международното право всеки дарител може да си върне дарението по всяко време.

Има един плешив джендър , един самоходен кувьоз и един скрит педал.И тези боклуци управляват Европа.Значи вашите санкции не са изнудване , но когато ви запалиха задниците-не можело така.Пък ако руснаците пуснат малко атом над украинските боклуци направо ще се продрискате.

Къде е проблема ли? Обяснявам: Когато съвременните евролидери били посъветвани да се занимават с политика им казали, че то е горе-долу като да играеш шах. На въпроса, как се играе шах, им обяснили как се мести всяка фигура и че трябва да вземе царя на опонента. (Как ли са им обяснили коня, на G не става)? Та разбрала Лайнен, седнала играла е2е4, после Дg4, след това Д:d7 и накрая Д:е8 (царя на черните). Опонента върнал фигурите до първия ход е2е4 и играл своя ход. "Ма какво правиш", попитала Лайнен. "Ами играя". "Какво и ти ли играеш, не местя ли само аз фигурите? "

много тъпо вашите фенове - избиратели не знаят какво е пешка

Европа да яде и се грее с БВП-то. Има в пъти в пъти по-голямо БВП от Русия.

20 000 000 декара по 27 литра водород на ден по 250 слънчеви дни = 135 милиарда литра водород се равнява на 540 милиарда м3 газ

точно толкова е добива на Русия

Правят се 10 мощни електролизера и 10 тръбопровода се обединяват в един. Тока от фотоволтаиците се изпраща до електролизерите. Водорода обаче е опасен за това се прави метан с СН3

Супер идея. Остава само да намериш 1-2 ТРИЛИОНА евро (с по-малко нема стане) и сме готови.

Общата стойност на всички произведени стоки и услуги (брутен вътрешен продукт, или БВП) в ЕС през 2021 г. е 15,4 трилиона евро. Само 2 трилиона инвестиции са необходими да заменим газа с водород.

Далечната 1977 година, учителят по химия ни демонстрира разлагане на водата на кислород и водород. След електролизата разделени, ги събра в кутия пълна с веро. Получиха се балончета. С клечка кибрит, получи взрив! Та, мисълта ми е, че още преди години се знаеше за разлагането на водата, но се оказа неефективно и скъпо!

Само на едно хитро място наречено Япония правят електролиза на водата и получените водород и кислород събират отново във вода- реакцията и силна екзотермична и отделената топлина се вкарва в топлофикацията. и така, затвореният цикъл е готов. Но европата е много далече от това и всякакви бълвочи са израз на некадърност и безхаберие към населението й.

_stankow

Нещо не разбрах. Как така "135 милиарда литра водород се равнява на 540 милиарда м3 газ". В един кубически метър газ са 1000 литра. Значи 135 милиарда литра водород са 135 милиона кубически метра газ. Което е 1/1400 от онези 190 милиарда кубически метра газ, които Европа внася само от Русия. Или 1/4000 от онези 600 милиарда кубически метра газ, които Европа потребява годишно. Дайте пак сметката, че нещо 3 порядъка не излизат !

Реално ЕС гледа към собствения си край. Сегашния "елит" безвъзвратно ще си отиде в обозримо бъдеще. На Запад не са свикнали на беднотия. Пред бодрата смяна, която ще го замени има два варианта: ЕС остава чисто формална организация, с основна функция устройване на коктейли и вдигане на тостове, но с даване на пълна независимост на отделните страни от решенията на Брюксел, спиране на еврофондовете (тогава Украйна и Молдова ще ги приемат скоростно, а Македония и Албания само ще се откажат). Другият вариант ще е разтурване на ЕС посредством последователно напускане на отделни страни - на съюза и на еврозоната. Реално в ЕС може да останат само две-три държави от Балканите, евентуално Украйна и Молдова. И... това е.

в България има 20 милиона декара баири които не се използват. Ако поставим фотоволтаици и произвеждаме водород ще изнасяме по вече газ от Русия!

На гъбено семе. Газ ще произвеждаш като пърдиш.

Мое ли така леко да излезем от Еврейският Съюз? Не ми се студува, гладува и бачка за жълти стинки. Щото това е реално което получаваме за привилегията години наред ЕС да раздава на локалните ДС крадци милиарди. Един политик не вкара в затвора тая фалшива Европол организация. Един. За сметка на това подпомогна България да бие рекордите по смъртност, нисък стандарт на живот и обуначване. Какво трябва да се случи за да зацепим, че е минало времето на "политическите" решения и е дошъл момента за пускане на кръв на локалните мафиози? Явно трябва да започне война и да ни хвърлят като Укрите да мрем за благото на Давоските лапачи.

Има нова технология. От въглероден диоксит и водород става метан

Технически от въздуха ( в него има водна пара Н2О, т.е. водород, има СО2, т.е. въглерод) и т.н., можеш да направиш бензин. Ама без никакъв технологичен проблем. Освен един - нужна е ЕНЕРГИЯ. Но, в ЕС енергия нема, и с тея калинки не се и планира да има.

ЕС гледа към живот без руски газ и без евтина енергия - започва развала на ЕС !!! Така е като ни приеха !!!

Купувайте баири с южно изложение

стават за лозя

Нали немецът ходи с наколенки в Катар? Ха ха ха ха Договор за 20 години! И там някакви санкции имало! Да се махнат! Швабата се прибира посран! Ха ха ха ха

10км2 площ с фотоволтаик = 1 кораб газ от САЩ

10 000 декара

10 000 декара = 30 млн лева + 10млн за електролизер + 10млн за фотоволтаици + 20 млн за комресор и тръби = 80 млн лева инвестиции за производство на водород

Ами 1 кораб газ от САЩ 100 000 000м3 = 70 млн долара

Я направо спрете АЕЦ, и карайте на фото! Ха ха ха ха

Урселката е ПЛАГИАТКА и РАЗСЛЕДВАНА за КОРУПЦИЯ заради ВОЕННИ ДОСТАВКИ. И - следва СЛУШКАНЕ и ПАПКАНЕ.